PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32926
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

PETER CAPALDI - 12TH DOCTOR

użytkownik usunięty

Co sądzicie o tym wyborze?

ocenił(a) serial na 10
Szymko0

Sam się niedawno dowiedziałem

sweetgirl_fw

Jak da radę biegać, to nie będzie problemu z wiekiem.

użytkownik usunięty
Squarkenzo

Peter biega regularnie w maratonach, więc nie masz czego się bać. Obejrzyj sobie 'The Thick of It' z jego udziałem (fantastyczna rola, za którą dostał BAFTę) lub spin-off tego serialu 'In the Loop', żeby zobaczyć jak ten człowiek potrafi biegać (szczególnie w 4 sezonie 'The Thick of It' z 2012 roku - czyli SPRZED roku, kiedy miał 54 lata).

Czyli 'I'm all in!'

sweetgirl_fw

Też tak myślę. Ostatni Doktorzy byli młodzi, a teraz nagle znowu staruszek?

użytkownik usunięty
sweetgirl_fw

Zaraz mam flashback to wyboru Matta i komentarzy, że jest za młody... Niektórych to nic nie zadowoli. Poza tym, wznieś się nad swoją powierzchowność i daj Peterowi szansę, bo jest naprawdę utalentowany.

ocenił(a) serial na 10

Bardzo dobry wybór! Na pewno trochę to zmieni dynamikę serialu, chociaż wątpię, żeby był takim "dziadkiem dobrą radą" jak śp. William Hartnell, ale z pewnością nie będzie już tak dziecinnie zabawny jak Doktor Matta.
Wyobrażam go sobie jako takiego statecznego, rozsądnego, jeszcze mądrzejszego od poprzedników, bo w końcu wiek zobowiązuje.
Chyba muszę jeszcze ochłonąć, bo dla mnie to była prawdziwa bomba, dlatego, że tyle o nim wcześniej wspominano! Sądziłam, że Moffat i BBC będą bardziej strzec tej tajemnicy.

ocenił(a) serial na 10
katniss_

Teraz tak myślę.
Pierwszy Doktor był znany z tego, że teoretycznie będąc najmłodszym, traktował wszystkie swoje późniejsze wcielenia z góry, z pozycji mentora i bardziej doświadczonego Władcy Czasu... a jego kolejne wcielenia nie miały nic przeciwko i podporządkowywały się mu. Teraz mamy Cappaldiego, wizualnie prawie że w wieku Hartnella, naprawdę 'starożytnego' Władcę Czasu, mającego co najmniej 1200 lat, przy 450 Pierwszego, mamy również "nowego Pierwszego" w postaci Davida Bradleya...

Ha, mają możliwość doprowadzić do spotkania młodego-starego Pierwszego z naprawdę starym Dwunastym, który może w końcu nie da temu dzieciakowi, Pierwszemu sobą pomiatać. To by było epickie :D

ocenił(a) serial na 10

Zapowiada się zajebiście, ale wolę sobie zbytnio nie śrubować oczekiwań.

ocenił(a) serial na 8

Według mnie wiek tu niema znaczenia, bardziej mnie ciekawi jak wykreują tego doktora, ja bym z chęcią zobaczył połączenia Wiedza+nie wiem narcyzm, samolub, ignorant

ocenił(a) serial na 8
AD1No1A1

dajesz przepis na Sherlocka - COFNIJ xD

ocenił(a) serial na 10
AD1No1A1

Trochę taki był Pierwszy Doktor. Mógłby być do niego podobny. Miał wiedzę i każdego traktował na początku raczej z wyższością.
Chociaż w sumie Szósty też pasuje do opisu.

ocenił(a) serial na 10

Szczerze liczyłam na kogoś trochę młodszego, ale nie chcę go oceniać przed zobaczeniem odcinków z nim. Mam nadzieję, że nie będzie to taki statyczny Doctor i nadal dużo dynamiki w serialu będzie. Nie wiem czemu, ale jak tak na niego patrzę to mam wrażenie, że jego charakter będzie podobny do Rory'ego. Byłabym mega szczęśliwa gdyby tak się stało ;)

ocenił(a) serial na 9
Lofney

A mnie się właśnie wydaje, że będzie najmroczniejszym z dotychczasowych wcieleń. Nie mam pojęcia, skąd mi się to wzięło, ale takie mam odczucia.

ocenił(a) serial na 10
bodzio080

24.media.tumblr. com/f94dd4a3e43fb01406e134a9cdddec87/tumblr_mr0958kiB91sadkc2o3_400.jpg (tylko usunąć spację trzeba) Jak patrzę na to zdjęcie to myślę sobie, kurcze dorosły Rory ;)
Poczekamy zobaczymy, liczę na pozytywne zaskoczenie z jego strony ;)

ocenił(a) serial na 9
Lofney

To pewnie przez te okulary :D

ocenił(a) serial na 8
bodzio080

Też miałam takie wrażenie, że od tej pory będzie mroczniej. :P

użytkownik usunięty

Niech jest taki: http://www.youtube.com/watch?v=i93-u39XV7I :D

ocenił(a) serial na 8

Wiadomo, że taki nie będzie xD Chociaż to zabawna perspektywa. :D

Jak ktoś zacznie narzekać na wiek Petera to nie ręczę za siebie.
Najważniejsze by dużo biegał :D
Tak na serio, to baaaardzo cieszę się z wyboru. Capaldi jest bardzo charakterystycznym aktorem, co jest dla mnie naprawdę fantastyczne! Jestem ciekawa jaki będzie... Mam nadzieję, że będzie bardzo sarkastyczny, cyniczny, bardziej ostry z charakteru. Oby lubił "jeździć" innym ^^

użytkownik usunięty
Luelle

I jeszcze Benedict jako Master:
-Zestarzałeś się Doctorze...
-Fu** off!

ocenił(a) serial na 10

Z Mistrzem to ja chcę jak za UNIT Years: Doktor i Clara na obcej planecie, czekają na jakiegoś lokalnego oficjela. Drzwi się otwierają, i do pomieszczenia wkracza z uniesioną brodą i cygarkiem Mistrz. "Good evening, Doctor. Miss Oswald." :)

ocenił(a) serial na 10

Chcę to zobaczyć. Muszę. Dajcie mi TARDIS, lecę do innego wymiaru, na pewno gdzieś taka scena będzie miała miejsce. Co z tego że wszechświat się zapadnie.

Szymko0

Chciałabym aby Doktor zapraszał ludzi do TARDIS tak: “COME THE F*CK IN OR F*CK THE F*CK OFF"

W ogóle patrząc na 12 Doktora, to mam wrażenie, że będzie "sassy" ^^ Ciągle mam wrażenie, że będzie nadmiernie kląć :D

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Słówko "sassy" się przeterminowało już dobre parę miesięcy temu albo i więcej.

nikike

To słowo się nie "przeterminowało". To normalne słowo występujące w słowniku. Nie ma jak się "przeterminować".

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Ale było fajne dawno temu, teraz to trochę "żalowe", że tak się sam mocno kolokwialnie wyrażę.

nikike

Może w polskich kręgach, gdzie było to słówko nadużywane i często używane w złym sensie. Na zagranicznych stronach "sassy" jest normalnie używane jako zwykłe słowo, określające osobowość, a nie jakas tam moda.

ocenił(a) serial na 10
Luelle

A w polskich kręgach to nawet nie wiem czy było używane, chociaż te "polskie kręgi" to rzeczywiście mają skłonności do robienia ze słów potwory, ostatnio się zetknąłem z określeniem "swagowy"...

nikike

O___O
Dziwne rzeczy się tam dzieją...

http://31.media.tumblr.com/bc5a8d5ae0e846237c7fc98a697b6aa5/tumblr_mqmbh1wmvF1r7 xfjuo3_250.gif
Umieram XD

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Właśnie miałem to wrzucić^ xDDD

nikike

To będzie nowe "Geronimo" i "Allons-y" 12 Doktora XD

ocenił(a) serial na 9
Luelle

I może nowy śrubokręt...

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Już widzę scenę w której doktor na kogoś się wydziera I'm not a f*cking human

ocenił(a) serial na 10
AD1No1A1

A ja wyobrażam sobie, jak będzie "pociskał" Dalekom albo Cybermanom :)

Capitano_S

"What the f*ck did you say, you f*cking metal f*cker?!"

"You're not f*cking exterminating anyone, you f*cking piece of shit!"

Taaaaak, 12 Doktor będzie fantastyczny :D

ocenił(a) serial na 9
Capitano_S

A potem się okaże, że będzie miłym staruszkiem, z którego ust nie padnie ani jedno przekleństwo. :P

bodzio080

Nieee, nie niszcz mi tej pięknej wizji XD

Oczywiście, że nie będzie używał przekleństw (a szkoda :P), bo to serial familijny, ale chciałabym by jednak używał dosadnego słownictwa, by był złośliwy i cyniczny :D Chcę dostać Doktora-choleryka :)

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Pożyjemy, zobaczymy. Chociaż gdybym dostała teraz TARDIS, to wpierw poleciałabym do 23.11, a potem już prościutko w Boże Narodzenie.

Intryguje mnie również, jakie będzie nosił ubranko. :)

bodzio080

Ohhh, tak, to jest wielkie i ważne pytanie :) W końcu strój w pewien sposób charakteryzuje Doktora, pokazuje nam jaki on jest :)

ocenił(a) serial na 9
Luelle

http://31.media.tumblr.com/a865aed0590e916e202e2150bb75fec6/tumblr_mr0to6Bctz1qi joeyo1_500.png

ocenił(a) serial na 10
bodzio080

xDDD

bodzio080

Moffat...

ocenił(a) serial na 10
bodzio080

ja go widze jak na zdjęciach promocyjnych. Czyli dobrze skrojony ciemny garnitur i ciemna koszula, bez udziwnień, bez krawatów czy muszek. Żadne szaliki i fezy nie wchodzą w gre. Powinien być klasyczny w swej nowoczesności.

ocenił(a) serial na 10
AD1No1A1

Human to nie jest czasem przymiotnik?

nikike

I to, i to.

ocenił(a) serial na 10
Luelle

W każdym razie w tym przykładzie się pogubiłem, bo na stówę powiedziałbym I'm not human, ale słówko "f*cking" tutaj trochę zmienia sytuację i trochę dręczy mnie to "a".

ocenił(a) serial na 8

oglądając posty na tumblr zmieniam zdanie, chyba będzie zaj*biście :D