PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203574
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

kogo najchętniej widzielibyście na stole Dextera z realnego świata z uzasadnieniami lub bez.
ja zaczynam

Peter Vogel (Piotr Filipczyński) najprawdopodobniej tylko jedno morderstwo- ale jak bezczelnie zadrwił sobie z prawa (on i ludzie którzy za nim stoją)

nillvo

Andersa Breivika

kryjab20

LOL : )

kryjab20

jakby nie bylo popytu to by nie bylo podazy... innymi slowy: jakby ludzie tego nie ogladali to by tego nie krecili.

elutkag

nie zmienia to faktu, żę programu tego typu odmóżdżają społeczeństwo, a co za tym idzie szkodliwe sa dla zdrowia psychicznego ;P

kryjab20

Ukryta prawda, Taniec z gwiazdami, Woli i Tysio na pokładzie :P

nillvo

Wiem, że łątwo osądzać, sama nazywałam ją nawet nieczułą suką, ale jak się nad tym głęboko zastanowić, to nie wiemy, co tak naprawdę zaszło, może ona też jest ofiarą? Myślisz, że w telewizji Ci całą prawdę powiedzą? Podejrzewam, że tak nie myslisz, więc skąd ta pewność?

Sylwiaczek666

wystarczy mi fakt, że jej córka nie żyje, ona przyznała się że się do tego przyczyniła i zrobiła szopkę że niby ją ktoś porwał, to są akurat fakty, więc co mam niby myśleć :P

nillvo

próbuję jedynie powiedzieć, że nie znamy wszystkich faktów, nie wiemy tak naprawdę jakie są relacje w tej rodzinie - może jej mężulek ja zastraszył? nie wiem - wydaje mi się, że jak na kogoś, kto stracił dziecko, gość zachowuje się zbyt spokojnie, a ona - co widać -jedzie na lekach; nie twierdzę, że jej współczuję, co to to nie, ale w tej chwili już nie mam tak jednoznacznego przeswiadczenia o tym, że to była w stru procentach jej wina, jakie miałam wcześniej

Sylwiaczek666

co do mężulka to faktycznie, pokerowa twarz, jakby nie miał żadnych uczuć.
PS. mogę spytać ile masz lat ?

nillvo

bardzo dużo ;)

Sylwiaczek666

Ludzie! to jest forum Dextera, k***a mać ,a nie czat na onecie

maselko_3

skąd klikasz ?

perk

cały polski rząd i parę osób które skatowały mojego kumpla

dawid10809

mięsnego jeża ;P

mati77

dajcie spokój z tym mięsnym jeżem ,na początku to było nawet śmieszne ale jak każdy będzie ci ciągle jechał tekstem "mięsny jeż ,mięsny jeż ty go zjesz, ty go zjesz" to się robi już nudne

perk

a najchętniej do przyłączyłbym się do Dextera . Oboje sądzimy że prawo czasami sobie nie radzi a oskarżeni znajdują luki i są wolni, poza tym uważam że sprawiedliwym wyrokiem dla mordercy,gwałciciela , pedofila jest kula w łeb

dawid10809

Widzę, że nie jestem odosobniona w swoich "drastycznych" i "niehumanitarnych" poglądach i miło mi z tego powodu ; ); na szczęście coraz wiecej osób zdaje sobie sprawę z niedoskonałości wymiaru sprawiedliwości. Mnie osobiście najbardziej boli fakt, że ciężki przestęca wychodzi na wolność i jakby nigdy nic robi to samo co przed odsiadką (najbardziej drastyczny przykład - gwałci i morduje dziecko), a później słychać usprawiedliwienia typów odpowiedzialnych za jego wyjście pod tytułem "no, ale przecież, kto by pomyślał, że..." - bo to nie do przewidzenia przecież dla logicznie myslęcego człowieka . Wstyd.

Tak na marginesie - kula w łeb , czy nóż Dextera to dla wielu zwyrodnialców kara niewielka i niewspółmierna do czynów popełnionych - to szybka, niemal bezbolesna śmierć - pokusiłabym się nawet o sformułowanie, że jest to wyrok łaskawy i miłosierny.

Sylwiaczek666

a ja mam taki pomysl : przywiazac go do slupa gdzie kazdy moze oddac sprawiedliwosc(bicie) wtedy wparowuje ktos i mowi "kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem" a dzien wczesniej cale miasto dac do spowiedzi albo nawet tego samego dnia
poza tym 5 osob pobilo smiertelnie mojego kumpla i mam ochote sam ich wykonczyc
razili go pradem zrzucili ze schodow skakali mu po glowie .przyznali sie ale sa na wolnosci .co o tym sadzisz

dawid10809

Nie wiem, co o tym sądze, ponieważ sformułowanie "przyznali się, ale są na wolności" spowodowało, że mój mózg odmówił na chwilę współpracy.
Mam rozumieć, że kilku dewiantów ze skłonnościami sadystycznymi przyznało się do torturowania i pobicia ze skutkiem śmiertelnym i chodzą sobie po ulicach jakby nigdy nic? Już się przyzwyczaiłam do tego, że prawo i wymiar sprawiedliwości w Polsce mają bardzo mało wspólnego z prawem i sprawiedliwością w ogónlym rozumieniu. Ale jeśli dochodzi do takich kpin, to naprawdę należy się zastanowić, gdzie nasz kraj zmierza, bo mi się wydaje, że do samozagłady.
Wierzyć mi się nie chce. Zaczynam się zastanawiać, kiedy zaczną dawać przestępcom odznaczenia i medale.

Sylwiaczek666

jeszcze nic, wczoraj widziałem 2 osoby z tego towarzystwa, bezczelnie patrzeli m i w oczy, a pieniądze na imprezy były z kradzieży a kumpel nic o tym nie wiedział

perk

waśniewskich - zadrwili z nas Polaków, z wymiaru sprawiedliwości, mają prace, są na wolności a nie powinni. Ktoś może się ze mną nie zgodzić, ale taka jest moja opinia do której mam prawo.

nasi kochani politycy - mógłby z nich zrobić jakąś mięsną papkę

trolle forumowe jak user np sanczopansa, który tylko trolluje, wypisuje wulgaryzmy i chamskie pyskówki po forach i podrabia konta.

znasz przepis na surówkę z buraków ?
wrzucić do budynku rządowego 4 granaty
Co do waśniewskich się zgadzam ale tylko do tej Baby ,ten jej mąż jest praktycznie niewinny

dawid10809

nie znam

nie jestem terrorystką, mogłby to zrobić Dexter

on też bez winy nie jest - jej mąż.

Dexter się nie posługuje się taką bronią poza tym na nich to szkoda jego czasu , mnie ta sprawa męczy gdzie nie spojrzeć to matka Madzi ,jest mi jej szkoda (Madzii) ale bez przesady

dawid10809

ale mógłby się na taka broń przerzucić w tych przypadkach ;) byłoby miło :D Po prostu mamy nowe reality show z jej matką - nowa celebrity .

i jeszcze mnie do pomocy to wtedy byłoby bezproblemowo

a wiesz co jest smieszne ? to ze politycy spotykaja sie z wladzami innych panstw by pogadac o ropie itp ale zeby wziasc zorganizowac spotkanie prokuratorow z calego swiata to nie

dawid10809

Człowieku, czytam te twoje posty i mam jedną radę: ogarnij się. Nie wiem, znajdź sobie dziewczynę, zwal sobie, pograj w piłkę, obejrzyj Star Wars po rumuńsku, cokolwiek. Każdy z nas zapewne podczas dojrzewania chciał zbawiać świat, jednak nikt chyba nie miał jakichś morderczych skłonności czy choćby tego typu deklaracji. Chodzi mi o to, że i tak NIC nie zmienisz, bo masz na razie bardzo wąskie pojęcie o świecie i generalnie o mentalności ludzkiej. Lepiej więc żebyś swój czas przeznaczył na coś produktywnego, bo snując takie plany czy teorie na forum publicznym wypadasz w bardzo niekorzystnym świetle.

Flantrenite

prokuratorem raczej nie zostanę więc trzeba to robić po swojemu

Flantrenite

dobra ale spójrz na to z tej strony : wsadzimy ich do więzienia ,prędzej czy póżniej wyjdą a na czas odsiadki będziemy go utrzymywać
nie można dać mu kary śmierci bo jakiś pacan będzie mówił o prawach człowieka
zagłodzić go bym nie potrafił
A pozbycie się go z tego świata: ludzie szczęśliwi ,świat nic nie traci
które rozwiązanie lepsze ?

dawid10809

To nie jest kwestia moich przekonań, chodzi raczej o to, że choćbyś nie wiem jak się starał to i tak nie uszczęśliwisz świata, niezależnie od tego czy powybijasz połowę populacji czy nie. Zrozum, że nie wszystko jest czarno-białe. Co powiesz na osoby, które w jednym kraju są bohaterami narodowymi, a w innych zdrajcami, jak np. Stepan Bandera (na Ukrainie stawiają mu pomniki, a wśród jego zasług jest m.in. ludobójstwo na Polakach)? Cofasz się w czasie i zabijasz go, bo w końcu wytłukł 100 tys. polskich cywili. Władze Ukrainy cię nienawidzą i ruszają na ciebie, a ty wydajesz rozkaz zmasakrowania ukraińskich żołdaków, którzy dostali taki rozkaz, a wcale nie chcą z tobą walczyć. Zabijasz ich w ferworze walki. I co, sytuacja nadal tak banalnie prosta? W końcu to hipotetycznie ty jesteś mordercą niewinnych ludzi, inna osoba mająca twoje podejście mogłaby stwierdzić, że zasługujesz na śmierć.

wiem że to spoza tematu ale przeczytaj
Jak wiesz mamy spory dług wobec unii europejskiej ,który trzeba spłacić
są podwyżki cen,podatków itp
politycy zarabiają po kilkanaście 000 złotych
i tu mój plan:wyciągamy z więzienia naszych fałszerzy , oni drukują pieniądze
korzyści krajowe: nie trzeba podwyższać cen i podatków
fałszerz wychodzi na wolność i jest szczęśliwy ,może też trochę kasy sobie dorobić
mówiłem o tym paru osobom i ich zdaniem to gospodarczo jest dobry pomysł

dawid10809

gospodarczo i bez fałszowania to byłoby dobre podnieść podatki tym wszystkim politykom i tylko im, w końcu zarabiają niezłe sumki , tak samo jak ci wszyscy milionerzy, jezu człowiek może harowac ciężko przez X lat i nawet takiej sumy nie uzbiera nawet gdyby jedzenia i wszystkiego sobie by odmawiał, a ci włąsnie na przekrętach fałszerstwach podorabiali sie kurdę willi paro milionowych maja po ileś tam firm, i zadowoleni bo co im z tych podatkow jaki oni tyle na napiwek dają w restauracji, gdzie człowiek nie raz po zapłaceniu podatków za media itp, zyję prawie że na skraju ubóstwa, dać tych wszystkich milionerów na Tuskowóz http://files.gadu-gadu.pl/dziengniewu-ebb1028fd9509dc79572f5291a807e07757063c0.j pg a za przejazd niech zapłacą tymi swoimi milionami.

Obyłoby sie bez uwalniania fałszerzy, podnieść podatki najbogatszym i zmniejszyć przywileje dla policjantów i innych "sfer" uprzywilejowanych, to raczej by gospodarce nie zaszkodziło.

dawid10809

Gospodarczo to dobry pomysł? Przez dodrukowanie pieniędzy powstanie niesamowita inflacja, co w gruncie rzeczy doprowadzi do załamania gospodarki. Chcesz zbawiać świat bez znajomości podstaw ekonomii? Albo bierzesz jakieś mocne prochy, albo jesteś master trollem.

dawid10809

oj, mnie sie coś zdaje, że ten je mąż to chyba nawet bardziej winny od niej - spójrz na to z tej strony - to on zachowuje zimną krew, ona mi się wydawała jakaś taka przygaszona i przestraszona, już pisałam, że chyba jedzie na silnych lekach - co nie dziwi, natomiast pokerowa twarz jej przystojnego mężusia mnie osobiście trochę przeraża

perk

ten jej maz tez ci z wyglada przypomina Edwarda Nortona

perk

Uwe Bolla, bo bezpowrotnie zabija czas spędzony przed jego arcydziełami i niestety - będzie robić tak dalej, jeśli ktoś go nie powstrzyma! :)

perk

Tuska i Bronka leżących obok siebie :)
aaaa i te stare baby co będą śpiewać na euro :) .... polskę nie mal zawsze zalewa KICZ...