Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
;) taki domowy sposób;) w każdym razie pomogło, bo więcej już Columbo nie kichał, heh;)a Ty odp dobrze:) super!
W jaki sposób Columbo poszukuje mordercy w końcowych sceanach odcinka pt. "Morderstwo prawie doskonałe"?
Oj,nie jestem pewna...Była taka scena, że jest na jakiejś karuzeli, gdzie kręcono film/program i szukał tam morderczyni, po czym zorientował się, że jest w jakimś studiu i dzięki kamerom go widzi. Szcezrze mówiąc jak przez mgłę to pamiętam i nie wiem czy o to w ogóle chodzi:)
Właśnie to to chodzło. :) Columbo chodził, gadał, robił miny do kamery, wołał ją, aż morderczyni nie wytrzymała i się odezwała i Columbo skojarzył gdzie jest.
Nie wiem, on tam sprawdzał buty, nie kazał czyścić podłogi, ale co pozyczył? Nie wiem.
Tak, dokładnie o tą scenę chodzi. I wtedy coś pożyczył...Już podpowiadam, może Ci się przypomni:
A. Miotłę
B. Okulary
C. Buty
D. Chusteczkę
:)
Jaki sport uprawiała ofiara z odcinka "Podwójny szok"? ( Nie chodzi mi o ćwiczenia na siłowni )
No akurat w tym odcinku nie było to pokazane by pływał:( Podaję zatem podpowiedzi:
A. Szermierka
B. Golf
C. Kolarstwo
D. Tenis
Akurat pływał jak Columbo do niego przyszedł, potem też biegał, ale tych 4 powyższych sportów sobie nie przypominam. W innych odcinkach była szermierka, był tenis i golf też. To tu postawię na kolarstwo choć mi to nie pasuje.
O RANY! Robię teraz coś innego i tak zerknąłem na chwilę i zgadnij jak przeczytałem twoje pytanie.
"Jaki sport uprawia morderca z odcinka "Zabójczy trening"? He he.
Chyba za bardzo jestem zmęczony już dziś i głupoty widzę przed oczami.
Czasem się tak zdarza;) hej, to nie przerywaj sobie pracy!! A to akurat nie jest dziwne że pomyliły Ci się odcinki, bo uprzednio pytałam o "Zabójczy trening":)
Zresztą ja sama czasem coś źle odczytuję. Jak jestem w pracy, to też tak zerkam tylko i nie mam za bardzo spokoju do namysłu, to potem piszę tak bez ładu i składu;)
Oczywiście poprawna odpowiedź to szermierka. I to normalnie wiem, a jak tak szybko zerknąłem na pytanie i potem od czymś innym pomyślałem i wróciłem do tego to potem myślałem, ze tam jest coś innego.
To teraz takie ogólne pytanie.
Jaka jest oznaka, że Columbo znajduję się akurat w danym pokazywanym miejscu?
Nie wiem czy dobrze rozumiem pytanie...No nic, najwyżej mnie wyśmiejesz;) oznaką może być dym z cygara;)
Jakie wyśmieje? Nic z tych rzeczy. ;) Dym z cygara w sumie czasem się pojawia, ale mi chodzi o coś częstszego.
Podpowiedzi:
a) na zewnątrz biega pies, ale to się dzieje w głębi kadru
b) na zewnątrz prawie zawsze stoi samochód Columbo, ale bardzo często nie na pierwszym planie
c) kilka sekund przed sceną z Columbo bardzo często ktoś je wtedy hot doga lub hamburgera
d) słychać klaksony
Aaa...ciekawe pytanie i ciekawe podpowiedzi:) z tym c i d odrzucam, natomiast jeśli chodzi o a, to czasem jest pies, ale przeważnie pojawia się, jak już widać Columbo. W takim razie odpowiedź b:) bo w sumie zawsze dojeżdża swoim Peugeotem:)
Brawo! Zawsze przyjeżdza, ale często tego nie widać. Jest scena gdzie indziej, następnie kadr z zewnątrz i gdzieś w tle stoi samochód Columbo i akcja przenosi się do zewnątrz gdzie jest już Columbo.
Morderca z którego odcinka ma w swoim biurze dużą makietę z panoramą miasta? (Fragmentu miasta)
Oj, nie miałam na myśli tego odcinka! I szczerze mówiąc nawet nie pamiętam by morderca miał w biurze makietę...wiesz co, muszę to sprawdzić;)
Pisząc "makieta", miałam na myśli przestrzenny model miasta w miniaturze. Jak w odcinku "Wielkie oszustwo", z tym że nie pola bitwy, a miasta. W odcinku "Pomocna śmierć", jest to plan bardziej, mapka dzielnic miasta...Ale uznam to, gdyż nie uściśliłam w pytaniu o co mi chodzi;)
Chyba okulista u mnie potrzebny. Chodź tym razem innego są tego powody. Miałem małą przerwę i zajrzałem na telefonie, a tam są małe literki i nie przybliżyłem i odruchowo uznałem, że tam jest słowo "mapka", he, he.
Muszę uważniej czytać te pytania. ;) Za dużo mam ostatnio na głowie i stąd może to, do tego dziś spałem tylko 3 godziny.
Heh, no tak to jest jak szybko się zagląda i to jeszcze na tel gdzie małe literki:)
To zadam nowe pytanie bo wydaje się, że to dobra odpowiedź.
Jakie znane nazwisko w obecnym show biznesie nosił taksówkarz z odcinka "Morderstwo, mgła i cienie"?
Natomiast jeśli chodzi o Twoje pytanie, to na ten moment nie mam zielonego pojęcia;) potrzebuję wsparcia:)
To będzie odpowiedź B:) wiem że w jakimś odcinku padło to nazwisko, i tak myślę że w tym;) choć nie jestem na bieżąco z show biznesem i nawet nie chce być, to te nazwisko niestety kojarzę;)
Ja też nie jestem na bieżąco, ale to nazwisko jest powszechnie znane, więc wykorzystałem je do zagadki.
Na jakie hasło (nazwisko), w odcinku "Śmiertelny stan umysłu", kochanka mordercy miała zacząć się rozbierać i następnie skoczyć do basenu?
Trudne, fakt:/ ale może po podpowiedziach przypomni się Tobie, gdyż 3x było powtórzone te imię i nazwisko. A więc:
A. Charles Wellan
B. Jack White
C. Billy Hamilton
D. David Kingsley
Dalej nic, strzelę w B.
Jeśli jest to zła odpowiedź to zadaj pytanie w nowym, już uszykowanym wątku bo tu kończy się już miejsce.