Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Widzę, że autor poprawnej odpowiedzi nie spieszy się z pytaniem. Mam nadzieję, że się obrazi jeśli coś wrzucę:
Wymień dwa odcinki, w których - mimo, że dochodzi do zbrodni - nie poznajemy mordercy od razu.
No tam to chyba poznajemy, choć nie wiem co do końca oznacza zwrot "od razu". ;D
Miałam na myśli odcinki, w których złamano konwencję i nie obserwujemy zabójstwa a następnie podążania przez Porucznika krok w krok za mordercą.
No w sumie to tam widzimy jak ten koleś stoi w drzwiach i strzela. Chyba,że źle coś kojarzę.
Chyba już mi się przypomniał jeden odcinek. :D "Columbo i smierć gwiazdy rocka".
A drugi to to "ostatni toast za komandora" :)
Pytanie przerosło autora :) ale podziwiam Twoją determinację w odnalezieniu odpowiedzi :)
Oglądałem w niedzielę ten odcinek o gwieździe rocka i przypomniało mi się twoje pytanie, więc wróciłem do niego. ;D
Coś gra stanęła, do czasu rozwiązania poprzedniej zagadki śmiało zadawajmy nowe pytania.
Oto moje pytanie:
Jaki odlew proponował zrobić Columbo w odcinku "Morderca ze szklarni"?
Oto one:
a) Sprawa honoru + Morderstwo w Malibu
b) Zemsta dentysty + Spoczywaj w pokoju, Pani Columbo
c) Morderstwo pod szkłem + Zemsta dentysty
d) Morderstwo pod szkłem + Konspiratorzy
W jakim odcinku Columbo wykorzystuje skrzynkę na listy jako pomoc w obraniu jajka?
Może na początku podpowiedzi:
a) Słodka, lecz śmiertelna
b) Ciężar dumy
c) Dziwna znajomość
d) Spoczywaj w pokoju, Pani Columbo
W pierwszym odcinku w jakiej scenie dzwonił?
W drugim odcinku to o ile pamiętam dzwonil, ale nie do żony.
Trzeci odcinek pasuje.
Czym charakteryzowała się żarówka, którą oglądał Columbo w odc. "Wyczekująca kobieta"?