PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94339}

Dragon Ball Z

1989 - 1996
8,5 83 tys. ocen
8,5 10 1 83381
8,8 11 krytyków
Dragon Ball Z
powrót do forum serialu Dragon Ball Z

Kogo najbardziej lubicie z wszystkich częsci DB? Ja Małego Goku z ogonkiem ;)

niebiesko_oka

a nie jest ustawione od najlepszej postaci do najgorszej ani od najgorszej do najlepszej ^^

ocenił(a) serial na 10
karinkaa18

ja osobiście lubię całą paczkę przyjaciół, ale najbardziej Goku i Vegeta,odwieczni rywale, dwaj najsilniejsi wojownicy w całym wszechświecie.

ocenił(a) serial na 10
Falco

a co z Yamchą ? To jedna z najfajniejszych postaci.

YAMCHA ROXX Oprócz niego , lubie też piccolo vegte i gohana.

ocenił(a) serial na 10
niebiesko_oka

Moje top 5:
1. Piccolo- za jego mroczny charakter
2. Future Trunks- za tajemniczość
3. Goku- bo jest głównym bohaterem i jest najsilnieszy :)
4. Vegeta- za determinację w dążeniu do dorównania Goku i za humor
5. Gohan SSJ2 cell saga- bo fajnie wyglądał :P

niebiesko_oka

Chyba tylko to anime zapisało się na dobre w mojej pamięci ale z postaci to w sumie z całej serii lubie: Vegete, C-18 no i wiadomo Goku ;)

ocenił(a) serial na 9
jason86

Dla mnie nr 1 to Piccolo. Nie był Sayaninem a niemalże cały cały trzymał
poziom Goku i Vegety:)

ocenił(a) serial na 10
luke_ass

mystic gohan -- bo jest podobny do mnie ;)) i z wygladu , jaki i zachowania ;D
na 2. szatan serduszko :D
na 3. C-18

ocenił(a) serial na 10
SzySzeK_C_R_7

Najlepszy jest Songo na samym początku bo nic o świecie nie wiedział i wszystkim się dziwił.

Angrod

Ja najbardziej lubię Son Gohana, za charakter, styl walki :D :D

ocenił(a) serial na 10
Gangelus

Piccolo! ;) Za charakter ;) Niesamowicie.. irytujący, ale strasznie podobał mi się jego styl bycia, jak i walki ;)

niebiesko_oka

Teraz oglądając serię Kai polubiłam Freezera jako postać- chyba najlepiej napisany w całym tym anime. Tyran chwilami zachowujący się jak dziecko, z wielkim ego, talentem poetyckim Nerona, megalomanią i osobistą paranoją. A w komplecie z Cordem to absolutne mistrzostwo- za każdym razem kiedy rozmawia z tatusiem trzeba zatrzymać film, żeby porządnie się wyśmiać.

ocenił(a) serial na 10
LadyEire

Jak dla mnie o miano najlepszej postaci konkurują ze sobą młody Gohan ( walka z Komórczakiem - czysta poezja ) i Szatan Serduszko.

niebiesko_oka

Dla mnie numerem 1 jest Goku oczywiście :D na drugim miejscu Vegeta potem Piccolo i Gohan :) ale najzabawniejszy był Genialny Źółw Jego to chyba nikt nie przebije :P

ocenił(a) serial na 7
madz_iulkaa

A ja nie lubię Vegety za jego przesadną pewność siebie-choćby nie wiadomo z kim przegrał to oczywiście on jest najpotężniejszym wojownikiem we wszechświecie. Nie lubię go też za głupotę jaką popełnił w Cell Saga i pozwolił Komórczakowi zmienić postać. Nie lubię też present Trunksa-taki rozpuszczony bachor. I Babidiego-za szczurzą mordę i piskliwy głosik.
Jeżeli chodzi o te ulubione to na pewno Frezer-fajne miał te przemiany, w tej drugiej wyglądał jak Obcy;) Poza tym podobała mi się jego reputacja w całym kosmosie i ten strach jak pojawił się w chwili kiedy Krilan i Gohan wypowiadali życzenie:) Poza tym fajnie załatwił Vegetę na Namek, jak uderzał go kolanem w plecy, majstersztyk:)
Poza tym Gohan do czasu Buu Sagi(Między Galaktyczny Wojownik....wrrrrrr!) pięknie załatwił Komórczaka i fajnie w pewnym momencie bił się z Frezerem(chyba zaraz po śmierci Krilana). W furii jest niepokonany:)
Komórczak, ale tylko pierwsza postać. Wyglądał jak prawdziwy robal, później strasznie do dupy.

ocenił(a) serial na 10
What_The_Fuck

Ja Vegete bardzo lubię, jak dla mnie była to zawsze najciekawsza postać. Pycha Vegety jest po prostu tym czego można się po nim spodziewać. Przez większość życia był przecież złym wojownikiem, a każda zła postać z którą walczono w DB zawsze uważała się za niepokonaną. Kolejną postacią którą uważam za ciekawą jest Piccolo (kolejny nawrócony =] ). Podoba mi się jego walka na Tenkaichi Budokai z Goku, oraz trening jakiemu poddał Gohana. Na trzecim miejscu dałabym Future Trunksa albo Gohana (do Cell Sagi). Zawsze lubiłam też Videl z Buu Sagi. Moją listę zamyka Goku (za to jak potrafi wkurzać Vegete i za wrodzony talent do walki i rozśmieszania innych) oraz Kuririn (za.. hm za całokształt tej postaci) :D

What_The_Fuck

Na początku Dragon Ball Z też nie lubiłam Vegety ale poźniej powoli zmieniałam zdanie na Jego temat ;)

niebiesko_oka

Komórczak :)

użytkownik usunięty
niebiesko_oka

1.PIccolo Jr
2.Son goku
3.Vegeta

ocenił(a) serial na 9
niebiesko_oka

to były czasy, ja najbardziej lubiłem Son Goku i postać Vegety, on chyba na początku był po złej stronie.

ocenił(a) serial na 9
grzanek200

dragon ball z
kobra 11 oddział specjalny
prison break
lost
te seriale zawsze zapamiętam

ocenił(a) serial na 9
niebiesko_oka

Ja najbardziej lubiłam Vegetę, Bulme i C18;) to moje typy;) ale tam każdy był fajny;)

ocenił(a) serial na 10
Bisexidryna

zdecydowanie - mały, głupi Son Goku ;d walka z Ninją Przenikaczem czy klepania prosiaka i nnych po genitaliach, miazga ;D

ocenił(a) serial na 10
niebiesko_oka

W Dragon Ballu każdy był fajny. W tym anime nie mogłoby zabraknąć żadnego bohatera! Każdy coś od siebie dał, i w jakiś sposób zapisał się w pamięci fanów Dragon balla. Jednak najbardziej cenie sobie Son Goku, najpotężniejsza istota w całym wszechświecie, która podczas walki rozkwitała. Od 1 odcinka do ostatniego GT był wspaniały, i idealny w każdym calu. Wesoły, nie taki głupi,a gdy trzeba było wpadał w furię, i spuszczał łomot wrogom.
A tak ogólnie o Dragon Ballu, to brakowało mi w nim kilka odcinków...

niebiesko_oka

Vegeta i Freezer.