PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45376
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Z racji wyczerpania ostatniego tematu lexusa bla bla bla, otwieram nowy temat, który najpewniej będzie o sezonie 3, co w nim będzie, najnowszych informacji. Premiera sezonu 3 odbędzie się 6-9 Października, dokładnej daty nie znam.

ocenił(a) serial na 9

Faktycznie podobne. Może to zbieg okoliczności, albo Easter Egg.

ocenił(a) serial na 9

Parę ciekawostek z wywiadu z producentem wykonawczym serialu Toddem Helbingiem:
- Alchemy będzie używał Kamienia Filozoficznego do odtwarzania metaludzi z Flashpointa. Jest w pełni świadom, że do niego doszło i posiada wspomnienia z Flashpoint.
- Iris i Joe nie rozmawiają ze sobą z powodu czegoś co stało się w 2 sezonie (pewnie chodzi o jej matkę)
- oprócz drobnych zmian w poszczególnych postaciach drużyna STAR Labs pozostanie ta sama
- Jesse dopiero co odkryła swoje moce i chce uczyć się od Barry'ego.

ocenił(a) serial na 6

Rozszerzone promo 3x03 "Magenta": https://youtu.be/rwbqlThMsHE

"Run Jesse, run!". Tak IMO powinien być zatytułowany ten odcinek.

użytkownik usunięty
Azazel94

To Savitar zabił Rivala?

ocenił(a) serial na 7

to była ręka jakiegoś robota/demona wiec nie wiadomo czy to Alchemy, Savitar czy ktos inny

ocenił(a) serial na 6

Kanał The Flash 4K, wrzucający sceny z Flasha w wysokiej jakości zatytułował ostatnią scenę "Savitar Kills The Rival !", piszą pod spodem, że ta rękawica wygląda trochę jak rękawica Savitara, ale mi on jednak nie wygląda jak Savitar, bo zacznijmy od tego, że to nie jest żadna rękawica, tylko coś jak bioniczne ramię.

Twórcy Flasha zarzekali się jeszcze niedawno, że nie obsadzili aktora do roli Savitara. Może mi to umknęło, ale ja tam nie widziałem żadnych oficjalnych informacji z ust Berlantiego lub innych ludzi od Flasha, że w S3 pojawi się Savitar.
W komentarzach pod filmikiem fani piszą, że może to Mirror Master. Na szybie pojawiał się napis "Alchemy" i spekulują, że może Mirror Master robił to na polecenie Alchemy'ego, ale tu też mi ta ręka nie pasuje.

użytkownik usunięty
Azazel94

Nie każdy speedster wygląda tak jak w komiksie np. Rival.
Może to rzeczywiscie Savitar

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Aaron Helbing powiedział że Savitar oraz Alchemy są skutkiem Flashpoint. I ma on być tak groźny jak to tylko możliwe dlatego stanowi duze wyzwanie dla speców od efektów wizualnych

ocenił(a) serial na 6
nuul69

Ok, to chyba mamy odpowiedź.

ocenił(a) serial na 6

Zdjęcia promujące kolejny odcinek: http://flashtvnews.com/the-flash-magenta-preview-images/26308
Na jednym z nich Iris stoi nad łóżkiem jakiegoś ziomka, ciekawe kto to: http://flashtvnews.com/wp-content/gallery/magenta-real/FLA303a_0117b.jpg

ocenił(a) serial na 6
Azazel94

Mem dla tych, którzy widzieli 3x02: https://i.redditmedia.com/ZD9Zss1RmXybTmD128VcduieTlIHOHtixqnIjXBAiwo.png?w=246& s=3d1104cfeccee11c4abc49dedccab06c

użytkownik usunięty
Azazel94

O ja nie mogę ;D

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

To ojciec Magnety.

użytkownik usunięty
Azazel94

Czyli wygląda na to, że Magenta będzie chciała zabić swojego ojca?
Zgaduje, że Iris na jednym ze zdjęć widzi zbliżający się statek/tankowiec jak jest w szpitalu i prawdopodobnie to ojciec Magenty jest za nią.

użytkownik usunięty

Pewna teoria uzytkownika reddita na temat RF z końcówki 3x01

"Aby wyjaśnić dokładnie sprawę, będziemy używać następujących nazw dla Reverse Flasha:

Eobard – czyli oryginalny Eobard Thawne, który wrócił ze swojej linii czasu by zabić młodego Barry’ego Allena i ostatecznie zabił Norę Allen.
Eobeard – Eobard z zarostem (Eobródka), który siedzi uwięziony w szklanej klatce na linii czasu flashpoint.
OGobard – również oryginalny Eobard Thawne, który wrócił by zabić młodego Barry’ego Allena i ostatecznie zabić Norę Allen. Ten, który został znokautowany przez Barry’ego i zniknął w momencie kiedy Barry wrócił po raz kolejny do nocy zabójstwa na koniec odcinka „Flashpoint”.
Wellsobard – Eobard, który podszywał się pod Harrisona Wellsa.
Jest na to jedynie jedno wytłumaczenie.

OGobard nie zniknął ponieważ został nadpisany przez Eobarda, ale zniknął ponieważ powrócił na swoją oryginalną pozycję.

Ale po kolei:

Kiedy Eobard przybył, by zabić Norę za pierwszym razem, po jej zabójstwie wybiegł z domu Allenów. Widzieliśmy to w odcinku “Tricksters”. Wybiegł, zdjął maskę i zapytał Gideona, co się stało. Wtedy znalazł Harrisona Wellsa, zabił go i został Wellsobardem.

Kiedy Barry powrócił by ocalić swoja matkę, znokautował Eobarda i zabrał go do przyszłości, gdzie stał się on Eobeardem. Na tej linii czasu, Eobard leżał na ziemi w tym samym momencie, kiedy na poprzedniej linii czasu stał na ulicy.

Barry poprosił, by Eobeard zabił Norę Allen. Eobeard wraca w czasie i zakłóca linię czasu ponownie. OGobard znika, ponieważ powrócił do pozycji wyjściowej z poprzedniej linii czasu – czyli krzyczy na Gideon na ulicy.

Wizualizując, wyobraźmy sobie, ze kiedy Eobard znika z podłogi, pojawia się jednocześnie na ulicy – tak jakby nic się w międzyczasie nie zdarzyło. Ten Eobard nie pamięta, iż został pobity przez Barry’ego, jego zmartwieniem jest jedynie jego oryginalna linia czasu.

Jest to delikatny temat, ale teoria ma chyba jakiś sens.

Podsumowując, Eobard leżący na podłodze nie zniknął, a jedynie zmienił swoją pozycję na tę oryginalną. Barry spartaczył i stworzył 2 Eobard-ów – jednego, który został później, na koniec pierwszego sezonu, wymazany, oraz drugiego, na którego nie wpływają podróże w czasie (Żywy Paradox)."

ocenił(a) serial na 6

Widziałem tę teorię, potem chyba pisali o niej ci z Flarrow.
Ma sens, może jak inni to przeczytają, wreszcie przestaną się tak tego czepiać. Mi też było ciężko to załapać, ale teraz wszystko jest jasne.

Ta teoria jest za przeproszeniem debilna. A autor piszący tą teorię chyba nie ma bladego pojęcia jak działa linia czasu. Jeśli ktoś się cofa w czasie, to już wszystko resetuje od nowa, nie ma możliwości wrócenia do tamtej linii czasu z Wellsobard, przecież to jest kuźwa bez sensu, dopiero inna zmiana może przywrócić PODOBNĄ linie czasu, bo zawsze jest inna linia czasu

Zmiana czasu następuję nie tylko przez bezpośrednie wpłynięcie na czas, ale też pośrednie. Skoro w linii jednej wydarzenie nastąpiło przez jakieś losowe skutki, a ktoś kto cofnął się w czasie przeszkodzi w tym, to już zmienił coś.

Prawidłowo RF powinien zabić znienacka Flasha z odcinka s02e23 i cofnąć się do przyszłości razem z naszym barrym, co pozwoliłoby RF z sezonu 1 zabić norę allen gdy się ocknie.

Zaraz za zabijaniem resztek czasowych przez zooma, to jest najdebilniejsza i największa dziura fabularna. Autorzy serialu sami się już pogubili w tym, bo arrow wątpie zeby mial takie dziury fabularne gdyz nie ma tam podrozy w czasie.

dunio_4

Już nie wspomnę o tym że w s3 e1 RF wystarczy że się pojawił, i wystarczyło znikniecie RF i Flasha, a gdy w odcinku s2e23 powstrzymuje RF przed zabiciem, to Barry z s1e23 znika dopiero gdy Flash powstrzymuje RF.

A przeciez Flash cofnal sie 2 razy nic nie zmieniajac, i zostala prawie taka sama linia czasu.

Dziura fabularna goni dziure, szkoda gadac

ocenił(a) serial na 7

nie ma to jak tworzyć szalone teorie do dziwnych decyzji scenarzystów :)

najsłabszym elementem jest zniknięcie "Eobarda" i przeniesienie go na ulicę, bo on ma swoją "pozycję na linii czasu", bo wg dotychczasowych odcinków, nie ma czegoś takiego jak pozycja na linii czasu, każda zmiana ma wpływ i nikt się nie teleportuje na "swoje miejsce".

ocenił(a) serial na 6

Opis odcinka 3x05 "Monster"

CAITLIN UDAJE SIĘ DO SWOJEJ MATKI PO POMOC W SPRAWIE JEJ ROSNĄCYCH META MOCY — Zdesperowana, by zrozumieć co się z nią dzieje, Caitlin (Danielle Panabaker) odwiedza swoją matkę, Dr. Tannhauser (gościnnie Susan Walters), słynną badaczkę biomedycyny, w nadziei, że matka udzieli jej kilku odpowiedzi w sprawie jej rosnących mocy.
Jednak, kiedy Dr. Tannhauser traktuje swoją córkę jak obiekt badań, Caitlin wychodzi z siebie i dochodzi między nimi do poważnego spięcia.
W międzyczasie, po tym jak tajemniczy nowy meta-człowiek atakuje Central City, Barry (Grant Gustin) próbuje przekonać Juliana (Tom Felton), by dopuścił go do sprawy.

Reżyser: Kim Miles
Scenariusz: Zack Stentz
Premiera: 1/11/2016.

Zapowiada się nieźle. Mamuśka pewnie wprowadzi moce Caitlin na wyższy poziom. Ta z E-2 też miała problemy z matką i stała się przez to oziębła.
Tę Caitlin raczej to nie czeka, nie stanie się villainem, ale może czasem będzie miała różne odpały i ciężko będzie jej panować nad mocami.

Tak btw, kolejny członek Team Flash, który odkrywa, że posiada moce i ukrywa to... Z Cisco było tak samo, bał się komukolwiek o tym powiedzieć , tłumaczył to tym, że skoro RF dał mu te moce, boi się, że stanie się taki jak on.
Pewnie wymówką Caitlin będzie KF z E-2.
Oby tylko z Wallym tego tak nie przeciągali. Jeszcze brakuje, żeby on ukrywał swoje moce, chociaż mam takie wrażenie, że on też je posiada albo coś na ten temat wie, bo gdy Barry powiedział w poprzednim odcinku, że celem Alchemy'ego jest dać moce wszystkim tym, którzy mieli je w linii Flashpoint, Wally miał nietęgą minę.

Odcinek 3x07 zatytułowany jest "Killer Frost", więc pewnie tu będzie kulminacja mocy Caitlin i wszyscy się o nich dowiedzą.

ocenił(a) serial na 6

#1 Sneak-peek 3x03 "Magenta": https://youtu.be/FjLjlulhXQQ

Wreszcie jakiś sneak-peek, gdzie oprócz pitu-pitu jest też jakaś akcja. Ciekawe czy Barry ujawni się Julianowi ratując go i czy w ogóle podejmie taką próbę. Wtedy ten raczej sam by się domyślił, bo już ostatnio był podejrzliwy.

ocenił(a) serial na 6

Kilka kwestii, które poruszyła Violett Beane (Jesse Wells/Jesse Quick) w swoim ostatnim wywiadzie:
- Gdy była przesłuchiwana do roli nie wiedziała, że zagra speedsterkę Jesse Quick,
- Potwierdziła, że Flashpoint objął tylko E-1, moce Jesse nie są więc wynikiem Flashpointu, a działania ciemnej materii, podczas odtworzenia wybuchu w S2. Nic też nie zmieni się w życiu Jesse i Wellsa, to będą te same postacie, co w S2,
- Zobaczymy scenę, gdzie początek miały moce Jesse,
- Jesse i Wally będą kontynuowali flirtowanie,
- Jesse po kilku odcinkach wróci na E-2, Wells także, ale tego akurat nie wie na 100%, bo jako, że Tom jest stałym członkiem obsady, będzie musiał wcielić się w jakąś postać i tu możliwe, że zobaczymy któreś z innych obliczy Toma Cavanagha, ale nie będzie to Wells z E-1, bo chyba w niedawnym wywiadzie producent wykonawczy potwierdził, że Wells z E-1 pozostał martwy,
- Wells od razu kapnie się, że coś się pozmieniało (czyt. Barry spieprzył linię czasu). Odkryją, że są w S.T.A.R. Labs nowe pomieszczenia oraz kilka sytuacji, które nie będą wyglądały tak samo, Wells z początku będzie dawał prztyczki Barry'emu, coś na zasadzie "Co ja ci mówiłem o podróżowaniu w czasie?" itd., ale raczej z humorem,
- Na tę chwilę Jesse nie jest brana pod uwagę w crossoverze, ale "wszystko jest możliwe",
- Barry i Jesse będą współpracować w najbliższym odcinku. Spotkają kilku villainów (na pewno będzie to Magenta, prawdopodobnie Mirror Master, niewykluczone, że także Alchemy lub Savitar), z którymi stoczą walkę. Według opisu odcinka, nie pójdzie ona najlepiej, bo Jesse nie dostosuje się do jednego z poleceń Barry'ego i wpadnie w tarapaty. W wywiadzie Violett podkreślała że jej postać będzie traktowała Barry'ego i jego rady z szacunkiem i uwagą, bo ma on w tym co robi duże doświadczenie, ale jako, że jest nastolatką będzie miewała odpały typu: "Nie potrzebuję cię, nie potrzebuję trenera, dam radę sama" itd.,
- Jesse dostanie swój własny kostium, stanie się to prawdopodobnie w 3x04. W jutrzejszym odcinku w scenie z promo, gdzie Wells i Jesse siedzą i rozmawiają, obok leży pudło. Prawdopodobnie w nim będzie kostium.

Tak sobie myślę, że całkiem możliwe, że będzie tam kostium Trajectory, Cisco trochę w nim pozmienia, dopasuje i pewnie dadzą go Jesse. Wątpię, żeby twórcom chciało się robić nowy strój dla postaci, która nie jest stałym członkiem obsady, tylko pojawi się w kilku odcinkach.

użytkownik usunięty
Azazel94

Speed lab - nowe pomieszczenie :D Ze sneak peeka to usłyszałem.

ocenił(a) serial na 6

Właśnie obejrzałem.
Wally strasznie zesrany jest z powodu Jesse, już w poprzednim odcinku dziwnie się zachowywał jak Barry powiedział, że Alchemy da moce każdemu, kto miał je we Flashpoincie, a teraz to. Coś jest z nim na rzeczy.
Jaki Allen zdziwiony Speed Labem :D I wystrojony, Iris też. Czyżby randka?
Pamiętam, że w wakacje zaraz na początku zdjęć kręcili scenę randki tej dwójki.

użytkownik usunięty

Wells tak samo zaskoczony jak Barry tym Speed labem :D
Nie mogę doczekać się tych "docinków" Wellsa w stronę Barrego, że znowu zakręcił linią czasu :)

Azazel94

Watpie by Toma Cavanagh wcielil sie w kogos innego, no bo w kogo? Wellsboard odpada, wells e1 tez. Z innych ziem, bez sensu.

ocenił(a) serial na 6
dunio_4

Ja też, ale tak wynika z jej słów, chociaż ona sama do końca nie wie albo nie chce powiedzieć. Prędzej to drugie.
Kręcą już crossover tj. 3x08, więc musi coś wiedzieć.

użytkownik usunięty
Azazel94

Uu Barry utknie w świecie luster ;p
Nie podoba mi się mirror master - oczywiscie w serialu.

ocenił(a) serial na 6

Pójdzie gadka motywacyjna od Iris i się wydostanie. Pewnie trafi tam przez Jesse, przynajmniej tak wynika z opisu odcinka.
Póki co ciężko ocenić Mirror Mastera skoro jeszcze go nie było, promo to za mało. Trzeba mu dać kilka odcinków.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Masz rację co do stroju Jessie jest to w zasadzie dokładnie ten sam strój. W rozszerzonym promo 4 odcinka widać do dość dokładnie. Porównałem sobie go z tym, który miała Trajectory i tylko emblemat dodali.

https://scr.hu/qkL7JR https://scr.hu/qkL7JR

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/50/a6/3a/50a63adba7279f50e2ecb776e7bf8 f98.jpg

ocenił(a) serial na 6

Flash i Trickster z Flash 1990's znów razem na planie!
http://i.imgur.com/67Sz7kj.jpg
http://i.imgur.com/NtyfSmf.jpg

Trochę się panowie zmienili. Zdjęcie pochodzi z planu odcinka 3x09.
Co prawda JWS i Hamill spotkali się już w 1x17, ale teraz to będzie coś innego.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Kolejny finał mid-season w którym ujrzymy Marka Hamilla zamiast głównego wątku sezonu (co mi kompletnie nie przeszkadza). Miałem nadzieję, że w tym sezonie Barry uda się na E-3 i spędzi tam cały odcinek z Jay'em (oby tak myło, byleby nie okazało się, że to tylko Post-Flashpointowy Trickster z E-1).

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Wygląda na E-3, bo ten Trickster jest zupełnie inny niż ten, którego znamy. Taki trochę jokerowaty wygląd z tym makijażem i ten strój... Na E-2 też byli dziwnie ubrani, więc to pewnie to. Czyli Welcome Earth-3.
Ciekawe kogo jeszcze spotka tam Barry. Ciekawi mnie bardzo historia Jaya Garricka. Dlaczego ma inne imię i nosi nazwisko panieńskie matki, co miał na myśli mówiąc, że on też popełnił te same błędy co Barry (kogo ratował, co namieszał?), z kim dotychczas walczył i czy powiążą jakoś historię Garricka z Flashem 1990's.
Zawsze brakowało mi sceny walki z Zolomonem, która skończyła się uwięzieniem go na E-2. Garrick miał być zdaje się w LoT, a póki co cicho na ten temat. Trochę tam Eobard ma za łatwo, a zaraz dojdzie jeszcze Darhk.

ocenił(a) serial na 6

Ciekawa grafika od bosslogic: https://i.imgur.com/L23hYCZ.jpg
Pod spodem był podpis z pewną teorią:
"Myślę, że Wally West zgłosi się do Alchemy'ego po speedforce, po czym przejdzie na Ciemną Stronę, niczym połączenie z Danielem Westem".
W serialu póki co nie było Daniela Westa aka Reverse-Flasha. Były spekulacje, że Flashpoint namiesza w rodzince Westów i sprowadzi w jakiś sposób Daniela Westa do serialu, potem spekulacje nasiliły się, gdy wyciekły zdjęcia tajemniczego speedstera, który potem okazał się jednak Rivalem.

Teoria niegłupia, bo jakoś tego Reverse-Flasha będą musieli w serialu pokazać. Wally nie jest do końca komiksowym pierwowzorem, bo jest bratem Iris, a w komiksach bratem Iris był właśnie Daniel, a dla Wally'ego była ciotką.
Może w serialu pokombinują właśnie w tym kierunku. Zawsze to jakiś twist i może takie doświadczenie by go nauczyło, żeby nie brać słodyczy od nieznajomego Pana :(

Póki co Kid Flasha nie ma na żadnych zdjęciach z planu (a kręcą już 3x09, który wyemitują jakoś w grudniu), nie ma o nim mowy również w crossoverze (3x08), ani żadnym zwiastunie najbliższych odcinków.

użytkownik usunięty
Azazel94

Może po prostu Wally widzi Black Flasha w lustrze, który po niego idzie?
Albo Mirror Master razem z Alchemym sprowadzi Daniela Westa/RF z Flashpointu przez lustro i w zamian uwięzi w nim Wally'ego?

ocenił(a) serial na 6

To jest fanowska grafika. To, co na niej przedstawione nie wydarzy się w serialu. Załączona do grafiki teoria jest nawet ciekawa.

Mirror Master i Alchemy nie sprowadzą Daniela Westa z Flashpointu, bo nie było go we Flashpoincie, a przynajmniej o niczym takim nie było mowy w 3x01, a Black Flash to zupełnie inna postać. Zoom zmienił się w niego w finale 2. sezonu i to taka Śmierć dla speedsterów, bo zwykła Kostucha by ich nie dogoniła, więc wymyślili kogoś, kto przychodzi i zabiera speedsterów. Ma się pojawić w serialu (możliwe, że zagra go ponownie Teddy Sears), ale nie wiadomo kiedy.

Azazel94

Wątpie zeby Wally West i Daniel West to te same osoby. W flashpoint tworcy juz przygotowali mu stroj, wiec raczej bedzie kid flashem, pojscie po moc do alchemego przez wallego jest tak debilne, ze jest mozliwe w jego stylu, w koncu rzucil sie pod samochod, a to juz osiagniecie xD, ale watpie ze alchemy by mu dal moc bo nic by nad tym alchemy nie zyskal, bo by byl po stronie flasha

ocenił(a) serial na 6
dunio_4

Źle zrozumiałeś. W tej teorii chodzi o to, że Alchemy da Wally'emu moce, ale uczyni go przy tym złym speedsterem i tu właśnie Alchemy by zyskał - kolejnego speedstera, bo Clariss się nie sprawdził.
Zrobił to z Magentą i Rivalem. Oni w tej linii po Flashpoincie nie byli źli, dopiero gdy Alchemy dał im moce stali się villainami. Magenta próbowała jeszcze z tym walczyć, ale w kolejnym odcinku chyba wróci znów do bycia złą, bo będzie kombinowała coś z Mirror Masterem.

Robili już kilka mash-upów w tym serialu, m.in Trajectory taki trochę mash-up z Edwardem Clarissem (V-9, które nasrało jej w głowie i wyparowanie/utknięcie w speedforce, to historia zapożyczona od komiksowego Rivala). Jako, że nie ma w serialu postaci Daniela i ciężko teraz będzie im kogoś takiego wprowadzić, mogą użyć Wally'ego, który będzie takim mash-upem z komiksowym Danielem i na jeden lub kilka odcinków stanie się zły, włoży czarny kostium i będzie służył Alchemy'emu. Potem jakoś go odczarują, Wally dostanie nauczkę, zachowa moce, które dał mu Alchemy i tak stanie się Kid Flashem.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Po ostatnim odcinku, to jest niemal pewny scenariusz. Wally dostanie moce od Alchemy (bo jeśli się jeszcze nie objawiły, to skąd miałby je mieć), coś namiesza, a potem Team Flash mu wspaniałomyślnie wybaczy, bo przecież "każdy z nas blablabla.... rodzina blablabla"

Azazel94

Tylko mi się wydaje, że Alchemy nie dawał nowej tożsamości Magnecie i Rivalowi, ale przywracał pamięć z flashpoint, jak było to w przypadku Rivala, więc można założyć że Magneta była taka jako postać w flashpoint linii. A wally był własnie tym dobrym.

Inaczej dla mnie jest bez sensu, że postacie mają drugą tożsamość,od tak bez żadnego powodu, dzieki Alchemy. ;d

No i powiem szczerze, aktor grający Wallego pasuję na zloczynce jak piesc do nosa xD

ocenił(a) serial na 6
dunio_4

Zobaczymy. Ja bym chciał go zobaczyć w takiej wersji, bo już mnie znudziła ta drętwa klucha zachowująca się jak 5-letnie dziecko.
Z każdego da się zrobić villaina. Spodziewałbyś się np. że taka Caitlin czy Cisco dobrze wypadną w roli tych złych? Albo taka Laurel? Ja Laurel czy Caitlin jeszcze mógłbym sobie wyobrazić, ale nie spodziewałem się, że Cisco tak dobrze odegra postać villaina Reverba z E-2 czy flashpointowego bogatego Cisco-dupka.

Wally też mógłby się sprawdzić na te kilka odcinków, a Alchemy tak naprawdę z tym kamieniem może wszystko. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby poprzestawiał trochę Wally'emu w główce jak robił z pozostałymi. Bo Clarissa i Magentę musiał przekonywać, żeby przeszli na jego stronę. Nie od razu byli tymi złymi.

ocenił(a) serial na 9

Tytuły wszystkich 3 crossoverowych odcinków (Flash 3x08, Arrow 3x08 i LoT 2x07) to "Invasion!".

ocenił(a) serial na 6

W najbliższym odcinku Barry utknie w lustrze Mirror Mastera.
Pytanie nie jak się stamtąd wydostanie, a jak będzie brzmiała gadka motywacyjna i kto ją wygłosi?

Dla mnie typy są dwa:
- Iris (standardowo),
- Jesse

I będzie to coś w stylu:
- Całe życie goniłeś niemożliwe, bla bla, kocham cię, [szloch], uda ci się, bo jesteś Flashem! - to oczywiście kwestia Iris.
- Ja jestem tylko kolejnym speedsterem, ale to ty jesteś Flashem! Run Barry, run! ~ Jesse.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

O ile się nie mylę, Flashowi nigdy nie udało się wydostać z lustra bez Mirror Mastera. Obstawiam, że Jesse zmusi Mirror Mastera do uwolnienia Barry'ego.

ocenił(a) serial na 9

Już chyba wiadomo jaki sposób Tom Cavanagh wcieli się w nową wersję Wellsa.
https://youtu.be/JO-uhhll9co
Wersja dla tych którym się nie chce się oglądać: Wells wraca na E-2, Team Flash nie chce się z nim rozstać, więc Wells wpada na pomysł żeby poszukali sobie innego Wellsa z innej Ziemi.

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Team Flash robiący casting na nowego Wellsa przy użyciu gogli Cisco? Trochę to dziwne.
Czyli ta scenka z promo z Wellsem-śmieszkiem w kapeluszu mówiącym głosem Zooma jednak zostanie użyta. Ciekawe kiedy pokażą tego nowego i jaki on będzie.

Azazel94

Nie zostanie użyta raczej, bo to był wells z ziemi 2, po prostu zdecydowali się nagrać od nową tą scenę

ocenił(a) serial na 6
dunio_4

Nie był z E-2, bo ani nie wygląda jak ten z E-2, ani nie zachowuje się jak on. Sama Caitlin była zdziwiona - "The sense of humor. That's new", a Barry miał podejrzenia co do niego przez ten żart i pytał czy on na pewno pochodzi z tej linii czasu. Nie mieliby po co nagrywać takiej sceny od nowa, bo w niczym to nie służy.
Mi to wygląda na nowego Wellsa, którego Cisco znajdzie zaglądając przez gogle w multiversum tak jak doradził mu Wells z E-2. Znajdą jakiegoś i ściągną go do siebie.

ocenił(a) serial na 8
dunio_4

Widzisz dunio jak się pomyliłeś z tym nowym Wellsem :) Scena była, nowy Wells jest itd. :)
Ale żeby nie było, my sobie kombinujemy po swojemu, a scenarzyści po swojemu, i jakoś ciężko trafić w to samo co oni :)

użytkownik usunięty
gonzo78

Ciekawi mnie bardzo co Wells chial powiedziec gdy wyruszal do E-2