No proszę państwa postarali się! Nie no ja jestem zauroczona. Już wszystko z takim happy ending'iem aż tu nagle.... No nie wierzę! A pojawienie się Elsy na koniec(!!!) normalnie szok. I ta akcja z Marion. No nie wierzyłam własnym oczom. Wiedziałam, że Emma nie powinna jej była zabierać, kto to teraz wie co Regina zrobi.
Jak dla mnie to oczywiście największą zaletą odcinka była ilość Haka na ekranie (nawet jednoczesna podwójna ilość hehe). Wygląda na to że w końcu się z Emmą spiknęli. Przyznam, że wyczekiwałam na ten moment już od baaardzo dawna.
Finał bardzo mi się podobał. Dla mnie też największa zaleta to Hook :). Najlepsza scena jak Emma uwodzi drugiego Hooka, a ten zazdrosny :P. Teraz to mamy już prawdziwe Captain Swan. W końcu Emma doceniła Hooka i jego poświęcenie dla niej ( mowa o Jolly Rogerze). Ciekawe jaka będzie teraz Regina może znów stanie się Złą Królową. Ciekawe jak rozwiążą trójkąt Regina-Robin-Marion. Czy będą mieli szczęśliwe zakończenie okaże się w następnym sezonie.
Też byłam zachwycona tą sceną zazdrości Haka hahaha. Czekałam bardzo na to aż Emma w końcu zrozumie, że Hak się dla niej na wszystkie sposoby poświęca. W końcu! Jestem zachwycona :)
Kurde, Regina to chyba nigdy nie będzie tak do końca mogła się cieszyć jakimś względnym szczęściem- jak nie matka to córka...
CO JEST Z WAMI?! MAMY JUŻ TAKI TEMAT: "Finał - Odcinek 3x21 "Snow Drifts", 3x22 "There's No Place Like Home" (Promo, sneak peeks, spoilery, zdjęcia i komentarze)"
"(Promo, sneak peeks, spoilery, zdjęcia i komentarze)" ... "I KOMENTARZE". Opinia o odcinku to twój komentarz.
michu ale trujesz dupę. miała ochotę uwieńczyć same wrażenia z finału sezonu osobnym tagiem to tak zrobiła. nie ma się czym ekscytować
źle bo Ty tak mówisz? wow wrzuć na luz, to forum ma służyć luźnemu wymienianiu poglądów, czasem w dowolnej, nie tylko schematycznej formie, a Ty się widzę czujesz na nim jak kim dzong un.
Mnie nawet sie podoba ten temat i potem napiszę swoje wrażenia właśnie tu
#fight the system #keep calm and spin gold #who the f*uck is elsa
Źle bo MAMY JUŻ TAKI TEMAT: "Finał - Odcinek 3x21 "Snow Drifts", 3x22 "There's No Place Like Home" (Promo, sneak peeks, spoilery, zdjęcia i komentarze)"
Michu, rany boskie, weź ściśnij zwieracze. Tamten temat jest już tak zapchany, że już nic nie można znaleźć. Szczerze mówiąc (a raczej pisząc), to lepiej, że się pojawił osobny wątek z opiniami o tym finale. Bo jest fantastyczny!
Jakoś nikomu oprócz Ciebie nowy temat nie przeszkadza. Skoro tak Ci zależy na rozwijaniu tamtego, to bardzo proszę - IDŹ I GO ROZWIJAJ. A innym, którzy chcą opinii i tylko opinii o tym finale, bez przebijania się przez to całe "gdybanie" daj spokój. Osobiście, jak tylko przetworzę całość finału jeszcze raz, to opinię napiszę właśnie tutaj, nie w tamtym temacie.
Bo nikt nie ma tyle cywilnej odwagi i uporu by w to się angażować. Zauważ, że większość ludzi to konformiści, którzy lubią bylejakość. To ich decyzja, ale tylko zdechłe ryby płyną z prądem.
Bylejakością jest właśnie mieszanie zapowiedzi odcinka i komentarzy po obejrzeniu. Robi się wtedy w takim temacie bałagan. Lepiej jest na świeżo zacząć, jest to bardziej przejrzyste
"Bylejakością jest właśnie mieszanie zapowiedzi odcinka i komentarzy po obejrzeniu. Robi się wtedy w takim temacie bałagan."
Dokaldnie tak. To przebijanie sie po kazdym odcinku przez jakies nic nie wnoszace gdybania o promo, sneakpekach itp. w postaci setek wpisów, zeby na koncu przeczytac piec postów o wrazeniach już po obejrzeniu odcinka, skutecznie odstreczało mnie od otego forum. Dziwie sie, ze dopiero teraz ktos poszedł po rozum do głowy i porozdzielał ten bajzel. Na zadnym innym forum serialowym nie było tak zabagnione jak tutaj...
Nie ma to jak się wymądrzać po fakcie. Chyba poza tym forum to żadnego w życiu na oczy nie widziałaś
Przykro, że tak piszesz o pokorze, zielonomi7, nicky11, TakeItIzzy, jacob_filmweb czy Divine. Ja ich tak nie nazwałem.
Doskonale zrozumiałem, ale obróciłem to na swoją korzyść. Tej zdolności nie mają "głupcy" a skoro ty musiałaś użyć tego słowa, Twoje argumenty musiały się wyczerpać.
Nie sądzę, żebyś cokolwiek obrócił, ponieważ w dalszym ciągu nikt nie popiera Twojego stanowiska
Bo nikt nie ma tyle cywilnej odwagi i uporu by w to się angażować. Zauważ, że większość ludzi to konformiści, którzy lubią bylejakość. To ich decyzja, ale tylko zdechłe ryby płyną z prądem.
Możesz nie sądzić. Mówiłem o obróceniu znaczenia jednego zdania, ale sadziłem, że tego nie trzeba tłumaczyć.
Doskonale wiem, co miałeś wtedy na myśli i dalej uważam, że nie wyszło Ci to tak inteligentnie i sprytnie jakbyś tego chciał.
Jak widać ktoś tu ma cywilną odwagę bronić swojego zdania i nie damy sobie narzucić Twojego toku myślenia. To nie jest Twój prywatny folwark.
Możesz tak mówić. Mówienie, że Ziemia jest płaska, nie zrobi z niej naleśnika.
"nie damy sobie narzucić Twojego toku myślenia." - Chwała Bogu. Ziemia była by znacznie mniej cywilizowanym miejscem do życia.
Ale prawda jest taka, że zachowujesz się co najmniej jak jakiś wschodni dyktator i plujesz się o to, że ktoś założył poprawny temat. To nie inni są w błędzie, tylko Ty. Jeżeli uważasz się za bohatera, broniąc jak lwica swojej błędnej opinii, to mogę tylko życzyć szybkiej ucieczki z umysłowego średniowiecza, wszyscy już czekamy na Ciebie tutaj, w prawdziwym świecie.
Bylejakość - bylejakością jest taplanie się w temacie zaśmieconym przez sneek peek, spoilery, komentarze przed odcinkiem finałowym. Zaraz może otworzymy forum, na którym będzie jeden temat "porozmawiajmy tutaj o wszystkim + jeszcze mianujcie mnie królem tegoż oto pięknego królestwa z bajki", to może będziesz zadowolony.
Forum jest dla każdego. Nie tępię waszych opinii tylko porządku. Skoro musisz przestrzegać kodeksu drogowego byś nie dostał mandatu, savoir vivre w towarzystwie czy prawa by uniknąć więzienia to nie powinno być szczególną trudnością pisanie w tematach ogólnych. Wszystko co poruszacie znajduje się w finale sezonu i przypominam tylko, że MAMY JUŻ TAKI TEMAT: "Finał - Odcinek 3x21 "Snow Drifts", 3x22 "There's No Place Like Home" (Promo, sneak peeks, spoilery, zdjęcia i komentarze)".
" KAŻDY może sobie tworzyć" Może, nie ma problemu. Tylko, że wtedy powstaje syf, kiła, mogiła, chaos i nieuporządkowanie. Taka jest cena braku porządku i zakładania 7 tematów na ten sam temat w stylu "czy Rumpel przeżyje", "bez Rumpla nie oglądam" lub "Rumpel będzie szczęsliwy?"
Syf kiła i mogiła jest w temacie z dopiskiem (Promo, sneak peeks, spoilery, zdjęcia i komentarze) do DWÓCH odcinków FINAŁOWEGO sezonu. W tym przypadku jest tak jakbyś chciał sortować odpady, ale wrzucał wszystko do jednego worka, co nie ma sensu. Lepiej w takim wypadku wziąć nowy worek z napisem "szkło" i tam wrzucać szkło. Jasne jest, że finał lepiej omawiać w przejrzystym, nowym temacie. To naprawdę nie zaśmieca forum, ale jedynie porządkuje dyskusję.
Po części masz rację. Ja natomiast nawołuje do wrzucania wszystkiego w jedno z prostej przyczyny. Potem nikt nic nie może znaleźć bo Y zakłada temat w taki sposób, że X nie może go potem wyszukać. Tylko tyle.
OUaT to serial, który wraca do przeszłości. W dyskusjach przypominamy sobie fakty i informacje, które albo padły w serialu, lub dookoła niego (od twórców w wywiadach) i załączamy do tego uwiarygadniające linki.
GIGANTYCZNE SCHODY zaczynają się wtedy, gdy informacja jest w temacie 1, dyskusja w temacie 2 a odpowiedź, która chcemy ponownie przytoczyć w temacie 3, ale... NO WŁAŚNIE... nikt nie potrafi przytoczyć tematu 1 i 3 bo w imię nieskrępowanej radosnej twórczości. został dziwacznie nazwany.
Nie byłoby problemu, jakby temat dotyczący dyskusji na temat wrażeń z finałowego odcinka był w temacie dotyczącym wrażeń z finałowego odcinka, czyli tak jak jest teraz. Tworzysz po prostu jakieś wyimaginowane problemy.
To, że Tobie coś się uroiło w głowie nie znaczy, że to jest rzeczywisty problem. Dla nas to było wręcz udogodnienie dopóki się nie zjawiłeś.
Michu, wyluzuj troche, bo robisz z tego forum smietnik --> chcialam podyskutowac i poczytac o wrazeniach po odcinku a zmiast tego mam Twoje wywody o tym, czy to wlasciwy temat, odpowiedni watek itp :/
Rzadko wchodzę w takie bezsensowne dyskusje, ale Ty wyjątkowo zirytowałeś mnie swoją małostkowością i egocentryzmem. Polecam Ci na przyszłość trochę więcej pozytywnych emocji w życiu. Koniec z mojej strony.
Fajnie, że interesujesz się moim życiem, ale ja nie interesuje się Twoim. Jest mi zupełnie obojętny Twój stan emocjonalny, choroby na ciele i umyśle czy stosunki z rodziną albo uzależnienie bądź nie od serialu/seriali.
Ja tylko nawołuje innych, że MAMY JUŻ TAKI TEMAT: "Finał - Odcinek 3x21 "Snow Drifts", 3x22 "There's No Place Like Home" (Promo, sneak peeks, spoilery, zdjęcia i komentarze)". Wszystko co opisujecie tutaj, mogło by równie dobrze znajdować się tam i byłby spokój i porządek.
michu soadaj do Finał - Odcinek 3x21 "Snow Drifts", 3x22 "There's No Place Like Home" (Promo, sneak peeks, spoilery, zdjęcia i komentarze)" i daj innym podzielić się wrażeniami po seansie...
Przecież dałem. Widzisz gdzieś tu wykasowane posty lub moje odpowiedzi do innych, które by negowały czyjąś opinię?
Dokładnie tak. Tyle piszecie o porządku i przejrzystości na forum, a to przez wasze pisemne kłótnie i głupie spory się trzeba przebijać żeby przeczytać coś z tematu.
Ja też już mam tego dość. To niestety nie koniec bo codziennie znajdzie się ktoś "mądry" i będzie tu nadal dolewał oliwy do ognia, dzięki czemu ten wątek rozrośnie się o następne dwa strony niepotrzebnych nikomu do szczęścia bzdur.
Dlatego postanowiłam to zgłosić moderacji, by zrobiła w tym temacie w końcu porządek, bo aż się o to prosi.
weźcie wymieńcie się numerami telefonów i pogadajcie sobie za pomocą smsów, a nam oszczędźcie tej żenady, bo to już zaczyna być wkurzające. chciałabym poczytać o waszych opiniach na temat serialu itd, a nie o waszych poglądach życiowych i "stanach emocjonalnych ", które łagodnie mówiąc mam w d...., dajcie w spokoju cieszyć się nam emocjami związanymi z finałowym odcinkiem ( starałam się ignorować wasze wywody, ale ileż można, myślałam że to minie :P )
Hahaha muszę sobie załatwić koszulkę z napisem: keep calm and spin gold , made my day! ;D
http://www.cafepress.com/+spins_straw_into_gold_womens_pink_nightshirt,592429037
:P