Gdyby od Was zależało kto mógły wystąpić w tym projekcie to kogo obsadzilibyście w poszczególnych rolach?
U mnie wygląda to tak:
Hiacynta - Izabela Dąbrowska,
Ryszard - Sylwester Maciejewski,
Stokrota - Stanisława Celińska,
Powolniak - Bogdan Kalus,
Róża - Aleksandra Woźniak,
Elżbieta - Olga Borys,
A u Was?
W roli Hiacynty widział bym raczej Bożenę Dykiel, Ryszardem mógłbybyć Jerzy Rogalski a Sylwester Maciejewski nadawał by się na Powolniaka - reszta może być tych co wymieniłeś/aś ty. Ale ile ludzi tyle propozycji. Pozdrawiam.
fakt na Elżbietę idealnie pasuję Olga Borys :) co do reszty to sama nie wiem. oni są nie do podrobienia :D
Moja obsada :) Troche różnice wiekowe są... Ale charakteryzatorzy zrobią swoje :)
Hiacynta - Iwona Bielska
Ryszard - Tedeusz Huk
Stokrota - Marta Lipińska
Powolniak - Michał Piela
Róża - Katarzyna Figura
Elżbieta - Danuta Stenka
Emmet - Wojciech Wysocki
Wikary - Marcin Dorociński
Chyba niepotrzbnie kolejny raz psuć smak po fantastycznym oryginale, niewiem jak wy ale mnie strasznie irytują te polskie remaki seriali
Właśnie - jak zobaczyłam tytuł tego tematu, to weszłam tu, żeby napisać to samo, co mój przedmówca:)
Strasznie mnie irytują polskie remake'i zagranicznych seriali, no i absolutnie mnie nie śmieszą:/
Oczywiście nie mam nic przeciwko takiemu wybieraniu aktorów do polskiej wersji "Co ludzie powiedzą?" dla zabawy, ale zdecydowanie wole aby scenarzystom, realizatorom producentom, reżyserom nie przyszło do głowy kręcić polskojęzycznej wersji tego klasycznego serialu.
Wyszła by z tego kolejna hała, która po irytująco wręcz narzucająco się, reklamowanym pierwszym sezonie spadła by z afisza.
ps. Hiacyntę to zdecydowanie jak ktoś już wspomniał, idealnie odwzorowała by Bożena Dykiel. "Wyjście Awaryjne" i wszystko jasne:D Podobna ekspresja z pani Bożenki kipi jak u Hiacynty :)
Nie zgadzam się z moimi przedmówcami, niektóre polskie wersje zagranicznych seriali wychodzą, a inne nie, uważam że osadzenie serialu w polskich realiach mogło by się udać, a co do obsady, to co byście powiedzieli jakby Powolniaka zagrał "Ferdek Kiepski", jako Różę widziałbym np. Grażynę Szapołowską, Ryszarda mógłby zagrać np. Marian Opania...
pani Bożena Dykiel zdecydowanie najlepiej z polskich aktorek pasuje do roli Hiacynty :) a w roli Ryszarda widziałabym np Piotra Cyrwusa (Ryśka z "Klanu") ;P
A u mnie:
Hiacynta - Bożena Dykiel
Ryszard - Zenek z "Barw szczęścia"
Stokrotka - Anna Guzik
Powolniak - Sylwester Maciejewski
Róża - Aldona Orman
Elżbieta - Olga Bończyk
Do roli Hiacynty absolutnie nikt lepiej by nie pasował jak Anna Seniuk!
To jedyna polska aktorka która nie spaprałaby roli i sprostalaby temu wyzwaniu.
Hiacynta-Anna Seniuk
Ryszard-Adam Ferency
Róża-Lucyna Malec
Stokrotka-Marta Lipińska
Powolniak-Sylwester Maciejewski
Wikary-Cezary Kosiński
Elżbieta-Agata Kulesza
Emmet-Tomasz Kot
Noo, nie zapominaj o Stanisławie Celińskiej, która również sprostałaby temu wyzwaniu.
Wg mnie oryginalna obsada jest niepowtarzalna.Nawet gdyby nakręcono polską wersję serialu,to już nie było by to samo.Hiacynta rządzi na całej linii!!!
Hiacytna -Beata Tyszkiewicz xD
Ryszard - Rafał Królikowski
Syn Elżbiety - Pazura
Elżbieta - np. Jabłczyńska
Powolniak - Mann (zbychu czy jak mu tam? ;d)
Storktoka - Bożena Dykiel
Róża - Goska Socha
dalej nie wiem hahaah
Hiacynta: Bożena Dykiel
Ryszard: Zbigniew Buczkowski
Stokrotka: Joanna Szczepkowska
Powolniak: Sylwester Maciejewski
Róża: Katarzya Figura
Elżbieta: Sławomira Łozińska
Emmet: Jan Peszek
Wikary : Tomasz Karolak
Gdyby ode mnie to zależało, nigdy nie nakręciłbym polskiej wersji tego świetnego serialu >.<
to jest nie możliwe żeby podrobić angielski humor
a w szczególności tak zajebisty serial
Nie daj Boże takiego dopustu jak Bukiet-Żakietowie w siermiężnej wersji polskiej tv. Uwielbiam ten serial, oglądam go co pewien czas na chybił trafił wybierając odcinki, bo każdy jest rewelacyjny i absolutnie nie życzyłabym sobie, żeby ktoś nakręcił podróbę. Z góry zakładam, że marną, jak wszystkie filmowe kalki, które mieliśmy nieszczęście "podziwiać".