PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=679417}

Dom grozy

Penny Dreadful
2014 - 2016
7,7 35 tys. ocen
7,7 10 1 34521
7,2 14 krytyków
Dom grozy
powrót do forum serialu Dom grozy

Serial nie powróci do stacji Showtime. W wywiadzie John Logan powiedział, że 3 sezon był ostatnim.
Nie ukrywam, że jestem dość niezadowolona, bo serial był jednym z moich ulubionych, ale widocznie nie chcieli ciągnąć tego jak większość produkcji przez 7-8 lat.

Hinata_3

Same dobre wieści z poniedziałku...:/

Kasss1711

no niestety...kto oglądał finał ten wie, że to więcej niż pewne że Penny nie powróci :( Ehhh smuty, smuty

KotArystokrata

Ja nie widziałam jeszcze, przeczytałam tylko opinię jednej osoby...:/
Może jakaś inna stacja "przygarnie"? Podali powód zakończenia? Oglądalność? Brak pomysłów? Czy chcieli zakończyć, dopóki jeszcze nie poszło w stronę bylejakowatości?

ocenił(a) serial na 9
Kasss1711

Z tego co wyczytałem to odgórnie planowano z początku tylko 3 zesony. Potem coś pobrzękiwano, że możeby jednak jeszcze trochę, ale ostatecznie zdecydowano wrócić do pomysłu zakończenia serialu po 3 sezonie.

Thorongil83

Ale może jednak jeszcze coś da się ukręcić z tych jajek?

ocenił(a) serial na 9
Kasss1711

Nie obraziłbym się... :)

Thorongil83

Ja również:)

Hinata_3

Szczerze jest mi cholernie źle. Serial jest jednym z moich top of the top, wielki niedosyt.

ocenił(a) serial na 8
jacob_filmweb

Niedosyt z tego względu, że wg mnie pośpieszyli się za bardzo z fabułą. Dopiero co wprowadzili postać Jekylla i na co to było? Gość nie za wiele zdążył zrobić (mam 3 odcinki zaległości, dlatego nie wiem, czy mam do końca rację) i już koniec.

Hinata_3

Ja też jeszcze nie oglądałem finału, ale mam nadzieję że pomimo skasowania serialu porządnie go zakończą.

ocenił(a) serial na 8
jacob_filmweb

Zakończenie jest tylk smutne. Zaspoilerowałam sobie wcześniej przez przypadek zakończenie na facebooku i nie jestem zadowolona z takiego zakończenia, ale ogólnie no nie jest źle. Gdyby miał być kolejny sezon z pewnością tak to by się nie potoczyło.

Askol

Chociaż tyle :)

Hinata_3

Jestem zła i zawiedziona. Mam wrażenie, że twórcy od początku pompowali balonik, żeby potem po prostu spuścić z niego beznamiętnie powietrze. Tyle wątków, które mogły potoczyć się inaczej, tyle głupich rozwiązań i zmarnowanego potencjału.

Ivelise

Soooo...

"If Penny Dreadful ends, we riot"?:>

Kasss1711

Już się skończyło. ;( Logan potwierdził. Możemy zacząć protesty i rozboje.

ocenił(a) serial na 7
Hinata_3

Nie jestem fanką przeciągania seriali dla kasy, ale w tym przypadku jeszcze jeden sezon by się nadał. To, że Vanessa nie żyje, nie powinno być przeszkodą dla jej oblubieńców, Lucyfer mógł wejść do gry. Samo zastrzelenie V. było zbyt proste jak na fabułę serialu. Skoro Dracula wziął lejce, to byłaby pora na jego braciszka. Bo umówmy się, mogła się zabić już wiele epizodów wcześniej, nie zrobiła tego. A tak czekałam na Mr Hyde'a.

depoz

Nie Ty jedna...
http://mama.nu/wp-content/uploads/2015/09/angrywomangranolabarcomm.gif

ocenił(a) serial na 10
Kasss1711

R.I.P.