Rząd USA nie pozwoliły prywatnej firmie na start rakiet prywatnej firmie gdyby nie zmuszony tak jak teraz FAA nie pozwoliło na start Starshipa przez miesiące. Zmienili zdanie bo wart miliardy STS okazał się workiem bez dna. W tym serialu nie widać by NASA było niedofinansowane i miało same kłopoty z technologiami.
To nieprawda. Po pierwsze aktualnie loty kosmiczne w USA są niemal całkowicie zależne od SpaceX, więc celowo nikt im pod górkę nie robi. Mało tego NASA zmieniła reguły konkursu na lądownik księżycowy przed samym rozstrzygnięciem tylko po to by wybrać StarShipa. Już wtedy przed złożeniem wniosków o lot orbitalny NASA właściwie oficjalnie wykazała brak zaufania do projektu SLS. SpaceX ma pewne problemy na własne życzenie, za szybko idą do przodu i zapominają o formalnościach. Cała wieża startowa została wybudowana bez pozwoleń. Także jeden z lotów testowych został wykonany z złamaniem limitów pozwolenia. Lot orbitalny z całkowicie nowego miejsca wymaga pewnych formalności i to jest normalne.
Co ty kogucik tak się spinasz , guma w gaciach ci pęknie . Oglądnij sobie jakiś facetów w kalesonach , może ci przejdzie .
Nie rozjemca , chciałem ci pomóc . Pamiętaj , ścieżka Sith to pasja , ścieżka Jedi to ograniczenia . Abstrahując , co XD ? Adobe XD , XD pc , Disney XD , chyba że ty dzieciaczek chcesz być całe życie , to trzeba było jeszcze LOL wklepać . Xd
Ty się dobrze czujesz? Opowiadasz o dzisiejszych czasach a ja nawiązuje do lat serialu czyli czasów zimnej wojny. Twórcy serialu za bardzo odpłynęli w nasze czasy myślowo. Teraz ty pomyśl czy to by przeszło wtedy.
Nie rozumiesz tego co piszesz " tak jak teraz FAA nie pozwoliło na start Starshipa przez miesiące"?
https://www.cnbc.com/2022/04/29/faa-delays-environmental-decision-on-spacexs-sta rship-launches-to-may.html
Rządowa agencja zastopowała ich. Patrz na daty od kiedy to robiła i ile razy. Czego nie rozumiesz?
ciekawe czy gdyby NASA wybudowala sobie stanowisko startowe pośrodku parku Yellowstone czy rzad by ich zablokował XD
Nie wiem czy wy ludzie zdajecie sobie sprawę ale serial jest na bazie alternatywnej rzeczywistości i dopóki nie jest to scifi to równie dobrze Korea Północna dla mnie mogłaby wygrać wyścig na Marsa. Welcome in Cebulandia.
Co? To jest Sci-fi pełną gębą. To, że coś jest możliwe, nie oznacza, że jest wykonalne. Na przykład matematycznie nam wychodzi z obliczeń ale nie ma dostępnych materiałów z któryś moglibyśmy to "coś" zbudować. Jesteś kompletnym ignorantem nauki. Właśnie wtedy byłoby to sci-fi gdyby KRLD poleciało na księżyc. To co mamy tutaj przedstawione od 1 sezonu jest wariacją na temat "wyobrażeń" potęgi USSR przez Amerykanów w tamtym okresie.