PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32951
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

50 Rocznica Doctora

ocenił(a) serial na 10

Chyba takiego tematu jeszcze nie było.
Moglibyśmy umieszczać tutaj informacje o jubileuszowym odcinku specjalnym.

Dzisiejszy news:
BBC potwierdziło, że w odcinku specjalnym do Matta i Jenny dołączy Billie Piper i David Tennant ;)

spyro0

Swietna wiadomość pod względem Tennanta, aczkolwiek jeśli chodzi o Rose... no nie wiem. Mam nadzieję że nie zepsują jej przez ten odcinek do reszty, no i że nie będzie to kolejne romansidło Doktor/Towarzysz.

ocenił(a) serial na 10
Rexus88

mam jakieś dziwne przeczucie, że ich obecność to będzie obecność Doktora Klona i Rose w alternatywnej rzeczywistości. A nie Doktora Doktora. To może być interesujące. Byle tylko obok gdzieś znalazła sie River.
- jestem żoną Doktora
- Ja także jestem żoną Doktora.

ocenił(a) serial na 10
rose_16

Mam dokładnie takie samo przeczucie! :) A co do tego co piszesz o River i Rose, faktycznie ciekawy pomysł. Chciałabym to zobaczyć hahhaa było by komicznie + dodatkowo jeszcze relacja Doktora i kopi Doktora :D Bo w końcu klon z charakteru i wiedzy był Doctorem, tylko biologicznie był człowiekiem. Byłoby ciekawie!

ocenił(a) serial na 8
rose_16

XDDDD Chcę to zobaczyć xD

ocenił(a) serial na 10
rose_16

Hahaha dokładnie to samo pomyślałam gdy przeczytałam nowinkę ze 10 i Rose wracają :D Nie mogę się doczekać kocham ten duet :D

spyro0

Zaskoczyło mnie to, pozytywnie rzecz jasna. Mam nadzieję że będzie to ludzki Doctor i Rose, a nie faktyczny doctor, lub jakaś... hmm halucynacja, retrospekcja, etc, mam nadzieję że faktycznie będą mieli swoje miejsce w fabule :) Choć, przyznam szczerze, najbardziej marzy mi się powrót Doctor-Donny, albo przynajmniej samej Donny. Wracając jeszcze do Tennanta i Piper, to jestem przekonana że w rocznicowym odcinku pojawi się również Torchwood. W końcu Rose tam pracowała, a i z 10.2 też zamierzała. Ciekawość mnie zżera, szkoda że nie podali więcej szczegółów :)

ocenił(a) serial na 10
Narvany_Chochlik

Mam wielką, naprawdę wielką nadzieję, że to będzie klon Dziesiątego, a nie on sam.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Myślę, że skoro Billie też wraca, to rzeczywiście będzie to Tentoo :) Nie mogę się doczekać! Mam tylko nadzieję, że Moffat tego nie zepsuje...

ocenił(a) serial na 10
The_Slayer

Spokojnie. najpierw zrobi z nimi coś wspaniałego, a potem ich zabije :D Żartuje, może nie. Ale ten odcinek na pewno będzie bombą. Niech tylko jeszcze ściągną 9 było by super.

ocenił(a) serial na 10
rose_16

O nie tego się bałam :]. Nie chcę aby Moffat brał się za Rose i jak przypuszczam klona Doctora. Niech on mi tylko nie popsuje ich wątku. Tak się cieszyłam kiedy RTD tak ładnie ich historię zakończył. Choć nie ukrywam z ogromną chęcią zobaczę ich jeszcze raz :). Ale 9 mógłby wrócić :) I Jack jak ja bym chciała Jacka.

ocenił(a) serial na 9
Capitano_S

Widziałam ostatnio zdjęcia z planu i David Tennant był w garniturze brązowym w niebieskie paski, a klon Doktora był przecież w granantowym..;)))

ocenił(a) serial na 10
merusek

Akurat garniak może być mylnym tropem, ale chyba niestety masz rację, że płonne moje nadzieje - i to będzie Dziesiąty obrzydliwy, a nie jego klon :(

użytkownik usunięty
Capitano_S

To będzie jego klon, na 99%.

ocenił(a) serial na 10

Czemu?

użytkownik usunięty
Capitano_S

Czytałem gdzieś na Twitterze, że ŻADEN z poprzednich Doktorów nie pojawi się w odcinku.
Co to oznacza?
Że to jego klon.

ocenił(a) serial na 10

Chyba tylko tak ględzą, zważywszy na to, że na jakimś zdjęciu z planu były dwa Tardisy.

użytkownik usunięty
Capitano_S

I na to jest odpowiedź.
Podobno to ma się pojawić jako prequel:
http://www.youtube.com/watch?v=FcqdojFsuNo

ocenił(a) serial na 10

Raczej powątpiewam, żeby starą, nieużytą kiedyś scenę użyto jako prequela. Ale tak ogółem to gdyby istotnie nie było dawnych Doktorów, rocznicowy special będzie mało, hm, rocznicowy :) Twórcy też chyba to wiedzą, więc może jakoś dadzą radę coś wykombinować.

użytkownik usunięty
Capitano_S

Zobaczymy kto będzie miał rację, McCoy mówił, że nie będzie żadnego poprzedniego Doktora, mają podobno wykorzystać niewykorzystane sceny z Archiw, ma być wiele retrospekcji. Mają się też przewijać różni starzy towarzysze.
Chciałbym Ace, oh :D Uwielbiam McCoy'a jako Doktora.

ocenił(a) serial na 10

McCoy jest genialny, to fakt. Co do jego wypowiedzi, to na razie nie traktowałbym jej jak pewnika - Tennant i Piper dłuuugo twierdzili, że się na rocznicę nie pojawią :)

użytkownik usunięty
Capitano_S

Owszem, ale pamiętaj, że zdjęcia już trwają... ;>

ocenił(a) serial na 10

Fakt, ale niech żywi nie tracą nadziei :)

ocenił(a) serial na 8
Capitano_S

Może z tej sadzonki wyrosła TARDIS z wnętrzem dla Dziesiątego, w końcu klon ma jego nawyki i upodobania :) A szkoda by było nie wykorzystać jeszcze raz takiego pięknego projektu...

ocenił(a) serial na 9
Narvany_Chochlik

John Barrowman na swoim twitterze zamieścił informację, że nie pojawi się w odcinkach specjalnych 50 lecia, więc nie nastawiałabym się na to, że pojawi się ktokolwiek z Torchwood (szczególnie po tym jak wygląda sprawa z innymi członkami tej serii).

ocenił(a) serial na 8
Ana_de_Nerve

Mam nadzieję, że skubaniec kłamie.

ocenił(a) serial na 7
Narvany_Chochlik

Dobrze że nie podali wiecej.

ocenił(a) serial na 10
spyro0

Czy wiadomo już kiedy ten odcinek zostanie wyemitowany?

ocenił(a) serial na 10
dirt16

Obstawiałbym 23 listopada 2013 roku. Ewentualnie coś koło tej daty.

ocenił(a) serial na 10
dirt16

Już zostało potwierdzone, że na pewno 23. 11.2013 :)

ocenił(a) serial na 9
spyro0

Smith i Tennant razem, w jednym odcinku? Zapowiada się niezły shitstorm,

ocenił(a) serial na 10
cat_soup_nyaako

http://25.media.tumblr.com/46262ef3fccf810e4d4d607a9e184af9/tumblr_mkldipt3Ru1qf y88jo2_1280.png

ocenił(a) serial na 9
gwiazdka123_2

Miałam na myśli to, że będzie flame pomiędzy fanami jednego i drugiego. W końcu jak spotkają się razem w jednym odcinku, to porównywanie będzie tym łatwiejsze.

ocenił(a) serial na 10
spyro0

9-tka też raczej wystąpi. Niby nic nie jest potwierdzone, ale wystarczy pooglądać kilka wywiadów z Chrisem, aby zobaczyć jego reakcje i się przekonać. Reszta żyjących Doctorów też potwierdziła swoją chęć wystąpienia w serialu, więc teraz to tylko zależy od tego, czy Moffatowi udało się ich jakoś wpleść w fabułę, chociaż na kilka scen. Ma być wyemitowana 23 listopada, czyli w dokładną rocznicę i będzie transmitowana w 3D, a dla widzów w UK będzie również puszczana w wybranych kinach. Jest też inny odcinek specjalny, trwający 90 minut, ale pisany przez Marka Gatissa, który jednak jest niezwiązany z tym 60-minutowym odcinkiem :)

ocenił(a) serial na 10
trix12

Chyba nie tylko w UK, zresztą Moffat zapowiadał, że chce to rozplanować międzynarodowo. Doctor w polskich kinach to coś nieprawdopodobnego, ale ja wciąż wierzę...

ocenił(a) serial na 10
nikike

Ja też wierzę, ale dosyć słabo... :/. Nie sądzę, żeby w Polsce było aż tak dużo fanów tego serialu, żeby puścili to do kin :(

ocenił(a) serial na 10
HarryFanka

Fanów jest sporo, żebyś się nie zdziwiła, tylko raczej żaden dystrybutor nie ma tego świadomości. Taki Monolith nie wpuścił do kin nawet The Perks Of Being A Wallflower, które, nieskromnie mówiąc, było w czołówce najbardziej oczekiwanych filmów zeszłego roku, także w Polsce. Jakby jakiś ewentualny dystrybutor zauważył możliwość zysku, to kto wie...

ocenił(a) serial na 10
HarryFanka

"will receive a limited worldwide 3D cinema release" wiara ciągle żywa :) http://www.cultbox.co.uk/news/headlines/6565-doctor-who-returning-monster-confir med-for-50th-special

ocenił(a) serial na 10
nikike

Oby to była prawda :) Fajnie by było iść do kina na Doktora Who :P

ocenił(a) serial na 10
trix12

A możesz powiedzieć coś więcej o tym odcinku 60 minutowym Gatissa? np. co to ma być i kiedy?

ocenił(a) serial na 10
Belief

Z tego co mi wiadomo ma to być odcinek o początkach serialu (fabuła a nie dokument). Williama Hartnela ma grać David Bradley (http://www.filmweb.pl/person/David+Bradley-9814). W filmie pojawić się ma podobno też postać Patricka Troughtona, która ma być grana przez Reece'a Shearsmitha. Resztę obsady można znaleźć tu http://www.imdb.com/title/tt2663812/

ocenił(a) serial na 7
trix12

"Reszta żyjących Doctorów też potwierdziła swoją chęć wystąpienia w serialu" Mam nadzieje że będą 4, 6, 7 oraz 9, 10 i 11. :3

ocenił(a) serial na 10
spyro0

Osobiście uwielbiam duet Rose- 10. Doktor, ale po "The End of Time" mogli by już dać im spokój, bo to trochę takie odgrzewanie kotletów. Wolałabym zobaczyć np. kapitana Jack-a, Donnę, Mistrza albo kogoś ze starszych serii.

ocenił(a) serial na 10
formora912

Podobno John Barrowman nie wystąpi w tym, a szkoda...

ocenił(a) serial na 10
formora912

Czy ja wiem czy odgrzewanie kotletów? Jeśli David wystąpi jako Tentoo (a wydaje mi się, że tak będzie z uwagi na to, że to najłatwiejsze przywrócenie postaci Rose) to ciekawie będzie zobaczyć po pierwsze: ich relację między sobą, 2: jak Doctor-człowiek radzi sobie z "życiem dzień po dniu" i 3: relacja obecnego wcielenia z poprzednim "który jest straszliwym błędem i nie powinien istnieć" będzie magiczna ^^

ocenił(a) serial na 8
formora912

Pomyślałam, że ciekawa może być też relacja Rose - 11: w końcu to TEN PRAWDZIWY Doktor, a jednocześnie po regeneracji nie przypomina już człowieka, którego znała. Nawet pożegnanie z nią pewnie jest już dosyć odległym wspomnieniem, słabszym niż, na przykład, utrata Pondów.

ocenił(a) serial na 10
LiannaMadej

W końcu Doktor nie widział jej od prawie 300 lat.

LiannaMadej

Mam nadzieję, że fajnie to przedstawią. Ten wątek, o którym wspomniałaś, no i relację między 11 a Tentoo (o ile to będzie ten 'ludzki' Doctor).

spyro0

Wiemy już, kto będzie głównym przeciwnikiem w odcinku na 50lecie! https://pbs.twimg.com/media/BG2rxCBCUAIhSGk.jpg:large Osobiście niesamowicie się cieszę :D.

użytkownik usunięty
colirya

Zygnosi?! O mamo... Ja jestem rozczarowany. Miałem nadzieję, że będzie to Omega, Valeyard albo Celestial Toymaker :D
Patrzcie co zauważono na planie:
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/54600 9_571679902864917_1056965014_n.jpg

Tak, tardis 10 Doctora, ale to nie znaczy, że wróci Doctor. Jest pewna scena, która ostatecznie nie trafiła do odcinka Journey's End, ale może być pewną poszlaką:
http://www.youtube.com/watch?v=FcqdojFsuNo

Potwierdzono na 100% powrót Tennanta i Billie Piper, do obsady dołącza John Hurt. Info tutaj:
http://www.bbc.co.uk/blogs/doctorwho/articles/The-Zygons-Return-for-the-50th-Ann iversary-Special

ocenił(a) serial na 10

Podobno gdzieś umieszczony jest napis Rose and Crowns (czy jakoś tak - chyba na namiocie) - w tym miejscu pracowała Clara.