Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
W odcinku "Iluzjonista" pewna spocona część garderoby miała duże znaczenie w śledźctwie. Co to było?
W powieściach jakiego gatunku specjalizowała się Abigail Mitchel w odcinku "Spróbuj mnie złapać"? :)
Czy chodzi o odcinek "Fałszywy alarm"? Albo..."Podwójny szok"?( Służąca różnymi epitetami obrzucała porucznika, może padło jakieś słówko o postradaniu zmysłów)
Ps. Witam nową koleżankę w grze:)
Chodzi mi o inny odcinek. :)
Podpowiedzi:
a) Zapomniana dama
b) Iluzjonista
c) Nocne życie porucznika
d) To tylko gra
Z tych podpowiedzi, to tylko by pasowało D- "To tylko gra" i postradanie rozumu, że dał się "wyrywać" morderczyni;)
Hehe, niestety pudlo. Chodziło o odpowiedź A i scenę gdy Columbo wisi na drzewie. ;)
Jasne, jak najbardziej! Ale tego nawet drogą dedukcji i odrzuceń podpowiedzi nie potrafiłam skojarzyć;) Pojawienie się w piżamie i bez oznaki na miejscu zbrodni, jest wg mnie większym postradaniem zmysłów, niż wejście na drzewo;)))
No tak, ale tego nikt w ten sposób nie skomentował.
Tam te słowa padły dokładnie w momencie gdy morderczyni widzi Columbo wiszącego na gałęzi z machającymi w powietrzu nogami a potem widzi jak spada na ziemię, leży na brzuchu a pies liże go po ustach. ;D
Na pikniku wielbicieli bassetów, Pies ugryzł, czy prawie ugryzł porucznika;) podobno z zazdrości;)
W odcinku "Zaszyta zbrodnia", w pewnym momencie morderca próbuje zrzucić winę na byłego kochanka ofiary (pielęgniarki)-Harry'ego Alexandra. Gdzie pracował Harry Alexander?
W odcinku "Filmowe morderstwo" Columbo bał się zniszczyć pewne ubranie. Co to było?
Trudne... :) w tym odcinku przebierał się za filmowego detektywa... miał jego buty i kapelusz.... obstawiam buty dodające kilka centymetrów :)
Może tego też się obawiał ale tego nie powiedział w żadnym zdaniu, więc chodzi mi o coś innego niż buty. :)
Podpowiedzi:
a) kapelusz
b) koszula
c) płaszcz
d) spodnie
To w takim razie nowe pytanie.
Jakich pracowników poszukiwano w odcinku "Iluzjonista"?
To teraz moja kolej...
Z jakiego filmu pochodziło hasło, które sprawiało, że dobermany stawały się agresywne w odcinku "Morderstwo przez telefon"?
Nie :) to było hasło,
a. Zawodowiec
b. Obywatel Kane
c. Makbet
d. Tańcząc z Rose'i
A, no, tak podejrzewałem, dlatego mocno się wahałem się co do tej odpowiedzi, czy to czasem hasło nie było. ;)
Coś mnie kusi A, ale czy to nie było z odcinka "Morderstwo prawie doskonałe"?
No nie wiem, wybiorę B.
czy chodzi o figurkę żołnierzyka? Tzn. nie ukradł jej, ale została mu podarowana, a gdyby jej nie zwrócił, generał miał ją uznać za skradzioną...
Nie, chodzi mi o coś innego.
Podpowiedzi:
a) kapelusz
b) teczka z raportem
c) butelka szampana
d) latarka
Jakim produktem/potrawą miała zostać otruta żona porucznika w odcinku "Spoczywaj w pokoju Pani Columbo"?
Marmoladą z cytryn.
P.S. Małe wtrącenie. Jak zadajesz pytania to jeśli możesz zadawaj je w odpowiedzi na główny ten post. Na samej górze "odpowiedź" pod komentarzem ogólnym do tego wątku. Będzie to bardziej przejrzyście. ;D
Okej :) przepraszam, to moje początki na forum i nie wiedziałam jak to zrobić :) Dzięki za wskazówkę.
Odpowiedź oczywiście poprawna :)