PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576962}

Dochodzenie

The Killing
2011 - 2014
8,0 37 tys. ocen
8,0 10 1 37358
7,6 16 krytyków
Dochodzenie
powrót do forum serialu Dochodzenie

Kto zaija, cd...

ocenił(a) serial na 10

No i mamy pierwszego podejrzanego for real, dopiero w 7 odcinku :-) Tylko, czy napewno? Ojciec Aidena-skazaniec coś wie i kogoś chroni, a za kogo odda człowiek życie, nie myśląc o sobie? Za dziecko, tak mi podpowiada logika... Tylko jak to powiązać z małym Aidanem? Może ma brata bliźniaka albo cóś... :-)

ocenił(a) serial na 10
fleur_de_lies

A dlaczego? :-) A może najciemniej pod latarnią? Może to Linden zabijała, a Holder się w niej wzioł i zabujał i też próbował jej zaimponować... :-) Nie, no już muszę chyba iść SPAĆ, takie bzdury wypisuję:-)
Ale można zrobić wyliczankę, kogo jeszcze nie wymieniliśmy:-) :-)

ocenił(a) serial na 9
mpp2

sweet dreams!!!:D

mpp2

Moze to serio Linden zabiła:D To jej sprawa od początku.
Jeszcze po tym do psychiatryka trafiła:D

ocenił(a) serial na 9
eowine

pewnie masz rację zabiła i jej palma odbiła...

ocenił(a) serial na 10
eowine

ALE SIEM BENDEM CIESZYĆ, JAK TRAFIĘ:-) :-) :-)

ocenił(a) serial na 9
mpp2

a kogo obstawiasz?

ocenił(a) serial na 10
fleur_de_lies

No toż piszę, że Linden :-) Nie wiem jeszcze jak, może jakieś czary mary, przeszłość, przyszłość, teraźniejszość i wyskoczy z matrioszki naszej detektywistycznej... Pani Detektyw :-) Chociaż szczerze - nie chciałabym, lubię ją :-)

ocenił(a) serial na 9
mpp2

tak, a Holder z nią się zna z podwórka i tylko udawali, że się nie znają na początku 1 sezonu, on podżynał gardła, a ona pakowała w te woreczki... a Ray z a to siedzi i nie zawija sreberek...

ocenił(a) serial na 10
fleur_de_lies

Posikałam się ze ŚMIECHU!!! :-) Lubię takie typki, jak Ty - zapraszam do znajomych, a spróbuj odrzucić! :-)

ocenił(a) serial na 9
mpp2

nie będę próbować bo mi bullet poślesz... :D..

ocenił(a) serial na 10
fleur_de_lies

A znajdem Ciem i poślem :-)

ocenił(a) serial na 9
mpp2

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka.bum....

ocenił(a) serial na 10
fleur_de_lies

No i masz, a taki obiecujący młody - gniewny się zapowiadał... :-)
Sorry, strzeliłam na oślep:-) I trafiłam???:-000)

ocenił(a) serial na 10
fleur_de_lies

A Kiedy CV do AMC na scenarzystów wysyłamy? Większość tutejszych dyskutantów nadać by się mogła... :-)

ocenił(a) serial na 9
mpp2

do you have an email adress?

ocenił(a) serial na 10
fleur_de_lies

My PRIVET e-mail? How RUDE!!! :-)
Jasne że mam :-)

ocenił(a) serial na 9
mpp2

chodziło mi o mail do AMC, ale rzecz jasna Twój prywatny, bardzo mi miło:)

ocenił(a) serial na 10
fleur_de_lies

Mnie też chodziło o AMC :-), ale skoro już tak bardzo Ci miło... :-) Najpierw zacznijmy od znajomości FWEB, bo nas o spamowanie i prywatę zaraz admin posądzi :-)

ocenił(a) serial na 9
mpp2

to dawaj to AMC zaraz wyślę im cały scenariusz na 4 sezon;) a tak poważniej nieco to nie wiesz może czy ktoś mógłby z łaski pozmieniać trochę na stronce the killing? bo tak teraz Rosie nie pasuje zbyt do 3 sezonu a tu stary plakat, zdjęcia, opis i obsada, tak ciut nie pasuje...

ocenił(a) serial na 10
fleur_de_lies

Próbowałam coś kiedyś dodać, napisać, pozmieniać i za każdym razem odrzucali - nie lubią mnie widać... :-( :-) Ale masz rację - nieadekwatne informacje i fotosy... Ja mogę tego znaleźć mnóstwo, jak każdy zresztą, tylko sztuką jest to umieścić na FWEB-ie... A może ja, staruszka, nie kumam aż takiej techniki... Cud, że Internet załapałam i myszką obracać potrafię :-)

ocenił(a) serial na 10
fleur_de_lies

info-amc@amctv.com :-) Szalej :-)

fleur_de_lies

No na sreberkach wymiękłam....XDDDD

ocenił(a) serial na 10
eowine

Prawda? Dobry jest, ktokolwiek to jest :-)

mpp2

No sreberka moja epokowa reklama:D

ocenił(a) serial na 9
eowine

terazjuż ie ma takich reklam... co za kaszana ostatni dobry teks to był o ananasie chyba... reszta dzisiaj, nyndza stryszna...

ocenił(a) serial na 9
eowine

lol... w tym więzieniu to mi Mr Jingles'a (nie pamiętam dokładnie) brakuje... no nie?

fleur_de_lies

sie zgubiłam :/ Kto Dzingles? :D

ocenił(a) serial na 9
eowine

??? mówię, że w więzieniu mi brakuje.... myszki... no nie?

fleur_de_lies

Aaaaa to a propos twórczości Kinga z Zielonej Mili?

ocenił(a) serial na 9
eowine

klask!, klask!, klask!!! brawo!, jakiż lotny umysł o tej godzinie, zazdoszczę świeżości myśli:D, tak to o to mi chodziło, bo tak trochę mi przypomina, zły skazany, dobry skazany, niewinny skazany, dobry straznik, złly strażnik, a myszorka brak... no niechby szczurek był skoro to washington nie maine...

ocenił(a) serial na 9
fleur_de_lies

o ludu, toć ja jutro oczy na zapałki rano podeprę, śmigam komarzycę przyciąć.... jedną zabiłam, mam nadzieję, że nie mam siniaka, bo mi perfidne to to stworzenie kazało się w nos trzepnąć... brrryyy... jeśli kto nie śpi, a zamierza, to życzę kolorowych snów, śnijcie dobrze i możliwie długo, zazdroszczę Wam... uważajcie na owady!

fleur_de_lies

Taaaa ale mysz to miał ten spalony francuz de lacroix ? Czy jak mu tam?

ocenił(a) serial na 9
eowine

ale to nic, bo tam jest też taki, ten co to sobie wybaczył i innym wybaczył i wybaczył wszystko wszystkiemu... to on mógłby szczura mieć... nie musi być zaraz ratatui... ale jakiś taki mały biały lolo, o!

fleur_de_lies

no tak... tylko oryginalny ten "ratatui" marnie skończył.
Jakiś chłopaczek z ich celi co zamordował kobiete w ciązy i czekał na karę śmierci, właśnie złamał kark "myszowi"

ocenił(a) serial na 9
eowine

Jino co ty?! przecież Coffe go uzdrowił i myszka żył jeszcze ho ho ho... Mr. Jingles potem w domu starców był z Paulem, a ten mu zrobił taki mysi disney...

fleur_de_lies

Zgadza się :D
Czytałam to przed wiekami:D

ocenił(a) serial na 9
fleur_de_lies

Eduard chyba, ale Delacriox razem chyba, jak ten malarz od "wolności wiodącej na barykady" ten to był chyba imć Eugene, zabawili się nazwiskiem

fleur_de_lies

Swoją drogą Linden jako zabójca to byłoby coś niesamowitego takie zaskoczenie jak zakończenie książki ,, Nie mów nikomu " Cobena :D

1x1not2x2

Też pomyślałam o tym :D
To była moja pierwsza książka od pana Cobena:D

ocenił(a) serial na 8
mpp2

Ja typuje że żonę Ray'a zabił ten gość który siedzi z nim w więzieniu (w okularach) ale musi mieć naśladowcę albo wspólnika który kontynuuje jego "pracę".

ocenił(a) serial na 10
mpp2

no dobra.. a może to jednak Seward, w koncu jego żona się puszczała, wiedział o tym, zabijał dziewczyny-które tez jak by nie patrzeć grzeczne nie były..aż w końcu puściły mu nerwy i zabił żonę- tą przez którą ginęły inne prostytutki-tak w ramach wyładowania złosci za "ślubną".. Adrian to widzi, doznaje szoku.. Seward-jako winny- chce ponieść karę i sam doznaje szoku, gdy się okazuje że jego syn widział przez kratkę w drzwiach jak zabija jego matkę

kacurzyca

ale ray w jednym z odcinków mówi, że nie ma syna, więc może Adrian jego synem nie jest i rzeczywiście zabił żonę w ramach wkur*** (po pierwsze, że się puszcza, po drugie, że to nawet nie jego syn) i zabiera jej obrączkę (na zasadzie, że na nią nie sługuje). albo zabij ją prawdziwy ojciec adriana

kasizm

i tu idealnie pasuje kurator :)

kasizm

no kurator to jakaś porażka

eowine

Fakt, kurator to straszna menda. Właściwie pasował by na zabójcę, ma środki, sposobność i pewnie motyw by się znalazł. Jest jednak dla mnie pewien problem. Gość pojawił się góra dwa razy, potem zniknął. Mamy środek sezonu. Jeżeli to on, to powinien pojawiać się nieco częściej, nie nachalnie, ale jednak powinien być nieco bardziej widoczny. Chodzi mi o to, żeby nagle nie wyskoczył w ostatnim odcinku jak "królik z kapelusza". W końcu scenarzyści powinni nam zaserwować rozwiązanie nie obrażające inteligencji. W pastora nie wierze, pewnie ma sporo "za uszami", ale na razie wydaje się być zbyt oczywistym kandydatem. Linden, Holder plus świstak ze sreberkami? Tylko w reklamie ;)

sts111

jeśli to nie był kurator to jestem pewien ,, że brał w tym jakiś udział i ktoś z nim jeszcze. Pomyślcie gościu ma dostęp do tych nastolatków których nadzoruje. może w jakiś sposób podrzucać te dziewczyny komuś ( zabójcy).

1x1not2x2

To prawda, może być wspólnikiem. Może też być zwykłym sk.......m, który wykorzystuje seksualnie podopiecznych i "tyle". Równie dobrze to pastor może podrzucać komuś dziewczyny, ma w końcu takie same możliwości. A może to jakaś siatka, więcej niż dwie osoby? Może na początek chodziło "tylko" o seks z nieletnimi a później ktoś ześwirował i zaczął zabijać? Może żona Sewarda, w końcu też prostytutka, dowiedziała się czegoś przez przypadek i dlatego zginęła?

sts111

To możliwe, że wspólnicy pojawiają się później i nie za często. Jak ta pani "Wódz" w pierwszej sprawie o Rosie.

eowine

Ciągle próbuje znaleźć jakąś wskazówkę na zwiastunie następnego odcinka ale jedyne co z tego zrozumiałem to;
- Fałszywy pastor zaciągnie gdzieś Linden
-Seward ( skazaniec ) zacznie się upominać o to że jest niewinny
-Skinner zarządzi poszukiwania Linden
-I tekst który jest pod tym zwiastunem mówiący o tym że Bullet odkryje jakąś mroczną tajemnicę. Warto zaznaczyć że aktorzy mówili że losy bohaterów splotą się w finale więc na pewno będzie coś jeszcze dodane jakaś tajemnica czy coś :D

1x1not2x2

o żesz... jaki avek... Nie mogłam się powstrzymać.