45 odcinek SMC ma być o godzinie 17:30 zaś ostatni 46 odcinek pierwszej serii ma być wyemitowany o 1:20 (takie rzeczy tylko w Polsce). Taką informacje podała TV 4.
Jeżeli na odcinku 45 będzie znaczek z 7 to padnę ze śmiechu :P Można by też ten uznać za brutalny tak jak oni uznali 46 za brutalny.
Jak dla mnie nic a nic nie ma w tych odcinkach brutalnego.
"troszkę" przesadzili, ale w sumie lepiej późno niż wcale, jedno co mnie dziwi to skoro ze względu na brutalność go nie puszczają to czemu o 17,30 leci odc. pt. "śmierć wojowniczek" a o 1 "dobro zawsze zwycięża"? wydaje mi się z tego co pamiętam, że (nie zdradzając fabuły) w obu ostatnich odcinkach czarodziejki są w niezbyt dobrym położeniu więc czemu nie puścić odcinka w, którym przynajmniej wszystko się dobrze kończy?
a takie pytanie troszkę poza tematem będą w ogóle pozostałe serie puszczane? bo ostatni odcinek kończy się niby dobrze ale jednak smutno
"a takie pytanie troszkę poza tematem będą w ogóle pozostałe serie puszczane?"
To wie tylko TV 4.
Obejrzałem właśnie 45 odcinek i nie widziałem tam nic aż tak "brutalnego" przez co w Polsce nie nadawali tego odcinka...a już emisja odcinka 46 jest kompromitacją TV4 - gdy tvn7 nadawało Dragon Ball o 7 rano i o 15 to nigdy nie było w tym nic złego a tam bywało ostrzej bo i bohaterowie umierali w drastyczny sposób a w SM nic takiego nie ma... Można śmiało powiedziec że odcinek 45 był nawet łagodniejszy niż ten gdy zginął ten jeden demon co udawał nauczyciela.
Owszem, czarodziejki gineły ale nie było to pokazane w sposób jak większość filmów made in USA.
I oczywiście znaczek wiekowy był "7" - tu już telewizja robi sobie jaja... W dobie cyfrowej telewizji i internetu gdy młodzież może wszystko oglądać o każdej porze dnia TV4 robi sobie cenzurę emisji Anime... Trzeba się uprzeć i kupować wszystko na dvd a telewizję olać aż splajtuje.
A tak poza tym według mnie najfajniejsze w 45 odcinku były te duchy czarodziejek - wyglądały tak rysunkowo :)
Też nie wiem co było w tym odcinku brutalnego.
Bardziej brutalne (wg mnie) są latynoskie telenowele, Moda na Sukces i brutalnie zabójcze kartony (chyba każdy wie co mam na myśli) niż 45 odcinek SMC.
Nawet walka Anakina z Dooku na statku separatystów w trzeciej części SW kiedy odcinał głowę była bardziej brutalna a oglądając NCIS są dość realistyczne wyglądające sceny w prosektorium (kiedy Ducky kroi nieboszczyka i są zbliżenia na wnętrzności "pacjenta"). Dla mnie jest to co najmniej dziwna zagrywka ze strony TV4. Ale ważne jest to że w końcu obejrzałem 45 odcinek a jutro obejrzę 46 (mam akurat możliwość nagrywania).
Ale 45 jednak jednak wzruszającym i tragicznym odcinkiem. Ze względu na śmierć Sailorek ich wsparcie dla Sailor Moon w postaci duchowej. ''Brutalny'' natomiast nie jest. Co do kompromitacji TV4 związanej z tak późna emisją 46 odcinka, nie zgadzam się. Pora jest całkiem interesująca :P
Ja sobie nagram finałowy 46 odcinek SMC i obejrzę go sobie jutro razem z odcinkiem 45 (tak dla porządku).
Mam również taką nadzieje że TV4 pokaże następne części SM skoro pokazali pierwszą.
Ale też patrząc z perspektywy czasu to wydaje mi się że ta wersja z TV4 jest lepsza niż ta która leciała na Polsacie (tej z Polsatu 2 nie oglądałem gdyż nie posiadałem wtedy tego kanału).
Ogólnie rzecz ujmując fajny powrót do przeszłości w tobie kiczu pokroju Hannah Montana czy Nie ma jak hotel którymi to zachwyca się dzisiejsza młodzież.
Pewnie nie będą. To skandal w ogóle z tymi ostatnimi odcinkami już nawet od tamtych czasów. Przypominam że finał serii Sailor Star był brutalniejszy, niemal każdy odcinek Dragon Ball był brutalniejszy. A tu cudują z takimi lightowymi odcinkami.
Zgadzam się. Każdy odcinek DB był sto razy brutalniejszy niż SM i pokazali wszystkie odcinki jak dobrze pamiętam o godzinie 15 czy tam 16.
Nie rozumiem po co odcinek 46 jest o 1 w nocy, wystarczyłoby oznaczyć ten odcinek czerwonym znaczkiem albo puścić o 22.
Właśnie chodzi o jakąś bardziej ludzką godzinę i nie robienie z tego halo, brutalniejsze rzeczy są wcześniej puszczane. Ja muszę o 4 wstać do pracy i niestety nie obejrzę 46 odcinka, walcie sie tam debile w TV4;)
Najgorzej właśnie mają Ci, którzy jutro muszą wstać rano do pracy. Tv4 powinno się z nimi liczyć.
Właśnie dziś podczas oglądania zauważałam że coś im się pokręciło. A ostatni odcinek mogą sobie wsadzić gdzieś o takiej godzinie, ja obejrzałam go sobie na youtube.
A ja odliczam czas i jeszcze tylko 3 godziny z hakiem, zaraz walnę w kimę na 2 godzinki i na 1:00 pobudka nie daruje sobie jak nie obejrzę :)
Na FB pisali, że to dlatego że odcinek ten jest w "japońskim stylu" :D
Za 3 godziny się obejrzy i wstawanie do szkoły na 5. A niedługo się okaże czy po feriach puszczą kolejne serie bo według mnie to było świadome, że przerywają na ferie kreskówki bo większość gdzieś wyjeżdża lub chodzi na imprezy, więc emitowanie tego jest bez sensu ale po feriach kto wie może kolejna seria? Ja uważam, że szanse są duże ale na razie nastawiam się na 46 :)
Ja też czekam i odliczam czas :) Nie mogę przegapić!
A czy ktoś wie od kiedy będą powtórki na TV6? Chętnie bym sobie je zgrała na dekoder :D
wstawac ludziska! zaraz sie zaczyna!;d trzeba im nabic ogladalnosci by puscili serie r ;)
i jak wrazenia?;d malo sie nie poryczalam;d znaczek "16" hm i pokazali zwiastun nastepnego odc z R wiec moze puszcza za jakis czas;)
a co do tv 6 to owszem bedzie w pt. pozniej powtorka w sob. ale na tym koniec (?) bo w pon juz nie ma:/
Wrażenia super, a ten znaczek to śmiech na sali!!!!!!!!!!!!!! :D no cóż ostatnio oglądając tę serię miałam 10 lat zgodnie z tym znaczkiem musiałabym czekać jeszcze 6 na finał, no i czekałam... 16! XD
Zgadzam się co do tego co chcieli ocenzurować- Endymiona i Usagi ale w dzisiejszych czasach to trochę głupie (godzina emisji to w ogóle bez komentarza).
Godzina emisji fakt, conajmniej dziwna. Polska telewizja wciaz zaskakuje.Znaczek? Ja go prawde mowiac nie zauwazylam. Chyba bylam dosc pochlanieta ogladaniem zacietej walki. Odcinek wzruszajacy strasznie. Tez malo sie nie poryczalam. Poza tym...czuje niedosyt. Mam nadzieje, ze wkrotce puszcza pozostale serie.
Odcinek tragiczny, Królestwo Ciemności zostało pokonane ale sami zobaczcie jakim kosztem. Jednak jak powiedział Artemis nadejdzie czas że wojowniczką wróci pamięć i wróci, tak samo jak wróci emisja SM na TV4. Wszyscy chyba widzieli zapowiedz pierwszego odcinka serii R, myślę więc że to jeszcze nie koniec :)
Jak dobrze pamiętam to chyba tv6 będzie co piątek pokazywał 2 odcinki(jak dobrze obliczyłam ostanie odcinki będą w czerwcu) w a soboty powtórki, a tym znaczkiem od 16 lat to prawda? Chciałabym go oglądnąć( z napisami wczoraj patrzyłam w necie, ale ciekawi mnie sam lektor i zwiastun następnej serii), bo niestety nie miałam szans wstać o 1,coraz bardziej mnie telewizja zaskakuję tymi ciekawostkami:)
Nie Nie Nie !!!
Oglądałem jakiś głupi film i czekałem cierpliwie było już jakieś 10 po 1 i film mi się urwał wstaje patrzę na godzinę 2:08 :(
Nie wytrzymam przegapić taką okazję :( teraz czekam aż ktoś łaskawy wrzuci na torrenty lub Youtube bo inaczej nigdy się nie dowiem jak to się skończyło.
Co puścili zapowiedź następnego odcinka? No to szanse wzrosły zobaczymy już niedługo co zrobią.
Jesli ktoś nagrał to niech wrzuci na torrenty lub youtube bo nie wytrzymam jestem taki zły na siebie 10 minut mi zabrakło to niewiarygodne...
jak ktoś ma jakieś info na temat wstawki tego finału z 1.20 to niech się odezwie ;) najlepiej na chomiku ;)
na yt jest::
http://www.youtube.com/watch?v=aggWqv06w_U
z ang. napisami
chyba mam tez gdzies u siebie napisy pl, ale nie wiem czy beda pasowac, bo sa do wersji jednoczesciowej
a tak dla smiechu:
http://www.youtube.com/watch?v=Daxl7CwkuWM
zobaczcie jaki mamorek ma glos w tym dubbingu ;d
Już nie ważne własnie zasysam to co leciało wczoraj na TV4 a potem jeszcze ściągnę z napisami od Hikari bo to tłumaczenie jest najlepsze a oglądanie z napisami ujdzie :)
Odcinek boski :) Za gardło mnie ściskało ale byłam twarda i nie uroniłam żadnej kropli łez :P
Co do tego znaczka to totalny śmiech na sali, przecież mogli normalnie po 17 puścić z tym znaczkiem"16".
A teraz mam nadzieję, że pokażą R skoro wczoraj jak się skończyła Czarodziejka to dali zapowiedź R
Podpisuje się pod powyższym, choć nie płakałem to coś jakby ścisnęło mnie za gardło ;)
O żesz... no i przegapiłam ostatni odcinek :( co za ludzie... brak mi słów... jak można takie rzeczy wyprawiać :(
Mam nadzieje, ze powtórzą całą serię to może wtedy nadrobię.
Ale żeby takie rzeczy numery odstawiać z serialem który puszczali o 17:00 ??? To się po prostu w głowie nie mieści :/
a ja się uczyłam i stwierdziłam, że trzeba zrobić sobie przerwę i obejrzeć czarodziejkę:d piękny odcinek:) naprawdę mogliby puścić kolejną serię niedługo...
Zasysam z napisami i zaraz obejrzę ale nie mogę się pogodzić z tym, że nie obejrzałem go w TV. Mimo, że tak długo na niego czekałem.
Na FB piszą ciekawe rzeczy na temat SM wejdzie i sprawdzicie
Fajnie że wreszcie nadali 2 ostatnie odcinki w tv mimo że już kilka lat temu oglądałem je w internecie to z chęcią obejrzałem je sobie na tv4 :)
Nie chciałbym nikomu robić nadziei ale na FB w komentarzach pisało, że TV4 miało oglądalność lepsza niż się spodziewało i wszystko jest mozliwe
kurna, po kiego grzyba oni powtórzyli wczoraj o 17 odcinek z poniedziałku ;/ a tamten finałowy o 1:20, dzięki nim przegapiłem ;/ tzn. już wiem dlaczego ale to totalny bezsens.
Ja też, włączyłam TV4, oczekując finałowego odcinka,a tu klapa. Na szczęście znalazłam go w necie i obejrzałam , ale nie mogę zrozumieć tego zabiegu TV4 Bo skoro ktoś oglądał pierwszy raz czarodziejki, to chciał na pewno obejrzeć wszystkie odcinki, a 1. nie było to wyraźnie zaznaczone,że odcinek będzie o innej porze, to 2. nie każdy do tej 1.20 wytrzyma, czasem sen okazuje się przecież silniejszy.
O nieeeeeeee, a ja nic nie wiedziałam i przegapiłam ostatni odcinek !!!!!!!!!!!!!!! fantastycznie. ;<
W internecie można obejrzeć lub ściągnąć (w następnym tygodniu sam zacznę pobierać) wystarczy dobrze poszukać.
(w następnym tygodniu sam zacznę pobierać gdyż powinny już być wszystkie 46 odcinki).
Jakiej, jakiej stronie? :D w sumie obejrzałam już na YT z ang. napisami ostatni odcinek.. a na owej stronie są też pozostałe odcinki? Mam kilka nieobejrzanych, także bardzo bym chciała znać tę stronę ^^
Na jakiś torrentach zassałem, neyy coś tam czy jakoś tak poszukaj bo ja własnie z tamtąd ściągam ale mało leci bo gość nie seeduje o tej porze tyko na perrach poleciało ponad 50%
No na tej stronie to jest nawet wersja bez stałych wmontowanych napisów angielskich ;)
Dopiero dzisiaj obejrzałem 46 odcinek i nadal nie wiem dlaczego nie był emitowany na Polsacie.
Teraz piłeczka jest po stronie TV4 i oby podjęli właściwą decyzje czyli taką że wiosną pokażą Sailor Moon R (z tym samym lektorem z SMC).
No oby mam taką nadzieję a już zaraz zrobię sobie seans albo poczekam do wieczorka i złapię klimat a potem ostatni odcinek