Zgadujemy jak zakończy się 5 seria.Na pewno wśród nas znajdzie się ktoś kto trafi. Do dzieła.
Uwaga spoiler:
Mało kto się spodziewał śmierci Rity w 4 sezonie.Czym zostaniemy zaskoczeni tym razem?
Ja uważam, że Dexter zostanie zdemaskowany/ujawni się Debrze. Wszystko na to wskazuje. Może dowie się o tym ktoś jeszcze. Może Quinn. Liddy prawdopodobnie zginie. Może zajmie się nim Quinn. 6 sezon to będzie o zdemaskowanym Dexie lub dalej będą ciągnąc jego tajemnice tyle,że Debra będzie w tym siedziała.
Reasumując:
-Jordan Chase, Stann Liddy stracą życie
-Quinn trafi do pudła
-Debra(może ktoś jeszcze) dowie się o Dexterze
-Lumen powróci w 6 sezonie
-wywalą Laguertę z pracy
-niania Harrisona jest tylko statystką
w tym sezonie dojdzie jeszcze dwóch przeciwników - jak wiemy dwóch z piątki gwałcicieli jest jeszcze nieznanych.
Jordan już wie że dex na niego poluje - a z jego telefonu wynika że ma jakiegoś asa w rękawie - myśle że chodzi właśnie o tych dwóch pozostałych.
Kto wie może chłoptaś Lumen się jeszcze pojawi - bo w sumie tak pojawił się znikąd - ale trudno przewidzieć jaka będzie jego rola.
Ktoś na pewno się dowie o. pytanie tylko kto?.Może Debra, a może Quinn... Na pewno jednak w finale Lumen będzie miała wyraźny udział... Liddy nie przeżyje, ale możliwe że nie z ręki Dextera...
Osobiście mam nadzieje że la guerta wyleci i nie będzie jej tak wiele w serialu
niania to tylko epizod żeby poradzić sobie z wątkiem Harrisona (choć przeszła mi przez głowę opcja że szpieguje dexa:D a;le chyba nie)
Serial się nie skończy na tym sezonie - mówili tak o piątym bo nie wiedzieli jak ze zdrowiem Michaela C halla - a skoro wyzdrowiał nie widze innej możliwości jak szósty sezon.
Myśle że ten sezon może skończyć jakimś cliffhangerem (choć na pewno wątek Jordana Chase'a zostanie dokończony.
Julia Stiles (Lumen) mówiła w wywiadzie że finał ma być zaskakujący na miare 4 sezonu...
w takim razie musi się wydarzyć coś wstrząsającego. Zobaczymy
Ja chciałbym aby wreszcie wyszło na jaw kim jest Dexter albo przynajmniej wpadli na jego trop. No i wydaje mi się, że jest to pewne, że Debra się dowie. Pamiętajcie czym się teraz zajmuje. Może wpadnie ponownie na trop matki Dexa.
Coyotman: Tych dwóch przeciwników to nie będzie jakaś straszna przeszkoda. Natomiast szpiegujący Liddy to jest to. Nie lubię skurczybyka ale on zrobi największe zamieszanie.
A co jeżeli brakującym mordercą dziewczyn z beczek okaże się sąsiad Dextera.... ? Nie chce mi się rozwijać przypuszczeń ale zwrot akcji i sens zaistniałby w takiej fabule..
Jak wy ten serial oglądacie, że nawet nie wiecie ilu gwałcicieli już się pojawiło? Boyd, Chase, Cole i dentysta - znamy więc czwórkę i brakuje tylko jednego a nie dwóch... Pytanie kim jest ten piąty? Może Stann Liddy? ;) Raczej nie, no ale w każdym razie ten piąty gwałciciel to musi byc ktoś wyjątkowy skoro twórcy jeszcze nie ujawnili jego tożsamości. Pewnie niektórzy fantaści z tego forum na piątego gwałciciela typują nianię Harrisona. ;)
Co do zakończenia... Wiem co by mogło przebic koniec 4 serii. W ostatniej scenie 5 sezonu Debra nakrywa Dextera na morderstwie, zbliżenie na twarz Dexa, przerażenie w jego oczach i ... napisy końcowe. ;) To by było coś. I potem rok czekania na ostatni sezon.
W którymś momencie było wspomniane że Jordan nie był na tym zdjęciu w domu o Harmona więc znamy trójkę gwałcicieli w dalszym ciągu
Kolejna osoba, która nieuważnie ogląda serial. Jordan na 100% brał w tym udział o czym świadczy m.in. jego rozmowa z Cole'm po wizycie na posterunku a także fakt, że zna Lumen. Zresztą Lumen też go kojarzy tzn. nie jego twarz tylko te teksty z zegarkiem.
jednego z nich nie ma na zdjęciu na którym jest pięć osób - bo jak dex myślał robiła zdjęcie - stąd wniosek że jest jeszcze dwóch...
Ludzie naprawdę nieuważnie oglądacie?
Po 1-sze wśród gwałcicieli których widzieliśmy są COLE HARMON, DAN MENDELL (Dentysta) BOYD FOWLER.
Po 2-gie zdjęcie robił pewnie JORDAN CHASE. I jest jeszcze ktoś kogo tożsamości nadal nie znamy, ale to się na 99% wyjaśni w nadchodzącym odcinku tak myślę.
I po 3-cie wiadomo na PEWNO, że Jordan JEST jednym z gwałcicieli, świadczy o tym jego rozmowa z Dexem, kiedy tamten opuszczał seminarium i potem rozmowa z Lumen przez telefon ("Przekaż Dexowi, że liczy się czas. Tik tik tik to ucieka jego życie. Trzymaj się Lumen.")
PS: dodam jeszcze, że bardzo bym chciał widzieć, jak Debra jeszcze w tym Sezonie dowiaduje się, że to Dexter zabił Brian'a Moser'a i że zrobił to dla Jej bezpieczeństwa.
Przypominam rozmowę Dexa i Debry o zabijaniu. Moim zdaniem są na dobrej drodze do podjęcia współpracy.
Zgadzam się z Tobą i Wojtkiem co do 5 sezonu ale nie powiedziałbym że finał 4 sezonu był zaskakujący. Ta śmierć była do przewidzenia. Choćby dlatego że Trinity specjalizował się w zabijaniu kobiet i dzieci.
Wracając do 5 sezonu to nie jestem pewien czy Debra dowie się wszystkiego w tym sezonie ale na pewno wpadnie na jakiś trop, może w archiwum, a może po prostu połączy fakty, których ma mnóstwo. Za to w kolejnym być może scenariusz pójdzie w kierunku współpracy brata i siostry.
Jeśli miałbym mieć jakieś życzenia to śmierć Quinna w tym sezonie (lubię jak Debra walczy z emocjami).
- Moim zdaniem cała afera którą odkrył Liddy zostanie zamieciona pod dywan i jak zwykle MIAMI METRO wyjdą na idiotów. Czy to już się nie robi śmieszne?
Ja zdecydowanie bym chciał by w końcówce ktoś dowiedział się kim jest tak naprawdę Dexter, a następnie w sezonie szóstym powinno być na niego polowanie zakończone sukcesem. A w finale Dexter powinien dostać krzesło elektryczne. Gdyby scenarzyści tak polecieli to byłbym skłonny uznać Dextera za najlepszy serial ever. Jednak mimo, że jest to serial Showtime to wątpię by twórcy mieli jaja by zrobić tak odważny krok (gdyby to była produkcja AMC to wręcz byłbym pewien takiego obrotu spraw) - nie mniej jeśli tak będzie to obiecuję wszystko odszczekać. Ale jakkolwiek nawet jeśli ktoś się dowie teraz czym są nocne "projekty" Dexa to finał finałów i tak Morganowi wszystko się upiecze a końcówka sezonu szóstego będzie bardzo otwarta.
Ale wracając do finału piątki: wszyscy wrogowie na pewno zginą (jeszcze ani razu nie było tak by któryś przeżył i wrócił w kolejnym, także wątpię by i teraz było inaczej) plus możliwe, że zginie lub zostanie ciężko ranny jeszcze ktoś jednak nie będzie to finałowa scena taka jak z Ritą, ale jeśli finał miałby być szokujący (bo ten szczerze mówiąc z czwartego sezonu był dla mnie bardzo przewidywalny) to tak jak pisałem na początku ktoś (a może nawet więcej niż jedna osoba) musi odkryć, że Dexter jest mordercą.
Debra zorientuje się że Lumen jest jedną z niedoszłych ofiar, być może w jakiś sposób dowie się że Dexter pomaga Lumen ukarać gwałcicieli/morderców. Być może dexter przyzna się że zabił szefa ochrony a siostra mu to wybaczy. Niania zginie bo Chase naśle jakichś drani na dom Dextera żeby porwali mu dziecko. Liddy i Quinn zginą, La Guerta zostanie zwolniona z funkcji szefa wydziału zabójstw. Mam nadzieję że Lumen będzie działać razem z Dexterem w następnym sezonie ale znając scenarzystów to w 12 odcinku wróci do domu po tym jak wszyscy którzy ją męczyli zginą.
Liddy trafi na stół, pewnie zrobi coś Lumen, albo w jakiś inny sposób zasłuży sobie na miejsce wśród ofiar Dextera.
Debra dowie się o skłonnościach brata i co ważniejsze nie wróci już do Quinn'a :)))))))
Sam Quinn w coś się wpieprzy, i fakt, że będzie prosić o pomoc Dexa może spowodować złagodzenie konfliktu między nimi.
Lumen wg mnie zginie, a przynajmniej chciałbym aby tak było, bo chociaż świetnie gra i pasuje do świata Dextera, jakoś nie mogę jej sobie wyobrazić w kolejnym Sezonie.
Aha i tym razem nie powinno być tak jak w Sezonie 2 (pamiętacie, jak Dexowi udało się usunąć nagranie z kamer zamontowanych na przystani?) ---> jeżeli teraz Dexowi uda się w jakiś sposób usunąć Debrze z oczu płytę DVD z nagraniem, na którym tamci faceci gwałcą Lumen to będzie to mocno naciągane i odgrzewane z Sezonu 2-go. Albo niech wymyślą scenarzyści lepszy sposób - albo POZWOLĄ by Deb w końcu zdemaskowała brata. Bo jeśli ktokolwiek powinien go zdemaskować, aresztować, zabić czy cokolwiek - to wg. mnie właśnie Deb - ma z Dexem największą więź. I patrząc na ostatnie odcinki można by rzec, że jest prawie tak zepsuta jak on sam (emocjonalnie).
No i tak jak wspomniał założyciel tematu, możliwe, że jeśli Sezon 6 będzie, to w nim Debra już będzie wiedziała o sekrecie Dexa i będzie w tym tak samo umoczona jak on ---> tak było w książkach, więc kto wie, może twórcy do nich powrócą?
A co Wy na to, że Quinn też się dowie o Dexterze ale Debra ,żeby go bronić znów zacznie z nim sypiać?
Debra nigdy nie stanie przeciw Dexowi. Tym bardziej jak się dowie ,że zabił Briana Mosera. Dexter na pewno też nie zabije Quinna. Może to dupek ale na zgona nie zasługuje. Wiecie mi by pasowało ,żeby Dexter zaliczył Lumen :) Na początku mi nie pasowała ale teraz...po ostatnim odcinku zmieniłem zdanie. Dexter mógłby spokojnie zająć się koszeniem po nocach a Lumen byłaby w domu z Harrisonem. Rodzina Adamsów normalnie :D
Niania Harrisona to chyba taka zmyłka dla nas abyśmy więcej kombinowali. Debra złapie Dextera na gorącym a Lumen prawdopodobnie zginie albo w 6 sezonie będzie 4kąt-Dex-Lumen-Debra-Quinn...ewentualnie bez Lumen.
Jeśli zakończenie miałoby mnie rzeczywiście zszokować, powalić na kolana i sprawić, że będę "zbierać szczękę z podłogi", to Dexter ostatecznie... odda Chase'a w ręce policji ;)
Poza tym:
- Lumen wróci do domu do rodziny;
- Quinnowi nic nie będzie. Już dwóch facetów Debry straciło życie, trzeci to byłaby przesada;
- Debra dowie się o "drugim ja" Dexa, ale go nie wyda;
- Maria poda się do dymisji, jej miejsce zajmie Batistal
Spodobał mi się czyjś pomysł na tym forum, że jednym z gwałcicieli jest sąsiad! Kto wie? :)
Jaka przesada? To byłaby świetna podstawa pod załamanie nerwowe i poważne problemy emocjonalne czyli to co tygryski lubią najbardziej. A nikt taj jak Debra nie pokazuje emocji w tym serialu.
Debra lub Quinn zdemskują Dextera i któreś z nich zostanie z dylematem. Quinn może zaciukać Liddy'ego i trafic do pudła z wiedzą o Dexterze. Może być tez tak, że Debra będzie musiała wybrac między miłością do brata a byciem dobrym detektywem... Z większością waszych spekulacji się zgadzam więc nie będę powtarzał:) Sezon naprawdę super:)
pamiętacie jak Dex włamał się do domu Cole'a? zwrócił wtedy uwagę na lustro wiszące na ścianie, takie nietypowe, bardziej w stylu obrazu, zastanawiam się czy czasami nie ma za nim kamery, Cole mógł zapraszać ofiary do swojego domu, nagrywać je a potem wspólnie z resztą swojej bandy użądzać "casting", po dziewiątym epizodzie widać jak bardzo sprawa się gmatwa, Cole już teraz jest na celowniku, policja mogłaby znaleźć w jego mieszkaniu taki "sekrecik" i co wtedy? to tylko gdybanie, ale chyba nikt nie sądzi że Dex wywinie się w tym sezonie ;)
Czuje, że La Guerta zginie na koniec sezonu.
Dex i Lumen będą mieli Chase na stole i wtedy ktoś wejdzie. Podejrzewam LaGuertę lub Debrę, któraś z nich zabije Lumen, Dexter ucieknie i ostatnie morderstwa pójdą na jej konto. Jeśli wejdze LaGuerta to Dexter ją zabije.
Liddy zginie z ręki Quinna przy Dexterze.
Z tym lustrem ciekawe. Mi się wydaje, że Chase od początku wiedział, że z Dexem jest cosik nie tak. Chciał się z nim pobawić , wybadać Dextera. Możliwe, że Quinn zabije Liddiego, tak jak Arek napisał.
Prawie pewne jest jedynie to, że Dexter wpadnie w ten czy inny sposób. W każdym poprzednim sezonie zawsze miał jednego przeciwnika. Najpierw Brian, potem Doakes, następnie Miguel i Trójkowy. W tym sezonie Dexter ma większą ilość wrogów niż w poprzednich sezonach razem wziętych. Jest Jordan Chase - główny zły, poza tym jego dwóch nieznanych popleczników, których potencjał pozostaje tajemnicą - już tylko oni są śmiertelnie niebezpieczni bo wiedzą o Dexterze. Czwartym wrogiem Dexa jest Liddy, twardy, niemający skrupułów i w miarę inteligentny gość - wie już o tym, że prawdopodobnie Dex pozbywał się ciała (bo co można wrzucać w workach do morza), a promo mówi, że w 10 odcinku dowie się już na pewno. No i ma solidny powód aby Dexa przyskrzynić - w końcu właśnie stracił pracę, a taki sukces mógłby pomóc jego karierze. Do tego pozostaje Quinn, który chciał już sobie darować, ale jestem pewien, że po tym jak zobaczył zdjęcia, instynkt psa gończego weźmie górę. Nie dość, że jest ich więcej to jeszcze są groźniejsi - pamiętajmy, że nawet Trójkowy był od początku do końca ofiarą Dexa myśliwego, która jedynie wywinęła mu psikusa.
W tym sezonie to Dexter jest po raz pierwszy ofiarą wśród drapieżników i jeśli miałby się tym razem wywinąć to byłoby to zabawne.
No akurat z tym, że u Quinn'a instynkt psa gończego weźmie górę to bym nie przesadzał. Nie zapominajmy, że w finale Sezonu tj. 12-tym odcinku Quinn będzie potrzebował bezpośredniej pomocy Morgana (wg. oficjalnego opisu tego odcinka), także nie sądzę, żeby chciał na siłę działać na niekorzyść bohatera nawet jeśli dowiedziałby się o odkryciach Liddy'ego. Sam Liddy zresztą pewnie zginie nim zdąży ujawnić światu co zobaczył. Jeśli już to to nagranie trafi Quinn'owi w ręce i ten z jakiegoś powodu (może uczuć do Debry albo zobowiązania za pomoc jakiej udzieli mu Dex) nie ujawni tego wydziałowi zabójstw.
Natomiast takie 3 rzeczy, bez których ja sobie absolutnie końca serialu nie wyobrażam (niezależnie czy będzie to już w tym Sezonie czy w następnym) to:
1.Debra dowiaduje się, kim jest Dexter i że to on zabił Brian'a Moser'a dla jej bezpieczeństwa.
2.LaGuerta dowiaduje się, że Doakes był niewinny, i w ogóle wszyscy ważniejsi (Angel, Masuka) powinni się dowiedzieć o Dexterze.
3.Dex albo zostaje złapany, albo sam się odda w ręce prawa, albo zostanie stracony, cokolwiek to będzie, byle nie żaden Happy End, bo byłoby to zwykłe oszukiwanie widza. No i nie chciałbym żeby Dex uciekł gdzieś daleko poza Miami żyjąc jako wiecznie uciekający od prawa pustelnik, bo to by było żałosne, naciągane i bardziej na miarę LOST'ów niż takiej perełki serialowej jak DEXTER.
"W każdym poprzednim sezonie zawsze miał jednego przeciwnika."
Chyba zapomniałeś o 2 serii. Lundy, FBI, Wydział Zabójstw, Doakes, Lila (Paula, byłego męża Rity też chyba można zaliczyć do wrogów Dexa). Wtedy Dexter był w o wiele większym niebezpieczeństwie i jakoś sobie poradził więc zapewne teraz też wyjdzie z tego cało. Chociaż przypuszczam, że scenarzyści wcisną coś mocnego na koniec żeby zapewnić sobie wysoką oglądalność w przyszłym sezonie. Prawdopodobnie tym czymś będzie poznanie przez Debre lub Quinna sekretu Dextera.
A tam. To byli tacy wrogowie, że ho ho. Lundy przede wszystkim nie wiedział, że Dexter był jego przeciwnikiem. W tym sęk. Wydział Zabójstw tak samo. Lila była jego kobitką, a narkoman Paul był po prostu niezwykle, ale to niezwykle groźny :D
Tylko Doakes był wrogiem Dextera. Nie lubił go, podejrzewał, chciał przyskrzynić i prawie mu się to udało.
Wróg musi być niebezpieczny, musi mieć jakąś wiedzę, znać tożsamość Dexa. Tylko ci goście, których wymieniłem spełniają definicję. Spełnia ją także 5 osób z V sezonu, a jeszcze 3 odcinki do końca. Quinn ma osobisty zatarg z Dexem i coś podejrzewa, ostatnio zobaczył podejrzane zdjęcia, którymi zawodowo powinien się zainteresować. Liddy na pewno nie odpuści, ma zdjęcia, a w przyszłym odcinku zobaczy jeszcze więcej. Chase i jego dwóch popleczników także dużo wiedzą i na pewno nie brakuje im inteligencji, siły, kasy i woli aby go zniszczyć.
Jak można ich porównywać do Paula ? :)
Celowo nie wliczałem jakiś pionków w rodzaju Boyda.
Nie zgadzam się. Prawie pewne jest że nie wpadnie. W każdym sezonie Miami Metro wychodzą na idiotów tak więc to już tradycja.
R3Mi:Uciekający czy zaszczuty Dex to materiał na następny sezon. W tym go nie złapią ale najprawdopodobniej ktos się dowie.
Wojtek_dpo: Na TO właśnie liczę hehe. Oby Deb się dowiedziała, kim jest jej brat. Bo to będzie większy efekt raczej aniżeli gdyby dowiedział się Quinn., tak myślę. No i nie bez kozery praktycznie w każdym Sezonie twórcy podkreślają widzom, jak ogromny jest stopień zażyłości/więzi między Dexem a Debrą.
Według mnie Deb w tym sezonie na 100% dowie się prawdy. Twórcy zarówno ją jak i nas już od jakiegoś czasu na to przygotowują (m.in. wyznanie Debry, że ludzie jak Fuentes nie powinni żyć, brak wyrzutów sumienia po jego zastrzeleniu)
Flying_Dutchman dokładnie, ta scena, kiedy Deb wyjechała do brata "Wam laborantom broni nie dają, to nie wiesz o czym mówię" a potem "Wierzysz, w to? Wierzysz, że niektórzy ludzie zasługują na śmierć?" i Dex na to "Wierzę, że niektórzy nie zasługują by żyć." to już wyraźne przygotowywanie nas przez twórców, do tego już w poprzedniej serii Deb dowiedziała się, kim dla Dexa był Brian Moser.
Widok Debry na wieść o prawdziwym "zawodzie" jej brata - bezcenny. Czekam na to z niecierpliwością od 5 sezonów xD
I w sumie też to jak Harry mówi do Dexa w S05E09 "Gdybym wiedział wcześniej, może nie pokierowałbym cię tą drogą." też już nam zwiastuje, że raczej końca spływającego słodyczą i radością w tym serialu (na szczęście!) nie uświadczymy.
Panowie i Panie:
A co jeśli scenarzyści się z nami bawią? Już nie raz nas wykiwali. Może jakieś pomysły bardziej niezwykłe. Tylko nie piszcie, że Lumen to córka Trynity. To nie moda na suknie :)
Pomysł bardziej niezwykły:
Debra zabije Quinna żeby ten nie wydał Dexa.
Liddiego na pewno zabiją, Debra lub Quinn. Dex go nie zna.
hehe fajnie mi się czytało wasze posty na temat finału , ja wam powiem że wreszcie czekam z niecierpliwością na następny odcinek , poprzednie to traktowałem jako takie oderwanie od nudy , a teraz znowu wróciło to oczekiwanie jak w poprzednich sezonach , mi się wydaję że na pewno Debra dowie się o dexterze , być może Laguerta zginie , Quinn zabije Liddiego choć wiem że to banalne , twórcy na pewno wymyślą coś bardziej efektownego , a Dex jordana i tych gwałcicieli usunie ;)
W następnym odcinku Jordan pewnie szykuje pułapkę na Dexa i Lumen. Gdy będa się włamywac do jego chaty z zamiarem jego zabicia, Jordan bedzie siedział w samochodzie i dzwonił do Miami Metro a mianowicie do Debry, po chwili przyjada psy potem detektywi na czele z Debrą i Dex będzie musiał się tłumaczyć.
Może być o wiele banalniej. Jak dotychczas, każdy kto poznał prawdziwe 'ja' Dextera, marnie kończył. Mimo faktu, że pan Morgan działał zawsze (lub starał się) wedle kodeksu swego przybranego ojca. Stan Liddy wie za dużo, ale Dexter nie ma powodu by go zdjąć (jak na razie, nie wie nawet o jego istnieniu).Całkiem prawdopodobne więc, iż śledzący sam stanie się śledzonym, wszak na Dextera czyha Jordan Chase, i jego ludzie. Znaleźć może więc przypadkiem Liddiego, zabije go (problem z głowy), i przejmie materiały dowodowe, poznając dokładnie z kim ma do czynienia. A sam Chase, bez problemu może już wylądować na stole.
Pozostaje Lumen... kto wie, może i jej w ostatnim odcinku ktoś wyszepcze do ucha: 'tik tik tik...'
"...wszak na Dextera czyha Jordan Chase, i jego ludzie. Znaleźć może więc przypadkiem Liddiego, zabije go (problem z głowy)..."
truegod myślisz, że scenarzyści powtórzą taki sam zabieg jak w Sezonie 2, gdzie Lila pozbyła się Doakes'a? Wypruli się z pomysłów do tego stopnia, żeby powtarzać schemat sprzed paru lat? Wydaje mi się, że Liddy może mieć później coś wspólnego z Lumen np. i z tego powodu trafić pod nóż Dextera. Albo lepiej - Dex będzie zmuszony zabić Liddy'ego z zimną krwią żeby się ratować, odstając w ten sposób od Kodeksu - ale to by sprowadziło Dexa do poziomu przeciętnego zabójcy i sam serial trochę straciłby na uroku.
No cóż, Sara Colleton obiecywała niedawno w wywiadzie, że dla widzów finał Sezonu 5 będzie "mocnym zaskoczeniem" i będzie przez nich wspominany jako "coś w stylu morderstwa Rity w wannie".
(oczywiście pod względem siły szokowania widza - przynajmniej ja to tak zrozumiałem).
Zobaczymy.
Dexter nie zabije Lumen bo już raz swojego protegowanego zabił-Miguela.
Lumen nie zabije Quinna bo to tez była by powtórka.
Dexter już chyba nie raz zabił kogoś niewłaściwego i złamał zasady z kodeksu. Nie chce pisać co i jak bo dokładnie nie pamiętam ale chyba brat Migeual nie był taki zły i później jeszcze ktoś się napatoczył.Nie były to dobre osoby ale też nie były do końca własciwym materiałem pod nóź Dexa.
Tak, Oscar Prado (S03E01) i Jonathan Farrow (S04E07).
Nie jestem pewien, czy czasami nie było kogoś jeszcze, kto niesłusznie trafił na stół Morgana.
Aha no i w sumie można by przypisać pod to też Camille Figg z Archiwum. Dexter ją zabił - na jej własną prośbę, ale bądź co bądź jednak zabił.
Zresztą nawet sam Doakes zginął niesłusznie, ale to już z winy Lil'i, więc tego jak wiemy Dexowi przypisywać nie można.
+ Ten pedofil, który robił zdjęcia Astor (nie był zabójcą - nie pasował pod Kodeks)
sam się zastanawiam po co Elliota pokazują? Teoretycznie nie wnosi nic do fabuły, a twórcy serialu ciągle nam o nim przypominają... dziwne może faktycznie jest coś na rzeczy z Elliotem.
Może to jednak Elliot zabił Ritę, choć wydaje mi się to mało prawdopodobne. Ale kiedyś już na tym forum pojawiła się taka sugestia.
To że Elliot zabił Ritę jest bardziej logiczne niż to, że Elliot też ją zgwałicł.
Chcesz niezwykłego pomysłu? Debra zginie. :) Oczywiście nie chciałbym takiego zaskoczenia.
A co jeśli...
Lumen nie jest do końca tym za kogo się podaje?
Nie wydaje wam się, że to jest wszystko zbyt proste, Lumen jako niewinna ofiara tych zwyrodnialców? Tzn. to jest prawdopodobne, ale mało "dexterowe". Może to jest właśnie to wielkie zaskoczenie 5 sezonu, że za działaniami szajki Jordana i postępowaniem Lumen kryje się jakieś drugie dno. Oczywiście nie da się zaprzeczyć, że Lumen padła ich ofiarą, ale moim zdaniem ona nie jest taka niewinna jak się wydaje. Być może po wybiciu całej ekipy zboczeńców wyjdą na jaw jakieś ciemne sprawy Lumen, wszyscy wielce się zdziwią, a scenarzyści będą znowu mieć poczucie dobrze spełnionego obowiązku i wyprowadzenia widzów w pole.