PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=679417}

Dom grozy

Penny Dreadful
2014 - 2016
7,7 35 tys. ocen
7,7 10 1 34558
7,4 16 krytyków
Dom grozy
powrót do forum serialu Dom grozy

Wie ktoś czy w 2 sezonie ukazana zostanie jego historia i czy dowiemy sie czegoś więcej o tej postaci ?

użytkownik usunięty
rk360

Cholera wie. W piątym odcinku wspomniał do Angelic, że rozumie doskonale co to znaczy być innym i tyle na jego temat do tej pory się dowiedzieliśmy. Jak na razie tylko się pojawia, gada ale nic z tego nie wynika, nie ma też nawiązania do głównego wątku w jego postaci, więc zaczyna to być irytujące.

użytkownik usunięty
rk360

Doczytałem, że w tym sezonie postać Doriana będzie przedstawiana pod kątem jego radzenia sobie z faktem bycia odrzuconym przez Vanessę.

ocenił(a) serial na 9

Ok,dzięki :).Ogólnie sądziłem że pokażą jeszcze wątek z obrazem i dlaczego właśnie on jest taki inny.Ale ma razie widać że twórcom już się skończyły pomysły (związek z transwestytą),tak sobie pomyślałem co by na to Oscar Wilde gdyby żył w dzisiejszych czasach i zobaczył ten serial w którym tak wykreowali stworzoną przez niego postać :)

użytkownik usunięty
rk360

Szkoda gadać. Widać jak na dłoni, że twórcy chcą jak najdłużej ciągnąć ten serial. Ponoć w tym sezonie ma się pojawić odcinek ukazujący przeszłość Chandlera i to jak został wilkołakiem. Ogólnie wobec wszystkich postaci głównych mają zamiar robić takie retrospekcje, ale nie mam pojęcia w ilu sezonach : /

ocenił(a) serial na 9
rk360

Przecież historia Doriana została pokazana w 1 sezonie. Z kolei w 2 sezonie Dorian też jest obecny, choć jak dla mnie zdecydowanie za mało, bo pojawia się z rzadka dopiero od połowy sezonu. Zbyt płytki jest ten jego wątek z Angelic nic za tym nie stoi, choć z drugiej strony producenci wywiązują się z zadania wiernego odtworzenia postaci Greya, tzn. Dorian jest Dorianem książkowym, a więc uwodzi i się puszcza. Dobrze by jednak było pokazywać go częściej i w bardziej skomplikowanych wątkach.

ocenił(a) serial na 9
mike__25

Mnie się osobiście podoba Dorian jako postać z serialu :),żałuje tylko że producenci przedstawili jego historie w pierwszym sezonie bardzo ogólnikowo.

ocenił(a) serial na 9
rk360

W najnowszym 6 odcinku jest dużo Doriana :)

ocenił(a) serial na 9
mike__25

Lepsze to niż nic XD