PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95836}

Co ludzie powiedzą?

Keeping Up Appearances
1990 - 1995
7,8 35 tys. ocen
7,8 10 1 35385
7,2 16 krytyków
Co ludzie powiedzą?
powrót do forum serialu Co ludzie powiedzą?

Może to śmieszy w Anglii, ale w Polsce, to chyba nieliczne jednostki. To jest szczytowo głupi serial, w stylu Bundych. Ja rozumiem, tak głupi, że aż śmieszny, noa, ale tak wysoka ocena, to juz mnie niepokoi!

użytkownik usunięty
Mistyfikacja

no nie!!!
a widizałaś polskie komedie ostatnich lat? To jest dopiero stek bzdur i chamstwa !

Mistyfikacja

Bundy a Co ludzie powiedzą
Cześć,
Szanuję Twoje zdanie, ale jedno mi nie pasuje - to, że porównujesz humor serwowany w Bundych z humerem z Co ludzie powiedzą - to się kupy nie trzyma. W Co ludzie... jest humor angielski a w Bundych - amerykański - wbrew pozorom to 2 różne rzeczy.
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Perlinka

Cześciowo racja
Prawda te dwa poczucia humoru są zupełnie różne, ale oba głupie, przynajmniej w tym wydaniu. Pozdrawiam!

Mistyfikacja

poczycie humoru
wiesz - rozumiem - gusta - guściki. Mam tylko jedno pytanie: co jest dla Ciebie śmieszniejsze: humor 'dwuznaczny' i ten, w którym używa się przekleństw (to drugie charakterystyczne dla polskich filmów i seriali komediowych ostatnic lat) oraz ten z wygłupami (Typu 13 posterunek), czy właśnie sytuacyjny - nie mówie o konkretnym przypadku...
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Perlinka

Ooo... poruszyłas temat
Wiesz, tak w ogóle to ja nie przepadam za komedią, z resztą można to zobaczyć w moim profilu jakie lubie filmy :) Najwyżej komedie romantyczne lub familijne. A co do seriali, moje ulubione, to MjM i NDiNZ, a z zagranicznych JAG,Szpital dobrej nadzieji lubiłam. poza tym Stan Wyjątkowy czy Gliniarz w Jungli, no a oczywiscie jestem fanką Polskich Dróg, Klossa i ALTERNATYW 4, to jest jedyny serial komediowy jaki oglądam. Tych Polsatowskich sit-comów nie znosze, ale 13 Posterunek ogladałam, bo mnie czasem śmieszył. A humor, lubie taki w wykonaniu satyryków lub ze starych filmów o PRL, bo w ogóle lubie humor polityczny.

użytkownik usunięty
Mistyfikacja

MjM i NDiNZ - niezła jazda. też mnie śmieszą ci drewniani aktorzy i szeleszczące papierem dialogi. wnioskuję, że koleżanka ma umysł ścisły i podobają jej się filmy które kiedyś już widziała. i chyba nadużywa solarium

ocenił(a) serial na 10
Mistyfikacja

heh...
No c o jak co, ale tego filmu do Bundych porównać nie można :) Totalnie się nie zgadzam, no ale jesli się woli kiepskich, no to co można powiedzić na temat takiego filmu heh...

użytkownik usunięty
Mistyfikacja

jesli nie widzisz roznicy miedzy serialem o rodzince bundy a bukietach, to rzeczywiscie, nie moze ci sie spodobac. nawet mi cie szkoda :-)

użytkownik usunięty

Masz rację.Jeżeli kogoś nie śmieszy "Co ludzie powiedzą" to myślę , że wszelkie próby wytłumaczenia istoty i poziomu humoru są stratą czasu.

Nie trzeba przejmować się osobami, które cenią humor niższej klasy średniej ;)

użytkownik usunięty
Perlinka

I will not have Mistyfikacja writing things like that, when I'm reading it surrunded by expensive information technology equipment ! ;)

użytkownik usunięty
Mistyfikacja

brawo ogladaj dalek Kiepskich i napawaj sie jego inteligencja na wlasna miare. Po co sprytni inaczej pisza takie opisy jak ty

użytkownik usunięty
Mistyfikacja

brawo ogladaj dalek Kiepskich i napawaj sie jego inteligencja na wlasna miare. Po co sprytni inaczej pisza takie opisy jak ty

użytkownik usunięty
Mistyfikacja

proponuję oglądać ten serial w oryginale, w polskim tlumaczeniu mas dowcipów, gierek słownych zostało spartaczonych albo pominiętych ( trudno przekładalne - a tłumacz się dodatkowo niepostarał, czasami wręcz ewidentne bzdury wychodzą ). a po angielsku, z intonajcą, z tym śpiewnym piskiem Hiacynty to czysty obłęd! z moim chłopakiem jesteśmy po prostu zakochani w tym serialu !!!

użytkownik usunięty

To nie zmienia fakty, że właściwie 'Bundy' to przede wszystkim wygłupy - tego nawet najlepsze tłumaczenie nie zmieni. Nie wszystkim musi odpowiadać taki 'humor'.

użytkownik usunięty

To nie zmienia fakty, że właściwie 'Bundy' to przede wszystkim wygłupy - tego nawet najlepsze tłumaczenie nie zmieni. Nie wszystkim musi odpowiadać taki 'humor'.

Mistyfikacja

No tak, niektorym trudno przebolec ze robi sie ze ich stylu zycia satyryczna komedie.

użytkownik usunięty
Mistyfikacja

najbardziej to niepokoisz mnie ty. Wolisz polskie komedie gdzie roi się od przekleństw??? tak wysoka ocena to tylko efekt tego, że są jeszcze ludzie, którzy cenią humor bez głupawych słówek.

a ja kocham co ludzie powiedza!! jest swieeeeeetny! po prostu: nic dodac nic ując! od razu po Przyjacielach :D (no i moze Sexu w wielkim miescie) :D pozdraaawiam :)