PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199096}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon Sailor Stars
1996 - 1997
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13337
8,0 2 krytyków
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

Chciałabym, żebyście się wypowiedzieli, kogo wolicie: Seyię czy Mamoru? Ostatnio się napatoczyło bardzo wiele wielbicielek tego pierwszego, a fanek wspaniałego Mamo-chan już prawie nie ma. Ja jestem chyba jedną z ostatnich jego prawdziwych zwolenniczek. A co wy myślicie? Kto jest wam bliższy i waszym zdaniem bardziej pasuje do Usagi?

ocenił(a) serial na 9
Neoma

No chyba tak to widzą... według nas jest inaczej :) Na tym polega Miracle Romance, że w każdym życiu odnajdą siebie :) Dla mnie jest to pocieszające, że kiedyś może spotkam takiego Mamorcia ;)

ocenił(a) serial na 8
Neoma

after two first seasons Mamoru-Usagi relations became boring;

Not so much boring, but stable and solid. They were in courtship stage in first season, later they lost each other, then Mamoru forgot everything - and when they finally got together, these morbid visions appeared and break-up ensued.
In third season they are finally together, in very long-term relationship and, except of Usagi's occasional fits of jealousy, they have no problems. This may seem boring for some viewers, but I am personally glad they were able to catch a break after all these trials and simply allowed to be happily together.
It's true that their initial banter was cute and their emotions during break-up intense. It was, however, great to see more of their ordinary, everyday interactions. It was quite innovative take for a Prince and Princess story, which is normally ended with getting together.

ocenił(a) serial na 8
Neoma

Tradycyjnie skrytykujcie mnie.

Moje propozycje:

Other arguments against this pairing, which you can meet:

They are together just because of destiny
They are completely incompatible
The age gap between them is too big
Mamoru does not deserve Usagi

Dałabym jeszcze, że się nie lubili na początku - ale to chyba do destiny?

Neoma

"Dałabym jeszcze, że się nie lubili na początku - ale to chyba do destiny?"
Zgadza się.

Można jeszcze dorzucić - "Mamoru was dating Rei before" (w końcu ktoś tu w tym temacie zarzucił taki argument anty), a także jeszcze z tym zerwaniem w R-ce ("Mamoru broke up with Usagi in R season, so he can't love her").

ocenił(a) serial na 8
Gladka

Ale zerwanie omówiłyśmy już wcześniej - czy powtarzamy argumenty z obrony Mamoru?

Rei, jak Kiara mówi, bym dołożyła do tego, jak Mamoru inaczej się zachowuje z innymi dziewczynami. Kto zresztą mógłby uważać, że wcześniejsze chodzenie z kimś unieważnia przyszłe związki? Takie to zresztą "chodzenie" było, ech...

ocenił(a) serial na 8
Neoma

Mało osób lubiło obronę Mamorka :( Seiyi cztery razy tyle... Co wszyscy w nim widzą?

ocenił(a) serial na 8
Neoma

A i co sądzicie o tym, co napisałam?

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Bardzo fajnie :) Mam dla was misję nie do odrzucenia ;) napiszmy do jakiejś stacji telewizyjnej błaganie z prośbą, żeby wyemitowali odcinki Sailor Moon, mogą nawet powtórzyć pierwszy sezon... Ja już pisałam, ale bez odzewu. Zbierzmy 1000 podpisów to może się ugną ;) Co Wy na to??
Bo prawda jest taka, że ja nie wytrzymam bez Sailor Moon ani miesiąca dłużej a oglądanie w necie to nie to samo ... Mogą nawet PGSM puścić, cokolwiek .... Już zaczynam gryźć parapet z tęsknoty :D

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Kiara, niestety pozostałe przy życiu Mamorcie są zamknięte w rezerwatach ;)

Ale wy mnie bardziej krytycznie krytykujcie, żeby nas więcej lubiło i reblogowało.

A na tamtą petycję ci odpisali?

kiara_94

Możemy powtórzyć argumenty z obrony Mamoru, przeredagowując je, żeby brzmiały inaczej.
Wydaje mi się, że można by było jeszcze dorzucić do tego, co napisałaś, że w trzecim i czwartym sezonie między nimi niewiele się działo, gdyż:
a) na początku serii S Mamoru mówi, że skoro Usagi czekają egzaminy, powinni się rzadziej spotykać - to mogło trochę wpłynąć na intensywność tego związku
b) seria Super S jest poświęcona głównie Chibiusie i jej percepcji świata, a ona była bardziej zajęta przyszłymi sprawami niż tym, co jest między jej przyszłymi rodzicami (chyba że jest "realne" zagrożenie, iż się rozstaną).

Kiara, wydaje mi się, że nawet 1 000 podpisów pod petycją nic nie da :( Pamiętam, jak dobrych kilka lat temu podpisywałam petycję pod tym, żeby TVP puściła jakieś anime, np. Dragon Balla - było dużo podpisów, ale nic z tego nie wyszło. Poza tym telewizja może dojść do wniosku, że skoro szykuje się reboot, to łatwiej będzie kupić w niedalekiej przyszłości prawa do emisji rebootu niż od nowa puszczać "starą" Sailor Moon. .
Tak mi się przynajmniej wydaje.

ocenił(a) serial na 9
Gladka

Nie odpisali mi na tamtą petycje ;( Coś mi się wydaje, że nawet nie kupią nowej serii, bo niby która stacja by się tak poświęciła? Polsat kiedyś był inny... teraz dla niego są ważniejsze jakieś got to densy i tym podobne :( A TV4 chyba nie będzie chciało wydać na to kasy... Ale sezon pierwszy jeszcze raz mogliby puścić co im szkodzi?
A to z tym Dragon Ballem smutne Gładka. Ale czego można się spodziewać po TVP... dla niego japońskie bajki to źródło zła... TVP już dawno nie puszcza żadnych bajek ani dla dzieci ani dla nikogo :(
Jest jednak Promyk Nadziei, że TV4 po tym jak wyemitują wszystkie odcinki Słonecznego Patrola, który leci chyba w tej samej porze (a wcześniej club Winx) to może wrócą do Sailorek, bo co jeszcze niby mogą puścić?? :-/

kiara_94

Może jednak TVP (konkretnie TVP Kultura) by się poświęciło? Parę lat temu puszczali Cowboya Bebopa, teraz są w stanie puścić czasem coś Miyazakiego... Tylko nie każdy ma TVP Kultura :/ (szkoda, bo ta stacja trzyma pewien poziom).
TV4 chyba faktycznie nie ma co puszczać, sądząc po tym, że stać ich na puszczanie czegoś takiego jak Baywatch...

ocenił(a) serial na 8
Gladka

Nio, kiedyś polszmat to była przyzwoita stacja, cały czas sailorki leciały i jeszcze był polsat 2, tylko w tym celu chyba...

Gładka, wiem, że tak mówi, że się nie będą spotykać, ale chyba nie wyszło, bo w następnym odcinku lezą do kotów :)
A Mamoru potem daje dziewczynom lekcje.

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Taaa... Mamoru powiedział, że będzie się czuł bardzo samotny, ale muszą ograniczyć spotkania, bo Usagi się nie uczy, Usa zrobiła wtedy fajną minę ;)
Nasz Mamorek jest taki odpowiedzialny i mądry, wziął sobie to do serca i tak jak Neoma powiedziałaś zaczął udzielać darmowych korepetycja aachhh :D I jeszce wozi ją motocyklem :) Potem w tym odcinku z kotami jest jeszcze to Berło Miłości xD Uwielbiam tę scenę z tą przemianą :D Mamoru znowu zasłania Usagi i rozkazuje jej uciekać i on sam staje do walki z wrogiem, taki facet to skarb :)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Ja też to uwielbiam, Kiara - a ludzie mówią, że on jest bezużyteczny, ech...

Na motocyklu też jest super - jak ona się zachwyca, że on taki przystojny, a on się cieszy :)

Za to, że chciał ograniczyć ich randki, też obrywa...ech, biedny... A dziewczynom pomaga, nawet jak ma ważną pracę do napisania...

Gładka, to ty napisałam wyznanie o sziperach Seiya/Usagi? Czy kogoś zreblogowałaś?

Neoma

Zreblogowałam jeden z blogów z wyznaniami nt. Sailor Moon, ale to było akurat moje. Już zdążyło mi się za to oberwać (w sumie to może i dobrze, że te wyznania na tym blogu są anonimowe, bo jeszcze bym - sądząc po tym, jak zagotowała się osoba, która odpisała, moógłby mnie spotkać jakiś nieprzyjemny anonimowy mail ;P):

"Excuse me but not a single one Seiya/Usagi fan I know has been like this. Not a single one of them, including myself. And no, I don’t like Mamoru, but I don’t bash him, or post things about him, instead, when someone asks and I say I ship it and I’m not actually Mamoru’s fan, I get hate and bash for it from the Mamoru’s fans and the fandom in general — ALL THE TIME.

So what if Seiya’s really a woman? So what Usagi’s not into women? This series is not a real life, it’s FICTION, people ship straight, same-sex FICTIONAL characters with each all the **** time and that isn’t made into a problem like this. I shipped Haruka and Minako, even though it’s made clear Minako’s into guys. Am I now not allowed to ship it? Cause “she’s not into women!!!!!!11111111” Give me a break.

“Stupid reasons”, lmao. Having an opinion, “stupid reasons”. While I absolutely love their chemistry, their scenes, how sweet and caring Seiya is while Mamoru (in the anime) seems to be with Usagi only because “they’re meant to be”. And the fans are like “NO BUT HE SAVED HER MANY TIMES” and blah ****ng blah. Yeah, he did, congratulations. He also seems ****ing careless whenever he is with her. That’s just how I SEE IT. Why is it your business?

No wonder I don’t like this fandom anymore."

Pewnie jakby nie było limitu słów w tych wyznaniach, to bym się lepiej wysłowiła i może ta osoba tak ostro by nie zareagowała... Poza tym widać, jak dobrze jest obeznana z fandomem, także tym nieangielskojęzycznym, skoro pisze, że żaden fan Seiya/Usagi taki nie jest. Heh.

ocenił(a) serial na 9
Gladka

Dziewczyny chyba znalazłam naszą biblię czyli stronkę z przemówieniami Tuxedo Kamena !!!! Aaaaa!!! http://tuxedowisdom.tumblr.com xD Tylko trochę mało tego :(

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Hej a tutaj ktoś mądry opisuje dokładnie zdarzenia między Usagi i Mamoru http://kyralih.tumblr.com/post/24569195968/interactions-between-usagi-and-mamoru -episodes-16-27 w sumie ten ktoś ma rację, w odcinku 27 Mamoru musiał faktycznie podsłuchiwać rozmowę Usagi z Motokim, czuł się zazdrosny i dlatego zaczął przychodzić do Crown :D
heheh http://sailorsnark.tumblr.com/post/24749544259/in-sailor-moons-defense-i-dont-th ink-theres
A tutaj ktoś myśli dokładnie tak jak my ;) http://thewhitemoonfamily.tumblr.com/post/24217907718

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Kiara, no mądry rzeczywiście i chyba ma większego hysia na Mamoru niż my, co nie jest możliwe ;)
Ale rzeczywiście, Mamorek coś polubił salę gier, odkąd zobaczył, że można tam spotkać Usagi.. ;)
Szkoda, że autor nie napisał 28 odcinka, ale tam już jest wszystko jasne :)
Uwielbiam te ich początkowe interakcje, ech, Jakie destiny, przecież widać jak się te iskierki pojawiają :)

Gładka, czyli starzy, dobrzy sziperzy Usagi/Seiya tacy jak zwykle...

Haruka/Minako fani nie twierdzą, jacy to oni są kanoniczni i lepsi niż np. Ha/Mi. To ich argumenty wywołują niechęć...
.

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Oj tak Gładka fani Usagi/Seyia przeginają na maxa, to już woła o pomstę do nieba ;)

Faktycznie, są jeszcze ludzie bardziej zwariowani na punkcie Mamoru, że piszą takie rozległe eseje, chwała im za to :D Autorka mogła tak opisać wszystkie odcinki xD Ale jeszcze jest 1-15 http://kyralih.tumblr.com/post/24277810872/interactions-between-usagi-and-mamoru -episodes-1-15

kiara_94

Coś czuję, że będę musiała przystopować z hejtem na ten pairing, bo nie chcę się wciągnąć w shippingową wojnę... (chociaż... może już się wciągnęłam XD).

Ciekawi mnie, jak twórcy rebootu zamierzają przedstawić relacje między Usagi a Mamoru a Seiyą - to, że zamierzają być bliżej mangi, nie musi znaczyć, że np. trochę (tylko trochę) nie poszerzą wątku Seiya-Usa, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom niektórych fanów. Mam nadzieję, że tak jednak nie będzie.

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Jakie znacie najgłupsze argumenty Usagi/Seiya?

1-15 też super - porównanie reakcji na Usagi i Rei, to, ze był zazdrosny, jak powiedziała, że ktoś ją lubi...

Czy ktoś bierze poważnie parę Mamoru/Rei?

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Najgłubszy argument jaki słyszałam to był ten, że Seyia odpowiada wzrostem Usagi i tak jak Mamoru nie musiałby się schylać by ją pocałować -.-

Są tacy co biorą parę Rei i Mamoru na poważnie, wierzcie mi --- http://www.youtube.com/watch?v=wlLpjvcqTRw
Fajne było też porównanie jak Mamoru gdy zetknął się z Usagi to od razu nawiązał z nią dialog, przeczytał nawet jej sprawdzian, a gdy nadepnął na Rei to tylko przeprosił i poszedł sobie dalej xD
Też mam nadzieję, że w nowym anime wątek Seyii kompletnie wytną lub po prostu zrobią z niego 100 % kobietę, tak byłoby najlepiej ;)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

A właśnie - co z tym rebootem? Bo ja słyszałam, że to ma być o Królestwie Ciemności, czyli sezon pierwszy. A fandom już liczy na Chibiusę, Ha/Mi i Seiyę?
Jakby jednak był ten 5 sezon, to biorąc pod uwagę ostatni boom na trójkąty - ich dwóch, ona jedna - raczej to podkręcą...

Rei i Mamoru w sumie byli fajnie jako napisani - jako para, gdzie ona jest zaangażowana, a on nie bardzo ;) Jak ona nie bierzecukru, by mu zaimponować, ech...

Moje ostatnio najgłupsze ich argumenty:
Te listy, co słyszymy w starsach, to nie są naprawdę listy Usagi do Mamoru.
Animatorzy szipowali Usagi/Seiya, tylko nie mogli tego napisać.

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Nie no chyba zaczną wszystko od początku? Ja liczę na Królestwo Ciemności, mój ulubiony czarny charakter ;) I mam nadzieję, że rozbudują trochę bardziej wątek nieszczęsliwie zakochanej Beryl :) I nie zapomną o wspaniałym Nephrite ;) I jeszcze jedno życzenie... niech Jadeite sobie trochę dłużej pożyje ;)

kiara_94

Najgłupszy argument za tym pairingiem to był w tym temacie - że rysunek, który Usagi miała na swojej ławce, przedstawiał ją i Seiyę ==' - osoba, która to napisała, była o tym święcie przekonana.

"Te listy, co słyszymy w starsach, to nie są naprawdę listy Usagi do Mamoru."
Czyli co, Usagi do Seiyi? ==' Jak to zostało uargumentowane?

"Animatorzy szipowali Usagi/Seiya, tylko nie mogli tego napisać."
Mogli, mogli - jak im się udało i tak mocno zmienić ten wątek w stosunku do mangi, to wszystko mogli.

ocenił(a) serial na 8
Gladka

Chyba idea była taka, że to są jedynie zapowiedzi, przypadkowo w formie listów...
Jeden argument był, że ta zapowiedź o Galaxii
pojawiającej się podczas koncertu, nie mogła znaleźć się w liście - ale akurat ta nie była w formie listu....
Gładka, a gdzie ty prowadzisz to szipiingową wojnę? :)

Kiara, ale Jadeite nadal żyje, tylko śpi wiecznie :)
No właśnie, ja cały czas słyszałam, że to ma być o królestwie ciemności... A wszyscy się zastanawiają, czy Ha i Mi się pocałują :)

ocenił(a) serial na 8
Neoma

A Gładka, czy osoba, która była święcie przekonana, że ten rysunek to Seiyi, wyjaśniła, czemu Seiya nie ucieszył się, widząc, że Usagi narysowała ich razem?

Kolejny argument- Usagi i Kakuyuu są kompletnie różne, więc uczucia Seiyi do Usagi nie mają nic współnego z jego księżniczką.

ocenił(a) serial na 8
Neoma

Z pozdrowieniami dla Usagi/Seiya sziperów ;:
http://thewhitemoonfamily.tumblr.com/post/4249736758

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Przecież na tym rysunku na stoliku to ewidentnie nasz Mamo-chan jest! Oto dowód rzeczowy http://i649.photobucket.com/albums/uu215/zebra124/mamo-chan.jpg poza tym nie ma tego wieśniackiego kucyka, więc to Seyia być nie może! ;)
No tak Jadeite śpi wiecznie, może go obudzę heheh xD
A spotkałyście się już na internecie może z jakimiś materiałami na temat nowopowstającego anime?? Może jakieś rysunki wyciekły do sieci?? :)

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Haha :) I gdzie tutaj ten Seyia się czai ?? Rysunki Usagi mówią wszystko. A obok jest ten wspaniały pocałunek na ich ślubie.... achhh brakowało mi tego ślubu w anime ;) Piękna sukienka i Usagi tak go pięknie całuje.... ;)
A czy widziałyście TO??!! http://a2.ec-images.myspacecdn.com/images01/51/f2054cf65fe4f8aba7d333837884a7d1/ l.jpg xDxD

Jeszcze odnośnie rysunków Usagi, ten mnie rozwala xD http://tuxedo-.tumblr.com/image/6394265999

użytkownik usunięty
kiara_94

TO jest piękne. Mamoru wygląda wspaniale:)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

A to tam było jeszcze napisane: Mamo-chan ? ;) Hahaha, to już zupełnie...
A to wspomnienie Usagi cudowne - szkoda, że nie pokazali nam "na żywo" go...

ocenił(a) serial na 8
Neoma

Miśka, wróciłaś :))

Mnie zastanawia, co się działo w tej scenie. Czy to było po odbiciu Mamoru od Nehelleni? Czy po wyjeździe Chibiusy?

A rysunki Usagi, mające na pamięć wpłynąć- boskie były... :) Uwielbiam, jak w tej scenie go zasłania przed Natsumi i jak entuzjastycznie reaguje na Natsumi.

użytkownik usunięty
Neoma

Cały czas jestem, ale nie byłam w temacie, więc się nie odzywałam:)

"Gładka, a gdzie ty prowadzisz to szipiingową wojnę? :)"
Nigdzie jej nie prowadzę XD - ta wojna jest chyba w najbrutalniejszym wypadku zimna (bo Sailor Moon to nie jest serial, którego nowe odcinki są obecnie emitowane), ale od czasu do czasu dochodzi do pewnych przepychanek ^^;

"A Gładka, czy osoba, która była święcie przekonana, że ten rysunek to Seiyi, wyjaśniła, czemu Seiya nie ucieszył się, widząc, że Usagi narysowała ich razem?"
Może się nad tym nie zastanawiała lub uznała to za przejaw już rodzącej się tęsknoty? ;)

Dokładny tekst był taki:
"Co z obrazeczkiem na ławce ( to było gdy Seiya w tym samym epizodzie pakował swoje rzeczy w szkole, przeszedł do ławki do p5rzodu a tam na rogu rysunek przedstawiający Seiyę i Usagi a naokoło serduszka- to była raczej ławka Usagi bo pakował się przy tej z tyłu. Ciekawe które to narysowało, jak Usagi to ma dziewczyna tupet)."
Odpisałam jej:
"Na tym obrazku Usa nie była z Seiyą, tylko z Mamoru. Zresztą byłoby to niemożliwe, gdyż nie była w niej/nim zakochana - przed poznaniem tożsamości Sailor Stars traktowało ją/go jak kolegę, a kiedy okazywał jej jakoś uczucia, to się wkurzała lub zawstydzała, a irytacja lub wstyd raczej kolidują z rysowaniem serduszek. Kiedy zaś najbardziej się nią/nim przejmowała, na pewno nie była w nastroju do rysowania głupkowatych rysunków."
Potem ten temat nie był już więcej poruszany.

Co zaś do tego, że reboot Sailor Moon będzie najpierw o Królestwie Ciemności, a fani już spekulują na temat H i M, to nic dziwnego - wiele osób (w tym ja) lubi wybiegać daleko w przyszłość ^^;

Wczoraj czytałam dyskusję na tumblrze, podczas której ludzie biadolili, że nie ma w zasadzie żadnych nowych wieści o reboocie. Żadnych rysunków, przecieków na temat fabuły. Wiemy tylko tyle, co na początku :(

A, i cześć Miśka ;)

ocenił(a) serial na 8
Gladka

No ale właśnie fani Seiya/Usagi twierdzą, że ona coś czuła do niego - ekstrema, że miłość, tylko przeklęte destiny, bardziej umiarkowani, że crush i motylki w brzuchu...

Ja tam trochę prowadzę na formach galaxycauldrons, ale frustracja i brak czasu mnie przystopowały,,,

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Oooo Miśka wróciłaś! Jak się cieszymy :D Już bałyśmy się, że Nehellenia uwięziła cię w lustrze albo Galaxia zabrała ci gwiezdne ziarno ;) Więcej tak nie rób ;)
Tak, Mamoru super tam wygląda :) Ta rozpięta bluzka i ta klata achhhhhhh xD rozpływam się...
A na tym biurku chyba pisze po japońsku Mamo-chan skoro wyskoczyło takie wytłumaczenie. W każdym razie coś pisze ;)
Z fanami Seyii nie ma co zaczynać, bo jacyś napaleni są, że strach w ogóle poruszać temat ;)
Ale wydaje mi się, że fanek boskiego Mamo-chana jest chyba więcej, na tumblurze jak tak sobie czasami przeglądam co chwilę wyskakuje Mamorek i Usagi :)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

A jest to ta koszula, w której Nehellenia go porwała?

Czy się zgadzacie, że Seiya byl sweet i caring dla Usagi?

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Nie, to chyba nie była ta koszula. Gdy Nehelenia go porwała to był chyba w tej ciemno-żółtej koszuli i w granatowych spodniach :)
Nie zgadzam się, że Seyia jest sweet. Sweet to była Chibi Chibi :)
A którą scenkę Mamoru-Usagi z serii "Kto się czubi ten się lubi" lubicie najbardziej?? :)
Ja uwielbiam tą, jak Mamoru nabija się z Usagi i Mako, że zbliża się czas na wielkie wyznania miłosne i dotyka wtedy główki Usagi ;)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Kiara, to dotknięcie cudowne było - zwłaszcza jak się weźmie pod uwagę, że Japończycy są bardzo powściągliwi. A jeszcze przedtem cały czas Mamorek o niej gadał przy Motokim. Ech, wzięło faceta.... :)
Chyba jednak jeszcze lepszy jest odcinek poprzedni, z Yumeni. Uwielbiam, jak Mamorek się tłumaczy Usagi, że to nie tak, jak wygląda - i mówi do niej "Usagi" ;) A ona zostawia Naru i Umino, jak tylko go widzi z inną (i nawet prosi, by razem wrócili do domu, hehehe). A później tak się na siebie patrzą, jak drugie nie widzi. ale Yumeno totalnie to dostrzega :) I Usagi tak się rozmarza przy Mamoru, że się aż walnąc musi :) I Mamoru zgrywa twardziela, ech...

Kiara, czy to nie właśnie ta ciemno-żółta koszula? Tylko kolorki są inne przez to światło. Bo najpierw myślałam, że to bluza z "ziemią", ale to koszula, nie bluza, a także napisu brak.

Gladka, a może to jednakl Usagi narysowała siebie z Seiyą, a brak kucyka i napis "Mamo-chan" są dla zmyły? ;)

użytkownik usunięty
kiara_94

Jeszcze żyję, ale nie jestem w temacie, więc się nie odzywam:)

ocenił(a) serial na 8

Temat w skrócie: Mamoru cudowny, jako para z Usagi jeszcze bardziej :)

użytkownik usunięty
Neoma

No to, to jest oczywiste:) ale wcześniej pisałyście jakieś argumenty do czegoś tam... W każdym bądź razie jak będę miała coś do dodania, to napiszę:)

ocenił(a) serial na 9

A to wtedy Miśka dziewczyny pisały pracę magisterską z Mamorulogii xD
Neoma, specjalnie dla Ciebie, fotosy ze sceny porwania Mamoru przez Nehellenię xD
http://i649.photobucket.com/albums/uu215/zebra124/nehellenia.jpg
http://i649.photobucket.com/albums/uu215/zebra124/2.jpg
Ciekawe z jakiego odcinka była ta rozpięta bluzka??? xD
Odcinek z Yumeni też wymiata ;) Oburzenie Usagi, że ma pozować do rysunku z Mamoru jest prześmieszna a Mamoru "Nie ciesz się tak" Faktycznie zgrywa z siebie takiego, twardziela pozbawionego emocji i uczuć a to tylko taka powłoka. W niej kryje się mega czuły facet ;) Jeszcze fajny był odcinek jak Mamoru poleciał za Usagi, bo zaczęła płakać i próbował ją pocieszyć :)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

No własnie, Kiara, czy to nie jest ta sama koszula, co linkujesz? Tylko rozpięta i z postawionym kołnierzem?

Na razie to napisałyśmy pracę licencjancką :) Magisterka czeka.... Tylko nam trochę nie wyszlo chiba.... :(

Nie wiem, czy Usagi myślala, że Yumeni będzie ją malować prawą ręką, a Mamoru lewą, czy co ;)
Jak za nia poleciał, też super - aż iskry z niego leciały na jej widok :) Jak ludzie mogą nie wiedzieć, że on dawno był nią zauroczony?

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Ale ta rozpięta jest zielona... zrobimy tak, napiszmy na jakimś forum pytanie, z którego odcinka pochodzi ten fotos, może ktoś mądry odpowie? :)
Tak, Neoma, te iskierki buchają to widać, słychać i czuć ;) Usagi też walczy z tym uczuciem, nawet wymierza sobie przemoc fizyczną (przy Yumeni, aż Mamorek się pyta co wyprawia ;) ale biedna, nic nie poradzi, wpadła jak śliwka w kompot xD

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

TO pochodzi z odcinka, gdzie Seia zabrał Usagi na disco i ją objął, gdy zgasło światło. Ona zaraz przypomniała sobie tą scenę z Mamoru - co jest oszyfiście dowodem na jej uczucia do Seyi ;)

ocenił(a) serial na 8
Neoma

Niestety nie wiemy, kiedy ta scena z Mamorkiem się naprawdę wydarzyła - ale Usagi ma już licealny mundurek.

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Aaaa ;) to muszę ściągnąć koniecznie ten odcinek i zobaczyć go w tej rozpiętej koszuli, bo wygląda po prostu bosko ;) Usagi chyba sobie tą scenę wymyśliła, bo Mamorek raczej taki roznegliżowany nie zwykł chodzić xD Wtedy w tym marzeniu sennym w filmie SuperS Mamorcio też był w rozpiętej koszuli. Aż ta Usagi xD Jakie ona ma wizje :O