Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Dobra wiem, powiedziałeś morderca a tam było ich 2 i najpierw myślam, że to ten pierwszy hazardzista, a potem przypomniałam sobie, że był drugi morderca, a raczej morderczyni. Wystąpiła także w Undercover.
Eee, sorki, to ja pokręciłem.Cały czas przy wymyślaniu pytania myślałem o innym odcinku, a wpisałem co innego. :/
Chodziło mi o mordercę z odcinka "Motyl w odcieniach szarości". ;)
Aha, to on pojawił się w odcinku "Filmowe morderstwo". Nota bene, mój ulubiony odcinek:)
Zagadka:
Z jakiego odcinka pochodzi ten kadr?
https://img.techpowerup.org/181104/img-20181104-210039-912.jpg
P.S. Jak jesteś pewna na 100 % to możesz od razu zadawać nowe pytanie bez potwierdzenia. ;)
Z jakiego odcinka pochodzi ten kadr:
https://columbophile.files.wordpress.com/2016/08/img_1227-e1470659514591.jpg?w=6 10
Już zadawałeś, to pytanie jest na poprzedniej stronie. Odpowiedzią jest oczywiście "Morderstwo przez telefon", ale zadaj inne pytanie.
Chodziło mi o inny odcinek, nie pamiętam, czy w "Decydującej rozgrywce" też był z nim u weterynarza.
a) Filmowe morderstwo
b) Etiuda w czerni
c) Wrobiona w morderstwo
d) Morderstwo, mgła i cienie
Też nie jestem pewny czy wtedy był szczepiony, ale na pewno był wtedy u weterynarza. Columbo grał z nim w warcaby, a Pies spał. ;)
A z powyższych wybieram bez przekonania odpowiedź A.
Niestety, to "Etiuda w czerni". W którym odcinku Columbo był z psem na pikniku basetow?
Jaki tytuł nosiła książka nad którą pracowała ofiara w odcinku "Morderstwo z książki"?
A. Zaszyta zbrodnia,
B. Przepis na morderstwo,
C. Ciężar dumy
D. Pani Melville na tropie