PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199093}

Czarodziejka z Księżyca R

Bishôjo senshi Sailor Moon R
1993 - 1994
7,7 8,2 tys. ocen
7,7 10 1 8181
Czarodziejka z Księżyca R
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca R

Dylematy;)

ocenił(a) serial na 10

Dręczą mnie takie pytania:
1)Dlaczego w przyszłości istnieją tylko 'przyszłe postacie' Taxida/Endymiona i Serenity, a Chibiusy i czarodziejek nie? Nie rozumiem tego.
2)W przyszłości to całe Crystal Tokio było... na Księżycu czy w Tokio? Bo logika wskazuje, że na Księżycu a nazwa, że na Ziemi...

ocenił(a) serial na 8
Eruaniel

1) Jak oglądałaś film, przecież w przyszłości też są czarodziejki ( tworzą tarczę wokół pałacu). Chibiusa jest z przyszłości więc swojego przyszłego ja tam raczej mieć nie będzie.(ewentualnie później) Po za tym obejrzyj ostatnia scenę z serii R jak Chibiusa wraca do domu. Tam masz wszystkie 4 czarodziejki i Serenity i Endymiona.

2)Hmm dobre pytanie, ale zawsze mi się wydawało, że o Crystal Tokio mówiono tak jakby miało być na ziemi ( nie pamietam jak w mandze było). Przeciez nawet Bractwo Czarnego Księzyca przez pewien czas atakowało jakieś miejsca w Tokio by osłabić je w przyszłym Kryształowym Tokio.. Więc pałac z przysżłości jest na ziemi

Venea

Co do Crystal Tokio to wydaje mi się, że ono istniało na Ziemi. Rzeczywiście Bractwo Czarnego Księżyca próbowało wysłać swoje moce do miejsc w prawdziwym Tokio, by nie były one barierami w późniejszym Crystal Tokio, ale na logikę... Endymion jest księciem Ziemi, nie? Więc w sumie nic dziwnego, że Crystal Tokio powstało tam. Tym bardziej, że królestwo na Księżycu zostało doszczętnie zniszczone.

(Btw jestem mniej więcej w połowie oglądania serii R. Uhh, nie mogę się doczekać obejrzenia Starsów :D )