Serial nie powróci do stacji Showtime. W wywiadzie John Logan powiedział, że 3 sezon był ostatnim.
Nie ukrywam, że jestem dość niezadowolona, bo serial był jednym z moich ulubionych, ale widocznie nie chcieli ciągnąć tego jak większość produkcji przez 7-8 lat.
no niestety...kto oglądał finał ten wie, że to więcej niż pewne że Penny nie powróci :( Ehhh smuty, smuty
Ja nie widziałam jeszcze, przeczytałam tylko opinię jednej osoby...:/
Może jakaś inna stacja "przygarnie"? Podali powód zakończenia? Oglądalność? Brak pomysłów? Czy chcieli zakończyć, dopóki jeszcze nie poszło w stronę bylejakowatości?
Z tego co wyczytałem to odgórnie planowano z początku tylko 3 zesony. Potem coś pobrzękiwano, że możeby jednak jeszcze trochę, ale ostatecznie zdecydowano wrócić do pomysłu zakończenia serialu po 3 sezonie.
Niedosyt z tego względu, że wg mnie pośpieszyli się za bardzo z fabułą. Dopiero co wprowadzili postać Jekylla i na co to było? Gość nie za wiele zdążył zrobić (mam 3 odcinki zaległości, dlatego nie wiem, czy mam do końca rację) i już koniec.
Ja też jeszcze nie oglądałem finału, ale mam nadzieję że pomimo skasowania serialu porządnie go zakończą.
Zakończenie jest tylk smutne. Zaspoilerowałam sobie wcześniej przez przypadek zakończenie na facebooku i nie jestem zadowolona z takiego zakończenia, ale ogólnie no nie jest źle. Gdyby miał być kolejny sezon z pewnością tak to by się nie potoczyło.
Jestem zła i zawiedziona. Mam wrażenie, że twórcy od początku pompowali balonik, żeby potem po prostu spuścić z niego beznamiętnie powietrze. Tyle wątków, które mogły potoczyć się inaczej, tyle głupich rozwiązań i zmarnowanego potencjału.
Nie jestem fanką przeciągania seriali dla kasy, ale w tym przypadku jeszcze jeden sezon by się nadał. To, że Vanessa nie żyje, nie powinno być przeszkodą dla jej oblubieńców, Lucyfer mógł wejść do gry. Samo zastrzelenie V. było zbyt proste jak na fabułę serialu. Skoro Dracula wziął lejce, to byłaby pora na jego braciszka. Bo umówmy się, mogła się zabić już wiele epizodów wcześniej, nie zrobiła tego. A tak czekałam na Mr Hyde'a.