Z racji wyczerpania możliwości pisania postów (limit 1000) zakładam "nowy" temat, a właściwie jego kontynuację zapoczątkowaną przez BluRay2012.
Ostatnio był poruszany temat zdjęcia maski przez Zooma i reakcji na to Barryego. Ale.... moim zdaniem, tak na prawdę to zdziwnie Allena to reakcja na coś innego. Zwiatun jest tak zmonotwany, że sugeruje nam jednoznaczną myśl, ale już w niejednej zapowiedzi tak było... Niby ma być tak a w odcinku już jest inaczej. Co prawda Zoom ściąga maskę u siebie w więzieniu ale wg. mnie nie jest to odcinek 14 Oczywiście mogę się mylić, zobaczymy...
Na pewno Cisco mu pomoże. Skoro Wells nie wie jak go stamtąd wydostać to Cisco będzie odpowiednią osobą. Co do tej dwójki przyszłych sprinterów. Na pewno będą mieli te moce, ale aktywne będą dopiero w 23 odcinku - będzie to takie wprowadzenie do 3 sezonu.
Tak jak mówi przedmówca - jak jednodniowy sprinter może cofnąć się w czasie - co zajęło barremu 15 odcinków ?
Zdjęcia z 21 odcinka 2 sezonu "The Runaway Dinosaur"
http://comicbook.com/2016/05/04/the-flash-official-photos-from-kevin-smiths-the- runaway-dinosaur/
Teraz wiadomo co oznacza tytuł.
Szykuje się genialny odcinek.
Motyw grobu a'la Arrow. Ciekawe kto tam jest skoro widzimy każdego - Iris, Joe, Nora, Henry. Chyba, że Henry jest jakąś halucynacją. W ogóle dziwny będzie ten epizod przez to wymieszanie czasów, bo chyba tam, gdzie trafi Barry będzie przeżywał przeszłość, teraźniejszość i przyszłość jednocześnie.
Widzimy jak trzymają się z Iris za rękę, pewnie tam, gdzie trafi są razem i żeby nie musieć jej tłumaczyć tej skomplikowanej sytuacji, w której się znalazł po prostu będzie "grał" jej chłopaka, co pewnie pomoże mu podjąć decyzję odnośnie ich związku.
Sam powrót Nory i więcej Henry'ego sprawi, że ten odcinek będzie zajebisty. Brakowało mi Henry'ego.
Właśnie wpadłem na to czyj to grób. Brat Barry'ego.
W komiksach było tak, że pewnej nocy dwie kobiety Nora i Charlotte Thawne trafiły na porodówkę. Nora urodziła bliźniaki, a ta druga jednego chłopca, ale doktorek był nawalony jak szpadel i nie poradził sobie z komplikacją podczas porodu Charlotte.
Powiedział Norze, że jeden z bliźniaków urodził się martwy, a tak naprawdę obaj urodzili się zdrowi tylko właśnie jeden z nich trafił w ręce innej rodziny, a jakżeby inaczej - rodziny Thawne'ów. Myślę, że to grób brata Barry'ego, tzn. tego fałszywego (czy jak go tam nazwać) brata, a w celi Zooma jest Malcolm Thawne aka Cobalt Blue czyli teoria Nitryloimina, którą ja też typowałem może się sprawdzić.
Tam była Charlene Thawne , może i to będzie prawda ale w takim razie co z Eddiem już go nie zobaczymy w serialu ? Jeśli jego ciało zniknęło z E1 to w takim razie kim on jest na E2. Po co wprowadzać kolejną postać skoro on miał na imię Malcolm Thawne to czemu Barry ma się dowiedzieć o zmarłym bracie który nie jest Allenem .
Może i Charlene, teraz już nie pamiętam.
Henry wylądował w więzieniu i Barry raczej nie miał szansy, żeby odbyć z nim jakąś poważną rozmowę w trakcie krótkich widzeń, z której mógłby się dowiedzieć o bracie, który urodził się martwy. Z matką też nie mógł porozmawiać z wiadomych przyczyn.
Teraz będzie miał taką szansę i może dowie się, że nie był sam, a miał/ma brata.
http://thearrowverse.com/the-cws-cobalt-blue-explained/
Zajrzyj tu. Eddie nie ma swojego odpowiednika w komiksie. Możliwe, że to on będzie Malcolmem Thawnem. Nie wygląda raczej na rówieśnika Barry'ego, ani tym bardziej jego bliźniaka, ale na upartego... mogą też zrobić jakiś mashup jakich wiele w tym serialu.
W ostatnim odcinku, kiedy osobliwość zaczęła wciągać ciało Eddiego na jego szyi mogliśmy zobaczyć coś, co przypominało jakiś talizman (zdjęcie znajdziesz właśnie pod tamtym linkiem). Nie widziałem tego wcześniej u niego. Mógł mu go dać RF, który go więził. Rozmowa Eddiego z Wellsobardem była jakaś dziwna. Ktoś tam pisał, że podczas niej bawił się kobaltowym czymś. Ja tam nie pamiętam niczego takiego, musiałbym sobie jeszcze raz odpalić te sceny, a nie mam teraz na to czasu. Możliwe, że rzeczywiście tak było.
Eddie też potem zaczął się dziwnie zachowywać, kiedy już został uwolniony.
Tak naprawdę w serialu nie dowiedzieliśmy się niczego o rodzinie Eddiego. Nie było chyba mowy o jego rodzicach, a wspominał jedynie o babci Agnes, której pierścionek chciał wręczyć Iris. W komiksach to właśnie babcia i owy talizman odegrały sporą rolę w życiu Malcolma Thawne'a. Poza tym aktor, który grał Eddiego jest w sumie podobny do komiksowego Malcolma.
No i to jest dobre wytłumaczenie daje sporo do myślenia , jeśli miałby być to Malcolm Thawne aka Cobalt Blue , dlatego mówi się Człowiek w Żelaznej Masce to musi być to aktor grający Eddiego . Inna opcja była by zbyt naciagana bo z odcinka na odcinek dowiadujemy się coraz innej historii .
Właśnie Malcolm jest bratem Barrego tak naprawdę a jak napisano wczesniej przy porodzie ich podmieniono. Jakoś nie wiem bo jeżeli w tej masce jest Cobalt Blue to musiałby być z e-1 bo na innych jest w ogóle inne życie każdy jest kimś innym wiec po co zalezaloby Barremu na nim skoro jest z innej ziemi.
Nie sądzę aby to byli Joe, Iris, Nora i Henry. Według mnie to będzie coś w stylu "Opowieści Wigilijnej", tyle że zamiast duchów będzie Speed Force.
Wiele wskazuje na to, że w grobie, nad którym stoi poruszony Barry nie leży jego brat, a on sam.
Jak wiemy RF chciał zabić młodego Barry'ego, skończyło się na tym, że zabił mu w złości matkę, ale może tam, gdzie trafi Barry RF zwieńczył swój plan. Taką teorię gdzieś odnalazłem i wydaje się być w sumie niegłupia.
W kolejnym odcinku zobaczymy nowy, nieco krótszy opening:
https://youtu.be/dYwyXEuJgc0
Znalazłem ciekawą teorię odnośnie człowieka w masce.
"Here is the theory: As we know the original Flash was the actor who plays Henry. I think they took him into series for a reason. He was the Flash on Earth 2. He was the Jay Garrick. Zoom prisoned him and stole his identity to act as the Flash. Then he killed hope of all people so entire city calls Flash a traitor and a bad guy. Wells also was never aware of the real Flash because probably the real Jay has never shown his face. Only later, the fake Flash (Zoom) revealed his face and Wells was asure that he was the Flash from the beginning. You may ask 'why Allen then'. As you know women don't have an opportunity to change their surname. Or maybe Henry's father was kinda drunk and he decided to not use his. Don't know. So the man in the Iron mask saying "Jay" didn't mean the Zoom. He meant himself. "
"Oto teoria: Jak wiadomo pierwotnym Flashem był aktor, który gra Henrego. Myślę, że wzięli tego aktora do serialu nie bez powodu. To on był Flashem na Ziemi 2 czyli Jayem Garrickiem. Zoom go zamknął, przywłaszczył sobie jego tożsamość i udawał Flasha. Następnie zabił w ludziach nadzieję przez co całe miasto uznało Flasha za zdrajcę. Wells również nigdy nie był świadom prawdziwego Flasha prawdopodobnie ze względu na to iż Jay nigdy nie ujawnił swojej twarzy. Dopiero Zoom jako Flash ją pokazał i Wells był przekonany, że to właśnie Hunter był Flashem od zawsze. Możecie zapytać 'dlaczego zatem nazywa się Allen'. Jak wiadomo kobiety mogą pozostać przy panieńskim nazwisku. A może ojciec Henrego był jakimś pijakiem i nie chciał posiadać jego nazwiska. Nie wiem. Zatem człowiek w żelaznej masce wystukując imię "Jay" nie miał na myśli Zooma tylko siebie samego "
Co myślicie? Przyznam, że o wiele ciekawsza niż ciągłe wałkowanie Eddiego czy Barryego.
To coś nowego. Na pewno nikt na to wcześniej tutaj nie wpadł, a już na pewno nie było to wałkowane po ostatnim odcinku, gdzie z ust Henry'ego padło nazwisko Garrick w kontekście panieńskiego nazwiska jego matki.
No przecież ja o tym pisałem kilka postów wcześniej tylko zaciekawiła mnie teoria z Malcolmem Thawnem . Niestety wtedy się że mną nie zgadzałes i pisałeś że to będzie nudne zakończenie bez przyszłości na kolejny sezon . Osobiście nadal uważam że Jay Garrickiem będzie osobą siedzącą w celi i aktorem będzie ten co gra Henryego Allena i oczywiście będzie speedsterem dlatego ma ten hełm albo tylko założony z przyczyn takich żeby nam zdradziła tożsamość gościa w finale .
I ja pisałem, w którymś poście, że nie bez powodu pokazali nam "starego Flasha" podczas podróży Barryego na Ziemię 2. To są właśnie takie "smaczki" serialowe, które mają nas naprowadzać na właściwe tory w kolejnych odcinkach. No ale pożyjemy zobaczymy... nie ma co gdybać :)
To wyżej, to był sarkazm.
Mnie już nic w tym serialu nie zdziwi. Podejrzewam, że nie zdziwiłoby mnie, gdyby nagle spod maski wyskoczyła Patty Spivot (tak, to też sarkazm).
Oni tak mieszają, mieszają, ktoś jak ja robi sobie nadzieje, że tam naprawdę będzie ktoś ciekawy i znaczący jak Bart Allen czy Eddie jako villain Cobalt Blue, a na koniec i tak się okaże, że prawdziwa jest najbardziej oklepana teoria ze wszystkich czyli pewnie Henry.
Jeżeli będzie tam Henry to już mamy gotową odpowiedź kto umrze w finale. Przecież nie dadzą nam dwóch Henrych. Dziwne by było, bo najpierw przez cały sezon pokazali go 2 razy, a teraz byłoby ich dwóch. Ani to wygodne dla aktora, ani dla ludzi od kręcenia i efektów, więc jeden z nich musiałby zginąć.
Wtedy spod maski wyskakuje Henry Garrick i w kolejnym sezonie jest speedsterem, co ponownie będzie dziwne, bo Wesley Shipp to koleś po 60-tce w serialu też już jest grubo po 50-tce. Taki (nie obrażając nikogo w tym wieku) dziadek biegający za Flashem? Jakoś średnio to widzę, choć dla fanów Flasha z lat 90-tych to na pewno będzie fajna sprawa.
Chyba, że nie będzie za wiele biegał i raczej będzie współpracownikiem w STAR Labs. Ktoś mądry i ogarnięty w temacie im się tam przyda.
Tylko nie wiem jak mieliby wyjaśnić imię Jay. Na E-1 jest Henrym, a tam byłby Jay'em. Poza tym na telefonie Barry'ego z E-2 był numer do jego matki i ojca, więc w takim razie kim jest ojciec Barry'ego na E-2. Nie jest to też do końca taka pewna teoria. Są luki.
Też o tym pomyślałem, ale nie pisałem o tym, bo myślałem, że to oczywiste. W każdym razie osobiście nie zawracam sobie głowy tą zagadką, bo to jawna ciuciu-babka. Nie dają żadnych poszlak, żadnych wskazówek, tylko się bawią z nami w zgadywankę, więc niezależnie od tego kto będzie ukryty pod tą maską, jego tożsamość będzie a-pullem, bo nie mieliśmy szans się tego domyślić, mogliśmy tylko strzelać... więc strzelam, że to Bart Allen, bo tak, o!
Opis 23 odcinka 2 sezonu "The Race of His Live" - finał 2 sezonu
Po tym jak Zoom (gościnnie Teddy Sears) wyjawia swój prawdziwy plan, Barry (Grant Gustin) przysięga zrobić wszystko aby go powstrzymać.
Premiera 24 maja 2016 r.
Bo Flarrow tak napisało? Oni co odcinek rzucają tymi swoimi świetnymi teoriami i żadna z nich się nie sprawdza.
No właśnie, pomysł RF jest jak dla mnie tak idiotyczny że nie wiem. Ciekawe czy to info jest chociaż prawdziwe. Zooma pokona Barry, albo człowiek w masce który byłby sprinterem.
sprawdzał ktoś to info? Ja na żadnych zagranicznych stronach nie znalazłam nic takiego.
Po co piszą takie rzeczy, już się napaliłam na RF <3 :(
Nie ma, bo oni to wymyślili. Jakiś czas temu rzucali podobnymi teoriami z dupy wymyślonymi przez siebie. Nawet nie pamiętam już czego dotyczyły, ale jak się je czytało to nie wiadomo było czy się śmiać czy płakać.
Mówimy o Flarrow. Portalu, który jeszcze jakiś tydzień-dwa tygodnie temu próbował wszystkich przekonać, że człowiekiem w masce jest Ronnie z E-1. To chyba mówi wszystko o ich poziomie.
Nie wiem skąd oni biorą te teorie, ale już się boję:
https://flarrow.pl/2016/the-flash-streszczenie-odcinka-2x23-the-race-of-his-life -final/
I tak pewnie żadna się nie sprawdzi. Pewnie prawdziwy Jay Garrick pomoże mu pokonać Zooma. Albo sam sobie z nim poradzi. Czasem trzeba sobie samemu poradzić, a nie ciągle polegać na innych.
A mnie zastanawia jak będzie wyglądać kwestia szybkości zooma. Czy jego aktualna szybkość dużo wzrośnie dzięki szybkości Flasha?
Raczej już sporo wzrosła. Twórcy chyba starają się to pokazać takimi ujęciami jak Zoom "przebiegający" przez Caitlin, czy to jak skręcił kark tym policjantom. My to widzielismy w zwolnionym tempie, ale taki Joe czy ten drugi ziomek widzieli po prostu upadających policjantów, a Zoom wyglądał jakby się nie poruszył
Co do przebiegnięcia przez Caitlin to nie kwestia szybkości, a opanowania wprowadzenia ciała w drgania w określonej częstotliwości, czego Barry się powoli uczy (przejście przez celę, czy bodajże przez ciężarówkę). Barry bez tachionów biegł trochę ponad 2 machy, Zoom ponad 6, Barry z tachionami ponad 8. Czyli po mojemu Zoom teraz biega jakieś 8 machów, więc jeżeli Barry wróci z taką samą mocą, to z tachionami będzie mniej więcej remis.
Barry nie musi się uczyć przechodzić przez obiekty stałe... On to już umie. Przejście przez ciężarówkę, wbiegnięcie przez ścianę ( 2 sezon odc. z RF) i w końcu przejście przez celę Zooma. A odnośnie prędkości... Jak skakał przez most, podczas walki z Trajectory, to biegł bodajże ponad 3 machy jak dobrze pamiętam.
Zoom ponad 6 ? Barry 8 ? Skąd te liczby ???
Przecież napisałem o celi i ciężarówce, chodzi mi o to, że Zoom znacznie bardziej opanował tę technikę.
Barry biegł 2 machy podczas wypuszczenia cząsteczki pod koniec I sezonu, potem odrobinę zwiększył prędkość, ale jak próbował przeskoczyć wąwóz to mu się nie udało i wydaje mi się, że nie doszedł do prędkości 3 machów. Było powiedziane, że Zoom jest 3x szybszy od Barry'ego w jego normalnym tempie, a po podpięciu tachionów Cisco powiedział, że Barry biegł 4x szybciej, niż normalnie. Reszta to zwykła matematyka.
Możliwe, jednakże pisząc taką wypowiedź powinieneś ją w takim razie podeprzeć właściwymi według Ciebie danymi. Poza tym konkretne wartości są zupełnie nieważne, ponieważ w serialu obrazowali je wielokrotnością. Prędkość Barry'ego jest prędkością do której się odnosimy, czyli 1x. Prędkość Zooma to 3x, a prędkość Barry'ego z tachionami to 4x. Niezależnie jaką prędkość konkretnie Barry osiągał, to przy powrocie ze Speed Force z pierwotną prędkością z tachionami powinien mieć podobną prędkość co Zoom. Jeśli się mylę bardzo Cię proszę o wyjaśnienie kwestii.
Jestem przekonany, że w którymś z pierwszych odcinków jak ujawnia się Zoom pada stwierdzenie, że jest 3 razy szybszy niż Barry. Poza tym w odcinku z tachion device Cisco mówi Barry'emu, że: "Yeah, you went four times
faster than you have ever been." Specjalnie to sobie sprawdziłem ;) Po tym stwierdzeniu Barry stwierdza, że to było już równie szybko jak... na co Wells go poprawia, że to już było szybciej niż Zoom. Więc skoro Barry z tachionami biega szybciej o 400%, to Zoom nie mógł być od niego szybszy tylko o 30%.
W odcinku 16 Flash już lekką ręką osiągał 2200 machów, a nawet udało mu się 3 machy na moment, gdy przeskakiwał przez most w 16 odcinku. Z tachion device było wspominane, że jego prędkość jest 4 razy większa, a w odcinku 18 s2 było pokazane że zoom i Flash mają prawie identyczną prędkość.
Obejrzyj sobie jeszcze raz tę scenę: w momencie jak Zoom dochodzi Barry'ego, jego emblemat zaczyna świecić na niebiesko i Barry momentalnie mu ucieka. Po prostu w momencie, jak Barry'emu brakowało prędkości, to załączało się tachion device.
@UP Mylisz się. Tachion device od początku działało, inaczej Zoom by zrobił papkę z Flasha, gdyż Wells mówił w którymś odcinku że Flash jest tak wolny że praktycznie stoi w miejscu patrząc na szybkość zooma. To świecenie się emblemantu, jest dzięki weelsowi który tak zaprojektował tachion device że z czasem zwiększała się szybkość, tzn tak jakby dodawało co jakiś czas jakiś tam % szybkości, obejrzyj sobie jeszcze raz odcinek 18 s2, wyraźnie mówi to.
Ja nie mówię, że do tej pory nie działało, tylko że dodawało mu dodatkowej mocy gdy tego potrzebował. Tak samo jak w trakcie biegu testowego: mówi, że da radę biec jeszcze szybciej i wtedy przeniósł się do innego wymiaru.
Nie jest powiedziane, że to ja mam rację, po prostu takie odniosłem wrażenie po tym odcinku ;) Na tym w końcu polega dyskusja :>
o tych 30% była chyba mowa gdy rozmawiali o technice biegu, że RF i ZOOM rzadziej dotykają ziemi dzięki czemu zyskują 30%. Ale piszę to tak z pamięci (oglądałem po ang), więc może coś pomyliłem :)
Mogło tak być ;) Na tym wykresie to nawet chyba było pokazane, że któryś z dwójki RF i Zoom ma jeszcze lepszą technikę, tylko nie pamiętam już który. Jedno jest pewne- Barry ma technikę beznadziejną :D
@kaytranada
,,Twórcy chyba starają się to pokazać takimi ujęciami jak Zoom "przebiegający" przez Caitlin, czy to jak skręcił kark tym policjantom.''
Mi się tam wydaje, że zoom przed otrzymaniem prędkości od Flasha już bez problemu by to potrafił. Imo dopóki Flash nie zmierzy się z zoomem nie zobaczymy jak bardzo zwiększyła się jego prędkość.
Inna sprawa to jest, czy barry nie będzie wolniejszy niż pod koniec 2 sezonu. W końcu przez 2 sezony ćwiczył szybkość, i od razu nie był tak szybki.