PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45485
5,9 13 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Z racji wyczerpania ostatniego tematu lexusa bla bla bla, otwieram nowy temat, który najpewniej będzie o sezonie 3, co w nim będzie, najnowszych informacji. Premiera sezonu 3 odbędzie się 6-9 Października, dokładnej daty nie znam.

ocenił(a) serial na 9

Tak patrząc na opis 9 odcinka i poprzednie odcinki, może to Dante, brat Cisco jest Alchemy? Każdy spodziewa się Juliana, a tu taka niespodzianka.

użytkownik usunięty
BluRay2012

Może, nadal nie jest wyjaśnione jak zginął dante lub zniknął.

ocenił(a) serial na 9

Mógł sfingować własną śmierć.

użytkownik usunięty
BluRay2012

Też ta maska rupture jest podobna do Alchemiego (troche)
Głos też trochę podobny.

ocenił(a) serial na 9

Według Kevina Smitha, w przyszłych odcinkach dowiemy się co tak naprawdę Barry zrobił z linią czasu.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Miałem rację z Alchemy. Savitar chyba jest z przyszłości. Pytanie czy jest z tzw Flashpoint czy tez nanieszal w czasie po powrocie Barryego do tej rzeczywistości. Pytanie czy Caitlin uzyskała moce we Flashpoint (raczej później i stąd ludzie z kultu Savitara wiedza jaka będzie w przyszłości) czy też wtedy gdy Jesse uzyskała moce. Obstawiam ze Savitar to Eddie, Savitar raczej pochodzi z Flashpoint i gdy RF sie cofnął wraz z Barrym rzeczywistość Savitara zaczela ulegac rozpadowi i cofnął sie w czasie dlatego wie co Flash zrobił. Inna możliwość to taka ze naprawdę jest bogiem szybkości

użytkownik usunięty
karol3w

Niee, chyba aż tak to nie. Savitar jest z teraźniejszości.
A i dowiedzieliśmy się kim jest alchemy ;v

Od dluzszego czasu bylo wiadomo ze Julian to Alchemy, mnie tylko ciekawi jak oni powstrzymaja Savitara czy zrobi to dopiero black flash bo jego pojawienie sie jest niemal pewne tzn tak mi sie wydaje

ocenił(a) serial na 7
Visionbios

na 100% pojawi sie Black Flash

ocenił(a) serial na 9

Ja od pierwszego odcinka obstawiałem dobrze a nabrałem pewnosci z odcinek czy dwa temu. Z tego co zrozumiałem ze słuchu to Savitar mówił że jest z przyszłości, a na pewno był w przyszłości skoro jego człowiek mówił o przyszłej Killer Frost. Jest kilka opcji albo Savitar jest kimś dotąd nieznanym z linii Flashpoint i gdy linia czasu zaczęła się sypać to przeniósł się do tej lub też po powrocie Barryego z Flashpoint cofnął się i stworzył Alchemyego a Barry potem wrócił do tej rzeczywistości. Jeśli to Eddie, to można przyjąć efekt motyla przez sam Flashpoint (ewentualnie skutki działań RF) i za drugim razem jego śmierć mogła pójść inaczej. Miał przecież ten wisior świecący na niebiesko i Savitar też świeci na niebiesko. Poza tym nawet jeśli jego śmierć poszła tak samo to nie wiemy co się stało po tym jak wpadł do ROBACZEJ DZIURY (nie mylić z czarną dziurą bo jak wiemy to nie była czarna dziura tzw. Osobliwość) Mógł zostać uratowany na Ziemi 2 lub na innej Ziemi, a jeśli na innej to być może doszło do wybuchu akceleratora po jego przybyciu i został speedsterem. Mógł też trafić do Speedforce. Ona chyba jest poza czasem dlatego wiedzą o zmianach. Savitar może też być bogiem szybkości, królem w Speedforce i być wkurzonym na Flasha za ciągłe zmiany w czasie, tylko dlaczego k...a nie jest wkurzony na RF? I dlaczego każe Alchemyemu przywracać moce ludziom z Flashpoint, skoro prawdopodobnie w pierwszej linii czasu ich nie mieli, bo Wells nie miał Star Labs, Cisco raczej nie był miliarderem więc linia Flashpoint różni się od oryginalnej.
Notabene ile czasu minęło od powrotu Barryego do przybycia Jesse Quick z Wellsem? Miesiąc czy dwa, bo chyba nie więcej? Barry spędził we Flashpoint 3 miesiące a wraca w momencie gdy zniknął czyli 3 miesiące wcześniej. To Skoro jedna linia czasu wymazuje drugą i nie tworzy nowego wszechświata, a czyny Flasha nie wpłynęły na Ziemię 2, bo pamietają TYLKO starą linię to powinni trafić też do Flashpoint a nie trafili i tu jest BŁĄD LOGICZNY.
Savitar to może być Hunter Zolomon który w Speedforce nabrał tak dużo mocy, ale w to wątpię, choć Zoom miał niebieskie iskry.
Może też nim być RF. Podróżuje teraz w czasie może ukradł tyle mocy ze stał się bogiem szybkości. Skoro w serialu Zoomem jest ktoś innym to może jest Savitarem.

ocenił(a) serial na 9
karol3w

Mój błąd co do Zooma, w komiksach Zoom i Profesor Zoom to 2 różne postaci, ale z Wallyego zrobili brata Iris

ocenił(a) serial na 10
karol3w

Z tego co było na końcu odcinka to wynika że Savitar nie jesteś postacią rzeczywistą jak na razie. Jedynie Flash go widzi bo pewnie Savitar jest w speedforce.

ocenił(a) serial na 7

Może będzie tak jak w komiksie :
http://vignette2.wikia.nocookie.net/marvel_dc/images/e/ef/Death_of_Savitar_01.jp g/revision/latest/scale-to-width-down/689?cb=20100104034230

ocenił(a) serial na 9
DjBufu

Reverse Flash przeciążył Barry'ego negative speed force, przez co Flash myślał, że zmienia się w Black Flasha. Flash: Rebirth, polecam.

ocenił(a) serial na 6

Kolejny, rozszerzony zwiastun crossovera: https://youtu.be/omVm4x5Q-CE

A w nim m.in Time Vault, prawdopodobnie Barry sprawdzi przyszłość dzięki Gideon tylko nie bardzo ogarniam jak, skoro jeszcze jej nie wynalazł, a kolejna podróż w czasie raczej odpada. Z drugiej strony Gideon mają też na pokładzie Waveridera albo chodzi o coś innego.

Azazel94

To pokoj gdzie Wells siedzial z gideon,po śmierci Wellsboarda gideon zostala, czyli wychodzi na to że Gideon z przyszlosci, powstala dzieki kolejnej pętli czasowej RF o_O

użytkownik usunięty
dunio_4

Gideon została stworzona raz, a to że można z nią się komunikować z różnych miejsc i z różnych czasów to co innego.

ocenił(a) serial na 6
dunio_4

Ja już się pogubiłem w tych liniach, za dużo w tym chaosu jak dla mnie. Jakbym tak usiadł i sobie to poukładał, to bym zrozumiał, ale wolę się w to nie zagłębiać.
Jak ktoś się orientuje w tym bardziej, to niech wytłumaczy co z tą Gideon.

Azazel94

Same linie czasu to nie problem, gorzej jest ze tworcy serialu sobie od tak ustalaja reguly podrozowania w czasie.

O tu sobie walnijmy cofanie w czasie gdy cos jest zlego, zeby nie bylo problemow damy jednego flasha. O tutaj sobie damy ze RF zostaje wymazany z lini czasu, a zabicie resztek czasowych nie kasuje kogos, a tutaj sobie walniemy RF ktory gdy tylko sie pojawil usuwa flasha i RF z innej lini czasowej. Nawet tworcom nie chce sie jakos sensownie wyjasnic ...

ocenił(a) serial na 7
dunio_4

Dla mnie gorsze jest że Flash i Legendy są traktowane jako jedno. Po Flashpoincie zrobiły się mega zmiany (choćby córka Diggla), ale już po zabawach legend wszystko właściwie pozostaje bez zmian, choć oni przy każdej okazji mieszają wielokrotnie gorzej niż Barry.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Barry wynalazł Gideon w przyszłości, Reverse Flash zdobył ją w jeszcze dalszej przyszłości, a potem sprowadził ja do teraźniejszości.

ocenił(a) serial na 6

Robbie Amell w wywiadzie dla comicbook powiedział:
"Więc... Fajną rzeczą jest, że kiedy jesteś martwy w tym świecie, zawsze jest inna Ziemia, ale myślę, że ta wersja (Earth-1) Ronniego jest martwa, ponieważ on poświęcił swoje życie, by ocalić miasto, ale wiesz, zawsze jest Earth-3, Earth-4, Earth-5..."
Zapytali też, czy ujrzymy go jeszcze kiedyś ponownie w serialu, Robbie odpowiedział "Mam nadzieję!".

Szkoda, że go uśmiercili, bo lubiłem gościa.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

On bardzo chce wrócić.

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Rick Cosnett (Eddie) też dość często mówił o tym, że chciałby wrócić, zwłaszcza jako czarny charakter.

ocenił(a) serial na 9
PesiTorres

Mam nadzieję, że w jakiś sposób wróci.

ocenił(a) serial na 9

Wally w kostiumie na planie 12 lub 13 odcinka:
https://www.instagram.com/p/BNKxDA-g8JW/

BluRay2012

Czy tylko mi sie nie podoba stroj jaki nosi Wally ? Wedlug mnie wyglada strasznie dziecinnie

Visionbios

Wiesz, w końcu to Kid Flash :D

ocenił(a) serial na 6

http://i.imgur.com/ieDaz4T.png
Komentarz zbędny :D

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Albert Desmond w komiksie był Mr Element i miał astralnego bliźniaka Alvina Desmonda Doktora Alchemy. Na Savitara mam jeszcze kilka pomysłów, może to brat Julka albo Ronnie, wszak chyba Julek pracuje w policji chyba od powstania osobliwości nad Central City.
Co do stroju Julka przypomina mi on strój wyznawców świadka z serialu 12 małp.

Zwiastun crossoveru z polskimi napisami:

https://www.youtube.com/watch?v=oIeGQZ4sQsw

ocenił(a) serial na 6

Concept art kostiumu Alchemy'ego:
https://i.imgur.com/1fwO95X.jpg
https://i.imgur.com/mndYXUU.jpg
Raczej nie można się do niczego przyczepić, wygląda bardzo dobrze.

Jeden z użytkowników reddita zauważył to, o czym pisałem już po 3x06:
Te ostatnie rozmowy Barry'ego i Iris są jak podkład pod pożegnanie Iris. Barry używa sformułowań typu "Nie ma Flasha bez Iris", "Nie potrafię tego robić bez ciebie" itp., które są typowe dla tego serialu tuż przed śmiercią danej postaci.
Nie pamiętam dokładnie, ale w S1 te rozmowy Iris i Eddiego przed śmiercią zrobiły się ckliwe, a już na pewno te Henry'ego z Barrym takie były "I love you son", sporo uścisków, morałów itd.

Dodając do tego niedawne zdjęcia z planu 3x09 mid-season finale wiele wskazuje na to, że Iris może umrzeć. Jak nie teraz (bo w sumie trochę na to za wcześnie), to prędzej, pod koniec sezonu. Zabije ją Savitar, który jak widać planuje niezłą rzeź.
W komiksach została zabita z rąk Reverse-Flasha, ale w serialu nie trzymają się takich szczegółów i robią swoje wersje postaci i wydarzeń.

Kiedyś będą musieli użyć tej sceny z finału S1, z Barrym w więziennym uniformie Iron Heights. Może po tym jak Savitar zabije Iris, Barry zabije Savitara i w S4 stery przejmie Kid Flash (przynajmniej na kilka odcinków), dzięki czemu mogliby rozwinąć tę postać. Przy Barrym będzie o to trudno.

Azazel94

W komiksach Iris tez zginela, ale barry przeniosl sie do przyszlosci i tam tez spotkal ja. Moze bedzie w serialu podobnie

W ten sposob znow na jakis czas dadza kolejna dziewczyne barrego -.-

użytkownik usunięty
dunio_4

"Może po tym jak Savitar zabije Iris, Barry zabije Savitara"
Jak niby Barry zabije Savitara xd

Jesli bedzie w formie czlowieka, to jest to mozliwe ;d

użytkownik usunięty
dunio_4

Wątpię, przy Zoomie gdzie nie wyglądał na człowieka, jeszcze sie tego spodziewalem ale tutaj?
Prosze Cie XD wyglada jak mini transformers. Nie pamietasz gdy otworzyl paszcze gdy prawie zabijal barrego?

Trochę się dowiedziałem o komiksie Flash'a i według mnie to się rozegra w ten sposób:
Barry ginie w połowie sezonu i trafia do SpeedForce, a pod koniec sezonu wraca jako Black Flash i pokonuje Savitara. Da to trochę miejsca na rozwój Wallie'go jako Speedstera.
Może znowu zobaczymy odcinek ze SpeedForce i rozmowę Barrego z Eobardem.

ocenił(a) serial na 9
Przemek_Kicinski

Ale oni nie trzymają się za bardzo komiksu.

ocenił(a) serial na 6
Przemek_Kicinski

Przecież Black Flashem został Zolomon. Zmienił się w niego w finale S2.
Barry już raz utknął w Speedforce, więc drugi raz to nie przejdzie.

Savitara pewnie pokona z pomocą Jaya Garricka, Jesse Quick, Kid Flasha, Killer Frost i Vibe'a (o ile ten nie przejdzie na stronę wroga jak w jego wizji, która raczej dotyczyła jego, a nie KF).

ocenił(a) serial na 6

A dlaczego nie? To, że Savitar, to jakiś pieprzony Decepticon nie wyklucza zabicia go :D
Raczej nie jest nieśmiertelny, a Barry ma pomocników i to wielu, więc temat jest jak najbardziej do ogarnięcia.

ocenił(a) serial na 6
Azazel94

Barry już raz był bliski zabicia villaina. Gdyby Savitar zabił Iris, to założę się, że tym razem by się nie zawahał.
Barry zabija Savitara, wpada po niego Zolomon aka Black Flash, którego pojawienie się zapowiadali przed sezonem i S4 przynajmniej na początku mógłby się kręcić wokół Kid Flasha.

ocenił(a) serial na 6
Azazel94

Ale nie ma co tak bardzo wybiegać w przyszłość, bo mamy dopiero 3x08, a te teorie chyba są zbyt zawiłe jak na CW :D

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

To Flash (Amerykański serial) mam wrażenie że tu wszystko jest możliwe (jak w Modzie na sukces, choć Moda jest chyba bardziej logiczna). Zo(l)om(on) zmienil sie w Black Flasha?

ocenił(a) serial na 6
karol3w

A na co ci to wygląda? https://youtu.be/rRCkjOkAM8Q

Amerykański, czy nie, to jednak wątpię, żeby go uśmiercili, bo to w końcu serial o Flashu, nie Kid Flashu. W komiksach zginął, ale to jest serial, tu nie wyciągają wszystkiego z komiksów w idealnym porządku.

Nawet jeśli miałby zginąć, to na pewno nie w połowie sezonu i raczej nie w tym sezonie. Kto miałby odpierać ataki Savitara i jego armii Rogues, którą najwyraźniej buduje posługując się Alchemym, niedoświadczony Wally? Barry nie daje mu rady, a Wally to już w ogóle byłby bez szans.
Dlatego na śmierć Barry'ego w połowie sezonu nie ma szans, ogólnie raczej nie ma.

Na postaci Wally'ego mogą skupić się w inny sposób. Dojdzie do tego najprawdopodobniej w odcinkach 13. i 14.
Wiadomo od kilku miesięcy, że w tym sezonie wróci Grodd. Barry ma przypadkiem trafić do Gorilla City, gdzie spotka Grodda i resztę goryli.
Z tego co tam kiedyś czytałem w jakimś wywiadzie, Barry ma tam trafić z Cisco i chyba Wellsem (tego drugiego nie jestem pewny). Piszę o odcinkach 13. i 14., bo w poprzednim sezonie to w tych odcinkach miała miejsce akcja na E-2, a jako, że serial sezon w sezon idzie tym samym schematem, np. 2x06 - pojawienie się Zooma, 2x06 - pojawienie się Savitara, 1x08 & 2x08 & 3x08 - crossovery itd., to stawiam, że Gorilla City rozciągną na 2 odcinki, które ponownie przypadną na 13. i 14. i wtedy Kid Flash będzie czuwał nad Central City, dzięki czemu nieco rozwiną tę postać i dadzą jej wolną rękę, a tak poważniej pewnie rozwiną go w S4.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

To o śmierci Barryegp było ironiczne tak jak tekst żeby zabił 8-letniego siebie dzień przed śmiercią matki, bo wtedy nie powinno być RF. Zoom na czarno no pewnie Black Flash/Black Racer ale zmory czasu powinny go uśmiercić, bo kosciotrup został z niego

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

"Śmierć" Barry'ego przerabiali już w tamtym sezonie, to drugi raz tego samego nie będą powtarzać.
Wycieczka do Gorilla City będzie 2 odcinkowa, mówili o tym na Comic Conie, ale z tego co mi wiadomo, to Wellsem który będzie tam z nimi ma być Harry, a nie H.R.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

W sumie to zabił Atom Smashera i Sand Demona w poprzednim sezonie.

ocenił(a) serial na 6

Barry dowie się w trakcie crossoveru o wiadomości z 2056 roku, którą Future Barry zostawił Rip Hunterowi, którą kilka odcinków temu odnaleźli Jax i Stein.

ocenił(a) serial na 9

Finał midseason przyniesie sporo zmian do serialu. Oprócz nowego metahuman, pojawi się nowy problem, coś czego się nie spodziewali, z czym Flash Team nie miał jeszcze do czynienia. Będzie to coś naprawdę dużego. Tak dużego, że twórcy rozważają zastąpienie tym Flashpointu jako głównego wątku sezonu.

użytkownik usunięty
BluRay2012

Ale pytanie, z czym jeszcze team flash nie mial do czynienia? XD