PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45376
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Z racji wyczerpania ostatniego tematu lexusa bla bla bla, otwieram nowy temat, który najpewniej będzie o sezonie 3, co w nim będzie, najnowszych informacji. Premiera sezonu 3 odbędzie się 6-9 Października, dokładnej daty nie znam.

użytkownik usunięty
Azazel94

Cisco ma rękawice założone, więc zgaduje, że właśnie co otworzył przejście dla Supergirl na Ziemię Flarrow-LoT :)

użytkownik usunięty

Nawet o tym nie pomyślałem hehe, no na pewno :)

ocenił(a) serial na 9

Flash, Iris i duży gościu w stroju do mo-cap (czyżby Savitar?)
http://yvrshoots.com/2016/11/the-flash-in-vancouvers-victory-square-with-iris-we st-big-bad-savitar.html

ocenił(a) serial na 9

Najbliższe odcinki serialu będą poświęcone 2 złoczyńcom tego sezonu. W odcinkach 6 i 7 zobaczymy Savitara, natomiast w 9 poznamy tożsamość Alchemy.

użytkownik usunięty
BluRay2012

Słabo że tak szybko poznamy Alchemiego - na 100% sądzę że to Julian. No bo kto inny? Tylko on jest nowy w obsadzie.

Tożsamosc czlowieka w żółtym stroju tez poznalismy w 9 odcinku sezonu 1 -.- A tutaj poznajemy pobocznej postaci

ocenił(a) serial na 6

Julian na 100%, to pewne odkąd zatrudnili Feltona.
Alchemy to tylko tło dla Alchemy'ego i tego całego kultu. To nie on jest tu main villainem.

Savitar będzie miał w 6. odcinku pewnie niewielkie cameo (widać go w promo, tę tajemniczą smugę), może w 7. dadzą mu więcej czasu na ekranie, a ujawnienie Alchemy w 9. odcinku to był niemal pewniak. Wtedy będzie mieć miejsce mid season finale. W S1 pokazali wtedy RF, a w Arrow Dark Archera.

ocenił(a) serial na 6
Azazel94

Miało być, że Alchemy to tylko tło dla Savitara, nie dla Alchemy'ego :D Błąd z rozpędu.

użytkownik usunięty
Azazel94

Jeśli do czasu ujawnienia kim jest Savitar nie dojdą nowe postacie to nie widze sensu że poznamy jego tożsamość. To tak jak w 1 odcinku - Rival, poznaliśmy jego tożsamość i co?

ocenił(a) serial na 6

Info z twittera: Katie Cassidy powróci do Arrow oraz do Flasha jako Black Siren.

użytkownik usunięty
Azazel94

Może w LoT ją uratują?

użytkownik usunięty

Dobra, mój błąd. Chodzi Ci o E-2 :P

ocenił(a) serial na 6

Tak tę z E-2, która jest uwięziona w Pipeline. Pewnie w najbliższych odcinkach zwieje, może podczas inwazji Dominators Star Labs zostanie uszkodzone i uwięzieni metaludzie uciekną.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Była uwięziona w Pipeline. Teraz pewnie siedzi w Iron Heights.

ocenił(a) serial na 6

Ktoś na reddicie przypomniał o Charliem. To brat Killer Frost z E-2, który wg jej opowieści zginął.
Raczej w tym serialu nic nie dzieje się bez powodu i pewnie jeszcze kiedyś wrócą do tego wątku.
Ten ktoś napisał, że może to Charlie, brat Caitlin z E-1 jest Alchemym, ale to odpada. Ktoś inny wspomniał o Charlesie Murray'u aka Iceberg. To komiksowy villain, który miał podobne moce do tych Killer Frost. Możliwe, że kiedyś zobaczymy tę postać w serialu. W komiksach należał on do Suicide Squad, podobnie jak serialowa Caitlin był chyba naukowcem czy profesorem i moce uzyskał w wyniku wypadku (Deadshot uciął jego prawą rękę i w wyniku jakiejś przemiany jego ciało wytworzyło nową rękę, która była zrobiona z lodu).
Myślę, że nie bez powodu pokazali postać matki Caitlin, która zajmuje się akurat kriogeniką i może po tej całej akcji z KF zbliżą się do siebie i w drugiej połowie sezonu wątek rodzinki Snow się rozwinie.

ocenił(a) serial na 6

Ciekawe zdjęcie z planu mid-season finale czyli 3x09: http://dctvu.com/wp-content/uploads/2016/11/Screen-Shot-2016-11-14-at-7.27.36-AM -1024x869.png

Na reddicie pojawiają się teorię, jakoby Savitar miał zabić Iris. W komiksach zrobił to Thawne, ale w tym serialu nie dbają za bardzo o takie szczegóły i lubią robić różne mash-upy.
Ja tam nie kupuję tego, w końcu w wycinku z gazety w Time Vault widzieliśmy nagłówek artykułu z 2024 napisanego przez Iris, ale na reddicie mają na to wytłumaczenie - Barry znów cofnie się w czasie, by uratować Iris i znów spieprzy linię czasu.
To IMO pogrzebałoby ten serial. Kolejna podróż w czasie, kolejna, nowa linia czasu i kolejny kretyński wybryk Allena, który kolejny raz pokazałby, że nie uczy się na błędach tylko działa impulsywnie. Ile można...

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Muszą coś zrobić by Barry nie był z Iris, wtedy będą mogli wprowadzić nowy wątek "miłosny", który będzie mógł się ciągnąć przez resztę sezonu.

ocenił(a) serial na 9

Shade potwierdzony jako złoczyńca 6 odcinka.

ocenił(a) serial na 6

Promo 4-odcinkowego crossovera (Supergirl, Flash, Arrow, LoT, początek 28.11 w Supergirl): https://youtu.be/_kb4iueCWyU

Za wątki humorystyczne odpowiedzialna będzie Supergirl oraz Green Arrow. Ta pierwsza będzie chciała zostać zaakceptowana przez paczkę, a GA nie będzie mógł się przyzwyczaić do obecności kosmitów (co jest dziwne, bo jak sam mówił w S2 - na wyspie widział rzeczy, które przekraczały zdolność rozumowania). Bardziej w roli śmieszka widziałbym Atoma. Felka pewnie też dorzuci swoje trzy grosze tylko tu problem jest taki, że te jej gadanie do samej siebie i gadanie pierdół przestało być śmieszne jakoś w drugim sezonie...

ocenił(a) serial na 6

Są już sneak-peeki. Pierwszy można olać, nic specjalnego. Kolejna drama rodzinki Westów. Tym razem w roli głównej Wally i spina pt. "Czemu mi nie powiedziałeś, Barry?" oraz monolog "Chcę być speedsterem i już! Tato, nie możesz mi zabronić!".

Sneak-peek #2: https://youtu.be/kuOPffNZACw
Caitlin wyjawia Cisco swoją tajemnicę i prosi go, żeby ją sprawdził "zwajbował" w przyszłości, bo boi się, że stanie się NIĄ (Killer Frost). Cisco to robi i widzi walkę z Caitlin (już jako KF) z kolejnego odcinka, ale ściemnia, że wszystko z nią w porządku.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Widać go tylko chwilę i dość niewyraźnie, ale Cisco wygląda nieźle w tym kostiumie.

ocenił(a) serial na 6

Keiynan Lonsdale (gra Wally'ego) wrzucił tę grafikę od bosslogic na IG: http://i.imgur.com/oAHZ6UI.jpg

Jakiś czas temu wklejałem ją tutaj. Albo gość hajpuje, albo kroi się jakiś niezły cliffhanger w najbliższym odcinku, np. Wally zostanie wrobiony przez Alchemy'ego. Odzyska moce, ale stanie się przy tym złym speedsterem, na jeden-dwa odcinki.
Ale raczej to odpada, bo kolejny odcinek jest o Killer Frost, cały zostanie poświęcony jej, więc upchnięcie w nim jeszcze Wally'ego jako evil speedstera nie wchodzi w grę. Cliffhanger będzie pewnie dotyczył ponownie Killer Frost, ewentualnie Savitara.

ocenił(a) serial na 6

Zdjęcia promocyjne 3x07 "Killer Frost": http://flashtvnews.com/the-flash-killer-frost-official-preview-images/26821/ngga llery/image/fla307a_0061b/#gallery

Jest H.R. (czyli na razie zostanie z Team Flash), Caitlin zamknięta w Pipeline, Caitlin grożąca Barry'emu soplem, Julian porwany przez Caitlin (tylko średnio to wygląda na porwanie, bo rozmawiają sobie jak kumple) i jeszcze więcej Caitlin.

ocenił(a) serial na 6

Kevin Smith potwierdził na IG udział Savitara w dzisiejszym odcinku (pewnie krótkie cameo, gdy uratuje tyłek Alchemy'emu przed CCPD): https://www.instagram.com/p/BM1584DjqjJ/

Tak btw, maska Alchemy'ego jest świetna.

użytkownik usunięty
Azazel94

Savitar tak wygląda? Trochę słabo
Jestem ciekaw czy TeamFlash będzie wgl w stanie go pokonać.
To już nie jest zoom :D

ocenił(a) serial na 7

Savitar jest tym czym powinien być Zoom, po słabo wykorzystanym Zoomie mam już dość Speedsterów a tu serwują Zooma 2.0... finał będzie taki -> Black Flash i wakacje w SpeedForce.

ocenił(a) serial na 7
nuul69

w dodatku wygląda beznadziejnie wolałbym klasycznego Savitara lub strój podobny do GodSpeeda jesli ma on byc bogiem predkosci..

A zapowiedz odcinka 7 jest po prostu kozacki, i caitlin zajebiscie gra role Killer Frost, i jeszcze ten glos jej OMG, cudo!!!

użytkownik usunięty
dunio_4

Ciekawi mnie to, że nikt nie widzi Savitara/God Speeda tylko Barry (w ostatniej scenie)

ocenił(a) serial na 9

Bo Savitar jest tak szybki, że tylko speedster może go zobaczyć.

użytkownik usunięty
BluRay2012

Nie mogę przeboleć tego jak szybki on jest.
Zoom ok. W 2 sezonie wydawał się nie do pokonania, ale jakoś ta jego prędkość była troszkę podobna do Flasha, ale tutaj?? Savitar jest nie 4 nie 5 razy szybszy od Flasha
Pewnie jakieś 10 xd
A i chyba nie jest człowiekiem?

,, 2 sezonie wydawał się nie do pokonania, ale jakoś ta jego prędkość była troszkę podobna do Flasha''

Eche, eche. Zoom był tak szybki na początku sezonu 2, że flash przy nim praktycznie stał w bezruchu :D

użytkownik usunięty
dunio_4

Troszkę napisałem ;)
Zoom wydawał sie bardziej "do pokonania" no bo Flash mógł ją jakoś nadrobić - tachiony itd.

Na savitara tez sie cos znajdzie :D Zreszta tak mówisz o zoom. ale tez każdy dziwil sie jak zooma pokona

A ja cos czuje ze Black Flash może załatwić savitara ;d

użytkownik usunięty
dunio_4

Nie wiem jak wam ale Savitar trochę predatora przypomina xd
http://www.tinypic.pl/1ipx9bh5brga
Czy to jego kombinezon? Czy to po prostu jakaś istota inna?
Jak pierwszy raz Zooma zobaczylem to myslalem ze to tez nie jest czlowiek hehe.
A i jak barry mu ucieknie z jego szponów?

ocenił(a) serial na 9

Oficjalny opis 8 odcinka "Invasion!"
BOHATEROWIE KONTRA KOSMICI W EPICKIM CROSSOVERZE - Gdy kosmici zwani Dominatorami atakują Central City, Barry (Grant Gustin) biegnie do Star City aby poprosić Green Arrowa (gościnnie Stephen Amell) o pomoc w powstrzymaniu ich. Zdając sobie sprawę, że walka z Dominatorami ich przerasta, namierzają Legends of Tomorrow, a Barry i Cisco (Carlos Valdes) otwierają wyłom, aby ściągnąć ich sekretną broń - Supergirl (gościnnie Melissa Benoist). Kiedy wszyscy super przyjaciele się zbierają, wychodzą z planem ataku na Dominatorów, ale szokujący sekret związany z Flashpointem zostaje ujawniony i nagle nikt nie jest pewny komu może ufać. W międzyczasie, Wally (Keiynan Lonsdale) chce pomów w walce z kosmitami, ale Iris (Candice Patton) mówi mu, że nie jest gotowy.
Premiera 29 listopada 2016 r.

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Czyli Wally jednak stanie się Kid Flashem, przemianę w evil speedstera można wykluczyć.
Z tego co widzę po opisach pozostałych seriali, chyba Supergirl można sobie odpuścić. Opis nie wskazuje, żeby miało się tam dziać coś ciekawego związanego z Dominatorami, chyba dopiero we Flashu wszystko się zacznie, a niby miał to być 4. odcinkowy crossover...

Szykuje się też kolejna drama, tym razem związana z Diggiem i Barrym. Pewnie Felka wygada się o małej Sarze i Digg strzeli focha na Flasha. Może dostanie jeszcze kolejny wykład od Olivera.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Z tego co czytałem to, Barry ma sam się przyznać Diggelowi co zrobił. John nie będzie miał mu tego za złe, tylko da mu wykład na temat moralności czy jakoś tak.

ocenił(a) serial na 9

Flash powróci z przerwy świątecznej 24 stycznia.

ocenił(a) serial na 9

Oficjalny opis 9 odcinka 3 sezonu "The Present"
BARRY SZUKA POMOCY U JAYA GARRICKA - Z Alchemy i Savitarem wciąż stanowiącym zagrożenie, Barry (Grant Gustin) nie jest w stanie skupić się na świętach, a zwłaszcza jego związku z Iris (Candice Patton). Zdeterminowany powstrzymać Savitara, Barry udaje się na Ziemię-3 po poradę od Jaya Garricka (gościnnie John Wesley Shipp). Wally (Keiynan Lonsdale) chce pomóc Barry'emu walczyć z Savitarem i wyjawi mu, że trenował z H.R. (Tom Cavanagh), co nie podoba się Allenowi. Gdy Cisco (Carlos Valdes) stawia czoła pierwszym świętom bez jego brata, Dante (gościnnie Nicholas Gonzalez), stare rany się otwierają.
Premiera 6 grudnia 2016 r.

Czyli Barry nie będzie trenował Wally'ego. Bardzo dobry pomysł, bo to na pewno powstrzyma go przed zabawą w Kid Flasha.

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Pewnie znów się okaże, że kolejny speedster jest szybszy lub równie szybki co Barry. Jesse była tak samo szybka, teraz pewnie pora na Kid Flasha.
Nie wiem jak to było w komiksach, ale raczej to Flash był szybszy od Kid Flasha, chociaż z drugiej strony ten drugi chyba potrafił kraść prędkość innym speedsterom, więc sam już nie wiem.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Nie zdziwiłbym się gdyby zrobili tak, że Wally jest szybszy od Barry'ego.
Natomiast co do tego kto jest szybszy w komiksach, to jest to jednak Wally. Kto czytał komiksy z Flashem Geoffa Johnsa ten wie.

BluRay2012

Tylko ze Wally gdy był jeszcze Kid Flashem, to nie był wcale szybszy raczej. A swoja szybkosc wymaxowal raczej jak barry allen juz byl w speedforce

ocenił(a) serial na 9
dunio_4

Mogę się mylić, bo komiksy z przed kryzysu czytałem parę lat temu, ale Barry stwierdził, że Wally jest szybszy od niego, ale Wally nie chciał tego okazać, żeby nie zawstydzić Barry'ego. Nie jestem pewny czy to dokładnie powiedział, ale na pewno coś podobnego.

BluRay2012

Hm, w lidze młodych Kid Flash był na początku wolniejszy od Flasha. Sam już nie wiem jak to jest xd

ocenił(a) serial na 9
dunio_4

W tym serialu Kid Flash był duuuużo wolniejszy niż w komiksie.

ocenił(a) serial na 9

Zdjęcia z crossoverowego odcinka:
http://comicbook.com/2016/11/18/new-flash-invasion-crossover-images-released/24

użytkownik usunięty
BluRay2012

Hmm mam pewną teorię, może ktoś już na to wpadł - Ejdż Ar mówi że to jego asystent rozwiązał zagadke Wellsa z E-2, wiec to moze ten asystent udaje wellsa z ziemi-19? W końcu po co mu ten "zmieniacz twarzy".

ocenił(a) serial na 9

Nie zdziwiłbym się gdyby tak się stało. No bo w sumie, dlaczego nie? HR coś ukrywa. Może to właśnie to? Na jego miejsce zawsze może wrócić Wells z E-2.

Jeśliby to jego asystent rozwiązał zagadkę, to nie powinien byc bardziej mądrzejszy jesli chodzi o wiedze z nauki? Tak mi się wydaje