Po obejrzeniu tego odcinka, przez kolejne 7-8 lat nie tknąłem kolejnych. W końcu przekonałem się, żeby zobaczyć inne i nie mam już takich odczuć jak w tym. Nie rozumiem po co był emitowany, mógł u wielu osób zablokować chęć zobaczenia innych odcinków.
u mnie zablokował . nie chcę mi się dalej tego oglądać . obejrzałem 1 odcinek , ocena 1
Nie rób sobie tego, to jest zdecydowanie jeden z tych nietuzinkowych seriali, które nie tyle trzeba ale przede wszystkim warto obejrzeć i z pełną odpowiedzialnością muszę powiedzieć, że pomimo nierównych sezonów każdy odcinek ma w sobie jakaś puentę. W moim prywatnym rankingu to najbardziej nietypowy ale też najlepszy serial Netflixa. Każdy odcinek dotyczy zupełnie innego problemu. Sama seria Black Mirror porusza futurystyczne dylematy moralne i bawi się nastrojem widza, często brutalnie wykopując go poza strefę komfortu w najmniej oczekiwanym momencie. Od sielanki aż po makabrę, od spraw błahych po problemy natury filozoficznej. Po prostu rollercoaster. Fakt, sam nie dałem rady z pierwszym odcinkiem bo jest zwyczajnie odrażający, jednak cała reszta sztos. Warto. S07E01 mega otwarcie sezonu adekwatne do realiów. A co najważniejsze zupełnie nie trzeba trzymać chronologii odcinków bo każdy dotyczy zupełnie innej kwestii. Jednak pominąć którykolwiek to zbyt wielkie ryzyko :P
Dokładnie mam to samo, kilka dni temu z ciekawości puściłem drugi odcinek z pierwszego sezonu i to zupełnie inna jakość! Maskra, pamiętam jak byłem zdegustowany tym 'hitem'.
Ja miałam tak samo po jakiś 2 lat ponownie sięgnęłam do serialu i obecnie jest w moim top ulubionych. Ten pierwszy odcinek naprawdę migli sobie darować, zapewne takich jak my jest więc pytanie czy przełamali się by sięgnąć po więcej
Hahaha! Ja wracam dziś. Po namowach z wielu stron, że to wcale nie jest takie, jak pierwszy odcinek. Minęło 12 lat. Pozdrawiam podobnych. :P
W Punkt! Po obejrzeniu pierwszego odcinka, darowałem sobie serial. Wróciłem po latach i jest on sztosowaty! Pierwszy odcinek tylko taka żenada...
A mnie pierwszy odcinek bardzo zaskoczył. Owszem jest tu obrzydliwość wstręt i żenada ale. .. proszę spojrzeć czemu to służy.
SPOJLER
Gdyby choć jedna osoba zrobiła tak jak proszono tj nie oglądała i nie czekała przed TV na to co miało być pokazane, wgl by do tego nie doszło. Dziewczyna przed emisja została wypuszczona w środku miasta, gdzie żywej duszy nie było widać. Gdyby ktokolwiek ja zobaczyli zgłosił że się znalazła, polityk nie musiałby robić tego co zrobił. Ale ponieważ każdy był ciekawy i wpatrzony w tv, nie zobaczył, że dziewczyna już się znalazła ...