PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94339}

Dragon Ball Z

1989 - 1996
8,5 83 tys. ocen
8,5 10 1 83382
8,8 11 krytyków
Dragon Ball Z
powrót do forum serialu Dragon Ball Z

Kogo najbardziej lubicie z wszystkich częsci DB? Ja Małego Goku z ogonkiem ;)

ocenił(a) serial na 10
Rosol

dokładnie, jedną z największych zalet serii Z to rozwijająca się przyjaźń między Goku a Vegetą.
ja uwielbiam ich razem
jak Vegeta docina Goku :D
oni razem to debeściaki :D

ocenił(a) serial na 10
Kasiek_haz

Moją ulubiona postacią jest Vegeta, ponieważ jest taki zimny, tajemniczy, zamknięty w sobie, okrutny, brutalny i bezwzględny (fajne są takie charaktery xD), ale jednocześnie, w głebi serca potrzebuje miłości, akceptacji i czułości.

Rosol

Niewątpliwie bedzie to postać Vegety,który wierzy w swoje mozliwości,mało tego po swoim mrocznym uroku po raz pierwsze pokazał uczucia wobec innych szczególnie dla syna,kiedy chciał uratować go i nawet go przytulił..POSTAĆ JAK NAJBARDZIEJ CENIONA WŚRÓD POZOSTALYCH BOHATERÓW :)

ocenił(a) serial na 10
niebiesko_oka

Moim Ulubiona Postać jest Vegeta, Był Modzejszy od Son Goku

ocenił(a) serial na 10
diablo_8

VEGETA Rządzi :P:P , co po przednie piszałem tez lubie ale najbaradzej to Vegete

diablo_8

Krillan, Goten, Maly Trunks i ich fuzja.

ocenił(a) serial na 10
diablo_8

Vegeta i Goku

ocenił(a) serial na 10
diablo_8

Vegeta jak zabijał, to sam, SonGowi zawsze ktoś pomagał, ZAWSZE.

niebiesko_oka

a ja najbardziej lubię VEGO (Goku i Vegeta połączeni kolczykami). Moze i Vego był tlyko przez pare odcinków, ale był niepokonany. BuBu nie miał szans. VEGO relesssssss

ocenił(a) serial na 10
niebiesko_oka

Moją ulubioną postacią jest Trunks:) (oczywiście ten starszy) nie wiem czemu, ale po prostu bardzo go lubię:):)

Maarit

Kuririn , najsilniejszy ziemianin :D wierny przyjaciel Goku

ocenił(a) serial na 10
niebiesko_oka

VEGETA ! moja miłość do końca życia :P
oczywiscie wszyscy nasi bohaterowie sa szczegolni i kazdego za "cos" mozna polubic :)
no moze nie kazdego ...ja np nie lubie Chi Chi :P

niebiesko_oka

gohan, gohan gohan i jeszcze raz gohan... tylko ten w gt za bardzo taki hmm....sztywny ? ;p

niebiesko_oka

1.Goku, bylo go najwiecej i widz sie do niego przywiazuje.
2.Vegeta, psychologicznie najlepiej zbudowana postac.
3. Piccolo, bo tak.
Brakuje mi jakies wyrazistej postaci kobiecej. Szkoda, ze zadna kobieta poza c18 nie walczyla na rowni z reszta. Bulma to tylko intelektualistka, a chichi... biedny Goku

ocenił(a) serial na 10
dariusman

Bezapelacyjnie:
1. Bebi-po ostatniej mutacji (nie wiem jak sie pisze. Był w serii GT)
2. Tronk
3. Tenshinhan
4. Szatan Serduszko
5. Vegeta
6. Ubub

DSLMarvel_Behnke

1.Szatan Serduszko(bo jest fajny)
2.Tronk
3.Gohan

ocenił(a) serial na 10
niebiesko_oka

Najlepsza to jest bezwzględnie Bulma,no i chi chi ostatnio przypadła mi do gustu.Wkurzył mnie Songo(po staroświecku a nie jakiś tam Goku)jak po walce z komurczakiem wolał zostać w zaświatach i nawet się z chi chi nie porzegnał,a to taka piękna i wrażliwa kobieta

ocenił(a) serial na 9
niebiesko_oka

moim ulubionymi postaciamy sa Vegeta dumny Sayajin wierzacy barzo we wlasna moc i umiejetnosci oraz Picollo tylko szkoda ze zawsze przegrywal walki ale bardzo go lubiylem nie czul strachu przed nikim dobry nameczanin hehe

niebiesko_oka

Tenshinhan, Vegeta, Goku:D no w zasadzie Bulma niezla laska byla:D:P

ocenił(a) serial na 9
niebiesko_oka

Moje typy to:
1. Vegeta
2. Trunks
3. Piccolo

ocenił(a) serial na 10
niebiesko_oka

Songo w każdej postaci...ale najbardziej jako megawojownik i ssj4.

ocenił(a) serial na 10
niebiesko_oka

VEGETA VEGETA i jeszcze raz VEGETA =)

ocenił(a) serial na 10
Wilczyca

Vegeta byłby doskonały, gdyby nie przesada z tą nienawiścią do Songa (na początku).

ocenił(a) serial na 10
mmc7

1.Songo-zawsze był moją ulubioną postacią i nigdy zdania nie zmienie:))Rozbraja mnie jego naiwnosc:P
2.Tronk-Po porstu:)
3.Szatan serduszko-Ta postac ma w sobie to cos..uwielbiam go,niby jest zły,jednak nie do konca..
4.Vegeta-Jakby mogło go zabraknać?:D Swietna postac,taka niejednorodna,podobnie jak szatan.Uwielbiam jego zaczepkii klutnie z Songo,mają wspaniałe docinki:D

_Mia_

ja rowniez nie bede oryginalny... po prostu VEGETA :]

niebiesko_oka

Dla mnie najlepszy był i pozostanie Son Goku (szczególnie SSJ4).
Każda postać wnosi w DB coś ciekawego, godnego uwagi, ale w całokształcie, porównując dokonania wszystkich bohaterów, wybieram właśnie Goku. Jego kreacja nie jest idealna, ale jakoś to zawsze jemu kibicuję i denerwuje mnie kiedy spada na dalszy plan. Możecie się ze mną nie zgadzać, ale dla mnie król jest jeden ;)

Lorien_4

Tenshin- najlepszy z ludzi po sadze sajan zepchniety na 2plan ale w kazej sadze pokazyje sie w odpowiednim momencie i ma swe 5min,
Szatan Serduszko-amecznin wymiata szkoda ze w Bubu saga nie walczy

hudylobo

Son Gohan. Byl moim odzwierciedleniem pod wzgledem charakteru, kiedy bylem maly. Oczywiscie liczac do sagi z cell wlacznie.

surfer_2

Vegeta oczywiście ^^
Postać tragiczna, totalne beztalencie jeśli chodzi o walkę, nic mu nigdy nie wychodzi, wszystko psuje. Jednak był najbardziej pracowity ze wszystkich, osierocony jako dziecko i poniżany przez tyrana Freezera. Nigdy nie udało mu się pokonać głównego bossa, a kiedy już postanowił poświęcić się za tych których kochał oczywiście mu nie wyszło, zawsze musiał być ktoś lepszy... Zmieniał się z odcinka na odcinek, był poprostu wspaniały... Zimny i niedostępny, nigdy nie okazujący uczuć, ale jednak w głębi duszy niezwykle wartościowy... Genialna postać...
No i Piccolo ^^ bo Piccolo jest naprawdę cool xDDDDDDDDD

ocenił(a) serial na 10
flexia

Ja również najbardziej lubię Vegetę. :) Picollo też jest niezły, inni bohaterowie też są super.

niebiesko_oka

Pamiętam oglądałem to jako dziecko i oczywiście moim idolem był Goku :)

dragoon_3

Vegeta , Vegeta i jeszcze raz Vegeta !!!!!!!!Szkoda , ze Piccolo potem odpadl z tej trojki vegeta goku i piccolo , szkoda ,ze go toriyama wyeliminowal , szkoda .......................

niebiesko_oka

Goku,Vegeta,FutureTronks moja trójca świeta xDD SonGohan tez był mocny,najlepszy w sadze Cella ten jego wzrok^^jak byłam mniejsza,i leciały odcinki w TV to tylko czekałam kiedy sie wqurzy xD,denerwował mnie Herkules za kazdym razem gdy go pokazywali miałam ochote cisnac tv prez okno ;DD

ocenił(a) serial na 9
niebiesko_oka

Moja ulubioną postacią jest oczywiście Vegeta ;]
Uwielbiam go za jego zachowanie , ironie , sarkazm i charakter ;]

Fajni też są C18 , Songo , Szatan Serduszko I Herkules ;]

Sarah_7

Vegeta & Future Trunks - teraz.
Son Gohan - w dzieciństwie.

: ]

mary_sue

Vegeta nie ma sobie równych :) Był najlepszą postacią bez dwóch zdań. Szczególnie za to że zawsze starał się być najlepszy,trenował 2 razy więcej od wszystkich i poświęcił na to wszystkie siły i zawsze denerwowało mnie to że Goku zawsze miał jakoś z górki i wszystko mu łatwiej przychodziło.

ocenił(a) serial na 10
TOneX

Jak dla mnie najlepszy Gohan ale od Sagi Buu , wczesniej mnie wkurzal :D
Vegeta i Goku raczej na rowni :P Vegeta za charakter a goku za humor i pozytywne nastawienie :D

pozdro

ocenił(a) serial na 10
niebiesko_oka

Gohan ssj2 :D ładnie rozwalił Komórczaka :D Xd

ocenił(a) serial na 10
qlimaxqdance

Vegeta oczywiście ;)
Gdyby nie jego poświęcenie i pomysly Goku nigdy by nie pokonał buu.
Songo też spoko. Szkoda że Piccolo i reszta zeszli potem na dalszy plan ;(

hidanekk13

a nie uważacie że trochę niesprawiedliwe było to że Songo zawsze miał jakoś łatwiej i na ogół był silniejszy mimo iż Vegeta więcej trenował i bardziej się starał? :)

ocenił(a) serial na 10
niebiesko_oka

Vegeta i songo- numer jeden poza tym Bulma, Chichi, Picollo, Kuririn i Żółw są świetni!

pela18oo

uwielbiam Goku i Vegetę (ich kłótnie były boskie :D). Choć wolę Vegetę, postać Goku była zbyt wyidealizowana (najsilniejszy, najbardziej utalentowany, dobry, zabijał tylko najgorszych). Uwielbiam Vegetę za jego pewność siebie, dumę, jego minę jakby był non stop obrażony :D, jego wieczną chęć do walki z Goku i pokonania go, za jego pracowitość (wciąż trenował, ciężej od Goku), za to, że nigdy nie był do końca dobry (więc był inny od wszystkich :P)ale i za to, że w głębi duszy był wrażliwy. Jak już ktoś wcześniej napisał, był postacią najlepiej stworzoną psychologicznie.

W pierwszej walce Goku z Vegetą, Vegeta by wygrał gdyby nie przylecieli Krilan i Gohan. Więc Goku miał zawsze szczęście, ktoś mu pomagał. A biedny Vegeta zawsze jak kogoś pokonał, to sam :) to niesprawiedliwe !

Uwielbiam go od początku :) lubię takie charaktery. Vegeta - ideał :)

umbralaca

aaa i jeszcze uwielbiam Gotena i Trunksa jako dzieciaki :D fajnie się biją :P

ocenił(a) serial na 10
umbralaca

Ja ogólnie preferuje starą dobrą ekipe goku niektórzy jeszcze z Dragonballa i ogólnie Z Team (mam sentyment xD)
-Goku - the best od samego początku, zabawny zarazem mocarny
-Kamesennin - za to że jest mistrzem Goku i spółki, Stary Zbok, twórca Kamehamy za to go lubię
-Yamcha - Za to że jest jednym z z pierwszych kumpli Goku,że bał się kobitek,ogólnie zajebisty przede wszystkim w DB,, z czasem 3 najsilniejszy człowiek na ziemi
-Kurnin - mały śmieszny łysol bez nosa najlepszy kumpel Goku, partner w treningach, wraz Yamchą, póżniej i innymi rywal na TB, 2 najsilniejszy człowiek na ziemi
-Tienshinhan - mocny, ma spoko techniki daje o sobie znać w walce nawet w czasie Cell,Buu sagi, 1 najsilniejszy człowiek na ziemi (niewliczając Ubba który jest reinkarnacją Buu)
-Piccolo - Początkowo główny rywal Goku dumny,ponury i ogólnie zajebisty Namek-jin

a z czasów Zetki jeszcze do tego
-Vegeta - za dążenie do celu, dumę, pragnienie przewyższenia siłą innych
-Hercules - nie trzeba nic pisać

ocenił(a) serial na 10
niebiesko_oka

Wszyscy byli świetni, jednak najbardziej lubiłem Songa - zarąbisty gostek, C18 i Vegetę - dwoje silnych, dumnych ludzi. Ta trójka mnie bardzo intrygowała. Poza tym uwielbiałem Krilana - za mily charakter, Bulmę i ChiChi. Najlepsza saga - oczywiście z Androidami.

użytkownik usunięty
niebiesko_oka

1. Vegeta - nie potrafie wyjaśnić dla czego
2. Goku - ma swoje wejście smoka
3. Herkules - w buu saga na planecie bogów, z pistolecika do buu, albo tak samo w Cell game saga XDXDXD

ocenił(a) serial na 10
niebiesko_oka

Baby i Mejin Vegeta, Goku SSJ3 :) Z przeważaniem tego drugiego.

ocenił(a) serial na 10
niebiesko_oka

Ja uwielbiałem zawsze Tronka z przyszłości za jego szlachetność, powagę sytuacji i rozsądek. To moje Top 10:
1. Trunks Future
2. Piccolo (aka Szatan Serduszko)
3. Perfect Cell (aka Komórczak, ostatnie stadium)
4. Brolly
5. Vegeta
6. Son Gohan
7. Son Goku
8. Ginyu
9. Gotenks (aka Gotronk)
10. Android C17

ocenił(a) serial na 10
niebiesko_oka

Ja najbardziej lubie Songa i jego syna Songo Kana

niebiesko_oka

Ja osobiście wszystkich lubię z Dragon Balla równo bo każdy ma to coś ale moge powiedzieć kilka postaci których lubię ;dd
1.Goku
2.Vegeta
3.Turks
4.Gotena i Gohana
6.Chi-chi i Bulme

dużo tego xDD

a tak to wszystkich lubię ^^ !!!