Jestem właśnie po:) Odcinek niezły, pierwsza scena i oczywiście boski Eric, tylko szkoda że tak mało go było w tym odcinku;/ Bardzo mnie zaciekawiło to jak Sookie działa na MaryAnn (jakaś nowa moc?)no i oczywiście scena odcinka : Jason udający boga i Sam mówiący "Smite me mother fucker ! " Myslałam że padne :D Szkoda że królowej nie pokazali całej tylko kawałek zakrwawionej nogi a byłam jej bardzo ciekawa. Trudno trzeba będzie poczekać do następnego odcinka :(
No, no, no. Odcinek na zjeździe, ale takim pozytywnym. Mam nadzieję, że utrzyma zwyżkową formę do końca sezonu.
Zacznę od środka. Mnie osobiście zawojowała wymuszona, wspomagana mineta w barze. Początkowa scena działająca na wyobraźnię. Widzę oburzenia ze strony panów, zrozumiałe. niektórzy nawet bronią Billa :) Ale co tu ukrywać, do tej pory go spipczyli. Jednakże, zmieniam zdanie po 10 odcinku, Billowi troszku odrosły jajka. Postawił się po dłuższym czasie, mam na myśli zabicie Długiego Cienia. Coś z tego będzie. Żeby jeszcze tu posłodzić, to wcale nie brakowało mi Erica w tym odcinku, ponieważ epizod był barwny i wartki.
Na uwagę zasługuje matka Hoyta, kossak kobieta. Dobrze jej w różowym, oj dobrze. Scena z Jasonem-małpeczką przelała szalę śmiechu. Potem, często wspominane: Sam w fartuszku, Jason z piłą i rogami, Jason bóg, zwracający zawartość żołądka Bill, itd. Stawiają na komizm i nieźle im on wychodzi. Na plus soundtrack świetnie wkomponowany w ostatnią scenę i jej klimat. Dla mnie ta zakrwawiona noga, to pewnie jakaś wieczorna przekąska. Uważnie też przyglądałam się Jaju, gdy mówił, że może załatwić coś z mięska, świetnie mu to wyszło. Maryann w końcu wydała się ciekawa, po chwilowym przestoju. I ta moc Sookie, pewnie okaże się, że to zmutowana kobieta szop-pracz :)
Co mi przyszło z oglądania tego odcinka? Oprócz przyjemności, dowiedziałam się, że:
1. Melodyjna, nieco dramatyczna muza i goła klata idą w parze.
2. To nie prawda, że gdy wampir powie, że będzie płakał, to będzie płakał w tym odcinku.
3. Będzie płakał jeszcze w następnym.
4. Krwawe łzy najlepiej zostaną podkreślone na tle gołej klaty.
5. Zostawmy klatę. Opłakiwanie zmarłego i seks idą w parze.
6. Anubis Air jest lepszy od polskiego PKP.
7. Teskt: Co się wam stało z oczami, jest na miejscu. One potem znikają, serio. Jest tylko kac.
8. Pióra są wyśmienite. Zwłaszcza z mięsem.
9. W NY walą głowami w ściany.
10. Jeżeli goli ludzie biegają po miasteczku, to ejst to na pewno sprawka terrorsytów.
11. Ew. wina może leżeć w pigułkach odchudzających.
12. Najważniejsza i tak jest nowa kelnerka w barze. Przynajmniej dla Jasona.
13. Strzelać należy w tani alkohol.
14. Przyjaciół i sąsiadó się nie zabija.
15. Nie zapominać o kuzynach.
16. Opróćz majonezu, dobra na wszystko jest też torazyna.
17. Jeżeli chcesz być kozak, mów zawsze i wszędzie: 'Usilnie doradzam, abyś usilnie opuścił to pomieszczenie'.
18. Niania ma zwykle na imię Ania. Tak wynika ze statystyki.
19. Kobiety chcąc zmienić fryzurę, powinny po prostu wbić sobie gwoździa. Potem pójdzie już łatwo.
20. Ulecza się nadgarstkiem. I prawo Billa.
21. Jak bóg cię nie lubi, to cię zje.
22. ROGI SĄ WAŻNE.
23. I dlatego bóg ma rogi.
24. Co ma murzyn? Murzyn ma białego słuchać.
Po obejrzeniu odcinka mam mieszane uczucia...świetny początek..rozpacz Erica i troska Sook...szkoda, że to był sen ;-) plus fajna muzyka
im dalej tym niestety nudniej - Maryann już mnie nie bawi, Tara jak zwykle (chociaż jak dostała od Laffiego uśmiechnęłam się - wreszcie :-P ).
Jedyne plusy jakie dostrzegam to - uzbrojony niczym amerykański komandos Jason wkracza do baru i robi porządek :-D plus Andy z jego - nigdy już więcej nie wypiję :-)
Na plus również - wściekła Jess wgryzająca się w matkę Hoyta ;-)
Brakowało mi całej akcji związanej z wampirami, jak w poprzednich odcinkach.
Zdecydowanie za mało ERICA!!!! :evil: :evil:
tak więc odcinek oceniłam jako średni...
"Zdecydowanie za mało ERICA!!!! :evil: :evil:
tak więc odcinek oceniłam jako średni... "
nawet nie skomentuje..
Jeff a nie mówiłam, ze Bill był fajny w tym odcinku, trafne spostrzezenie to ze mu odrosły jajka
10 i 24 rozwalily mnie po posrtu :) ty to masz hehe
ja uwazam ze "Stayin' Alve" Bee Geesów lepiej by pasowalo do koncówki i przejscia billa przez chodniczek/mostek czy whatver....
na koniec wrzucam zdjecie z 11 odc. Ładnie Bill, ładnie. Tak to i ja moge walczyc z MarryAnn"
http://lh4.ggpht.com/_bpryovTPEVE/SpOoLEQQrPI/AAAAAAAAA0Q/PndZ6OxlDzI/s720/wptru ebloods258.jpg
hehe z 11 jest jeszcze jedno
http://lh5.ggpht.com/_bpryovTPEVE/SpOoLZD0XEI/AAAAAAAAA0U/e6KGZV2-Q-M/s720/wptru ebloods259.jpg
nie winkiam czemu za oknem jest plaza i to do tego w dzien :)
Ta plaża, to pewnie tapeta na witrażach :) Tak zblazowana Queen na pewno sobie na to mogła pozwolić :)
9 , 10 , 12 , 14, 19, 24 Spostrzeżenia są rozbrajające :D.
Ja bym dodał jeszcze
.Najlepszym sposobem wyłączyć magnetofon jest przerżniecie go na pół w piłą mechaniczną.
.W najlepszym monecie snu zawsze budzi cie brat.
.Jeśli goli ludzie w miasteczku to nie sprawka terrorystów, samemu trzeba stać na obronie komandosem a codename "Goździsty Fryzjer".
.Bóg bez rogów nie wygląda tak potężnie.
.Mych są mściwie
Lap----> hehehe. Luźno możecie dołączać swoje subiektywne spostrzeżenia :)
Foczka----> muza pierwotna jest spoko, bo ma klimat tamtejszych rejonów, bagna, voodoo, krokodyle i błotniste pnącza. Jednak, jakby spojrzeć na to żartobliwie, wpasowując się w kanon tego odcinka, to czemu nie, Bee Gees jak najbardziej na miejscu.
Dirty ---> Zmieniłaś avatar ;/ A ja lubię Moennig :)
I racja Foczko, Bill zdobył w końcu cochones :) Miałaś rację, a ja nie wierzyłam. Muszę mieć więcej wiary :)
Foczka wskarze ci droge i prawde powie :D hehehe
ogladałas filmowa wersje Simpsonów ?? moje pytanie bierze sie stad iz właśnie tam Homer ze miał cochones :D
Dirty ma Thorgala chyba? z podpisem rysownika :D fuck me ze tak powiem :D choć wolałbym ją jako Aaricia :>
Sam sobie wklej Aaricię http://www.thorgal.idk.com.pl/p/_galeria/_postacie.htm
Ja tam nawet Kate kocham, najpiękniejsze dziewczę na świecie. Ale przez te vikingowe zajawki, przebrnęłam ostatnio przez wszystkie Thorgale, jakie mam i mnie na nowo wzięło hehehe
Lap----> ale ja baba jestem, to co Aaricię będę wciskać, ale się jeszcze zastanowię ;-)
Oh babo :P no właśnie jak bym był Trohrgal a Ty Aaricia a :P jakie to barbarzyńskie (: w sensie ( romantyczne ;) )
Nie wiedziałam, że mam taki dar oddziaływania na innych Ha! Czuję, że mam władzę!
To zwykła propozycja której podałem się dobrowolnie jakoby szacunek do Thorgala mam! od Co ;P , a Ty się tak pewnie nie czuj skąd wiesz że... zresztą wszytko w swoim czasie :D
Z tego odcinka można się też nauczyć jak zrobić boga za pomocą flary, patyka i maski p-gaz. A poza tym tego, że jednoocy czasem mają lepiej, chociaż nie bardzo wiadomo dlaczego :-). Cacy odcineczek.
Z tego odcinka można się też nauczyć jak zrobić boga za pomocą flary, patyka i maski p-gaz. A poza tym tego, że jednoocy czasem mają lepiej, chociaż nie bardzo wiadomo dlaczego :-). Cacy odcineczek.
Odcinek w pompeczkę, zaczął się Erikiem i od razu się miło zrobiło ;] Co złego jest w zachwycaniu się Erikiem skoro jest przystojny i się podoba? :)
No a do tego Jason, rogi, piła i udana pogoda i plony. No czego chcieć więcej ;)
Bo część z Was zaczyna zachowywać się jak opętane fanki Pattinsona;/ Trochę zluzujcie z tymi zachwytami nad Erikiem przy okazji komentowania każdego odcinka.
ja smiem twierdzic ze w tym temacie wiecej osob zachwala Billa ;) a jesli o Erica chodzi to ja chce zeby wrócil stary dobry Eric a nie ta płaczaca pipa rodem z 4 ksiązki !
a ja mam nadzieję, że Alan Ball i spółka nie czytają debilnych wpisów na forach internetowych typu "I love Eric" i nie przerobią "True Blood" na serial dla nastoletnich czytelniczek "Bravo Girl"... dziewczyny, to już naprawde jest nudne...
Spokojnie, uwierz mi to nie tak jak Edziem ;-). My tutaj poza tym, że doceniamy sam wygląd, to jeszcze charakter postaci (która jest dla mnie po prostu najbardziej intrygująca) no i aktora w innych odsłonach. Ja tam się cieszę, że takie perełki wypływają...
Goines powala
Jak dla mnie to ten sezon sie dluzej rozkrecal
za to ten odcinek faktycznie wreszcie byl glownie dla kobiecych oczu ;)
jedno mnie pociesza
nawet jesli Sookie bedzie z Eric iem w czwartym sezonie i to chocby przez chwile to i tak wiem ze Sookie and Bill sa w rzeczywistosci zareczeni, kochaja sie i pewnie w tedy beda juz malzenstwem ;)
ach ta romantyczna czesc kobiecej duszy
nie chce sie wcinać w waszą rozmowe , ale widziałyście tą stronke ?:D
http://www.zazzle.com/true+blood+tshirts
widze ze dużo fanek Erica tu jest a na tej stronce jest pełno koszulek :D
szkoda tylko że nie ma ich w poslce :(
O my gosh 40 stron chyba oni to jakieś nadruki z drukarki robią ale z tą świnia jest genialna :D
Co wy dziewczyny macie z tym Erikiem? :)
Znalazłem wszystkie odcinki na chomiku http://chomikuj.pl/waterhouse i film z "Erikiem" Alexandrem Skarsgardem - Exit z 2006. Swoją drogą - całkiem przyzwoity. Gra tam jeszcze Mads Mikkelsen.
Eric?
Patrz, jest i team Billa :)
Teksty są powalające, naprawdę. Godric WAS MY MAKER i Jako twój stwórca rozkazuje ci :)
sory, ale nie wiedziałam wcześniej.
sookie's mine i we belive you andy, we saw the poig too... :) hehehe, tak już wiem jaką koszulkę chcę mieć. na plecach dam napis: TEAM ANDY :)
btw: koszulek z Erickiem jest więcej niż z Billem :)
Bodziak jest nice, do tego te wszystkie jazdy na Edzia :) Prawdziwe wampiry nie błyszczą, Edward kto? Oraz doczekałam się loga Anubisa air, niezła jest tez ta, gdzie zaznaczony jest Eric, a odznaczeni Quin i Bill. Ni i na koniec smaczek: czemu nie wpadłam na nagiego, przystojnego, wampira vikinga z amnezją biegnącego w nocy na moje auto? :):)
Niezły nabytek podesłałeś :) Thx
Ale kucha jest w tych koszulkach! "I want a vampire in a shiny volvo! Błyszczącym volvo jeździł błyszczący Edzio,a z tego co pamiętam jeden wampir z TB jeździł BMW, tudzież żółtym vw ;-D
Ależ oczywiście, ja się walnęłam po szybciku w nikach. Chodziło mi o stronę z koszulkami, a nie chomika i o panią, a nie pana :) przepraszam.
A co do samego odcinka jeszcze jest jedna rzeczy która nie daje mi spokoju mina Jaksona :D
http://img191.imageshack.us/img191/678/testgim.jpg :D