PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203781
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

zdaje sie potwierdzac pewna teorie o ksiazce dr vogel...

ocenił(a) serial na 8
dominik3755

Przy zatrzymaniu tego trailera na momencie z książką widać porównanie Dextera do Pinokia i jak to chcę być prawdziwym chłopcem :)

dominik3755

Mnie najbardziej intryguje kim jest związana dziewczyna, którą Dexter wyciąga z bagażnika (?). Mam wrażenie, że w zwiastunie specjalnie jej twarz była poza kadrem, bo to ktoś nam znajomy. Aczkolwiek Deb by w życiu nie założyła sukenki, a Hannah jest w więzieniu, więc nie mam pomysłu kto to może być...

A Vogel mam ochotę udusić nawet bardziej za to jak miesza w głowie Debrze niż za zrobienie z Dex'a "Przypadku 0".

ocenił(a) serial na 10
Sharis

Hannah nie jest w wiezieniu. Uciekła jak zawieźli ją na chwile do szpitala.

ocenił(a) serial na 9
barteks223

Dodatkowo było potwierdzone, że wróci w 8 sezonie. Myślę, że to może być ona, przecież nie może pojawić się w samej końcówce, bo to byłoby bez sensu. Mam nadzieje, że jak wróci to ogarnie Dextera i może podaruje tej Vogel jakąś truciznę i będzie spokój :)

ocenił(a) serial na 9
EyeMaze

Liczę na to

EyeMaze

Może i "ogarnie" Dextera, ale jej pojawienie się zapewne nie pomoże ogarnąć się Deb...

EyeMaze

To nie Hannah.
Ona wróci koło 5-6 odcinka i zniknie zapewne koło 8-10.
Osobiście mnie to nie cieszy ale zawsze jest spora szansa że tym razem Hannah skończy na stole jak należy.

barteks223

Kompletnie zapomniałam, że Hannah nawiała z więzienia! :) W takim razie jestem przekonana że to ona. W zwiastunie była posiniaczona i związana - wygląda na to że"neurochirurg" użył jej jako wiadomości dla Dextera...

Sharis

Hannah ma byc od 6 odc

Sharis

Z pewnością, tylko ciekawe skąd dowiedział się o Hannah?
I to nie ona.

dominik3755

Wątek z pewnością będzie ale ja to widzę bardziej jako dziennik niż książkę, jak już pisałem Vogel na pewno nie chce tego publikować, to dla niej samobójstwo.

ocenił(a) serial na 8
dominik3755

Mnie ruszyło to co Vogel powiedziała, że Deb jest 100% winna zabijając Laguerte. To wszystko było tak dramatycznie przedstawione i do tego jej reakcja. Ale serio nie musiała jej zabijać, nie było zagrożenia życia czy czegoś takiego.
Mogła wyjść po prostu, wiadomo Dexter by swoje zrobił, no ale to jednak nie ona by zabiła, nie wsypać brata a zabić. Ja tam widzę różnicę.
Poza tym Dexter powiedział rób co masz robić, mogła kazać mu uciekać, mogła zabić go mogła wezwać policję, no w każdym razie nie trzeba było nikogo zabijać
Stała się wspólniczka na własne życzenie.

ocenił(a) serial na 8
dominik3755

Dexter od początku serialu był przedstawiony jako socjopata, a teraz Vogel widzi w nim co raz więcej cech, których nie powinien mieć.
Mam nadzieję, że nie pójdą w stronę, w której Dexter okaże się uczuciowym człowiekiem.
Jego przypadłością były usprawiedliwiane wszystkie zbrodnie, po to był kodeks, nie było innej opcji, Dexter musiał zabijać.
Ale skoro nie jest socjopatą to jest zwykłym mordercą, który zasługuje na krzesło elektryczne.

vhv

Trochę nie rozumiem Twojej logiki vhv - bycie socjopatą i to że "musiał zabijać", a nie jest "zwykłym mordercą" usprawiedliwia go od krzesła?

Dla mnie nie ma niespójności w tym że Dexter w miarę upływu lat rozwinął ludzkie uczucia i nie musi juz ich udawać.
Na myśl nasunął mi się film, który oglądałam jakiś czas temu (sceny odgrywane przez aktorów, ale oparty na faktach) - o dziewczynce, bodajże 6-letniej, odebranej patologicznej rodzinie, opawiadającej jakby nigdy nic jak chciałaby zadźgać członków swojej przybranej rodziny itp., zmiana w jej zachowaniu pod koniec filmu, gdy otrzymała odpowiednią pomoc i wspierające środowisko, jest ogromna. Jakby ktoś był zainteresowany niech poszuka na YT Child of Rage.

ocenił(a) serial na 8
Sharis

To nie są moje poglądy,na tym w pewnym sensie opiera się serial, w sumie to Dexter jest całkiem miły i w porządku, kocha synka i siostrę, no może trochę tam zabija, ale tylko tych złych.Dużo osób odbiera go jako sympatycznego człowieka, nie mam pojęcia czemu.
Taki obraz nam sprzedano, ojciec który kochał syna, dał mu kodeks. Nie mógł go powstrzymać od zabijania, więc powstrzymał go od zabijania niewinnych.
Zabijał bo był socjopatą czy tam psychopatą, nie mógł inaczej. nie miał sumienia i uczuć itd.
Ale skoro to wszystko ma? Cała koncepcja runęła. Zgadzam się całkowicie, w ogóle ta przemiana do mnie nie trafia.
Dlatego twardo trzymam się zakończenia
"nikt w to nie wierzy, ale ja bym chciała żeby on zabił Deb i zostawił nas z refleksja, że to okrutny morderca i nieźle nas nabierał przez te 8 sezonów"