PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32927
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

PETER CAPALDI - 12TH DOCTOR

użytkownik usunięty

Co sądzicie o tym wyborze?

ocenił(a) serial na 10

Brillant, fantastic, cokolwiek. Genialnie :D

użytkownik usunięty
Szymko0

Tak, też się cholernie cieszę. ;D

ocenił(a) serial na 10

ale on grał już w sezonie 4, jakoś dziwnie

ocenił(a) serial na 7
dorotka3454

Tak jak Colin Baker zagral w jednym odcinku z piatym Doctorem.

dorotka3454

Martha też grała dwie role.

But still not ginger xD

ocenił(a) serial na 7
alekssandrakrause

A moze Doctor nigdy nie bedzie nigdy rudy?

ocenił(a) serial na 10
FenrirLokeson

Szczególnie że prawdopodobnie Capaldi jest ostatnim Doctorem.

ocenił(a) serial na 9
nikike

Dlaczego miałby być ostatni?

ocenił(a) serial na 10
bodzio080

Jeżeli Hurt okaże się Dziewiątym, wtedy Capaldi będzie ostatnim, bo w końcu Trzynastym, Doctorem.

ocenił(a) serial na 9
nikike

Cholera, tak się podjarałam Capaldim, że zapomniałam o rocznicowym odcinku, Hurcie i tej całej hecy...

ocenił(a) serial na 10
bodzio080

:)))

ocenił(a) serial na 10
nikike

Moffat Powiedział e 13 doctorów to stereotypy więc nieiwedomo

ocenił(a) serial na 10
grzesio006d

Źródło? Poza tym nawet jeżeli tak powiedział, to Moffat to żadna wyrocznia, zwłaszcza to co mówi.

ocenił(a) serial na 10
nikike

Może się okazać że Hurt mimo tego że jest "tym Władcą Czasu" nie jest tak naprawdę żadnym wcieleniem :)

A jeżeli będzie dziewiątym... BBC nie skończy takiego serialu, nie odważą się. Trzynaście wcieleń jest mocno zakorzenione i fandom jak zwykle będzie narzekał, ale jestem pewien że przedłużą mu życie :D

ocenił(a) serial na 10
Szymko0

Sam nie wiem czy wolę żeby trzymali się tego, co jest mocno zakorzenione czy żeby dalej ciągnęli taki fantastyczny serial mimo wszystko.

ocenił(a) serial na 10
nikike

River oddała Doctorowi regeneracje, więc mogą jakoś wątek w te stronę pociągnąć. Jeszcze nic straconego, choć ja również nie wiem co bym wolała...

ocenił(a) serial na 8
Occta

Ona nie oddała regeneracji tylko je zużyła wszystkie przy ostatniej przemianie

ocenił(a) serial na 10
nikike

jasne i bbc zarżnie wg. ciebie kure znoszącą złote jajka - Moffat wybrnie jakoś z tych 13 regeneracji, tam już gdzieś coś podobno było że on się może regenerować 507 :D

ocenił(a) serial na 10
amanda147

*12 regeneracji
Jak dla mnie wszystko w telewizji jest możliwe, Skins jakoś też było kurą znoszącą złote jaja, a właśnie skończyło się na dobre po zaledwie 6 i pół sezonu.
Wielokrotnie było tłumaczone, także tu na forum, że ta trzycyfrowa liczba to był tylko taki żart.

ocenił(a) serial na 10
nikike

sezon bbc zawsze skończyć może, ale nie wydaje mi się by uśmierciło kultową dla brytyjczyków postać. Może im ona posłużyć jeszcze w przyszłości nawet jeśli teraz serial zakończą. Skins nie widziałam nie wiem jaka jest fabuła ale bardzo wątpie, że podobna do Doctora. Dexter też się teraz kończy po 8 sezonach- bo w przypadku wszystkich seriali wchodzi sztampowość ale nie w przypadku DW bo tu postacie non stop są w ruchu i są cyklicznie zmieniane a możliwość tworzenia historii nie ograniczona ani czasem ani przestrzenią. To jest jednak zupełnie co innego.

amanda147

W Skinsach co dwa sezony wymieniali całą obsadę i rozpoczynali historię na nowo, więc mogło się to jeszcze ciągnąć i ciągnąć.

A co do regeneracji - przecież limit ustanawiała Rada Gallifrey, która mogła dowolnie zabierać i dodawać regeneracje, według zasług lub przestępst. Rady już nie ma i na przykładzie Mistrza widać, że limit już nie obowiązuje. (Chociaż Mistrz kradł też cudze regeneracje, więc nie wiem, jak wychodzi rachunek).

ocenił(a) serial na 10
Invisse

Rady nie ma, Gallifrey nie ma - kto by się tym przejmował XDXDD BTW i to był problem z tymi zmianami. Bo drugiego takiego jak Doctor nie ma! On jest zmieniany ale jest ciągle taki sam. Więc przywiązanie ci zostaje jak ze starych serii ale nowgo człowieka masz na ekranie. To jest fenomen którego nie ma żaden inny serial. W innych serialach - albo jedna obsada za długo i ludzie się nudzą albo zmiana i ludzie są nieprzywiązani zupełnie - i nie ma dobrego rozwiązania w tej kwestii. Nie to co tu! :D

ocenił(a) serial na 10
amanda147

No ale Dexter na pewno już przyhamował z oglądalnością, to jest inny rynek. Skins ciągle się mocno trzymało.

ocenił(a) serial na 10
nikike

no a Firefly o którym było tak głośno! chyba nawet nie doczekał 2 sezonu? Zresztą amerykańskie stacje mają jakieś inne podejście do seriali - nie patyczkują się. BBC musi i jestem przekonana że uwzględni historyczny i kulturowy aspekt Doctora. A przynajmniej mam taką nadzieję. ;)

Wybaczcie że i tu się zareklamuje ale jakby ktoś chciał posiedzieć w doktorowych tematach zapraszamy na grupe na fb ;) https://www.facebook.com/groups/214155678741680/215884508568797/?notif_t=group_c omment może nieco swobodniej niż tutaj ;)

ocenił(a) serial na 7

Boje sie cokolwiek powiedziec, nie widzialem go jeszcze w roli, a wczesniej nie chce nic mowic (przed zobaczeniem odcinkow z Mattem myslalem ze 11 bedzie ssal, a zostal moim ulubionym Doctorem).

ocenił(a) serial na 10
FenrirLokeson

Same here. Oby podołał :)

ocenił(a) serial na 9

Trochę liczyłam na to, że jednak zaskoczą, że będzie ktoś, kto się nie przejawiał tak często w spekulacjach. Wyrobionego zdania nie mam, czekam, czekam, czekam z niecierpliwością. Tęsnić będę za Mattem.

latte

Chyba wszyscy będą tęsknić za Mattem. Mam nadzieję, że tak jak mówicie podoła.

ocenił(a) serial na 10
latte

23.11.2013 r. wielki powrót 10 doctora i jak na razie najlepszego

ocenił(a) serial na 10
dorotka3454

Nie słyszałem, żeby Sylvester McCoy miał się pojawić na rocznicę :)

użytkownik usunięty
dorotka3454

Wskrzesili Pertwee'a? :D

ocenił(a) serial na 10
dorotka3454

Przecież Eccleston nie ma się pojawić...

ocenił(a) serial na 10
dorotka3454

Troughton w rocznicówce? :O Przecież nie żyje...

ocenił(a) serial na 9
dorotka3454

O Tomie Bakerze nie słyszałam...

użytkownik usunięty
bodzio080

No właśnie, Toma Bakera przecież nie ma w obsadzie 50-siątki (;P).

ocenił(a) serial na 9

Wypowiem się, gdy go zobaczę w roli, ale jestem dobrej myśli :)

Bardzo fainy wybór, na razie wydaje się być w porządku, ale oby w roli samego Doctora też podołał.

Myślałam, że będzie młodszy, ale wydaje się być spoko. Czekam na jego Doktora z niecierpliwością :D still not ginger :(

ocenił(a) serial na 8

A ja z kolei entuzjastką tego wyboru nie jestem - fandom tak bardzo typował Capaldiego, że zanim go ogłosili, mi się zdążył przejeść. Awkward.

ocenił(a) serial na 10

Byłem za nim, albo chociaż starym Doktorem, ale jak pod koniec programu teraz stanął koło Davisona, Piątego, i wyglądał starzej od niego... to było dziwne. Jaram się niesamowicie tym wyborem, ale ciągle nie umiem sobie wyobrazić młodego Matta regenerującego w starego Petera. Myślę że będą musiały temu towarzyszyć jakieś straszne okoliczności.

użytkownik usunięty
Szymko0

-Clara: Who are you?
- Capaldi: I am fu**in Doctor!

ocenił(a) serial na 10

Skojarzyło mi się to trochę z wejściem Colina Bakera w bardziej nowoczesnej wersji. Właśnie oglądam na Jutubie najlepsze momenty z tego The Thick of It... i jeszcze bardziej mi sie ten wybór podoba. Już tam mówi o podróżach w czasie, robotach i zmiennokształtnych :p

ocenił(a) serial na 10
nanaja328

Fandom się właśnie bał jego wyboru i nie chciał w to uwierzyć :D Zawodowi bukmacherzy go wytypowali. Ciekawy jestem tylko jak :p

użytkownik usunięty
Szymko0

Przecieki. W ostatnich dniach przecież dopiero się jego nazwisko pojawiło.

użytkownik usunięty
Szymko0

Bał się? Chyba bał się, że się rozczaruje, jeśli Capaldi nie zostanie wybrany (ja byłam w tym gronie). Przebywam głównie na angielskich forach DW (szczególnie najsłynniejszym i największym Gallifrey Base) i wszyscy się niesamowicie podjarali na wieść o tym, że Capaldi jest ulubieńcem bukmacherów, ale nikt nie chciał uwierzyć, że BBC wybierze starszego i tak utalentowanego i znanego aktora. W sondzie dot. wyboru Capaldiego zagłosowało do dnia dzisiejszego ok. 2200 użytkowników GB, z których 89% (!) poparło ten wybór (na tym forum zwykle nikt się z nikim nie zgadza, powstają ciągłe rozłamy, więc taka zgodność zaszokowała wielu fanów).

Miałem nadzieje że będzie młodszy, ale ocenie go jak zobaczę go w akcji.

ocenił(a) serial na 8

masakra, za stary...

ocenił(a) serial na 10
sweetgirl_fw

W zbliżonym wieku byli William Hartnell czy Jon Pertwee i stworzyli rewelacyjnych Doktorów.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

właśnie sprawdziłem że Hartnell był w dokładnie takim samym wieku, 55 lat :D Trochę to szokujące, zawsze wydawał mi się 70 letnim staruszkiem.