PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=679417}

Dom grozy

Penny Dreadful
2014 - 2016
7,7 35 tys. ocen
7,7 10 1 34558
7,4 16 krytyków
Dom grozy
powrót do forum serialu Dom grozy

Moje pytanie dotyczy wątku homoseksualnego zawartego w serialu. W czwartym odcinku - szczególnie w trakcie końcówki pojawiają się sceny które (określając sprawę delikatnie) po prostu mnie zniesmaczyły; psując tym samym ciekawie zapowiadający się całokształt. Czy mógł by mi ktoś napisać czy w dalszych epizodach Penny Dreadful jest więcej gorszących scen ukazujących to coraz silniej popularyzowane i dla wielu ludzi odrażające zjawisko?

ElMaxo

Spokojnie. Jedna scena w ośmiu odcinkach. W dodatku krótka i mająca uzasadnienie w fabule (książkowy Dorian Grey). Moim zdaniem o wiele bardziej gorsząca (chociaż świetnie zagrana przez Evę Green) jest scena seksu z demonem, a jakoś całą masa ludzi oburza się o scenę pocałunku Hartnetta z Carneyem.

ocenił(a) serial na 7
guytzoo

Bo wątki homoseksualne nadal budzą spore kontrowersje (i obrzydzenie^^), ale jak zostało już powiedziane, ma to swoje uzasadnienie w samej powieści i idealnie oddaje zblazowanie Doriana życiem, rzec by można - życiem wiecznym. Wilde pewnie zgorszony by nie był, zważywszy na fakt, że sam (podobno) był homoseksualistą. Inna sprawa, że scena z odcinka czwartego była krótka, nie wdawano się w niej w szczegóły (jak w scenach seksu heteroseksualnego, czy nawet tego demonicznego). Dla mnie zabawnym jest, że kogoś może zniesmaczyć jedna krótka scena w serialu, który składa się z wielu bardziej gorszących scen, a i po samym Dorianie można było się spodziewać, że w końcu "wyrwie" jakiegoś mężczyznę, skoro w jego domu urządzano orgie (w tym również homoseksualne, co było widoczne w jednym z odcinków).

ocenił(a) serial na 6
ElMaxo

Do końca już nic nie było, ale nigdy nic nie wiadomo co w drugim sezonie. W serialu, gdzie wystepuje homowilkołak wszystko się może zdażyć hehe Autor wyraźnie od początku przy każdej scenie seksu pokazuje dupsko męskie, więc może sam ma jakiś problem.

jest_jak_jest

Biorąc pod uwagę, że połowę odcinków Penny Dreadful wyreżyserowały kobiety, to chyba nie jest jednak aż tak poważny "problem"...
Ba, ten słynny 4 odcinek, też jest autorstwem reżyserki, pani Dearbhli Walsh. W serialu występuje prześliczna i seksowna Eva Green i urocza Billie Piper, a Ty naprawdę zauważasz głównie "męskie dupsko" (zakładam, żeś mężczyzną)??

ocenił(a) serial na 9
guytzoo

Billi jest cudowna!!!! Ma świetną figurę i – właśnie - uroczą buzię. Ludzie na forum określają ją często jako brzydulę, ale ja przepadam za taką nieortodoksyjną urodą.

guytzoo

Chwilę mi zajęło przypomnienie sobie o jakiejkolwiek męskiej dupie w PD i chyba chodziło o Chandlera parkującego do panny w 1 odcinku (?)
Sorry, jedyne co pamiętam z golizny, czy może na co zwróciłam uwagę, to cycki Vanessy :P

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

Pamiętam jego dupę, lecz dupcia Doriana jest o wiele bardziej sexi :) Natomiast cycków Vanessy zupełnie nie kojarzę, w którym to było odcinku ta scena, w której miała sex z Dorianem?

mike__25

Już miałam powiedzieć, że były w 300 :D
No i były jej cycki w scenie seksu z demonem :o

ocenił(a) serial na 9
ElMaxo

Muszę cię zmartwić... w kolejnych odcinkach jest dużo męskiej golizny :P