SERIAL TEN TO PORAŻKA TOTALNA MOIM ZDANIEM...
Film próbuje nawiązać w pewnym stopniu do NIEOSIĄGALNEGO DLA NIEGO Forever Knight... Ale nie ma mowy i nie ma takiej opcji by to filmidło dało radę...
Po pierwsze wielkie porażki...
1) ZĘBY WAMPIRÓW! No na miłość boską wystaja im 2!!! a kłami są 3!!! no to tragicznie wygląda... No co za kretyn spieprzył TAKA PODSTAWĘ!?
2) SREBRO! Szkodzące WAMPIROM!?... ŁODKIEDY TAKIE CUDO? S R E B R O?... Komuś Wilkołaki sie z Wampirami pomieliły!!!
3) KREW W ZUTELKI... omamo no tragedia totalna... Do tego samo tłumaczenie tytułu to dziecko z pierwszej klasy podstawowki przetłumaczy na PRAWDZIWA KREW a nie na CZYSTA KREW... No ludzie...
4) Krew wapmira, która nie zmienie w wampira po wipiciu a potem jak sie okazuje, że Bil staje się wampirem po wypiciu krwi a Sookie NIE mimo że piła krew Bila (i to ze 1,5 litra tak sie przyssała)... Potem takie kretyństwo, że brat Sooki wypija całą fiolkę krwi i mu pałka staje ale żadnych innych objawów nie ma ale jak weźmie kropelkę to ma jazdy że bania mała! NO ZERO LOGIKI!!!!
Nawiązania do Forever Knight do którego temu filmowi jak stąd na księżyc:
1). Bilowi znudziło się wampirzenie i chciałby nie byc wampirem i podoba mu się laska smiertelniczka i tak się zniesmaczył byciem wampirem że przeszedł na dietę - butelkowana krew... Jezu... totalny kretynizm... to już w Forever Kinght gdy Nick Night chce rzucić nałóg ludzkiej krwi przerzuca sie na świńską z rzeźni no to ma przynajmniej jakiś sens!
2). Społeczność wampirów nieudolne to jak nie wiem co nawet nie umywa sie do atmosfery wampirycznej społeczności w Forever Knight...
Ogólnie film nudny, głupi, bezsensownie nielogiczny!!! Ale najgorsze że NUUUUDNY jak jasna cholera!
Jako fan filmów o wampirach jestem tym "diełem" dziełkiem rozczarowany na maxa... To nie to co Forever Knight i tamtego dzieła chyba nic już nie dogoni... jak ktoś oglądał to wie o czym mówię te postaci jak La Croix, Nicolas, czy ponętna i sexowna Janette, która śniła się po nocach...
Kilka linków dla tych którzy nie oglądali a chcieliby próbkę:
http://www.youtube.com/watch?v=1EH7BI0rHIE&playnext_from=PL&feature=PlayList&p=B AB0307C535A8A98&playnext=1&index=17
1 O zębach milion razy było już mówione i nie ma sensu specjalnie ci tłumaczyć.
2 Za mało przeczytałeś książek
3 Cieszymy się, że dobrze znasz angielski :)
4 Zero logiki dla kogoś kto nie zrozumiał fabuły
Nie wiem skąd pomysł, że TB chce nawiązać do czegoś tam... Nie mają nic innego do roboty, tylko wszyscy produkują seriale na wzór jednego. Jak można porównywać jeden z drugim posiadając już swojego wyidealizowanego faworyta..
I pomyśl zani,m coś napiszesz:
1) ZĘBY WAMPIRÓW! Nawet na biologii jest mowa, że człowiek posiada 2 pary kłów- dwa na górze i dwa na dole. Nie wiem skąd Ty wziąłeś, że są trzy..
2) SREBRO! Tak, wyobraź sobie, że wyobraźnia autorów jest ogromna, w niektórych legendach czy książkach jest mowa o srebrze
3) KREW W Z BUTELKI :"Serial rozpoczyna się 2 lata po wynalezieniu przez japońską firmę syntetycznej, sztucznej krwi, która przyczyniła się do \"ujawnienia się\" wampirów. Posiadając substytut pożywienia postanawiają współistnieć z ludźmi w pokoju. Po stronach obu gatunków znajdują się zwolennicy i przeciwnicy tej koegzystencji. Sprawy komplikuje odwieczna żądza krwi wampirów oraz fakt, że krew wampirów ma na ludzi niezwykły wpływ – leczy ich rany oraz wyostrza zmysły, ale jednocześnie silnie uzależnia. "
4) Tego nawet nie komentuje.
Fajnie byłoby gdybyś swoją wiedzę oparł na kilku źródłach i nie brał tak serio "swojego filmidła"!!
Chryste, jemu chodzi o DWÓJKI i TRÓJKI, czyli o numer zęba, a nie o ich liczbę! -.-
Gdyby napisał: "wystają im dwójki a kłami są trójki" to ok. Jeżeli ktoś nie potrafi pisać poprawnie gramatycznie (i komunikatywnie) to już nie moja wina. Trzeba pisać tak żeby reszta osób rozumiała o co chodzi, a ja nie będę się domyślać.
Zaczęłam oglądać ten serial, który polecasz i twierdzę, że jest naprawdę świetny. Szkoda tylko, że nie ma chociaż polskich napisów. :)
A ja wrócę do tematu tłumaczenia nazwy filmu mówisz ze źle jest przetłumaczony film ''czysta krew'' a zobacz jak brzmi nazwa '' forever knight '' tlumaczenie według filmweby brzmi ''nocny łowca'' a wiemy ze forever knight znaczy co innego
Ciemność woła, ciemność.... Z umysłów tłumaczy tytułu tego ostatniego serialu, skądinąd świetnego jak na wczesne lata 90'.
hahhahaha! święta racja z tymi dwójkami wystającymi!!!przecież w oczywisty sposób to spieprzone, że nie wystają kły a "dwójki"! :D a zwróciliście uwagę, że gdy mająrzy swe specjalne ZĘBY to prawie wszyscy aktorzy seplenią? hahah. Poza tym w pierwszych odcinkach postać Sooki mnie mocno irytowała. Musiałam przywyknąć do jej piskliwych wyskoków i...szpary między jedynkami! :D
Pozdrawiam!