Moje pytanie dotyczy wątku homoseksualnego zawartego w serialu. W czwartym odcinku - szczególnie w trakcie końcówki pojawiają się sceny które (określając sprawę delikatnie) po prostu mnie zniesmaczyły; psując tym samym ciekawie zapowiadający się całokształt. Czy mógł by mi ktoś napisać czy w dalszych epizodach Penny Dreadful jest więcej gorszących scen ukazujących to coraz silniej popularyzowane i dla wielu ludzi odrażające zjawisko?
Spokojnie. Jedna scena w ośmiu odcinkach. W dodatku krótka i mająca uzasadnienie w fabule (książkowy Dorian Grey). Moim zdaniem o wiele bardziej gorsząca (chociaż świetnie zagrana przez Evę Green) jest scena seksu z demonem, a jakoś całą masa ludzi oburza się o scenę pocałunku Hartnetta z Carneyem.
Bo wątki homoseksualne nadal budzą spore kontrowersje (i obrzydzenie^^), ale jak zostało już powiedziane, ma to swoje uzasadnienie w samej powieści i idealnie oddaje zblazowanie Doriana życiem, rzec by można - życiem wiecznym. Wilde pewnie zgorszony by nie był, zważywszy na fakt, że sam (podobno) był homoseksualistą. Inna sprawa, że scena z odcinka czwartego była krótka, nie wdawano się w niej w szczegóły (jak w scenach seksu heteroseksualnego, czy nawet tego demonicznego). Dla mnie zabawnym jest, że kogoś może zniesmaczyć jedna krótka scena w serialu, który składa się z wielu bardziej gorszących scen, a i po samym Dorianie można było się spodziewać, że w końcu "wyrwie" jakiegoś mężczyznę, skoro w jego domu urządzano orgie (w tym również homoseksualne, co było widoczne w jednym z odcinków).
Do końca już nic nie było, ale nigdy nic nie wiadomo co w drugim sezonie. W serialu, gdzie wystepuje homowilkołak wszystko się może zdażyć hehe Autor wyraźnie od początku przy każdej scenie seksu pokazuje dupsko męskie, więc może sam ma jakiś problem.
Biorąc pod uwagę, że połowę odcinków Penny Dreadful wyreżyserowały kobiety, to chyba nie jest jednak aż tak poważny "problem"...
Ba, ten słynny 4 odcinek, też jest autorstwem reżyserki, pani Dearbhli Walsh. W serialu występuje prześliczna i seksowna Eva Green i urocza Billie Piper, a Ty naprawdę zauważasz głównie "męskie dupsko" (zakładam, żeś mężczyzną)??
Billi jest cudowna!!!! Ma świetną figurę i – właśnie - uroczą buzię. Ludzie na forum określają ją często jako brzydulę, ale ja przepadam za taką nieortodoksyjną urodą.
Chwilę mi zajęło przypomnienie sobie o jakiejkolwiek męskiej dupie w PD i chyba chodziło o Chandlera parkującego do panny w 1 odcinku (?)
Sorry, jedyne co pamiętam z golizny, czy może na co zwróciłam uwagę, to cycki Vanessy :P
Pamiętam jego dupę, lecz dupcia Doriana jest o wiele bardziej sexi :) Natomiast cycków Vanessy zupełnie nie kojarzę, w którym to było odcinku ta scena, w której miała sex z Dorianem?