PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=679417}

Dom grozy

Penny Dreadful
2014 - 2016
7,7 35 tys. ocen
7,7 10 1 34558
7,4 16 krytyków
Dom grozy
powrót do forum serialu Dom grozy

W końcu serial, w którym jest na kim oko zawiesić! Fajne chłopaki!
( oprócz Doriana).
( oprócz Sembene)
(oprócz potwora Frankensteina)
...
A tak poza tym- jedna z najlepszych produkcji ostatnich lat. Dopracowany ( mimo hamerykanizmów) i logika trzyma się kupy.

ocenił(a) serial na 9
zarazzapomnelogin

Racja co do tych chłopaków :) Z tym że ja dodałabym jeszcze OPRÓCZ sir Malcolma, ma pewien wdzięk starszego dżentelmena ale do moich ulubionych bohaterów nie należy.
Jednak myślę że sporo wątków jest niedomkniętych i chwilami panuje spory chaos. Co prawda został mi do obejrzenia ostatni odcinek ale wątpię by w nim wszystkie sprawy się wyjaśniły - dlatego nie rozumiem czemu w pierwszym sezonie odcinków jest tak mało, jakby nie było sezon powinien tworzyć pewną całość. Za to klimat jest genialny i o ile z reguły nie oglądam seriali, bo nudzą mnie po kilku odcinkach, teraz czekam na drugi sezon.

ocenił(a) serial na 8
Emzz21

Hmmm ale że w tym serialu antypatyczny? Czy za stary? :) U mnie ponad 30 lat różnicy więc na granicy geriatrii sie wydaje, ale jeszcze daje radę.

Chaos to chyba nieodłączny element tego serialu :) Przypuszczam, że tytuł zobowiązuje- więc pewnie niektóre watki pozostaną niedomknięte.

ocenił(a) serial na 9
zarazzapomnelogin

Raczej to pierwsze. Nie mam nic do starszych osób, najlepszy dowód że jednym z moich ulubionych aktorów jest Ian McKellen, mistrz w swoim fachu. Staż jednak robi swoje :)
Ze mną jest tak, że lubię kiedy wszystko jest jasne i klarowne, także pod tym względem mam trochę niedosyt...