PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104147}

Generał Daimos

Tōshō Daimos
1978 - 1979
7,9 6,4 tys. ocen
7,9 10 1 6365
7,3 3 krytyków
Generał Daimos
powrót do forum serialu Generał Daimos

Dubbing

ocenił(a) serial na 10

Co byście powiedzieli na to, żeby zdubbingować cały ten serial? Moim zdaniem to byłby dobry pomysł, nie wydaje się wam? Ja bym proponował taką oto obsadę dubbingu:

Kazuya - Tomasz Bednarek
Erika - Iwona Rulewicz
Kiyosziro - Tomasz Kozłowicz
Nana - Krystyna Kozanecka
Richiter - Mariusz Benoit
Laiza - Brygida Turowska
Balbas - Jacek Czyż
Profesor Izumi - Wojciech Duryasz
Okane - Teresa Lipowska
Kairo - Grzegorz Wons
Komandor Miwa - Marek Barbasiewicz
Olban - Włodzimierz Bednarski
Gero - Andrzej Arciszewski
Margarete - Joanna Jędryka
Profesor Banks - Grzegorz Pawlak
Gente - Brygida Turowska
Sierżant Kido - Jerzy Dominik
Cindy - Joanna Pach
Baranduk - Wiktor Zborowski
Melwi - Jacek Kopczyński
Doktor Wolin - Jacek Jarosz
Aizo - Mieczysław Morański
Herik - Waldemar Barwiński
Kaya - Józef Mika
Himley - Jarosław Domin
Generał Leon - Jan Prochyra
Doktor Ruyazaki - Jerzy Kamas
Dziadek Kiyosziro - Stanisław Brudny
Saruyi - Katarzyna Łaska
Reiko - Monika Wierzbicka
Gildo - Jarosław Boberek

To moja propozycja polskiego dubbingu dla tego serialu. Co o tym sądzicie? Moim zdaniem ten serial zasługuje na polski dubbing. Pewnie on nigdy nie powstanie, ale gdyby miał powstać, oto moja propozycja.

ocenił(a) serial na 10
joanna_kordus

Hmmm.... no właśnie. Pamiętasz retrospekcje pokazywane w serialu? Mało ich jest, ale jednak. W jednej scence widzimy, jak admirał wspomina rodziców (widzimy ich ślub), w innej scenie widzimy scenę, jak płonie pałac, jak ginie matka Richitera i Eriki, a sam Richiter ratuje siostrę - co porem kontrastuje z tym, że potem chciał ją rozstrzelać.

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

Zaraz, zaraz, czy czasem to ostatnie wspomnienie nie pochodziło z odcinka "Wyrok"? Bo potem jeszcze, kiedy był nieprzytomny po tej walce z Kazuyą, na początku 26 odcinka, wspominał turniej rycerski, podczas którego pojedynkował się ze swym najlepszym przyjacielem Aizo.

ocenił(a) serial na 10
joanna_kordus

Owszem, w odcinku "Wyrok" Richiter wspominał coś, ale nie jestem do końca pewien, co to dokładniej było. Chociaż... to chyba było to, jak ich rodzice brali ślub. Bo Erika chciała zostać pochowana w sukni ślubnej swojej matki i admirał sobie to wydarzenie wspominał. Nie pamiętam jednak, w którym odcinku wspominał pożar pałacu i uratowanie siostry oraz śmierci ich matki. Chyba w tym samym, ale czy na pewno?

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

Przed chwila sie dowiedziałam z Onetu, że Jan Prochyra nie żyje. Miał 66 lat. Więc w dubbingu polskim ktoś inny będzie musiał użyczyć głosu Generałowi Leonowi. :(

ocenił(a) serial na 10
joanna_kordus

Ojej. Naprawdę? 66 lat tylko miał? Moja babcia ma więcej lat i choć nie jest najlepszego zdrowia, to wciąż się trzyma. Ciekawe, co biedaka uśmierciło. Jakaś choroba? No cóż... trzeba będzie innego aktora do generała Leona znaleźć. Nawiasem mówiąc... osiołek Kłapouchy był chyba jego życiową dubbingową rolą, nie sądzisz?

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

Najprawdopodobniej choroba albo zawał lub wylew. :( Zapomniałeś o Obeliksie. To też była jedna z jego wielkich dubbingowych ról. Chociaż na Onecie ludzie wspominają o "Igraszkach z diabłem" i "Nad Niemnem" albo o epizodach w "Pułkowniku Kwiatkowskim".

ocenił(a) serial na 10
joanna_kordus

Rozumiem. No cóż, wielka to strata dla polskiego kina. No tak, Obelix też był genialny w jego wykonaniu. Lepszy niż Tomasz Grochoczyński, chociaż nie wiem, czy lepszy niż Wiktor Zborowski, ale na pewno równie dobry :) Wiesz, znam wszystkie wymienione trzy filmy i tam Prochyra grał. W "PUŁKOWNIKU KWIATKOWSKIM" główny bohater spotykał masę postaci, a niemalże każdą rolę w tym filmie - nawet epizodyczną - zagrał znany polski aktor. Jan Prochyra też miał tam swój występ. "NAD NIEMNEM" to jego kultowa rola. A teatr telewizji "IGRASZKI Z DIABŁEM" to Boże kochany... tak boska komedia, że hej, a Prochyra jest tam wspaniały w duecie z Januszem Gajosem - dwa wiejskie diabły mające straszyć w opuszczonym młynie, łapać ludzi i zmuszać ich do gry w mariasza o duszę xD

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

W związku ze śmiercią Pana Jana Prochyry, który pierwotnie miał użyczyć głosu Wielkiemu Generałowi Leonowi, proponuję małą zmianę w obsadzie polskiego dubbingu. Otóż Wielkiemu Generałowi Leonowi mógłby głosu użyczyć Wiktor Zborowski, a Baranduk mógłby mieć głos Andrzeja Zielińskiego, tym bardziej, że obaj panowie z twarzy są trochę do siebie podobni. Co ty na to?

ocenił(a) serial na 10
joanna_kordus

Właściwie to moim zdaniem bardzo dobry pomysł, nie mam nic przeciwko temu. Pan Zborowski w dubbingu się sprawdził nawet jako czarny charakter (patrz Tai Lung z bajki KUNG FU PANDA), ale głównie jako postacie dobre występował (patrz Obelix z filmów o Asterixie). Pan Andrzej Zieliński może być jako Baranduk, ważne by ten miał naprawdę miły i przyjemny głos, który do niego pasował.

Przy okazji... Jeśli chodzi o postacie tych złych, to Geroyer mógłbym mówić albo głosem pana Andrzeja Arciszewskiego albo Adama Ferencego. Albo pan Ferency mógłby być jako jeden z Rady Bezpieczeństwa.

kronikarz56

Ja osobiście nie wiem czemu w roli Richitera widziałbym Wojciecha Majchrzaka a jako Kiyoszira Marka Włodarczyka

ocenił(a) serial na 9
bunga76

Dobry pomysł. Ale Marków Włodarczyków jest dwóch, więc może by tak szanowny przedmówca uściślił, o którego chodzi?

joanna_kordus

Naturalnie o tego samego Marka Włodarczyka który był głosem Brocka z pokemonów :)

ocenił(a) serial na 9
bunga76

W porządku. W sumie to on też chodził mi po głowie. W ogóle świetny aktor dubbingowy. Ja i kolega kronikarz56 znamy go jeszcze z bajki "Ostatni Jednorożec". :)

ocenił(a) serial na 10
joanna_kordus

Wojciecha Majchrzaka mniej kojarzę, ale Marek Włodarczyk (ten od Brocka z "POKEMONÓW") w sumie byłby niezłym Kiyosziro, czemu nie? Tak, jako książę Lear z "OSTATNIEGO JEDNOROŻCA" był super. Był tam doskonały w parze z Iwoną Rulewicz, z którą grał też w "POKEMONACH". I jeszcze w kinowej wersji "PAPIRUSA" - Marek był Papirusem, a Iwonka jego ukochaną, pyskatą i uroczą księżniczką Teti, która na powitanie przywitała go tekstem "Jak śmiesz swoimi brudnymi łapami dotykać córki faraona?" xD Ładne podziękowanie za to, że ją znalazł zmumifikowaną na żywca i ocalił jej życie xD Za to nieźle się jej odgryzł "Rozumiem, że córeczka faraona lubi przebierać się za mumię" xD Tak czy siak w sumie to byłby dobry jako Kiyosziro ten aktor. Iwonka byłaby zaś Eriką, bo w końcu kto lepiej zagra księżniczkę jak ona? :) No, a Nana to by mogła być Zuzanna Galia lub Dominika Sell. Choć może Zuzia bardziej się nadaje, w końcu ma doświadczenie w graniu pyskatych dziewczyn xD

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

Hehe, nie ma to jak grać z kolegami, z którymi już wcześniej się grało i po prostu lubi się pracować. :D No właśnie. :) Dokładnie. :D

kronikarz56

Kronikarz jeśli pamiętasz Traceya z "Pokemonów" to właśnie Wojciech Majchrzak podkładał mu głos

ocenił(a) serial na 10
bunga76

Ach, tak! Rzeczywiście! Choć ja bardziej pamiętam w tej roli Jacka Kopczyńskiego, który podstawiał głos Tracey'mu w filmie "POKEMON 2 - UWIERZ W SWOJĄ SIŁĘ". Ale w serialu mówił on innym głosem albo nawet kilkoma głosami. Jednak teraz już wiem, o jakim panu mówisz. Coś mi się przypomina. Tak czy owak polski dubbing tego anime powinien być złożony z ludzi, którzy umieją ze sobą współpracować i już nieraz to robili :)

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

Dokładnie. :)

joanna_kordus

Mam znajomości w tym środowisku tak się złożyło że te wymienione osoby prywatnie się przyjaźnią niestety przed chwilą dowiedziałem się że 26 listopada zmarł Pan Wieprzewski :( który mógł by być głosem Miwy

ocenił(a) serial na 10
bunga76

Rozumiem. Ciekawi mnie też, czy np. pani Rulewicz i pani Turowska-Szymczak się przyjaźnią ze sobą? Chwileczkę? Chyba nie mówisz o panu Mirosławie Wieprzewskim, który grał Meowtha w "POKEMONACH", Robina Ducka w "DZIELNYM AGENCIE KACZORZE", Prosiaczka w pierwszych bajkach o Kubusiu Puchatku i Kulfona w kilku polskich produkcjach ("CIUCHCIA" czy "KULFON, CO Z CIEBIE WYROŚNIE" oraz "KULFON I MONIKA")? Bo sprawdzam tego pana i pisze, że żyje. Czy to brak informacji? Czy mówisz o innym panie Wieprzewskim?

kronikarz56

Taka informacja była na forum o nim ale jeszcze sprawdzę jak będę miał czas tam gdzie trzeba

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

Ja bym tam forom nie dowierzała, bo ludzie na tych forach mogą sobie mówić, co chcą, i nie wiadomo, kiedy powtarzają sprawdzone wiadomości, a kiedy rozgłaszają po prostu zmyślone rzeczy.

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

Właśnie sprawdziłam w Internecie, że pan Mirosław żyje i ma się dobrze. I nikt o tym nazwisku w tym dniu nie zmarł.

joanna_kordus

Masz rację wczoraj wieczorem udało mi się z nim skontaktować (po prawie roku nie widzenia no cóż) w każdym żyje ma się dobrze i dalej pracuje

ocenił(a) serial na 10
bunga76

A więc jednak... Co za ulga... Już się bałem, że kolejna gwiazda polskiego kina tego roku odeszła z tego świata. Wiem doskonale, że kiedyś każdy musi umrzeć, ale przecież to radosna nowina. Uwielbiam pana Mirosława Wieprzewskiego :)

kronikarz56

Za to tak się złożyło że dzisiaj niestety mija 15 rocznica śmierci Jerzego Rosołowskiego dzięki któremu mogliśmy oglądać po polsku Daimosa

ocenił(a) serial na 9
bunga76

To fakt. To był wspaniały lektor. Nie znałam go nigdy, bo w przeciwieństwie do was nie mam w telewizji Polonii 1, i dopiero kolega kronikarz56 przybliżył mi nieco jego sylwetkę. A dziś pożegnaliśmy Pana Bohdana Smolenia. Spoczął na cmentarzu w Przeźmierowie obok żony i syna.

ocenił(a) serial na 9
bunga76

Cóż, tak bywa, gdy do Internetu trafiają różne informacje - i te wiarygodne, i te zmyślone. Poza tym ostatnio Facebook zamieszcza zawiadomienia o śmierciach osób, które tak naprawdę żyją i mają się całkiem dobrze. Lepiej być w takich sprawach nieufnym i sprawdzić dokładnie wiarygodność tych wiadomości niż potem być zaskoczonym, gdy się okazuje, że to była przysłowiowa "bujda księżycowa". Ja jestem z natury nieufna i dlatego sama sprawdziłam stronę Filmu Polskiego i Wikipedię, czy ta informacja o śmierci pana Wieprzewskiego jest prawdą.

joanna_kordus

Cóż to prawda w internecie każdy może pisać to co chcę a tak zbaczając trochę z tematu jeśli mogę spytać czy oglądałaś jeszcze jakieś inne kultowe anime na Polonii 1 oprócz Daimosa ? Pytam gdyż też o nich podsykutować ;)

ocenił(a) serial na 9
bunga76

Nie. Jak już wspomniałam, nie mam tego kanału w telewizji. Jedynie kolega kronikarz56 pokazał mi kiedyś odcinek "Yattamana" opowiadający o Trzech Muszkieterach. :)

ocenił(a) serial na 10
joanna_kordus

Jeśli zaś chodzi o mnie, to na Poloni1 widziałem kilka anime, ale słabo je pamiętam. Przypominam sobie anime "TYGRYSIA MASKA" o pewnym bokserze, który musiał walczyć pod maską przypominającą głowę tygrysa, bo ktoś dybał na jego życie. Pamiętam jakieś anime o piłkarzach i anime o pewnym tenisiście imieniem Gigi wariującym na widok białych majtek dziewczyn xD "YATTAMANA" tylko jeden odcinek widziałem, ale przymierzam się do poznania innych odcinków.

Bohdan Smoleń został pochowany w twoich stronach, droga Joasiu? No, proszę. To ciekawe. Bardzo ciekawe. Tak czy siak żal mi bardzo, że ten pan zmarł i to po takiej chorobie. Biedni ci nasi artyści. Umierają na różne choroby. Ten rok 2016 nie był życzliwy dla sławnych polskich artystów.

kronikarz56

Jeśli chodzi o mnie to jestem tym tak zwanym "Pokoleniem Polonii 1" od "Yattamana" i "Gigiego" bodajże się zaczęło Daimosa trochę później poznałem. Co do tego 2016 roku to cóż co roku ktoś się rodzi ktoś umiera... cóż nic na tonie poradzimy. A tak odnośnie polskiej wersji jak widzielibyście panią Hannę Kider-Kiss w roli Okane :) ?

ocenił(a) serial na 10
bunga76

Na Polonii 1 chyba też leciały dwa moje ukochane anime - "KSIĘGA DŻUNGLI" oraz "ZORRO", choć nie mam całkowitej pewności, że właśnie tam one leciały, ale chyba tak. Ale w sumie właśnie zaczęło się od "GENERAŁA DAIMOSA". To prawda, rodzimy się i umieramy, na to nie można nic poradzić. Hanna Kinder-Kiss jako Okane? Odpada! Nie pasuje do tej postaci.

ocenił(a) serial na 9
bunga76

Pani Hanna Kinder-Kiss jako Okane? Jej głos, tak bardzo zbliżony do chłopięcego, zdecydowanie nie pasuje do tej postaci. Ewentualnie mogłaby podstawiać głos Gente, siostrzeńcowi Okane, ale jej samej nie. W roli Okane lepsze byłyby Zofia Gładyszewska albo Joanna Jędryka. Ja osobiście obstawiam tę drugą aktorkę. :)

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

Anime o piłkarzach, powiadasz? Zdaje mi się, że jego tytuł brzmiał "Kapitan Jastrząb" albo jakoś podobnie. Nie oglądałam, ale przypadkiem w Internecie natrafiłam na jego opis. :)

Tak, został pochowany w moich stronach. Nie w rodzinnym Bielsku-Białej, tylko właśnie w podpoznańskim Przeźmierowie. Jeśli ktoś przedtem nie wiedział, gdzie to jest, a jest fanem bądź przyjacielem Pana Bohdana Smolenia, to teraz będzie wiedział.

Mnie też bardzo żal, gdy umierają nasi ulubieni artyści, ale jeszcze bardziej boli mnie myśl, że niektórzy sami pracują na te choroby latami. Na przykład na nowotwór trzustki najczęściej zapadają osoby, które dużo palą. To prawda - rok 2016 nie był życzliwy dla polskich artystów, ale nie tylko dla nich. Dla tych ze świata też. Ja na Facebooku nazywam rok 2016 rokiem największych strat w świecie kultury i show-biznesu. :(

joanna_kordus

Cóż każdy ma swój gust widzenia według mnie głos pani Kinder -Kiss pasuję zarówno do chłopców jak i do postaci nieco zaokrąglanych ogółem to w roli niektórych postaci widziałbym aktorów z "Pokemonów" następująca obsada:
Kazuya-Aleksander Gawek
Erika-Iwona Rulewicz
Kiyosziro-Marek Włodarczyk
Nana-Julita Kożuszek-Borsuk
Richiter- Wojciech Majchrzak
Laiza-Joanna Domańska
Balbas-Krzysztof Zakrzewski
Profesor Izumi-Sylwester Maciejewski
Okane-Hanna Kinder-Kiss albo Dorota Lanton
Kairo-Robert Ostolski
Miwa-Mirosław Wieprzewski
Olban-Janusz Rymkiewicz
Gero - Andrzej Arciszewski
Margarete-Dorota Lanton albo Anna Bielańska
Profesor Banks-Grzegorz Pawlak
Gente-Hanna Kinder Kiss albo Renata Berger
Kido- Radosław Popłonikowski
Cindy -Olga Borys
Baranduk-Mikołaj Klimek
Melwi-Jarosław Budnik
Doktor Wolin-Ireneusz Machnicki
Aizo-Artur Krajewski
Herik-Arkadiusz Detmer
Kaya -Dariusz Błażejewski
Leon-Krzysztof Nawrot
Ruyazaki-Jerzy Bogutyn
Gildo-Jacek Kałucki

ocenił(a) serial na 10
bunga76

Muszę powiedzieć, że to także ciekawy pomysł na dubbing, po części pokrywa się także z moim pomysłem i jest w nim sporo nowych dubbingowych nazwisk. Tylko jakoś Kazuya mi tutaj nie bardzo pasuje. Moim zdaniem lepszy byłby Tomasz Kozłowicz. Kazuya mi bardzo przypomina Dana, syna Gwiazdy z serialu "OMER I SYN GWIAZDY", który w polskim dubbingu mówił właśnie głosem Kozłowicza, więc moim zdaniem doskonale by do tej roli pasował. Kiyosziro to w sumie mógłby być Marek Włodarczyk, ale Richiter bardziej by mi pasował z głosem kogoś innego, może Tomasza Bednarka? W końcu - cytując koleżankę Joannę - Richiter uczył się cierpliwości od Anakina Skywalkera, a on w polskim dubbingu mówił głosem Bednarka. Nana lepsza by była z głosem Zuzanny Galii lub Dominiki Sell, bo te nieraz grały pyskate postacie, z kolei Julita Kożuszek-Borsuk niezbyt mi się widzi w takiej roli. Laiza zaś kojarzy mi się z Asaji Ventress, stąd właśnie propozycja Brygidy Turowskiej. Okane zaś powinna mówić głosem Zofii Gładyszewskie lub Joanny Jędryki, choć chyba ta pierwsza byłaby lepsza. Teresa Lipowska też byłaby niezła, ale chyba jednak pani Zosia. Miwa z głosem Wieprzewskiego nie pasuje mi tutaj. Chociaż mówił on głosem dość cienkim i wrednym, a Wieprzewski taki umie stworzyć, ale chyba jednak tu powinien być ktoś brzmiący groźnie, a Wieprzewski raczej tak nie brzmi - tu powinien być Marek Barbasiewicz albo Włodzimierz Bednarski. Tak w każdym razie ja to widzę, choć najlepiej by było, gdybym posłuchał ich w akcji, jak czytają kwestie bohaterów. Wtedy lepiej bym cokolwiek ocenił.

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

A co byś powiedział, gdyby Kazuyi podstawiał głos Aleksander Czyż? Co prawda w nowszych filmach o Harrym Potterze podstawiał głos Draconowi Malfoyowi, ale dla odmiany mógłby podstawić głos pozytywnemu bohaterowi.

ocenił(a) serial na 9
bunga76

Zaraz, zaraz... Artur Krajewski w roli Aizo? Hm, nie znam na tyle dobrze tego aktora, by móc go oceniać. W każdym razie to ciekawa propozycja. Ja osobiście do tej roli wybrałabym Artura, ale Kaczmarskiego, bo jego lepiej znam. :)

ocenił(a) serial na 10
joanna_kordus

Nie kojarzę głosu Artura Krajewskiego. Musiałbym posłuchać jego głosu i zdecydować, czy on tutaj pasuje. Ale za to Aleksander Czyż to nie wiem, czy tutaj by pasował. Może by i pasował, ale ja i tak obstaję przy mojej propozycji, choć nie mówię, aby to był zły pomysł :)

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

Ja też nie kojarzę głosu pana Krajewskiego, choć wiem, że podstawiał głos w serii "Pokemon". :) Ja tylko proponuję Olka Czyża, i nie jest to wcale "propozycja nie do odrzucenia". :)

ocenił(a) serial na 10
joanna_kordus

Rozumie. Tak czy siak ja uważam, że Tomasz Kozłowicz byłby najlepszym Kazuyą, bo był doskonały jako Dann, syn Gwiazdy, a to postać niezwykle podobna do pilota Daimosa. Stąd moje porównanie. Do roli Nany najlepsza byłaby Krystyna Kozanecka, ale ponieważ biedaczka już nie żyje od kilku lat, co jest wielką stratą dla naszego świata polskiego dubbingu, to cóż... Trzeba znaleźć zastępstwo. Może Zuzanna Galia? Albo Dominika Sell? To powinna być panna znana z podstawia głosu pyskatym dziewczynom. Powinna mieć doświadczenie :)

kronikarz56

A jak widzielibyście ś p Ryszarda Nawrockiego w roli Miwy (wyobrazić sobie można mimo że go już nie ma) a Leopolda Matuszczaka (mimo że już nie występuje) w roli Olbana ?

ocenił(a) serial na 10
bunga76

Ryszard Nawrocki był świetnym aktorem dubbingowym i myślę, że gdyby żył, to byłby doskonałym Miwą. Leopold Matuszczak jako Olban w sumie mógłby się sprawdzić. Czemu nie? Choć ja bym w tej roli widział bardziej Włodzimierza Bednarskiego. Andrzej Arciszewski znowu by zaś zagrał jego pomagiera - obaj są w takim duecie niezrównani :)

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

Zgadzam się z kolegą kronikarzem56. :) O, panowie Bednarski i Arciszewski jak razem zagrali, to nie było na ten duet mocnych. Choć w disnejowskiej "Księdze dżungli" akurat nie byli w duecie szef-podwładny. :)

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

No tak. :) Proponuję Zuzannę Galię do roli Nany. :)

ocenił(a) serial na 10
joanna_kordus

W disneyowskiej "KSIĘDZE DŻUNGLI" był pan Arciszewski, ale nie było pana Bednarskiego. Ale byli za to w serialu "SUPER BALOO", również produkcji Disneya. Bednarski był tam czarnym charakterem. Ale jeśli chodzi o duet tych panów, to stworzyli go nie tylko w "GUMISIACH" jako książę Ightorn i Toady. Stworzyli go też w dubbingu do bajki "ARYSKOTRACI" Disneya - grali dwa psy Napoleona i La Fayette'a. Pierwszy się rządził i mówił głosem pana Bednarskiego, drugi był mniej inteligentny i wykonywał jego polecenia i mówił głosem pana Arciszewskiego :) Zuzanna Galia jako Nana? W sumie by się nadawała, choć byłaby chyba też niezła jako Reiko. Ale Reiko to tylko w jednym odcinku się pojawia, a Nana w prawie wszystkich, więc cóż... Zuzia Galia zasługuje na rolę, gdzie może zabłysnąć, a jako Nana zabłysłaby.

kronikarz56

W sumie do roli Gero pasowałby też według mnie (chociaż to może zabrzmieć dziwnie) Włodzimierz Press

ocenił(a) serial na 9
bunga76

Ciekawy pomysł.

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

Aha, no tak. :) Dokładnie. :)