PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45378
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Z racji wyczerpania możliwości pisania postów (limit 1000) zakładam "nowy" temat, a właściwie jego kontynuację zapoczątkowaną przez BluRay2012.

Ostatnio był poruszany temat zdjęcia maski przez Zooma i reakcji na to Barryego. Ale.... moim zdaniem, tak na prawdę to zdziwnie Allena to reakcja na coś innego. Zwiatun jest tak zmonotwany, że sugeruje nam jednoznaczną myśl, ale już w niejednej zapowiedzi tak było... Niby ma być tak a w odcinku już jest inaczej. Co prawda Zoom ściąga maskę u siebie w więzieniu ale wg. mnie nie jest to odcinek 14 Oczywiście mogę się mylić, zobaczymy...

ocenił(a) serial na 10
dunio_4

Nie będzie, już scenarzyści na pewno o to zadbają. A jeśli jednak, to wtedy na pewno do pomocy przybiegną nowe przydupasy: Wally i Jessie.

ocenił(a) serial na 6
lexus123

2x21 comic preview:
https://i.redditmedia.com/2wUJS-B2URTChv76ib_Mn3cyTc65Wgl4Cxw3A72niC4.jpg?w=499& amp;s=1d67ccb57580b02437f6341e341fdb51

4 nowe zdjęcia zza kulis finałowego odcinka (walka Flasha z Zoomem):
https://i.imgur.com/hSlhdrTl.jpg
https://i.imgur.com/Mifhbi9l.jpg
https://i.imgur.com/ktBzbg2l.jpg
https://i.imgur.com/i0jRDyVl.jpg

I takie tam selfie z Flashem:
http://i.imgur.com/HbF2dmV.png

Azazel94

Iris w komiksie? Czyżby chcieli dawać jej większą rolę? I have a bad feelings about this...

lexus123

Zwiastun z polskimi napisami, wraz z wyjaśnieniem odnośnie speed force

https://www.youtube.com/watch?v=DqbWLSJNwHI

ocenił(a) serial na 9
lexus123

Zdrada! W finale 2 sezonu ktoś z otoczenia Barry'ego go zdradzi! Kto to może być? Z wypowiedzi Toma Cavanagh (w linku) wynika, że on. Czyżby miało się okazać, co do tego że Harry to tak naprawdę Reverse Flash (znowu)?
News:
http://www.enstarz.com/articles/158046/20160507/the-flash-season-2-surprise-doub le-cross-in-the-cards-actor-drops-cryptic-teaser-video.htm
Teoria jakiegoś gościa z reddita, że Harry to Reverse Flash:
https://www.reddit.com/r/FlashTV/comments/4ieclw/spoilersspeculation_harry_the_f inale_and_the/

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Czytałem wczoraj tę teorię z reddita i na początku sezonu tak do przerwy świątecznej też byłem zdania, że obecny Harry = RF, bo było mnóstwo podobieństw w ich zachowaniu, ale teraz nie wydaje mi się, żeby nim był.
Szczególnie po odcinku z Groddem miałem takie wrażenie, kiedy Harry z E-2 przebrany w kostium RF mówił Groddowi, że złożył mu obietnicę. Odegrał to w taki sposób... wypisz, wymaluj Wellsobard.
Wczoraj oglądałem jeszcze raz odcinek 2x05, gdzie pod koniec Wells tłumaczył Barry'emu jak się robi Speed Mirage i też delikatnie zaleciało RF, ale nie. Nie wierze już w to, że nasz Harry jest Reverse Flashem. To już byłby odgrzewany kotlet z tą całą intrygą i zablokowałoby to Cavanaghowi udział w kolejnych sezonach, bo przecież po S3, gdzie byłby znów głównym villainem ciężko byłoby go upchnąć w jakiejś roli, bo ilu tych Wellsów można wprowadzać.

Jeżeli chodzi o zdradę to najbardziej prawdopodobna jest zdrada Caitlin, która przejdzie na stronę Zooma, który wypierze jej mózg swoimi gadkami o ciemności i zrobi z niej Killer Frost. Założyłem wczoraj specjalnie nowy temat, gdzie o tym pisałem.
Jej obecna wersja jest drażniąca. Myślę, że dłużej tego ciągnąć nie będą i coś z nią zrobią. Sears mówił po E18, że ma co do Caitlin poważne zamiary, ale nie chodzi tu o miłosne zamiary, a wręcz przeciwnie.

Azazel94

Podzielam zdanie odnośnie kwestii Harry = RF. Raz, odgrzewany kotlet a dwa, ciężko byłoby upchać Cavanagha jako kolejnego 'Wellsa' w następnym sezonie (sezonach). Zaznaczę, że podoba mi się ta teoria ale gdy próbuję spojrzeć na to obiektywnie to po prostu mi się to nie widzi na dłuższą metę. Mam nadzieję, że się ta teoria nie sprawdzi.

ocenił(a) serial na 9
matiiii

Tez bardziej obstawiam Caitlin, bo gdyby ta teoria się potwierdziła, to z Reversa zrobiłby się Malcolm Merlyn. Nie potrzebujemy kolejnego speedstera jako głównego złoczyńcy kolejnego sezonu. Zaraz po Batmanie i Spider-Manie Flash ma najlepszych komiksowych złoczyńców. Najwyższa pora zrobić jakiś pożytek z Rouges.

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

No tak masz rację, ale nie obraziłbym się gdyby się pojawiał Thawne jako RF. Wellsa już mam dosyć.

ocenił(a) serial na 9
Ra_s_al_Ghul

Jedno nie wyklucza drugiego. Reverse może pojawić się z raz czy dwa, ale niech skupią się na przestępczości zorganizowanej czyli Rouges. W końcu to oni są najbardziej rozpoznawalnymi przeciwnikami Flasha.

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

No co racja to racja, ale niech te postacie będą barwne. Tzn odegrane bardzo dobrze ;)

Azazel94

To ja też się zgodzę... zdrada Harrego byłaby odgrzewanym kotletem, poza tym Wells we wykonaniu Cavanagha to ulubieniec fanów, więc musi być w następnych sezonach, a myk z wersją z alternatywnej rzeczywistości już raz został użyty...

Kwarc

Damn, za szybko wcisnąłem enter... No chyba, że prawdziwy Wells jest w masce, a ten w zespole to oszust, ale to byłoby zbyt głupie nawet jak na nich, więc odpada... No chyba, że z innym członkiem zespołu odwaliliby taką manianę, ale proszę... nie. W każdym razie jeśli tę ewentualność wykluczyć to odpada cały stały skład poza Caitlin, której przemiana w złą zołzę wyszłaby naprawdę na dobre ;)

ocenił(a) serial na 10
Kwarc

W masce chyba jest jakiś speedster. Stąd ta jego maska żeby nie użył mocy i się nie wydostał na zewnątrz tak jak to potrafi robić Zoom. Z tego co widać po włosach to może to być prawdziwy Jay(całkowicie nowy aktor), albo Thawne, tylko nie wiem po co miałby go tam trzymać.

użytkownik usunięty
BluRay2012

Nie sądzę że to harry... No błagam znowu to samo co w s1 ?
Róbmy to drogą eliminacji: Joe i Henry - na pewno nie, Cisco - naj przyjaciel barrego i caitlin itd. itd. nie, Iris - nie, Caitlin - Zoom ją przeciągnie na swoją stronę ? :v

Ale, kilka dowodów jest że może być to Harry-
- w 11 odcinku gdy Barry walczy z Reverse Flashem, Barry mówi coś tam coś tam.. i jest zbliżenie na Harrego jak tak się patrzy
- jak Harry przeszedł przez wyłom ?
- już raz zdradził drużynę - 3% mocy flasha itd.

Ale i przeciw:
- ma córkę itd. itd.
- pomaga lepiej od RF
- ufają mu już itd. itd.

ocenił(a) serial na 6

No właśnie też mnie to zastanawia od samego początku jak Harry przeszedł sam przez wyłom. Nawet jak wracali z e2 to Barry musiał się po niego wrócić, żeby go wziąć na e1

ocenił(a) serial na 6
kaytranada

ale w sumie, jak sprawdzali za pierwszym razem czy wyłom w star labs działa, to rzucili jakąś torebką czy czymśtam i to się przedostało na e2, bo Wells z tym wrócił i Caitlin mówiła, że to jej, nie ogarniam tego

ocenił(a) serial na 7
kaytranada

Chyba, że tak naprawdę Wells został przerzucony przez Zooma i od początku wiedział, że ma ukraść prędkość Barry'emu, a moment w którym myśleliśmy, że Hunter każe mu to zrobić po raz pierwszy, było tak naprawdę tylko kolejnym "przypomnieniem".

butcher4

W sumie, to ta teoria nawet ma sens.

ocenił(a) serial na 10
butcher4

No tak Zoom przerzucił go, skoro Barry musiał przerzucać Cisco i Wellsa jak trafili na Earth-2 to tak samo było z Zoomem i Wellsem za pewne.

ocenił(a) serial na 6
butcher4

Jakiego Zooma...
W odcinku 2x07 Wells chciał wrócić na E-2 po tym jak Zoom spuścił Barry'emu bęcki.
Po co miałby odstawiać tę całą szopkę skoro nikt poza Caitlin nie miał ochoty go zatrzymywać. Cisco i Joe wręcz go zachęcali, żeby wrócił do siebie, a Barry'emu to wisiało. Caitlin jeszcze zebrała opieprz od Cisco, że go zatrzymuje i jak chce, niech wraca.
Wells powiedział wtedy, żeby zaprowadzili go do działa prędkościowego i że nie potrzebuje ich pomocy, żeby wrócić na E-2. Jeszcze wtrąciła się Caitlin, że nie może przejść przez wyłom na co Cisco odpowiedział, że może, bo Jay nauczył ich jak przesyłać ludzi przez portale, więc prędkość speedstera jak widać nie jest potrzebna, żeby dostać się przez portal na inną Ziemię.
Widocznie u siebie w STAR Labs na E-2 Wells też miał działo prędkościowe, z którego skorzystał przechodząc przez portal, albo znalazł inny sposób. W końcu jest najbystrzejszy i najmądrzejszy z całej tej ekipy.

Samotna podróż między Ziemiami musi trwać dłużej, dlatego w E14 Barry zabrał najpierw Cisco i Jesse, a potem wrócił jeszcze po Wellsa. Pewnie sam też by dał radę przejść, ale Zoom mógłby go dorwać w połowie drogi.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Masz rację. To nie są drzwi czy jakaś teleportacja, tylko tunel prowadzący przez multiwersum. Może i obowiązują tam inne prawa fizyki, ale podróż wciąż musi swoje trwać.

ocenił(a) serial na 10
kaytranada

A co powiecie o tym że to Zoom przeniósł Wellsa przez wyłom. Tak jak to zrobił z innymi sobowtórami którym kazał zabić Flasha...

Powiedziałbym, że pewnie przeniósł go Zoom, wszak miał dla niego pracować, ale z drugiej strony Rupture ot tak przeszedł... ach ta konsekwencja.

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

Może drużynę zdradzi Caitlyn ? Sam Zoom powiedział ze w niej jest cząstka zła tylko trzeba ja wyciągnąć na zewnątrz

BjedronkA1920

Raczej to chyba będzie Cailtlyn. Henry, Cisco, i Iris na 100% nie. Wells na początku zdradzał, żeby ratować córkę, ale zrozumiał swój błąd przed całkowitym wyssaniem prędkości, a zoomowi już na pewno by nie zamierzał pomagać.

ocenił(a) serial na 6
lexus123

Są już Sneak Peeki!

#1 https://youtu.be/zh9iYgVaHQg
#2 https://youtu.be/zukB-E21XZ4

To będzie naprawdę dziwny odcinek.
Już nie mogę się doczekać.

użytkownik usunięty
Azazel94

Właśnie je przed chwilą oglądałem.
Czyżby tylko Jesse miała moce ? Jej serce nie biło - tak się wydawało. Biło z ogromną szybkością niezauważalną - tak samo jak barrego w 1 odcinku.
Wally chyba nic nie ma :\ lub ma uśpione moce jak Vibe

ocenił(a) serial na 6

Przecież, gdyby obydwoje dostali już teraz moce, to byłoby bez sensu. Bardzo dobrze się stało.

Oni nie mieli kontaktu z żadnymi chemikaliami jak Barry. Nie oberwali też piorunem, a jedynie wiązką tej energii z akceleratora, a to nie wystarczy, żeby stali się speedsterami. Tą samą wiązką oberwali też Henry i Iris.

Pewnie Wally i Jesse dostaną moce później. Teraz Berlanti i Kreisber się z nami bawią.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Henry i Iris niczym nie dostali. Najpierw był odrzut i upadli na ziemię zanim wiązka przeleciała przez pomieszczenie.

użytkownik usunięty
butcher4

O, to przynajmniej wiemy jak barry wróci :) Nie spojleruje - ten kto chce na FB flasha film

ocenił(a) serial na 6
Azazel94

Sneak Peek #3 https://youtu.be/9VtKQ9h3pWw

Azazel94

Kto chce się założyć o to, że serce Jessie nie stanęło tylko biło tak szybko, że Harry nie mógł wyczuć pulsu?

ocenił(a) serial na 8
Kwarc

Poważnie na to liczę. Ona o ile pamiętam nie była nigdy trafiona piorunem i jej połączenie z SF powstało inaczej, tak jak tu byłoby nieźle.

ocenił(a) serial na 6
Kwarc

Nie ma sensu się zakładać, bo na to wygląda.
Idealny scenariusz jak dla mnie - Jesse w śpiączce przez najbliższe 9 miesięcy, czyli budzi się gdzieś koło przerwy świątecznej, albo jeszcze lepiej, gdzieś koło 3x13-14 i wtedy nie będziemy musieli oglądać tego drewna, ale z drugiej strony pewnie będzie sporo Wellsa szlochającego nad jej łóżkiem.

Moce Wally'ego ujawniają się w finale w momencie stresu/kryzysu, kiedy będzie potrzebny Flashowi, który np. zostanie dojechany przez Zooma jak w S1 przez RF, kiedy Eddie uratował mu dupsko.
Wtedy mamy fajny cliffhanger z Wallym, który w S3 dostanie kostium i od pierwszego odcinka będzie się uczył od Barry'ego używania swoich mocy.

Ale niestety pewnie tak nie będzie. Zaraz wcisną się w obcisłe gatki, Cisco da im ksywki i jazda na miasto po Zooma. Mam złe przeczucie, że schrzanią przy wprowadzeniu nowych speedsterów, zrobią to za szybko i nie będzie tego boomu.

Opis 2x22 sugeruje, że Wally już ma moce. Obawiam się, że jutrzejszy odcinek zakończy się jakąś sceną z wibrującą ręką Wally'ego czyli pierwszym objawem jaki miał Barry i stąd ta jego chęć do pomocy Flashowi w kolejnym odcinku.
Inaczej to głupota, żeby tak palił się do pomocy bez żadnych mocy, ale akurat to w tym serialu nie powinno być żadnym zaskoczeniem.

ocenił(a) serial na 6
Azazel94

Zapomniałem jeszcze o tym Velocity, ale zostało ono już usunięte z jej organizmu przez transfuzję krwi, więc jeśli użyją tego jako argumentu przy daniu jej mocy już w jutrzejszym, albo w najbliższych odcinkach, to będę mocno zawiedziony i wkurzony.
Liczę nadal na śpiączkę.

ocenił(a) serial na 10
Azazel94

Haha a może Velocity skumulowało się w tkance tłuszczowej zanim zdążyli je z niej wypłukać xd i akurat w momencie trzaśnięcia jej resztkami z akceleratora uwolniło do krwioobiegu xd

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

akurat z Velocity to jest dobre wytłumaczenie, jakaś część mogła zostać (nie wiem jak procentowo jest skuteczna transfuzja krwi, u niej przed wszystkim był problem ze zbyt wysokim stężeniem, więc pewnie tylko większej części wystarczyło się pozbyć).

Chyba, że wolisz by w każdego walono piorunem :)

ocenił(a) serial na 6
lexus123

Na Moviepilot spekulują kto będzie villainem w S3 i według nich będzie to Reverse Flash. Ale nie Eobard Thawne, a Daniel West.
Przyznam, że też o nim myślałem, ale nie mam pojęcia jakby mieli to wszystko ze sobą połączyć skoro w komiksach Daniel jest bratem Iris, a w serialu postanowili, że jej bratem będzie Wally. W komiksach Iris była ciotką Wally'ego. Trochę zakręcili. Daniel musiałby być z innej Ziemi, co już byłoby nudne. Po co znów villain miałby wybierać sobie za cel swoich ataków Barry'ego i jego E-1?

Druga sprawa to co będzie dalej z Jesse i Wallym.
Piszą tam, że Jesse po otrzymaniu mocy może powrócić na E-2 i w sumie nie jest to wcale takie głupie. Po pokonaniu Zooma na E-2 będzie potrzebny jakiś speedster. Nie wiadomo co z Garrickiem czy jest człowiekiem w masce. Jeśli wprowadzą go do serialu to na pewno nie będzie zwykłe cameo, po którym po prostu sobie odejdzie i zostanie na E-2, a dłuższa rola, więc zrobi się zbyt tłoczno dla 4 speedsterów i ktoś będzie musiał zostać zepchnięty na dalszy plan.
Dlatego Jesse, która wraca na swoją Ziemię walczyć z przestępczością nie wydaje się takim głupim planem. W sumie nie zdziwiłoby mnie, gdyby np. CW albo jakaś inna stacja postanowiła zrobić spin-off o Jesse Quick. Serial o speedsterze już mamy, może teraz wpadną na pomysł, żeby zrobić serial o speedsterce. To takie moje przemyślenie.

Co do Wally'ego na Moviepilit spekulują, że może dołączy do ekipy LoT w S2, ale nie wydaje mi się. Speedster mógłby odwalić całą czarną robotę, odcinki byłyby nudne jak flaki z olejem.

Wally zostanie we Flashu, będzie tym, kim był Red Arrow dla Olivera, ale Jesse w sumie mogłaby zostać odesłana i ewentualnie czasem wpadać z wizytą do Harry'ego na E-1.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Barry mógłby odejść do LoT, jest tak głupi, że drużyna musiałaby go ratować co drugi odcinek :D

Azazel94

Wally ze swoja inteligencja? Mialby byc wsparciem dla Flasha? Juz to widze. I i z Barry'ego inteligencja pewnie obu trzebaby bylo ratowac.

ocenił(a) serial na 6
mania19

Potem go ogarną. Przecież nie będzie wiecznie debilem. Skoro jara się tematem budowania silników, to jednak coś w tej głowie ma tylko teraz robią z niego takiego bezmózga.

Azazel94

Iris caly czas jest beznadziejna wiec niewiadomo jak to z Wally'm bedzie

ocenił(a) serial na 6
lexus123

Promo 2x22 "Invincible":
https://youtu.be/OC49U33ad6o

Końcówka interesująca. Czyżby Zoom zabił kogoś bliskiego Barry'emu? Henry?

W sumie ten jego powrót w 2x20 i teraz ta rozmowa z Barrym, kiedy wrócił ze Speed Force wygląda trochę jak grunt pod pożegnanie Henry'ego.

ocenił(a) serial na 10
Azazel94

Czyżby Zoom potrafił otwierać portale ?

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Jak Henry powiedział w ostatnim odcinku, że zostanie na dłużej, to podpisał na siebie wyrok. Ewentualnie mógłby zginąć Joe, ale dwa razy w jednym sezonie tego mu nie zrobią.

ocenił(a) serial na 6
lexus123

Promo 2x22 z kilkoma dodatkowymi scenami:
https://youtu.be/vUKi7JnVt-w

Szykuje się niezła rozpierducha w Central City.
Zastanawia mnie o co chodzi z tym Zoomem, który otwiera portal(?)
Trochę to nie pasuje, bo skoro potrafiłby to robić, dlaczego nie otworzył go sam, tylko czekał aż Cisco to zrobi w E18.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

może wtedy był za wolny? teraz jest wzmocniony mocą Barrego więc może zyskał nowe umiejętności?

Azazel94

Ciekawe jak wygląda sprawa szybkości Flasha aktualnie do stanu przed trafieniem do speed force.

użytkownik usunięty
dunio_4

Pewnie taka sama jest