PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199096}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon Sailor Stars
1996 - 1997
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13337
8,0 2 krytyków
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

Chciałabym, żebyście się wypowiedzieli, kogo wolicie: Seyię czy Mamoru? Ostatnio się napatoczyło bardzo wiele wielbicielek tego pierwszego, a fanek wspaniałego Mamo-chan już prawie nie ma. Ja jestem chyba jedną z ostatnich jego prawdziwych zwolenniczek. A co wy myślicie? Kto jest wam bliższy i waszym zdaniem bardziej pasuje do Usagi?

ocenił(a) serial na 8
Neoma

They are together just because of destiny
It's baffling how people imagine it working - is destiny a cruel matchmaker, putting reluctant people together despite their inclinations?

It is often said that they loathed each other for the whole time, without know knowing about their past. Actually. there is clear attraction between Usagi and Mamoru for some time, before the revelation. They get jealous about each other, find each other attractive and care about each other's opinion. They also start actively seeking each other's company. Mamoru shares with her his past and risks his life to save her. The fact that it took them a little time to fall in love also indicates that not only fate brought them together.
.
And also at the beginning of the R season Mamoru doesn't rememeber anything, but he still still is drawn to her.

The break-up storyline also shows, how much they both want to be together, even when they believe they are not supposed to be together. Futhermore, it proves that destiny wouldn't be able to force them together against their will, as they are broken up for some time.

ocenił(a) serial na 8
Neoma

Kiara, ja zawsze bronię Mamorka :)

Tak, w mandze Supers, czyli Dreams, okazuje się, że wszystkie są księżniczkami. Co akurat mi nie leżalo...

ocenił(a) serial na 9
Neoma

No tak, niektóre mogłyby być szarymi śmiertelniczkami chodzić do szkoły pracy i niech się męczą ;) Ale takie życie to już je czekało na ziemi. Mogliby zrobić anime o każdej Sailorce po kolei jak są księżniczkami i rządzą na swych planetach :D oczywiście mają przygody i jakieś miłości. Kucze ja bym z tego taki tasiemiec zrobiła, że nie wyrobiliby się do końca świata z puszczaniem tych odcinków ;)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

One chyba szybko opuściły te planety. by ochraniać Serenity...

ocenił(a) serial na 8
Neoma

Z pola walki z Seiya/Usagi - Seiya miał prawo olać fakt, że Usagi ma chłopaka, bo przecież mogła kłamać...

ocenił(a) serial na 8
Neoma

They are completely incompatible
Who should decide whether two people are compatible or not, when they are obviously very happy together, as they declared many times.

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Seyia był tak zapatrzony w siebie jako gwiazda muzyki, że do głowy by mu nie przyszło, że komuś może się nie podobać :) Pamiętacie ten moment, gdy Seyia był zażenowany tym, że Usagi go nie zna...
A tak poza tym ciekawe jest to dlaczego King Endymion z przyszłości wysyłał takie sny Mamoru? Było powiedziane, że to sprawi, że ich miłość będzie silniejsza... czyli w wizji przyszłości ona nie była wyjątkowo silna, żeby przetrwać atak klanu czarnego księżyca skoro Usagi zapadła w sen a Mamoru był tylko hologramem?? :) Chyba robię igły z widły:)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Tak, jak napisałam w wątku z destiny (czy nie napisałam?) chodziło o to, by wiedzieli, że nie muszą być razem.

ocenił(a) serial na 8
Neoma

He, co tu takie pustki.
Ja już do bezkresu doszłam - z tyłu pisali, że to koniec przygód Chibiusy, a Rózowa wraca - nie powinni fałszywej reklamy stosować ;)
Haruka mówi o sobie jak o facecie?

Król Endymion wyglądał zabójczo, pochylając się nad umierającą Czarodziejką z Plutona - mieć taki ostatni widok :)
Super, jak w bezkresie Usagi i Chibiusa chcą się przywitać z Mamorkiem, a on zaczyna od Diany, hehe :)

użytkownik usunięty
Neoma

A teraz z innej beczki:) szukam prezentu dla dziewczyny na 18stkę. Jakie macie pomysły?:)

ocenił(a) serial na 9

Miśka, ja też zawsze mam z tym problem co kupić na osiemnastkę, ostatnio kupiłam szal i fiszki angielskie ze zwrotami ;)
A twoja kumpela jest może fanką Sailor Moon?? Bo jeśli tak to możesz kupić pozytywkę-zegarek Mamoru za jedyne 600 zł xDxD

Haruka zawsze siebie za faceta uważała ;) ubierała się jak facet, ale trzeba przyznać, że do twarzy jej w tym było. Japanole mają chyba z tym jednak jakiś problem, że z dziewczyn robią facetów a z facetów kobiety (Rybie Oko :O) Jak myślicie?
Taa..Neoma, ja na miejscu Pluto bym tak szybko nie umierała :D Kurczę, on musiał do niej coś czuć (w sensie głębszą przyjaźń) że tak ją podniósł i nachylił się acchhhh.
A powiesz na której stronie jest ta scena z Dianą heheh? Chyba nasza teoria spiskowa nabiera rumieńców XD
Chętnie się znowu pośmieje z naszego Mamorcia :)

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Neoma to jak już przeczytałaś te pięć tomów to maszeruj do biblioteki i wypożycz następne ;) opowiesz nam co się tam dalej dzieje :D

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Pomaszerowałam i wypożyczyłam do 10 :) Ta scena z Dianą chyba w siódemce była.... Początek S, czyli bezkresu...

Miska, ja ludziom głownie ksiązki kupuję :) To zależy, co ona lubi i jak jest ci bliska. Bo jak średnio, to wypada przyjśćz flachą.

użytkownik usunięty
Neoma

Już wymyśliłam:) na książki to ona chyba nie ma czasu. Z flachą to nie bardzo, zwłaszcza, że tam wsio rodziny będzie. Kupimy jej srebrny zegarek plus bukiet z cukierków. A taką pozytywkę to sobie mogę kupić:) Kiara gdzie widziałaś ją za 600zl??

ocenił(a) serial na 9

A nie pamiętam za bardzo... gdzieś na ebayu ;) tam robią takie zdzierstwa. Pozytywka, która kiedyś kosztować mogła max. 40 zł, teraz jest za 600 -.- A widziałaś gdzieś tańsze? Jeszcze ta melodia z niej jest taka za szybka. Ktoś wrzucił linka z youtube. Oryginalny zegarek Mamoru wygrywał tą wersję wolniejszą :)
To było w siódemce? To ja chyba coś źle kiedyś pościągałam, bo ja w siódemce mam jeszcze historię z Czarnego Księżyca i tam sobie właśnie Pluto kopyrtnęła ... Chyba muszę jednak skądś wypożyczyć te tomy :)

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Hej a co myślicie o wszystkich wrogach Sailorek? Kogo z nich darzycie największą sympatią pomimo wyrządzonych świństw?? :)
Po kolei: Beryl- wredna stara baba w fioletowej sukni w zbyt zaznaczonym dekolcie :/ Porywa naszego Mamoru i zaciera jego wspomnienia czego wybaczyć nie możemy ;) Chociaż potem dowiadując się jak bardzo go kochała i jak nienawidziła przez to Serenity możemy ją trochę zrozumieć. Fajni byli oczywiście jej podwładni - czterej generałowie xD
Ali i Ann - chyba najsłabszy wróg, bo niczego nie zdziałał, tylko, że dzięki nim Mamoru z Usagi się zeszli za co jestesmy im wdzięczni. Chociaż te podrywy Natsumi były denerwujące :)
Klan Czarnego Księżyca - no nieźle namieszali, przez nich Usagi i Mamoru poznali swoją przyszłość co jest raczej niekorzystne dla człowieka. Był to chyba najciekawszy wątek, jak myślicie??
Bractwo Śmierci, Dr Tomoe - genialny naukowiec, który zszedł na drogę zła, cały wątek z Mistress 9 był nieźle pogmatwany.
Nehellenia- też budzi współczucie, zazdrościła Serenity wspaniałego królestwa, potem zakochana w chłopcu Heliosie wtf?? Chciała psychicznie wykończyć Sailorki i prawie jej się to udało. Ale tego, że porwała Mamorcia i sprawienia, że leżał u jej nóg jak kłoda drewna wybaczyć nie możemy!!!
Galaxia - kolejna wredna baba, wcześniej legendarna wojowniczka, które chyba przeceniła swoje możliwości zamykając w sobie Chaos. Zapomniała o powiedzeniu nie igrał z siłami o których nie masz pojęcia ;) Zamordowała Mamoru bez żadnych ceregieli, nawet nie wyraziła wcześniej podziwu nad jego ponadprzeciętnym pięknem... ;)

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Ojej to taka piękna scena, gdy Usagi jest przy chorym Mamoru (gdy Nehellenia napada na Ziemię) i mówi do niego, że jego cierpienie jest też jej cierpieniem ;( a Mamorcio ją wtedy tak trzyma za rękę oooooo :) Ludzie jacy oni są piękną parą!

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Kiara, to rzeczywiście cudowna scena i musimy wkleić ją, jak będziemy magisterkę kończyć. I chyba ten flashback z filmu R, jak są u niego?

Mi jest żal doktorka Tomoe- po tym wszystkim, co przeszedł, jeszcze Outerki zarąbały mu córkę.

O ile pamiętam, to 7 to jeszcze koniec R, a początek S - i wrednie obiecują, że to już koniec przygód Chibiusy ;)

ocenił(a) serial na 9
Neoma

A to w filmie R były Sailorki u Mamoru?? :) W filmie R bardzo mi się też podoba Mamoru uwięziony w tym krysztale wody, jak on tam bosko wygląda xDxD
Faktycznie, wredne Outerki zabrały dziecko ojcu, ja się pytam gdzie jest Opieka Społeczna, gdy jest potrzebna? W dodatku wychowywanie dzieci przez dwie takie ten teges jest nie teges ;)
A znacie taką melodię "Eternal Love" z Sailor Moon? Jest piękna... wiecie może w którym odcinku była puszczana?? :)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Nie, źle się wyraziłam - Usagi przypominała sobie, jak ona sama była u Mamoru :) i rozmawiali o jego rodzinie. Z tego zdjątko też byłoby ok.

Ha i Mi nawet nie są po japońsku pełnoletnie (20 lat)...

Niezłe było, jak w filmie S Minako jest jedyną, która wspólczuje Artemisowi, a w mandze nabija się z niego.
Podobało mi się też, jak Krol Endymion i Tuxedo w bibliotece w kryształowym pałacu siedzieli :)

ocenił(a) serial na 9
Neoma

A to w Japoni kiedy jest się pełnoletnim? Nie tak jak u nas mając 18 lat? Nie wiedziałam... Z jednej strony to trochę dziwne... 14 wiąże się z dwudziestoparoletnim facetem i nikt sobie z tego nic nie robi, a z drugiej strony uznają późniejszy wiek pełnoletności ;)

No tak Minako było żal Artemisa... w mandze nie wiem co się działo, ale za to w PGSM Minako ewidentnie czasami podrywała Artemisa albo kokietowała go xD
A kiedy Endymiuś i Tuxedo siedzą w bibliotece? To było też w mandze?? No wiesz Neoma, dwóch tak przystojnych facetów w jednym miejscu to może być niezdrowe dla białogłowy :D Może dostać ataku pisków i zachwytów ;)
A to już porobić te fotosy z Usagi i Mamoru? Kończycie z Gładką tą magisterkę?? Tylko Gładka znowu nam się gdzieś zapodziała :)

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Masz rację, scena z Mamoru i Usagi w R, w tym pomieszczeniu z roletami jest piękna. Tylko Usagi przed nim klęczy albo raczej siedzi na podłodze i przytula się do jego kolan xD To taka zbyt wielka ofiarność :) Przypomniała mi się ta scena w Harrym Potterze jak Ginny wiąże buty Harremu, co było według mnie troszkę niesmaczne. Oczywiście w Sailor Moon ta scena jest 100 razy lepsza aleee... zakochana kobieta może zrobić wszystko dla faceta, nawet dla niego klęczeć :)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

A masz jakies fotosy? :) Tym razem stanowczo trzeba wkleić Mamorka w szlafroku?

Usagi już klęczała przed złym Endymionem :) A to przytulanie się chyba miało przypomnieć, jak się spotkali, kiedy ona jak Chivhibi wygladała :)
Ginny i Harrego to akurat w filmie wolałam niż w książce - ale rzeczywiście to z butami dziwne było :)

ocenił(a) serial na 8
Neoma

Endymion i Tuxedo siedzieli w bibliotece w Kryształowym Pałacu w R :)

Mamorek raczej nie mial ponad dwudziestu lat, co widać w filmie R.
20 w japonii to dorosłość, 18 prawo jazdy, 13- mżna randkować ;) I temu Mamorek nie idzie do paki...

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Jaaa... 20 lat to dorosłość. To ile lat może mieć w końcu Mamorcio? Jak ona była wtedy taka malutka (gdy umarli mu rodzice) a on był mniej więcej w jej wieku, zaś potem jak byli już starsi to ona miała 14 a on musiał mieć min 19 bo był studentem...
Jeszcze tego by brakowało, żeby Mamoru zatrzymali za kontakty z nieletnią xD
A to Endymion i Tuxedo siedzą w bibliotece w serialu?
Ciekawe, że oni się nie rozpoznali po tych kilku latach, kiedy Usagi dała mu różę??

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

A pamiętacie jak Helios odzyskuje swoją ludzką postać i są uwięzieni przez Nehellenie z Chibiusą i wtedy Helios woła do niej "Chibiusa!!!" a ona taka wniebowzięta odpowiada, że po raz pierwszy nazwał ją po imieniu... to ja się zapytowywuję jak on się do niej wcześniej zwracał? :-/ nie mówił po niej po imieniu? To tak niegrzecznie chyba :)

A jeszcze takie pytanko, którą wersję Mamoru lubicie najbardziej: Endymion ( wersja w świetnej zbroi z mega naramiennikami) Tuxedo Kamen (wersja współczesna) czy New King Endymion (troszeczkę okroszona fioletową siwizną)??? Bo ja się nie mogę zdecydować xD

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Ja tam najbardziej lubię Mamorka jako Mamorka :) ale z wyglądu to stanowczo książę. Choć dużo go nie widzieliśmy, to że poleciał ostrzec Serenity mimo wszystko, było piękne...
W bibliotece w mandze siedzieli.
Pegaz ją chyba wcześniej nazywał swoją panią/białogłową.

Usagi wygląda jak Chibichibi, więc coś ma dwa i parę miesięcy (bo lepiej mówi). Czyli były cztery lata różnicy (minus miesiąc) i Mamorek na początku ma 18.

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Ależ musi mieć 19 lat bo jest na studiach :) (przynajmniej rocznikowo, bo mógł mieć urodziny w grudniu i wtedy ma 18). Zauważmy jednak, że miał urodziny w lipcu bądź w sierpniu bo był zodiakalnym lwem xD
Boshe to straszne... ja zaczynam traktować Mamoru tak jakby istniał naprawdę ;)
Taaa to było mega jak poleciał na Księżyc by ostrzec Serenity.... jeszcze zdążył przebrać się i zatańczyć z nią na balu :D No tak Pegaz ją mógł nazywać Small Lady... to takie japońskie było. Oni dopiero mówią sobie po imieniu gdy się spoufalą ze sobą ;) Mówienie do siebie Mamo-chan i Usako to już jest mega spoufalenie i Odango Atama również xD Mamoru się od razu spoufalił z Usagi ;)
P.S. U Pegaza jest to trochę nie teges. Na początku się całuje a dopiero mówi po imieniu xDXD

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Ma to po Mamorku :)

Ale Usagi w filmie R nie mogła mieć mniej niż 2 lata, a w dodatku to było jak Shingo się urodził. Więc Mamorek musi mieć 18 (z 3 sierpnia jest). Może byl taki zdolny, że wcześniej poszedł na studia.

ocenił(a) serial na 8
Neoma

Oj pustki :(

Różowa doczekała się obrony i ma już przez dwa dni tyle lajków co Mamorek :(

ocenił(a) serial na 8
Neoma

Z mangi -
Unazuki jest w wieku dziewcząt - a w animie była starsza? (I jeszcze się nie całowała ;) i myslała, że Usagi z Mamorkiem też nie)

Chibiusa nosi zdjęcie Mamorka w medalionie? Ale za to godzi ich każąc robić św Graala.
Usagi nazywa Mamorka zimnym? na pohybel...

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Heej :) możesz podać linka do tej obrony Różowej Cholery? Ciekawa jestem co tam naprodukowali ;)
Wtf? Chibiusa nosi zdjęcie Mamorka w medalionie, niby nic do tego bym nie miała, gdyby nosiła równocześnie ze zdjęciem swej matki, powtarzam MATKI i nie podrywała własnego ojca, bo to żenada na kółkach xD
Yyyyyy to Usagi nazywa kiedykolwiek Mamorka zimnym?? Dostało się chłopinie... w sumie Usa ma rację, bo Mamor to taki zimny introwertyk, ale za to go kochamy co nie Neoma?? :) Ja uwielbiam takich zamkniętych w sobie facetów :)
Na pohybel Chibiusie ;) Neoma, widzę, że chyba czytałaś Ogniem i mieczem ;)
A to Usagi i Mamorek byli skłóceni w serii S?? Coś takiego...

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Zaraz poszukam linka, ale tak w skrócie to mówili. że to dziecko.

Z medalionem jest gorzej- jej koleżanki wkładaja tam zdjęcia chłopaków... Ale w Snach, jak i SuperS Rózowa poznaje Heliosa i zaczyna do niej dochodzić, że Mamorek to ojciec.

Usagi nazywa Mamorka zimnym, bo ma sen, jak za nią odrabia lekcje i robi jej śniadania - wtedy mówi sobie, że to musiał być sen, bo Mamorek nie jest taki...
Ale Mamorek w Dreamsach nieźle miał, że na trzy okładki trafił (choć na jedną z tyłu).

Skłoceni byli,l a raczej obrażeni, przez Haruka (Haruka tam dłużej udawała faceta i flirtowała z Usagi, a Usagi chyba trochę się podobało (nawet był buziak łeee).

ocenił(a) serial na 8
Neoma

http://fyeahcontroversialcharacters.tumblr.com/post/36962891846/in-defense-of-ch ibiusa-aka-rini-sailor-mini-moon

Ja też oczywiście takich uwielbiam :)

Było w mandze, jak Usagi mówi Lunie, jak ona gada, a Mamorek czyta i śpi, ale bez sceny w parku.
Była też wizyta u dentysty, ale bez Mamorka, tylko ojciec Usagi poszedł, więc się nie liczy.

ocenił(a) serial na 8
Neoma

Ech, i do końca przeczytałam.

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Przeczytałam tą obronę i mam mieszane uczucia. Niby fakt dziecko, ale autorka tego tekstu mówi, że to Usagi pierwsza okazała jej "disrespect" (akurat!) co było nieprawdą, to Chibiusa się pierwsza rzuciła na nią i mierzyła do niej z pistoletu! I pocałowała Mamoru!
A ten wątek z tą Haruką jak podrywa Usagi to taka trochę żenuła ;) ale podobno na rysunkach Mamoru się tak fajnie wściekał :) widziałaś te rysunki?? Na serio taki był?? achhh nie ma nic piękniejszego w świecie niż wkurzony Mamoru xD A Michiru pewnie Mamoru podrywała?
Jeee i zepsuli... dlaczego Mamorek nie poszedł w mandze z Usą do dentysty? Czy jej tata również był tak niechętnie nastawiony do Mamorka??
I już przeczytałaś wszystko? Ale szybko :) To teraz musisz wziąść się za musicale jak masz już za sobą mangę, anime i PGSM :) Ciekawe jak tam idzie im kręcenie nowego anime?? Mogliby jakieś plotki wypuścić a tutaj ni słychu :(

użytkownik usunięty
kiara_94

No nic nie ma, żadnych wiadomości:( widziałam tylko zdjęcia, jak prawdopodobnie będą wyglądać postacie

ocenił(a) serial na 8

OOO, Miska, a zarzucisz linkiem? :)

Kiara, ja jeszcze mam nieco PGSM do nadrobienia. Musicale chyba nie będą ciekawe do oglądania, jak się nie jest w teatrze....
Z tatą Usagi była ta scena, co mówiłaś - jak przyprowadził Umino. A Umino się nie zakochuje w Naru i chyba cały czas coś ma do Usagi?
Mamoru był chyba raczej bardziej urażony niż wściekły.

ocenił(a) serial na 9
Neoma

O jacie Miśka!! Musisz nam koniecznie te zdjęcia pokazać ;) Neoma, PGSM musisz koniecznie nadrobić, bo na swój sposób są to fajne odcinki :) zwłaszcza te, w których Motoki zakochuje się Mako, to jest czysta poezja co on wyprawia :)
A Neoma jest może w necie zeskanowana ta scena z urażonym Mamoru?? Chciałabym ją zobaczyć :)
W mandze nie ma wątku Umino-Naru?? To bardzo dobrze, Naru powinna być z Nephrite :)

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Jak widać nie tylko ja zadaję sobie to pytanie.... http://24.media.tumblr.com/tumblr_lqijtx6fUB1qeghpao1_1280.jpg

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Umino chyba ma przebłyski do Usagi cały czas...
Nie ma w mandze wogóle Naru i Nefrita... On ginie od błyskawicy Mako.
(Ale te oświadczyny Motokiego ;)

ocenił(a) serial na 8
Neoma

A i się zgadzam z tym o Chibiusie... A jak powiedziała, że nie rozumie gustu Mamoru.

A co do klęczenia przed Mamoru - to na końcu 132 Usagi też przed nim klęczy. Ale to Mamorek, to ok :)

ocenił(a) serial na 8
Neoma

A co do porównania Nefrite - Umino - pamiętaj, jak Mamorek powiedział, że wygląd się nie liczy ;)))

ocenił(a) serial na 9
Neoma

No tak Mamoru tak powiedział to fakt, ale Umino wcale nie miał takiego czystego serca ... podrywał dwie dziewczyny na raz, podejrzewał Ami o ściąganie, naruszył nietykalność cielesną profesor Haruny, podszywał się za Tuxedo Kamena ... nie wiem co jeszcze wymyśleć ;) A Nephrite to wspaniały, czuły facet... I nic złego nie zrobił...ten jego wyraz twarzy gdy Naru spytała się go czy w królestwie ciemności dają dzień wolny jest po prostu rozbrajający, a scena w pokoju Naru gdy przychodzi ją spytać o Sailor Moon i stoi za tą zasłoną jest po prostu MEGA!! I jeszcze cały czas wmawia sobie, że chce tylko znaleźć Sailor Moon i nie zależy mu na Naru...
Oświadczyny Motokiego też powalają... albo te jego zagadywania, że Mamoru i Usagi się żenią czy to aby nie za wczesnie ;)
Neoma a masz założone konto na tumblurze? Ja sobie chyba założę i będę lajkować sobie różne rzeczy związane z Sailor Moon xD
A Chiubiusa to sobie myśli, że ona niby lepiej wygląda... jest prawie, że kopią Usagi więc co ona niby do niej ma? ;) Usagi dość często klęka przed Mamoru, ale kto przed takim facetem by nie klękał... :) W tym 132 widać takie fajne zdziwienie tych przyjaciół Mamoru gdy usłyszeli głosy Usagi i Chibiusy, pomyśleli sobie, że Mamoru gustuje w jakiejś dzieciarni :)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Nie, nie mam konta. Parę razy się wypowiedziałam anonimowo.

Tak widać zdziwienie - i ta jego fałszywa przyjaciółka już mentalnie zaciera rączki, że uda się...
A ile klęczeń było? Ja trzy pamiętam...

Ile w zasadzie Usagi w PSGM miała lat? 18?

Ciekawe, czy twórcy widzą tą ironię w krytykowaniu Usagi przez Chibiusę...

użytkownik usunięty
Neoma

Sorki dziewczyny, że tak późno, ale miałam wczoraj wypadek w pracy i tera dochodzę do siebie. To te zdjęcia z napisem coming 2013:)
https://www.google.pl/search?q=sailor+moon+2013&hl=pl&tbo=u&qscrl=1&rlz=1T4IRFC_ plDE405DE405&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=wzTDUImLBcmc0QXjzYHgBw&sqi=2&ved=0CC0Q sAQ&biw=1311&bih=570

użytkownik usunięty

https://www.google.pl/search?q=sailor+moon+2013&hl=pl&tbo=u&qscrl=1&rlz=1T4IRFC_ plDE405DE405&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=wzTDUImLBcmc0QXjzYHgBw&sqi=2&ved=0CC0Q sAQ&biw=1311&bih=570

użytkownik usunięty

Hmm nie wiem czemu nie działa:( wpiszcie sobie w google sailo moon 2013 i wejdzcie w zdjęcia

ocenił(a) serial na 8

Dzięki, Miśka :) Ale to oficjalne czy fan made?

Mam nadzieję, że wypadek nie miał poważnych konsekwencji. Ja też miałam w tym roku.

A gdzie się podziewa Gładka? Na tumblurze też jej dawno nie było... :(

ocenił(a) serial na 9
Neoma

aaa dziewczyny to mi wygląda na oryginalne :D ale te postacie wyglądają jakoś tak dojrzało :) nie wydaje się wam?? Są tak jakoś bardzo wydłużone, nawet Luna i Artemis. Fajnie, że kolorystykę zostawili taką samą. A rysunku Mamoru jeszcze nie ma ;) Ale ten wypadek w pracy to chyba nie był niebezpieczny? :)