Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Ciąg dalszy wątku.
Ostatnie pytanie Koczisii:
Co znalazł Columbo w miejscu zbrodni (na "poligonie" do ćwiczeń), należące do ofiary w odcinku "Wielkie oszustwo"?
Odpowiadam:
Czy to była latarka?
Co chce na obiad Columbo w odcinku "Zabójczy trening"? Mówi o tym podczas rozmowy z żoną.
Czy chodzi o chińszczyznę? Z tego co pamiętam mówił, że żona ma zamówić, a on to odbierze. A inspirował się podwieczorkiem ofiary.
W odcinku "Spróbuj mnie złapać", morderczyni daje swojej ofierze kod do sejfu, mówiąc ile osób zna już ten kod. Którą z kolei osobą była ofiara?
A niestety nie, bo czwartą:( znała morderczyni, jej sekretarka, jej prawnik i dopiero jako czwarty był zamordowany.
Aaa... Na początku myślałem, że trzecią bo myślałem, że też prawnik wie, a gdy napisałaś, ze nie trzy osoby to jednak myślałem, ze jednak nikt o tym nie wie nie licząc oczywiście tej dwójki.
W odcinku "Ślad zbrodni", mąż morderczyni ( wspólniczki mordercy), w drodze na słynne wesele, odwiedza oewien sklep. Jaki? Jakiego rodzaju?
Tak:) brawo:) zbyt proste pytanie;) mogłam zadać je trochę inaczej, bo w gruncie rzeczy chodziło mino zakipiony asortyment;)
Wymień 2 odcinki, w których sprzątaczka nie jest zadowolona z zachowania porucznika.
Gdzie w odcinku "Morderstwo prawie doskonałe" ofiara ukryła kluczyki od samochodu? (Do auta, które stanowiło prezent dla morderczyni)
Jak na gwałt, to już podpowiadam;):
A. W doniczce
B. W akwarium
C. W drinku
D. W torcie
:)
Coś mnie kusi A ale to pewnie zmyłka, bo to było w odc. "Spróbój mnie złapać". W takim razie postawię na B.
To fakt, z A było zmyłką;) ale prawidłowa jest odp C:) ukrył te kluczyki w drinku z lodem:)
W odcinku "Uwaga! Morderstwo może szkodzić zdrowiu", pod koniec odcinka jest przyjęcie, na którym pojawia się Columbo elegancko ubrany. W pewnym momencie wdaje się w dyskusje z mordercą odnośnie koszuli. Morderca ma na sobie włoską koszulę, a z jakiego państwa koszulę ma na sobie porucznik?;)
Morderca z odcinka "W proch się obrócisz" zmienia godzinę na zegarze w celu zatuszowania swojej zbrodni. Gdzie znajdował się ten zegar?
Nie jestem pewna, czy to akurat w tym odcinku było, ale coś mi mówi, że chodzi o zegar w komputerze zamordowanej.
No właśnie...Ok:) jaki przedmiot, należący do ofiary (część jakiego przedmiotu), znalazł Columbo na miejscu zbrodni w odcinku "Umysł ponad prawem"?
Oto podpowiedzi:) Columbo znalazł na miejscu zbfodni część:
A. Zegarka
B. Fajki
C. Okularów
D. Paska do spodni
:)
Columbo w odcinku "Przekaz podświadomy" zajada się kawiorem. Okazuje się on bardzo drogi. Tak miej więcej ile kosztował zjedzony przez Columbo kawior?
Pamiętam doskonale tą scenę, ale nie mogę sobie przypomnieć ile $ kosztował ten kawior:( potrzebne będą podpowiedzi:)
Tak długo nie odpowiadałaś, że ja już prawie zapomniałem ile kosztował ten kawior. ;D
Oto podpowiedzi:
a) 50 $
b) 15 $
c) 75 $
d) 40 $
Raptem 4dni;) ale fakt, jeśli chodzi o takie liczby, można zapomnieć;) dobra, a więc będzie strzał, bo też już nie pamiętam: obdtawiam D: 40$
Spoko, tak tylko żartowałem z tym oczekiwaniem. ;)
Niestety pudło, aż tak dużo tego nie zjadł, jedynie za 15 dolców. ;)
Heh, no to było moje pierwsze skojarzenie, ale coś mi świtało, że była to obłędna cena, więc podwyższyłam;)
W odcinku "Wspólnik zbrodni" Columbo rozmawia w barze z pewnym złodziejem. Wycenia on jakąś biżuterię, chyba pierścionek czy coś takiego. Okazuję się to marną podróbą. Gdzie Columbo mógł znaleźć ten element biżuterii wg tego mężczyzny?
Bardzo trudne pytanie! Pamiętam tego złodzieja, przypominam sobie tą scenę, ale nie z takimi detalami. Będę strzelać: w wesołym miasteczku?;)