PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=534418}

Columbo

1968 - 2003
7,8 20 tys. ocen
7,8 10 1 19727
7,3 18 krytyków
Columbo
powrót do forum serialu Columbo

Zabawa dotycząca serialu "Columbo".

Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.

Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.

A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.

Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Ciąg dalszy wątku.

Ostatnie pytanie Koczisii:
Co znalazł Columbo w miejscu zbrodni (na "poligonie" do ćwiczeń), należące do ofiary w odcinku "Wielkie oszustwo"?

Odpowiadam:
Czy to była latarka?

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Tak, to była latarka:) pokazana tak, by wszyscy dobrze widzieli:) Brawo!

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Co chce na obiad Columbo w odcinku "Zabójczy trening"? Mówi o tym podczas rozmowy z żoną.

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Czy chodzi o chińszczyznę? Z tego co pamiętam mówił, że żona ma zamówić, a on to odbierze. A inspirował się podwieczorkiem ofiary.

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

Tak, brawo, chodziło o chińszczyznę.

ocenił(a) serial na 10
M_COL

W odcinku "Spróbuj mnie złapać", morderczyni daje swojej ofierze kod do sejfu, mówiąc ile osób zna już ten kod. Którą z kolei osobą była ofiara?

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

Trzecią?

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Trzecią nie:( podpowiadam:

A. Drugą
B. Czwartą
C. Piątą
D. Szóstą

:)

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

Hehe.
No to drugą?

ocenił(a) serial na 10
M_COL

A niestety nie, bo czwartą:( znała morderczyni, jej sekretarka, jej prawnik i dopiero jako czwarty był zamordowany.

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

Aaa... Na początku myślałem, że trzecią bo myślałem, że też prawnik wie, a gdy napisałaś, ze nie trzy osoby to jednak myślałem, ze jednak nikt o tym nie wie nie licząc oczywiście tej dwójki.

ocenił(a) serial na 10
M_COL

W odcinku "Ślad zbrodni", mąż morderczyni ( wspólniczki mordercy), w drodze na słynne wesele, odwiedza oewien sklep. Jaki? Jakiego rodzaju?

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

Był to supermarket.

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Tak:) brawo:) zbyt proste pytanie;) mogłam zadać je trochę inaczej, bo w gruncie rzeczy chodziło mino zakipiony asortyment;)

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
M_COL

Wymień 2 odcinki, w których sprzątaczka nie jest zadowolona z zachowania porucznika.

ocenił(a) serial na 10
M_COL

To będzą odcinki: " śmierć gwiazdy rocka" i "Kobieta w czerni"

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

No i brawo. :)

ocenił(a) serial na 10
M_COL

:)))

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Gdzie w odcinku "Morderstwo prawie doskonałe" ofiara ukryła kluczyki od samochodu? (Do auta, które stanowiło prezent dla morderczyni)

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

Oj, podpowiedzi będą na gwałt potrzebne. ;)

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Jak na gwałt, to już podpowiadam;):

A. W doniczce
B. W akwarium
C. W drinku
D. W torcie

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

Coś mnie kusi A ale to pewnie zmyłka, bo to było w odc. "Spróbój mnie złapać". W takim razie postawię na B.

ocenił(a) serial na 10
M_COL

To fakt, z A było zmyłką;) ale prawidłowa jest odp C:) ukrył te kluczyki w drinku z lodem:)

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

Uuu, to tego nie pamiętałen

ocenił(a) serial na 10
M_COL

;)

ocenił(a) serial na 10
M_COL

W odcinku "Uwaga! Morderstwo może szkodzić zdrowiu", pod koniec odcinka jest przyjęcie, na którym pojawia się Columbo elegancko ubrany. W pewnym momencie wdaje się w dyskusje z mordercą odnośnie koszuli. Morderca ma na sobie włoską koszulę, a z jakiego państwa koszulę ma na sobie porucznik?;)

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

Z Korei. :)

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Bingo!:) Ha ha:) a myślałam, że możesz mieć z tym problem:)

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

To akurat utknęło mi w głowie. :)

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Morderca z odcinka "W proch się obrócisz" zmienia godzinę na zegarze w celu zatuszowania swojej zbrodni. Gdzie znajdował się ten zegar?

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Nie jestem pewna, czy to akurat w tym odcinku było, ale coś mi mówi, że chodzi o zegar w komputerze zamordowanej.

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

Bingo!

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

Teraz twoja kolej. ;)

ocenił(a) serial na 10
M_COL

No właśnie...Ok:) jaki przedmiot, należący do ofiary (część jakiego przedmiotu), znalazł Columbo na miejscu zbrodni w odcinku "Umysł ponad prawem"?

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

Oj, nie pamiętam. Potrzebuję podpowiedzi.

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Oto podpowiedzi:) Columbo znalazł na miejscu zbfodni część:

A. Zegarka
B. Fajki
C. Okularów
D. Paska do spodni

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

Już chciałem postawić na laskę, ale nie ma... ;)

To postawię na fajkę.

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Oczywiście poprawna odpowiedź:) a faktycznie, ofiara też posiadała laskę;)

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
M_COL

Columbo w odcinku "Przekaz podświadomy" zajada się kawiorem. Okazuje się on bardzo drogi. Tak miej więcej ile kosztował zjedzony przez Columbo kawior?

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Pamiętam doskonale tą scenę, ale nie mogę sobie przypomnieć ile $ kosztował ten kawior:( potrzebne będą podpowiedzi:)

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

Tak długo nie odpowiadałaś, że ja już prawie zapomniałem ile kosztował ten kawior. ;D

Oto podpowiedzi:
a) 50 $
b) 15 $
c) 75 $
d) 40 $

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Raptem 4dni;) ale fakt, jeśli chodzi o takie liczby, można zapomnieć;) dobra, a więc będzie strzał, bo też już nie pamiętam: obdtawiam D: 40$

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

Spoko, tak tylko żartowałem z tym oczekiwaniem. ;)

Niestety pudło, aż tak dużo tego nie zjadł, jedynie za 15 dolców. ;)

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Heh, no to było moje pierwsze skojarzenie, ale coś mi świtało, że była to obłędna cena, więc podwyższyłam;)

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
M_COL

W odcinku "Wspólnik zbrodni" Columbo rozmawia w barze z pewnym złodziejem. Wycenia on jakąś biżuterię, chyba pierścionek czy coś takiego. Okazuję się to marną podróbą. Gdzie Columbo mógł znaleźć ten element biżuterii wg tego mężczyzny?

ocenił(a) serial na 10
M_COL

Bardzo trudne pytanie! Pamiętam tego złodzieja, przypominam sobie tą scenę, ale nie z takimi detalami. Będę strzelać: w wesołym miasteczku?;)

ocenił(a) serial na 10
Koczisa

To nie tam.

Podpowiedzi:
a) na komisariacie
b) na złomowisku
c) w nocnym klubie
d) w jajku niespodziance