PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104160}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon
1992 - 1993
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 25394
8,1 8 krytyków
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

45 odcinek SMC ma być o godzinie 17:30 zaś ostatni 46 odcinek pierwszej serii ma być wyemitowany o 1:20 (takie rzeczy tylko w Polsce). Taką informacje podała TV 4.

ocenił(a) serial na 10
Pavvelinho

Daj linka do tego info

JohnCena55SM

"Wszystkich zainteresowanych uprzejmie informujemy, że dwa finałowe odcinki pierwszego sezonu "Sailor Moon - Czarodziejka z Księżyca" zostaną wyemitowane już w najbliższy wtorek. Odcinek 45 "Śmierć wojowniczek" nadany zostanie o 17:30 a finałowy "Dobro zawsze zwycięża" w specjalnej emisji o godzinie 1:20. Równicześnie przypominam że będzie to ich pierwsza emisja w Polsce."

Z walla na profilu TV 4 na Facebooku.

ocenił(a) serial na 10
loginnuss

No to nie zostaje mi nic innego jak ustawić sobie budzik na 1:00 :)
Musze obejrzeć te odcinki (ostatnie serii) zrobię wszystko żeby je obejrzeć nawet jeśli potem miałbym spać na lekcjach :D

ocenił(a) serial na 10
JohnCena55SM

Nie rozumiem po co ma być tak późno ten odcinek?
Wystarczyłoby jakby dali go po 22 a nie po 1 w nocy. Oni już tam kompletnie oszaleli

linkinlady

Po to, że są w nim brutalne sceny, nie dla dzieci, które mogły by je obejrzeć o zwykłej porze.

karcianh

Ale żal, nawet TV4 utworzyło wydarzenie na fb z finałowym odcinkiem SM http://www.facebook.com/events/303873782992378/

ocenił(a) serial na 10
karcianh

Czemu żal ? jest to w jakimś sensie ważne wydarzenie

ocenił(a) serial na 8
karcianh

Bez przesady z tą brutalnością, dzieci gorsze rzeczy oglądają.

ocenił(a) serial na 10
karcianh

Jak to są brutalne sceny to ja jestem zakonnica. Są o wiele gorsze rzeczy.
Więc powinni większość filmów puszczać po 1 w nocy bo są w nich brutalne sceny

linkinlady

Ale my to wiemy, ale im tego nie wytłumaczysz.

ocenił(a) serial na 10
karcianh

Ale czy da się im to wytłumaczyć ?

ocenił(a) serial na 10
karcianh

W dobie internetu i telewizji większość dzieciaków widziała wszystko i to smutne bo niedługo nic nie będzie zakazane i będą miały zniszczone dzieciństwa, niektórych rzeczy lepiej nie wiedzieć za szybko (potem się dziwią że dzieci zabójcami, alkoholikami i narkomanami).

Kto będzie oglądał? (Ja na pewno)

ocenił(a) serial na 10
JohnCena55SM

Ja na pewno będę oglądać :D
Nie mam najmniejszego zamiaru opuścić ten odcinek :D

JohnCena55SM

No właśnie w dobie internetu takie "żarty" nie powinny mieć miejsca w tv! Np. Goło i wesoło jest wcześniej i dzieciaki mogą oglądać?

karcianh

Ja żadnych brutalnych scen nie widziałam.

ocenił(a) serial na 10
karcianh

Brutalne sceny byłyb w odcinku 45, w 46 już nie takie straszne, ale to 45 emitowali o normalnej porze z ograniczeniem od 7 lat, a 46 - mniej brutalny z ograniczeniem od 16 lat o 1:20 i to bez sensu. Ale i tak najbardziej się liczy to że wyemitowali te odcinki a nie tak jak Polsat.

ocenił(a) serial na 10
JohnCena55SM

Ciekawa pora, w sumie trochę zaskakująca biorąc pod uwagę to że ostatni odcinek nie jest jakoś napakowany grozą czy przemocą. Rozumiem tragizm jaki tam będzie, śmierć pozytywnych jak i negatywowych bohaterów no ale ta pora... Kinowa wręcz

ocenił(a) serial na 9
Pavvelinho

No nie ja myślałam, że czasy cenzury już minęły. Oni nie wiedzą, że dzieci gorsze rzeczy już widziały? Pamiętam jak kiedyś w tv leciała Księżniczka Mononoke (chyba na Polsacie). I co? Kończyny tam ucinali, krew się lała. Pierwszy raz takie coś widziałam w bajce i zaznaczę, że leciało to tak przed południem. Nikt nie przejmował się tym, że dzieci to zobaczą.

ocenił(a) serial na 8
Selena_Evrillo

Dla przykładu taki serial animowany jak "Głowa rodziny" w Polsce leciał ok północy (tv 4) zaś w Hiszpanii leci mniej więcej o po południowej porze. A u nas zawsze z wszystkim robią problemy dla osób, którą chcą obejrzeć dawno nie pokazywany serial.

Jedyny plus jest taki że w końcu pokażą odcinek 45 i 46 Sailor Moon Classic. Ja akurat tych dwóch nie oglądałem właśnie dlatego że Polsat ich nie pokazał no i wtedy nie było internetu tak jak teraz.

No i w końcu obejrzę całą serię.

ocenił(a) serial na 10
Selena_Evrillo

Księżniczka Mononoke leciała też na TVP ;)

ocenił(a) serial na 8
Pavvelinho

Lepiej o 1 w nocy niż wcale:)

ocenił(a) serial na 10
Blue_Fairy

O to to, na pewno będą mieli lepszą oglądalność niż zwykle ;)
Szczerze to z początku się wkurzyłem ale teraz jakoś to ze spokojem przyjmuje to info i czekam ale mogliby puścić dwa obok siebie.
Ale narzekać nie będę bo czego się nie robi dla ukochanego anime ;D

ocenił(a) serial na 8
JohnCena55SM

Teraz TV4 nie będzie miało wyjścia i będzie musiało pokazać Sailor Moon R.

ocenił(a) serial na 8
Pavvelinho

no muszą, koniecznie:)

ocenił(a) serial na 10
Pavvelinho

Obyś miał rację. Jestem cholernie ciekawy dlaczego to zrobili bo to nie jest jakiś mega brutalny odcinek z tego co słyszałem więc może chcą po prostu sprawdzić czy będzie oglądalność? Mam nadzieję że fani i miłośnicy się połączą i poświęcą te 30 minut snu :)
Albo puszczą R'ke albo Usagi ukarze ich w imieniu Księżyca ;D

ocenił(a) serial na 8
JohnCena55SM

Skoro po tylu latach zdecydowali pokazać się SMC to powinni pokazać pozostałe cztery serie.

ocenił(a) serial na 8
JohnCena55SM

to świetnie, że w ogóle zdecydowali się puścić ten odcinek. stacja mogła wziąć przykład z innych krajów na maxa i ocenzurować co tylko się dało ale tak nie zrobili i to wielki plus. a to, że puszczą ten odcinek bardzo późno? to szczegół, ważne, że puszczą:)

ocenił(a) serial na 10
Blue_Fairy

Dokładnie, mi też to jakoś nie przeszkadza :)
Oglądam Sailor Moon pierwszy raz i gdy dowiedziałem się że kiedyś nie puścili tych dwóch odcinków to pomyślałem, że teraz będzie tak samo, a tu pełne zaskoczenie ;) (na plus oczywiście)
Po prostu muszę obejrzeć te ostatnie odcinki i czekam z niecierpliwością na kolejną (mam nadzieję) serię. (od piątku witaj TV6)

JohnCena55SM

Dokładnie.

Pavvelinho

Zawsze możecie go obejrzeć w internecie. Jest polskie tłumaczenie na niemal każdej stronie z anime. Ja sama oglądałam w sobotę, bo wiem, że w tygodniu nie dam radu obejrzeć ani jednego odcinka. A tak w sumie, to czy po pierwszej serii będą puszczać następne? Bo miło byłoby obejrzeć te wszystkie odcinki [ sama doszłam tylko do 103]. I tam jest baaaardzo dużo brutalnych scen jakby nie patrzeć...

ocenił(a) serial na 10
Ichus

Oglądanie w necie to nie to samo poza tym nie lubię spędzać dużo czasu na siedzeniu przed kompem.
Nie umiem tego wytłumaczyć po prostu nie lubię oglądać filmów (na komputerze jakby co:D) czy patrzeć się kilka godzin w komputer.
A wstanie o tej godzinie to żaden problem, może nawet w ogóle nie będę spał :D

Co do twojego pytania to nie wiem czy będą puszczać kolejne serie ale mam taką nadzieję jeśli ich nie puszczą do wakacji to wtedy pomyśle o ściąganiu wszystkich serii. Do tego czasu oglądam w TV i nabijam im oglądalność żeby puścili kolejne serie i już nie mogę się doczekać na powtórek w TV6

Gdybyście mieli jakieś info o zmianach godziny transmisji to piszcie

JohnCena55SM

Wiem, że nie to samo, chociaż dla otaku lepiej czytać niż słuchać śmiesznego lektora, ale jeden odcinek cię nie zabije.
Hmm jeżeli tak stawiasz sprawę, to rzeczywiście żaden problem [ chociaż ja bym miała duży, żeby tak wstać o 1].

Powinni puścić, bo to by było trochę nie fair, tak narobić smaczku.

ocenił(a) serial na 10
Ichus

najgłupsze jest to że dalszą serie nie pokażą

ocenił(a) serial na 9
Koval_4

Skąd wiesz , że nie pokażą? Może robią chwile przerwy by później wrócić z serialem.

ocenił(a) serial na 10
tea18

może masz racje ale to szkoda że odrazu nie pokażą bo puszczaja juz inny serial , mam nadzieje że puszczą kolejną serie: jakby co piszcie na facea u nich by puszczali kolejną serię

Koval_4

No nieee! A miałam nadzieję, że dzięki tv uda mi się obejrzeć do końca >.<

ocenił(a) serial na 10
JohnCena55SM

Ech wy będziecie mogli sobie obejrzeć w tv powtórki SM a ja nie mogę :( bowiem nie posiadam tego kanału tv6 :(

JohnCena55SM

Ja chodzę spać o 2-3 w nocy więc nie ma problemu ale gwoli ścisłości tv powinna mieć jakiś honor i nie robić ludziom kawałów!

ocenił(a) serial na 8
JohnCena55SM

beda powtorki na tv 6? to super bo kilka odc stracilam;/ a od kiedy i o ktorej wiadomo?

Pavvelinho

Sprawdzałam program telewizyjny na jutro i rzeczywiście te dwa odcinki zostaną wyemitowane o tej porze, ale dlaczego 44 ( który był dzisiaj) będzie znowu jutro o 17?

ocenił(a) serial na 10
Pavvelinho

Być może zrobili to, by sprawdzić prawdziwą oglądalność :D, Ponieważ tylko ludzie naprawdę zainteresowani serialem będą w stanie wstać o pierwszej, zmierzą czy opłaca im się kolejne serie puszczać :-)

ocenił(a) serial na 10
mtek9

Ja myślę, że to nie ma za wiele wspólnego z oglądalnością, ponieważ np. moja siostra bardzo chciała zobaczyć ostatni odc serii. Pilnie, codziennie wyczekiwała 17 żeby oglądać Czarodziejkę i nie zobaczy jej w TV, bo najzwyczajniej w świecie mama nie da jej siedzieć do 1szej w nocy ;/ Domyślam się, że takich dzieciaków jak ona jest więcej, więc władze tv4 zachowały się bardzo nie fair w stosunku do nich. Ja zresztą też nie będę czekała tyle, bo przecież rano do pracy wstać trzeba. Głupota z tą godziną :|

ocenił(a) serial na 8
Pavvelinho

Moim zdaniem 45 odcinek jest bardziej brutalny mamy tam śmierć Sailorek, ale pewnie tv4 chodzi głównie o scenę starcia Endymiona i Sailor Moon która wyrządziła by nieodwracalne skutki w umysłach młodych widzów ;) choć ten serial chyba większości oglądają starsi widzowie a 1.20 nie wiem co palili w 4 żeby dawać taką godzinę w środku tygodnia po 22 by wystarczyło

ocenił(a) serial na 10
Kamil85

Weź nie spoileruj bo niektórzy oglądają to pierwszy raz...
Może chcą sprawdzić oglądalność, kto to wie czemu tak zrobili?

A następną serię może puszcza ale nie od razu przetłumaczenie 40 paru odcinków to nie robota na nawet kilka dni szczególnie, że lektor ma też inne projekty.
Coś mi mówi, że na wiosnę znowu będę miał godzinkę mniej czasu ;D
Ale wszystko zależy od oglądalności także kto może wbijać na TV4 i oglądamy emitowany po raz pierwszy w Polskiej telewizji odcinek :)

ocenił(a) serial na 10
JohnCena55SM

A ty znów z tym spoilerowaniem, że też ci się jeszcze nie znudziło :P

ocenił(a) serial na 10
Kamil85

Ale porównaj pod względem tragizmu i brutalności śmierć Sailorek w serii Classic a w serii Stars. Natomiast zgodzę się chodzi głównie w tym ostatnim odcinku Classic o starcia Endymiona i Sailor Moon, no i zło które zostanie pokonane ale pewnym kosztem...

Pavvelinho

Sprawdziłam program tv stacji TV4 i jakież było moje zdziwienie gdy okazało się że film erotyczny i horror no i sensacyjne są o wcześniejszych godzinach niż SM!
Pytanie brzmi jeszcze: po co sa te znaczki z przedziałem wiekowym? hmmmm

ocenił(a) serial na 10
777temida

Dla jaj ;) bo UE karze

ocenił(a) serial na 8
Rinzler

Ciekawe o której by puścili "Higurashi no naku koro ni" skoro ich tak 46 odcinek SM wystraszył

ocenił(a) serial na 10
Kamil85

W ogóle ?