PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40074
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Finał sezonu

ocenił(a) serial na 8

No proszę państwa postarali się! Nie no ja jestem zauroczona. Już wszystko z takim happy ending'iem aż tu nagle.... No nie wierzę! A pojawienie się Elsy na koniec(!!!) normalnie szok. I ta akcja z Marion. No nie wierzyłam własnym oczom. Wiedziałam, że Emma nie powinna jej była zabierać, kto to teraz wie co Regina zrobi.

Jak dla mnie to oczywiście największą zaletą odcinka była ilość Haka na ekranie (nawet jednoczesna podwójna ilość hehe). Wygląda na to że w końcu się z Emmą spiknęli. Przyznam, że wyczekiwałam na ten moment już od baaardzo dawna.

jacob_filmweb

Właśnie ja jestem ogarnięty bo najpierw szukam tematu ogólnego w którym można napisać swój wątek a nie na odwrót. Forum jest dla każdego. Nie tępię waszych opinii tylko porządku. Skoro musisz przestrzegać kodeksu drogowego byś nie dostał mandatu, savoir vivre w towarzystwie czy prawa by uniknąć więzienia to nie powinno być szczególną trudnością pisanie w tematach ogólnych. Wszystko co poruszacie znajduje się w finale sezonu i przypominam tylko, że MAMY JUŻ TAKI TEMAT: "Finał - Odcinek 3x21 "Snow Drifts", 3x22 "There's No Place Like Home" (Promo, sneak peeks, spoilery, zdjęcia i komentarze)".

" KAŻDY może sobie tworzyć" Może, nie ma problemu. Tylko, że wtedy powstaje syf, kiła, mogiła, chaos i nieuporządkowanie. Taka jest cena braku porządku i zakładania 7 tematów na ten sam temat w stylu "czy Rumpel przeżyje", "bez Rumpla nie oglądam" lub "Rumpel będzie szczęsliwy?"

ocenił(a) serial na 9
michu1945

Michu, potrafisz popsuć każde forum, każdego serialu.

Czy ty jedyne co całymi dniami w swoim całym życiu robisz to oglądasz seriale, piszesz o nich i robisz wszystko co z nimi związane?

Ogarnij się człowieku, bo to jest chore jak poważnie to traktujesz.

Divine

Pilnowanie porządku jest psuciem każdego forum? Jeśli tak to jestem z tego wybitnie dumny.

" KAŻDY może sobie tworzyć" Może, nie ma problemu. Tylko, że wtedy powstaje syf, kiła, mogiła, chaos i nieuporządkowanie. Taka jest cena braku porządku i zakładania 7 tematów na ten sam temat w stylu "czy Rumpel przeżyje", "bez Rumpla nie oglądam" lub "Rumpel będzie szczęsliwy?"

ocenił(a) serial na 9
michu1945

Pilnowanie porządku na forum? Jesteś pracownikiem filmweb.pl ? Z pewnością nie, bo na pewno takiego psychola by nie zatrudnili, a od swoich moderatorów wymagają kultury i powściągliwości.
Nie chodzi mi o to, że swoimi żałosnymi próbami pilnowania porządku psujesz każde forum, tylko tym jakim psychofanem jesteś. Nie chce mi się marnować czasu na tłumaczenie ci tego, bo to jak dyskusja z alkoholikiem, który uważa że nie nadużywa alkoholu. Znajdź sobie człowieku jakieś inne zajęcie, bo skupianie swojego życia wokół seriali naj***ło ci we łbie.

Divine

Dokładnie.

Divine

"Jesteś pracownikiem filmweb.pl " Wolontariuszem.

"wymagają kultury i powściągliwości" Kogoś obraziłem jakimś wulgaryzmem? Zbluzgałem kogoś? Jedyne co robię teraz to nawoływanie by nie zakładać kilku tematów na ten sam temat.

"skupianie swojego życia wokół seriali"? Tak oczywiście. I ty piszesz o kulturze i powściągliwości.

użytkownik usunięty
michu1945

Kim kolwiek jesteś daj sobie spokój... trujesz dupę , że ktoś zakłada kolejny post do odcinka , i robi bałagan i zaśmieca forum , a sama/sam wdajesz się w głupie pyskówki i zawalasz tu cała konwersacje... chcesz mieć porządek , to miej go u siebie , najlepiej załóż swoją stronę poświęconą serialowi , zostań sobie adminem , i rób porządki jak ktoś ci będzie brudził... a póki tu jesteś jak większość , to przestań ustawiać... bo to żałosne

Porządek był dotychczas, bo przez dwa ostatnie sezony każdy jakoś się wypowiadał w tematach zakończonych na " (Promo, sneak peeks, spoilery, zdjęcia i komentarze)".

Nikt nie narzekał. Każdy wszystko przeczytał, każdy mógł wszystko znaleźć i każdy robił to z własnej woli. Teraz zapanowała jakaś radosna i chaotyczna twórczość.

Skoro Ty tu się wypowiadać, ja z miłą chęcią truję du*ę. Nie robię tego w żadnym innym temacie, tak przy okazji.

użytkownik usunięty
michu1945

Może i tak , ale co to zmienia z tego co napisałem? nic , daje do zrozumienia że noszą cie jakieś durne nerwy jakby forum było twoją osobistą szafą w której ktoś robi bałagan... a przecież owa szafa nie jest twoja. Po za tym te całe działy z tematami ( promo , sneak peeks , spoilery , zdjęcia i komentarze ) to jakieś wielkie nie porozumienie , jeden wątek do całości i później kopanie się w kilkudziesięciu komentarzach aby znaleźć coś sensownego , już nie mówiąc o tym że walają się tam spoilery często w dodatku nie podpisane... nie mam nawet ochoty dalej tego wywlekać...

To nie jest moja szafa, ale wspólna szafa a o rzeczy wspólne trzeba dbać jak o własne. Jeśli coś pożyczasz, oddajesz w stanie nienaruszonym. Ja tak robię, ciągłymi apelami o zachowanie porządku.

Spoilery wygasają w momencie obejrzenia odcinka. Poza tym ile ich jest? Promo i dwa sneak peaki, podane w linku, czyli niue bezpośrednio na stronie. Reszta to właśnie spekulacje widzów i opis wrażeń po emisji odcinka. Od ogólnych spoilerów mam inny temat, czyli "info o X sezonie".

"nie mam nawet ochoty dalej tego wywlekać..." To po co odpisujesz?

użytkownik usunięty
michu1945

odpisuję bo każdy twój komentarz to osobna dawka zaczepki , student historii 5 roku??? coś nie wydaję mi się..... ale to już nie moja brożka by się w tym paplać , napisałem co miałem... resztą niech ci się zajmie ktoś z zawodu na "P" ...

Mało mnie obchodzi "co się nie wydaje". Niesiołowki, Bartoszewski i Pawłowwicz też są profesorami a wypowiadają się jak się wypowiadają.

Poza tym dziękuję za przypomnienie o tym opisie. Miałem go dawno zmienić.

Wybacz, byłem dupkiem. Nie obrażałem cię, co jest faktem, ale wkurzałem na tym forum, także... przepraszam. *bez sarkazmu czy drugiego dna *

użytkownik usunięty
michu1945

dodam tylko że zamiast truć bez sensownie już dupę idź zrobić coś sensownego :)

Dla mnie to jest sensowne. Każde zwalczanie głupich tematów ma dla mnie sens.

Ja nie radzę Tobie co tym masz robić, bo jest mi to zupełnie obojętne. Także, proszę, nie baw się w "wujek/ciotka dobra rada".

użytkownik usunięty
michu1945

wiesz nie ma głupich tematów , tak jak nie ma głupich pytań... są tylko głupie odpowiedzi! nie obiło ci się coś takiego o uszy???

w tym wypadku mamy jedną cała stronę twoich odpowiedzi z wielkimi żalami że brudno , że źle... więc bez Wujek , Ciotka dobra rada .... jednak zastanów się co robisz....

Ja nie rozmawiam na temat "głupich" pytań. Także nie mieszaj nowych wątków, nie związanych z tematem, proszę. Nie ma głupich tematów i ŹLE to ująłem. Są tematy zbędne.

Doskonale i dogłębnie się zastanowiłem.

Porządek był dotychczas, bo przez dwa ostatnie sezony każdy jakoś się wypowiadał w tematach zakończonych na " (Promo, sneak peeks, spoilery, zdjęcia i komentarze)". Nikt nie narzekał. Każdy wszystko przeczytał, każdy mógł wszystko znaleźć i każdy robił to z własnej woli. Teraz zapanowała radosna i chaotyczna twórczość.

użytkownik usunięty
michu1945

Teraz zapanowała radosna i chaotyczna twórczość.... czyli zapanował sam pozytyw , nie widzę nic złego w tym :D ... zawsze przychodzą zmiany , więc przykro mi ale pora się przyzwyczaić

Nie pisałem, że to coś złego.

użytkownik usunięty
michu1945

mimo wszystko masz ból wielki... gdyby go nie było owy cały temat ( post ) nie był by taki obszerny ;)

Ja nie mam bólu. Nic mnie nie boli. Uwielbiam tylko walkę ze zbędnymi tematami. Wszystko to co napisaliście tutaj, mogło być w temacie, który już istnieje.

użytkownik usunięty
michu1945

no co ty nie powiesz :D ile razy się jeszcze powtórzysz z tym hasłem dnia że mogło być to pisane gdzie indziej? wow ty to masz tupet , jak zacięta płyta...

Aż ten konkretny temat wszystkim obrzydnie. Mam cierpliwość i jak to powiedział Rumple "cały czas tego świata".

Poza tym, jak nie piszę jaki ty jesteś, albo jak się ty wypowiadasz

ocenił(a) serial na 7
michu1945

Zaczynam podejrzewać, że cierpisz na nerwicę natręctw, zespół Aspergera lub jakieś inne zaburzenia.

zielonomi7

Możesz mnie podejrzewać nawet masowe morderstwa w Darfurze, Holokaust i śmierć legionistów rzymskich w Lesie Teutoburskim.

michu1945

jezu czy ty na prawdę masz coś z głową? od kilku godzin trujesz dupę i jęczysz. BĘDZIEMY PISAĆ I TWORZYĆ TYLE TEMATÓW ILE NAM SIĘ PODOBA, i tak nie wygrasz. nie zabronisz nam. dotrze to do ciebie? bo póki co to tylko ty tutaj śmiecisz dyskusje swoimi żalami wyjętymi z du*py. co za koleś.

jacob_filmweb

Ja nie mam nic z głową i przy tym nikogo nie atakuje, w przeciwieństwie do Was. Mam czas i mam cierpliwość a moim celem jest zbrzydzenie tego tematu.

michu1945

Boże widzisz i nie grzmisz.

ocenił(a) serial na 7
jacob_filmweb

Dokładnie. Sądzę, że nicky11 ma rację.
Niektórzy są po prostu niereformowalni. Nie warto.

użytkownik usunięty
michu1945

Okey , okey cokolwiek bierzesz odstaw .... co do twojej próby obrzydzenia... nie uda ci się to nigdy , dla twojej nie wygody mogę zakładać dziennie jeden nowy wątek do już istniejących wątków ... zobaczymy kto jest cierpliwszy ;)

Sęk w tym, że nic nie biorę. Zauważ też, że ja nie tracę czasu na wypisywanie, że Ty jesteś taki i owaki, że coś bierzesz itd.

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Dopiołeś swego i co dumny z siebie jesteś????

dorotabochenek71

#1 STa sekcja wątku / tematu jest zamknięta, wiec po co do tego wracasz?
#2 Po drugie nikogo i niczego nie obraziłem i stek wyzwisk poszedł na mnie. Jeśli tym odsłoniłem jaką naturę mają użytkownicy tego forum to tak, jestem z tego dumny.
#3 Przeprosiłem.

ocenił(a) serial na 10

błagam wszystkich! już nie odpowiadajcie michowi bo on się tylko nakręca jeszcze bardziej, i sam do tej pory najbardziej zaśmieca wątek. A ja sobie chciałam poczytać opinie o finale a tu ciągle te jego wywody. Także ludzie kończymy!:)

nicky11

Wybacz, byłem dupkiem. Nie obrażałem cię, co jest faktem, ale wkurzałem na tym forum, także... przepraszam. *bez sarkazmu czy drugiego dna *

Divine

ocenił(a) serial na 10
Divine

popieram..

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Psuciem forum jest pisanie bzdur które je zaśmiecają....tyle gadasz o porządku a wnosisz tu na butach gówno. Zatamuj wreszcie ten wyciek głupoty i złośliwości z mózgownicy i ZAMKNIJ się w końcu.

Trumniarz_Joe

Odpowiadając mi robisz to samo. Sprawa została tak przy okazji zakończona. Będziecie mówić, że dyskusja ze mną nie ma sensu, ale Ci co pierwsi zaczynają obrażać drug osobę, zawsze przegrywają ową dyskusję.

w moich postach zauważysz tylko nawoływanie do pisania w określonym temacie. Nie ma w nim prztyczek osobistych. Skoda, że należysz akurat do tej kategorii osób.

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Ty tu wprowadzasz chaos a nie porządek. Pierwszy raz widzę faszystę który szerzy anarchię. Hehehe....To o tobie tak dla sprostowania.

Trumniarz_Joe

Odpowiadając mi robisz to samo. Sprawa została tak przy okazji zakończona. Będziecie mówić, że dyskusja ze mną nie ma sensu, ale Ci co pierwsi zaczynają obrażać drug osobę, zawsze przegrywają ową dyskusję.

w moich postach zauważysz tylko nawoływanie do pisania w określonym temacie. Nie ma w nim prztyczek osobistych. Skoda, że należysz akurat do tej kategorii osób.

pokora

TakeItIzzy

TakeItIzzy

Wracając do właściwego tematu tego wątku - odcinek super (Hook jest wspaniały i dobrze, że było go tak dużo i że jest z Emmą. A scena zazdrości o samego siebie była genialna).

Lady Marian irytowała mnie jeszcze zanim się zorientowałam, że to ona (była wymieniona w obsadzie odcinka i można się było domyślić). Mam nadzieję, że ją szybko unicestwią, bo uwielbiam Reginę z Robinem.

Zastanawiam się też czy ta z Frozen której imienia nie pamiętam, bo film jak dla mnie był straszny, jest naprawdę tak potężna, że nawet Rumpel się jej boi? Przecież on sobie może wyczarować ogień, machnięciem ręki, a ona tylko zamraża...

Ślub Rumpla i Belle był śliczny, chociaż bardzo mnie jej sukienka zawiodła...

Jeśli o wątki chodzi, to ja nawet wolę jak najpierw jest osobny wątek na spekulację, a potem następny na opinie po. Robi się bardziej przejrzyście. Ale to tylko taka uwaga a marginesie.

nelcia_fm

Rumpel boi się Elsy? Było już o tym kiedyś mówione, bo ja nic nie słyszałem. Skąd takie info? :)

ocenił(a) serial na 9
jacob_filmweb

zobacz sb gdzie ją trzymał, miała sie nie wydostac wiec raczej nie darzył ją pozytywnymi uczuciami

tifa696

Właśnie zastanawiałem czym jest ten "pojemnik" z którego wydostała się Elsa :)

ocenił(a) serial na 7
tifa696

Zastanawia mnie czy on ją tam uwięził czy po prostu zdobył to naczynie jak ona już tam była. Jeśli ona ją uwięził to ma przekichane.

SilverRain

Jest duża szansa, że zrobił to Zoso - pierwszy (znany nam) Mroczny. Rumple mógł tylko odziedziczyć jego skrytkę ale tej teorii przeczy fakt, że wiedział co się tam znajduje.

jacob_filmweb

to był ten jego sekretny skarbiec, o którym mówił Belle, a potem Emmie i Hookowi - że on ta nie chodzi, bo schował tam mnóstwo czarnej magii, której nawet on sam się boi. No ale faktycznie, nie pomyślałam, że ona mrozi serca :p