Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74914
6,9 7 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

S05E02 - Opinie  

ocenił(a) serial na 8

No i po 2 odcinku , trochę się wszytko rozkręciło po pierwsze ,
Erick i Pam tutaj ten wątek dopełniający nie podoba mi się że Pam była kurtyzaną no ale
cóż i tak trudni mi jej nie lubić.
Sookie i Tara a jednak zaczęła mówić czyli jednak aż taki źle nie jest :) ,ale wiecie może
być całkiem dobry wątek jeśli go pociągną w dobrą stronę skoro ona nienawidzi wampirów i
mam z nimi złe odczucia i jest z przymusu może być to nowa osobowość mnie to ciekawi jak się
to potoczy.
Wątek wilków i wątek żołnierzy póki co mało ciekawe ale jakoby wilkołaki w tamtym sezonie
nie były tak złe więc daje im szanse zobaczmy co z tego wyniknie.
Jason i Jess która jednak nie jest taka zła jak mi się wydawało :) , wątek mnie zaciekawił
tym bardziej że Jason dostaje cięgie baty za swoje wojaże może znowu przejdzie na dobrą
stronę mocy? :D tak czy inaczej mama hoyta rządzi! :D
Na koniec główny wątek Ercik i Billa no kościół wampirów siła boga i inne mistyczne sprawy
zobaczmy jak to się rozkręci bo jak na razie nawet nie wiem o czym ten sezon będzie
główny wątek póki co nie odkryty :). Reanimując odcinek ciekawy zaczyna się dziać, oby nie spieprzyli i
dało się oglądać dalej.

ocenił(a) serial na 10
Lap

rozumiem że ogladalas/es wersje ENG? :P
a kiedy będzie wersja PL ?

ocenił(a) serial na 8
Diablicaaa

I dont have any bloody idea ;) , ale myślę że na tą chwilę możesz sobie już na pewnych stronach znaleźć najczęściej odcinki mają jeden dzień opóźnienia.

ocenił(a) serial na 7
Diablicaaa

w poniedziałek rano można już bez problemu ściągnąć odcinek. napisy pojawiają się zwykle koło 17 tego samego dnia.

Lap

Reasumując odcinek a nie go reanimując. Odcinka nie można "ożywić" :D:D:D

ocenił(a) serial na 8
Sasayaki

Jeśli jest o martwych to można go ożywić :D ale tak na prawdę zbyt wczesna pora dała znowu swoje znaki :)

Lap

Naprawdę wczesna pora i się we znaki :P:P
Tak czy tak określenie "reanimując" bardzo poprawiło mi humor na cały dzień. Bardzo pozytywne okreslenie :):)

ocenił(a) serial na 8
Sasayaki

No to mi też miło że mogłem komuś go poprawić :) , u mnie to normalka i dużo takich fopa popełniam ;D i zapraszam do dalszych rozmów skoro Cie tak ubawiły.

Lap

Jeśli mój komntarz na temat rozbawienia Cię uraził, to przepraszam. Miał to być komplement a nie obraza.

ocenił(a) serial na 8
Sasayaki

Nie obraził wręcz przeciwnie , nie było tutaj żadnej ironii czy też aronii :D po prostu mało aż tak to bawi wiec polecam się na przyszłość :)

ocenił(a) serial na 10
Lap

haha. Lap jesteś genialny ;)

a co do odcinka? całkiem, całkiem. Fajnie, że pokazali Russela na końcu. Nie wiem, chyba jestem jeną z nielicznych osób, bo aż TAK za nim nie przepadam.
Wątek Tary może się fajnie rozkręcić, tym bardziej że jej nauczycielką będzie Pam ;)
przesłuchanie... super;)

ocenił(a) serial na 8
Anntek_

Russel się chyba odkopał sam nie wiem końcówka była dobra, scena w szpitalu bo o tym piszę.Pam pewnie dużo jej nie nauczy no ale zobaczmy co powie cała świta jak wróci :P.Ah dziękuję Ty tez jesteś genialna :D

ocenił(a) serial na 10
Lap

z tego co widziałam na zwiastunie 5 sezonu, to Pam mówiła do Tary : "już żaden człowiek nigdy więcej cię nie skrzywdzi" a mówiła to w momencie jak Tara się "przygotowywała do ataku" jak myślę ;) haha;)
nie lubię Tary, ale kto wie, może to się zmieni. Dam jej szanse;p hmm... ;)
Też mi się wydaje, ze sam sie uwolnil (co do Russel'a) ;)
aaa... również dziękuje;)

ocenił(a) serial na 8
Anntek_

A to Ciekawe co napisałaś Antonino ;D , bo jeśli to prawda to moje spekulacji na do tym że ona chce zabić wampiry będzie bledną ona będzie chcieć zabić sookie ;D i innych tego typu którzy ja przemienili , dobrze że wychwyciłaś to dużo wnosi do mych spekulacji :).Daj daj każdemu kto źle zaczął powinno się dać chociaż jedną szansę :> w sunnie to dosyć prawdopodobne ale tak to znaczy ze Bill I Ercik to głuptasy ;D

ocenił(a) serial na 10
Lap

hmm... głuptasy powiadasz. Masz rację;) bo mogli go wtedy zabić i było by po sprawie;)
chociaż, zwróć uwagę na to, że gdyby go jednak zabili, to poznali by prawdziwą śmierć, bo Roman nie zabił ich tylko dlatego, że powiedzieli, że Russel żyje;) haha;) widzisz... ;)

Zresztą Tara już w poprzednim odcinku powiedziała do Sook i Lafayetta że im nigdy tego nie wybaczy.
Co z jej strony było trochę głupie. Przecież umarła, bo poświęciła się dla Sookie, a ta chciała się jej później "odwdzięczyć" ;) niee sądzisz?:)

ocenił(a) serial na 8
Anntek_

No dokładnie chodziło o to żeby mieli teraz kartę przekopu :) rozumie że już to scenarzyści to przedzieli ciekawie co powiedzą temu Romanowi :D jak zobaczą że go tam nie ma :)

No może nie tyle głupie co nie chciała być wampirem pamiętaj że ją jeden parował i się nad nią znęcał ona nich nienawidziła i teraz się stałą jedną z nich przez sooke po prostu jest egocentryczna i myśli tylko o sobie albo pam może ma ku temu jakieś korzyści bye jej gniew zmienić pod ja samą przecież sookni jej nie zabiję :).Tak czy siak Antonino sprytna besita z Ciebie źe łapiesz te niuanse ;P

ocenił(a) serial na 10
Lap

ale oni chyba wiedzą, że on się odkopał, bo Alcide zadzwonił do Ericka, co nie? ;)

No ten Franklin ją mocno wykorzystał;P ale ja go lubiłam, może ze względu na moją niechęć do Tary;P
Pam na pewno odniesie z tego jakieś korzyści... wiesz, jak to Pam ;) Tara raczej nie będzie poukładanym wampirem, a na pewno nie do czasu kiedy Sook nie przemówi jej do rozumu;)
heh... ;)
a dziękuje ja Ci bardzo;)

ocenił(a) serial na 8
Anntek_

No tak faktycznie coś mi się zapomniało :) co nie zmienia faktu że mogą go ganiać z cały sezon :D

Hehe no ja tam nie lubię jak się dzieje krzywda chyba nie mam jakieś za dużej nienawiści do osób entych :), Mylisz że ona zdoła ją przekonać skoro stała się taka pierdzielnięta ? :D myślę ze będzie tam mszącym się wampirem prawie jak demonem :) ale zobaczmy już za 10min ^^

Nie ma za co skoro jak zawszę z Tobą pisze dowiaduję się czegoś ciekawego :)

ocenił(a) serial na 10
Lap

A wiesz, że ja jeszcze nie widziałam tego odcinka? alee.. zaraz biorę się za jego oglądania. Koniecznie;)
Co do Rusella to zapewne zabiją go, ale będzie jakaś ostateczna scena w ostatnim odcinku sezonu. ;) jak zawsze w Czystej.;)
No Sook będzie miała ciężki orzech do zgryzienia. Dobrze powiedziane, Tara pewnie będzie takim demonem;) będą musieli zatrudnić Buffy. ;) haha.

i na wzajem;) razem tworzymy tu jakieś teorię spisowe^^ I like it;)

ocenił(a) serial na 10
Anntek_

nadrobiłam zaległości!;) świetny odcinek;)

ocenił(a) serial na 8
Anntek_

No ja pisałem też nie widziałem go wiec teraz możemy sobie podyskutować do woli :D , No wiesz co do buffy to jeszcze daleko jak teraz widzimy zaczeka mówić i chce się zabić ale na pewno ja pam powstrzyma mam teraz teorje ze ona jej powie ze to nie jej winna a kto ją stworzył i będzie zamach na sookie albo kogoś :> jak uśmierca kogoś to trochę zrobi się czystek to by było ciekawego, no ale opowiadaj co Ci się podobało w tym odcinku? może lajner hoya? xD

ocenił(a) serial na 10
Lap

haha;) Hoyt był za mocny w tym odcinku. Padło mu na głowę:) poszedł na wyssanie.
Sook mocno podpadła Pam, więc wcale się nie zdziwię, że będzie tak jak mówiłeś.
Też myślę i jestem pewna, że Pam uwolni Tarę z solarium;)
Roman mnie irytuje, Nora też jest dość specyficzna.
podobał mi się motyw w windzie, jak Eric chwalił się Bill'owi, o bliskich kontaktach z jedną kanclerz;) i jego mina jak dowiedział się, że nie był jedyny;)
nawet chyba zaczął mnie ciekawić wątek Patricka i Terrego. Ciekawe co tam dla nich Ball naszykował;)
a Ty? co Ci się podobało?;)

ocenił(a) serial na 8
Anntek_

Poszedł i pewnie Jess go uratuje powie mu że z Jackiem są tylko przyjaciółmi i może do niego wróci a może nie tego nie jest pewien.No podpadła zrobiła kompromitacje jej może pam pomyśli że sookie nie będzie miała sumienia zabić Tarę którą co by nie pisać uratowała ją przed śmiercią.Nory dużo nie było i dobrze w sumie :D , roman no musi wiadmo lider ale posturę spoko wygląda jak boss :).Heh no trochę to wygląda jak przechwała 2 żigolaków , mi bardziej utkwił wątek Tych i-kołków nie wiem co oni z tego pociągną.Jedynie co mi się podobało rozmowa Newlin jeszcze specjalnie światło padało na niego jak aureola :) to było niezłe.A masz pomysł do czego chcą wykorzystać Billa i Ericka?;>

ocenił(a) serial na 10
Lap

Tak, scena z Newlinem też była fajna. On gada w taki niewinny sposób i wgl wygląda tak.. inaczej? nie wiem nawet jak go okreslić;)
Roman jak boss? Może i tak, ale dla mnie wygląda trochę śmiesznie. Taki napakowany i wielki, a główka taka mała, haha;) i jest niewiele wyższy od Newlina, zauważyłeś?:)
do czego chcą wykorzystać Billa i Ericka? no do zabicia, albo przynajmniej sprowadzenia do ich siedziby Rusella. Ich założeniem jest koegzystencja z ludźmi i pokojowe relacje. Nan Flanagan podała mediom informację o prawdziwej smierci Rusella. Ludzie żyją z przekonaniem, że teraz żaden wampir nie zabije ich dzieci albo nie wyrwie im kręgosłupa ;)
Wampiry z tego ugrupowania zrobią wszystko, żeby ludzie i media nie dowiedziały się o tym, że Rusell nadal żyje. I właśnie do tego potrzebują naszych wampirów;)

ocenił(a) serial na 8
Anntek_

No Newlin wygląda specyficznie mówi specyficznie po prostu jest normalny jak na geja :D śmieszy mnie tylko jak by wyglądało scena miłosna z Jacksonem :D.No w summie mała :D i dobrze jak zawsze spostrzegłaś że jest mały :) ale jak oni klęczeli to wyglądał na dużego :D.No tak ale po co ona pytała się czy możona im zaufać aż tak się boją? pozatym oni jadąc windą mówili do czego ona nas chce i tez nie wiedzą to ze mają zabić Rusella to oczywiste maja te I-kołki i po problemie ale ufać hmmm może chodzi o to że chcą ich wstawić do tv sam nie wiem.Ciekawe co z tego wyniknie bo myślę ze nie tylko zabicie Russella tutaj wchodzi w rachubę :)

ocenił(a) serial na 10
Lap

normalny jak na geja;) fajnie powiedziane... ;P
ojj chyba nie chce widzieć Jasona jako geja, chociaż nie mówię, że by mu to nie pasowało;)
Wyglądał na dużego, bo cameraman zrobił to specjalnie;) ale ogólnie jest niski i baardzo napakowany, co w moich oczach robi z niego śmiesznego;)
Myślę, że po bardziej chcą ich wstawić do tego ich ugrupowania i boją się czy nie są sangwinistami, którzy teraz bedąc tam dowiedzieli sie paru rzeczy o nich i ci boją się, że jak ich wypuszczą to doniosą "swoim". Wiesz tacy... wampirzy szpiedzy;)
No na pewno bedą mieli dla nic inne zadanie niż tylko likwidację Russela;)

ocenił(a) serial na 8
Anntek_

Nie chodzi o to żeby Jason był gejem tylko o to że go w jakiś sposób do tego np słoni np porwie i zapnie różowego kajdanki :D wariacji jest wiele a ja już mam to jego minkę przed oczami :D, No może i niski ale jako że ja wysoki zawsze niscy mi nie przeszkadzali :P , chociaż masz rację trochę nie proporcjonalny ale za to rekompensuję to swoim speeczem i twarzą :D.
Może chodzi o to że prócz Russela dojdą inne targety może bill i ercik będą najemnikami w sumie w miarę starzy i cwani i kto wie może masz rację , choć jakoś mi się na prawdę nie wydaję ;O.W ogóle pojawił się filmiki gdzie pokazują jak Erick z Billem wracają do baru i dowiadują się o Tarze wiec nowy odcinek będzie ciekawy :)

ocenił(a) serial na 10
Lap

haha;) no to by było śmieszne;) i znowu by go zauroczył, jak wtedy;)
łee.. ja i tak za tym Romanem, nie przepadam;p jak dla mnie jest śmieszny, a nie groźny;D
wracają do baru?:) no to fajnie, bo już się za tym stęskniłam;)
jeszcze nie widziałam wczorajszego odcinka;) nie miałam humoru;) zobaczę dzisiaj i nadrobię całe zaległości i pogadamy na temat kolejnego odcinka i wymienimy nasze spostrzeżenia ;))

ocenił(a) serial na 8
Anntek_

Oglądaj oglądaj bo nawalili teraz wątków że mała bania :P, i dużo absurdów niestety też robi się za bardzo fantastyka,Roman jest smieszny? hmm to kogo się najbardziej boisz w tym serialu?:>.Tak wracają i nawet nie ruszają się z niego cały odcinek wiec będziesz mogła sobie Billa i Ericka więcej oglądać :) jasne tylko czemu to robimy w 2 ;D , oj zły humorek?:> hmmm co złego to nie ja :p

ocenił(a) serial na 10
Lap

oj dużo wątków...
nawet nie wiem od czego tu zacząć... ?
na pewno baardzo mi się podobała nawalona Sookie wyjąca na kanapie;) no i Alcide;) trzymam za nich kciuki;)

Pam i Eric. ? no fajnie, fajnie. pokazali ich więź i wgl. zaangażowanie Pam w jej nowe "dziecko" ;)

nadal pozostaje przy swoim i uważam, że Roman jest śmieszny;p nie lubię go. nie zaimponował mi zabijając to "dziecko". a potem "bless the blood" WTF?;) heh...;/
Kogo się boje? chyba nikogo w sumie. Mocno polubiłam tą kanclerz (nadal nie pamiętam jej imienia). Moim zdaniem ma więcej do powiedzenia od jej faceta;)

Erick <3 oczywiście;) i dobrze, że Bill zobaczył Sook z Alcidem;)
wgl. Jess zachowała się super;) wiesz z tą sprawą z Sook i Deebie;)
a Cb co zaintrygowało? ;-)

ocenił(a) serial na 8
Anntek_

Dokładnie jak już to wspominałem wygoda bardziej Polsko:D.Za nich? ej ja z chęcią bym żeby ją zagryzł strasznie mnie irytuję do 1 sezonu ale jakoś już przywykłem ale masz rację Alcide najlepszy :).

W sumie racja to taka stara para może prawdziwa miłość Ericka skoro Sooke była taka tylko chwilowa a może ona go tylko kocha jak mylisz?

No to dziecko było irytujące mega dla mnie :D wiec ja tam się cieszę że go nie ma , no tak działa fanatyzm nie zrozumiesz ;<.No chyba Salomona czy jakoś tak no ma temperamet i dosyć jest puszczalska ala sooke w ogóle jakoś mnie to przeraża :P

No co mnie zainteresowało masz dodane w temacie w 5 odcinku wiec sobie looknij i jak chcesz napisz mi tutaj :).No nie wiem czy dobrze na pewno będą ja chcieli wykorzystać fajnie że Bill już staję się taki zły jak Erick będzie z nich super team :).

ocenił(a) serial na 10
Lap

Nie lubisz Sook? a ja ją właśnie polubiłam;)
całe życie ma pod górkę i nie ma łatwo a mimo to dobrze sobie z tym radzi i się nie załamuje. Ja na pewno nie była bym taka silna jak ona.; ) właśnie dlatego ją lubie;)

No ja myślę, że Pam może naprawdę kochać Ericka, ale nie jestem pewna, cz Erick kocha ją jeszcze jako kobietę, tylko raczej jako dziecko. nie wiem sama;)

Wiem, co to fanatyzm; ) ale i tak koleś przesadza;) nie lubię go strasznie;)
ja wiem czy puszczalska aż tak? zrobiła to, żeby się dowiedzieć prawdy o Billu i Ericku. zresztą to wampirzyca, a w czystej wampiry raczej tak mają;)

nie mogę znaleźć tego o 5 odc. ;P
kogo będą chcieli wykorzystać? ;)
Bill zawsze był zły, tylko udawał takiego świętego....

ocenił(a) serial na 8
Anntek_

No silnia to jest i owszem chociaż ostatnio trochę zaczęła pić , no mnie bardziej wkurza jej słowa i czyny jakie robi taka dosyć hmmm pokręcona tu z jednym tam z 2 ehh :P

No ja tez nie wiem właśnie jak to jest może się zlitował może jednak z czasem pokochał , ciężko stwierdzić może w pożniesz odcinkach się dowiemy choć wątpię by nagle powstał jakiś wątek miłosny z Erikiem i Pam :)

hehe no dobrze ale tutaj niby jest z tym gościem chyba jestem za bardzo staro dawny , wampiry tak mają to i owszem może stosunek coś tam u nich znaczy dla tego może się Erick bzykał z siostrą? może to jakiś forma wymienia się informacjami kto to może wiedzieć :)

No właśnie usunęli chyba coś nie było legalne w tym opisie :), wiec w skrócie napisałem że podobało mi się niewiele dużo wątków , najważniejsze ze jess mogła oczarować tego szeryfa i każdy wampir mogł by wiec w sumie mogli by zabić kogo by sobie chcieli i tak by nic nikt nie pamiętał :).Napisałem też ze tego dzieciaka zabili i w sumie dobrze bo był wkurzający,a no i wątek żołnierzy był trochę naginany jakiś to było mało prawdziwe.I kto zabił znajomych sama?

Bill rozumie podobny do mnie :D szkoda że tak późno dowiedziałem o gwałcie sookie itp sprawach.

ocenił(a) serial na 10
Lap

oj tam oj tam... bo każdy facet ją wykorzystuje ;p
a Alcide jest w porządku ;)
no i z tym piciem. To jej się chyba pierwszy raz przydarzyło dopiero;) a każdemu się zdarza;p

zlitował się?;) nie wiem sama, ale jestem pewna, że mo na niej zależy;)

nie sądze, ale ten Roman sam jej powiedział, że ma z nich "wyciągnąć" informacje;P to taki alfons jest;p

no wątek żołnierzy też mi się nie podobał.
Jestem ciekawa tej historii z Samem i jego zmiennokształtnymi przyjacielami ;)
z dzieciaka się też cieszę;P
no i jak wpomniałam nawalona Sook+Alcide--> mega;)

o gwałcie Sookie? co?
Ty jak Bill ? ;D

ocenił(a) serial na 8
Anntek_

No każdemu ale ciekawe czy jak Jason będzie będzie brnęła z nałogu w nałóg czy sobie da radę jakoś :) no zobaczmy za niedługo :P

Zależeć tak ale to nieznaczny że coś się do kogoś czuję np na twoim przykładzie dobrze to się obrazuję :)

Alfons eee chyba nie śpi ze swoimi kobietami może maja otwarty związek ew to jego siostra :P

No też mnie ciekawi i nie mam żadnych poszlak a Ty?
No zobaczmy ale chyba na razie on do niej najbardziej pasuję

Tak w książce tak było, tak ja jak bill i to mogłaś dzisiaj poczuć :>

ocenił(a) serial na 10
Lap

da sobie redę, jak już wcześniej wspomniałam jest silna.
poza tym, ma Alcida.

masz racje, tylko, że oni mieli dużo czasu, żeby sie do siebie zblizyć, chciałam zauważyć (ponad 100 lat)

hmm.. co do tych Alfonsów, to myślę, że nikt nie wie jak tam z nimi jest.

nie wiem, może to te wilkołaki się mszczą jeszcze... Matka Luny, za to, że nie może się zobaczyć z wnuczką? nie mam pojęcia...

chodzi Ci o scenę w bagażniku? jak Sook uratowała Billa i on się na nią rzucił?
no w sumie... mogłam.

ocenił(a) serial na 8
Anntek_

Uhuhu to się pokreciło jest mega zajebisty odcinek2 aż szkoda pisać kiedy Ty jeszcze nie oglądałaś postaram się nie spoliować za dużo :D

100lat to jak jeden dzień, dla mnie czas nie ma za dużej różnicy od co względne to jest , czasu w ogóle nie ma dla tego mogli się w sobie zakochiwać po 20 razy :) , niektóre pary tak maja że się kłócą separują a za jakiś czas wracają i koło się zamyka.

Ja tez nie ale z filmów wynika że oni dbają o nie a nie z nimi śpią tak co najmniej myślę bo w burdelu nie byłem :D

Wyszło na to że żadna z tych poszlak choć główny sprawca był w tym sezonie ;) straszę rzeczy się podziały przy okazji

Zależy też czy czytasz po polsku czy po ang bo tłumaczenie jest okropne.I możliwe że zupełnie inaczej to przetłumaczyli
mogłaś i zrobiłaś.

ocenił(a) serial na 10
Lap

za chwilę nadrobię zaległości.

niby czasu nie ma, ale każdy jest do niego przyzwyczajony, a ja bez niego np. nie mogę żyć.
znam takie pary właśnie.

"dbają o nie" ? raczej je zmuszają do tych wszystkich rzeczy;/

no ciekawa jestem kto to zrobił, ale zaraz się dowiem.

co mogłaś i zrobiłaś?
Mogłam i poczułam.

ocenił(a) serial na 8
Anntek_

Czekam wiec co na ten nowy odcinek powiesz bo ludzie jak widzie zachwyceni :)
No i w tym ja hm...