Muszę przyznać, że mam bardzo duże oczekiwania do nowego sezonu Gotham. Zaczynał serial bez większego przekonania, ale szybko się do niego przekonałem. Sezon 1 to bardzo ciekawy "gangsterniak" z walką gangu Maroniego i Falcone'a na pierwszym planie, świetnie wprowadzoną postacią Pingwina, no i ciekawym duetem głównych bohaterów. W drugim sezonie męczył mnie strasznie wątek Galavana, ale zrekompensowała to cała historia Nygmy i jego przemiana, oraz czarny charakter, który pojawia się gdzieś w połowie sezonu-Hugo Strange. Strange w dodatku jest ojcem, można powiedzieć wielu szaleńców, którzy zawitają do Gotham w 3 sezonie. Podoba mi się w serialu to, że nie uśmiercają bezmyślnie najciekawszych postaci jak to ma miejsce w Arrow, gdzie powroty Deadshota i Deathstroke'a są raczej nierealne. W Gotham tworzy nam się już powoli cała armia przyszłych przeciwników Batmana. Największe wrażenie robi na mnie Cameron Monaghan, który wciela się w role Jerome'a Valeski(przyszłego Jokera?), tym bardziej cieszę się, że twórcy postanowili ożywić tą postać bo jak najbardziej zasługuję ona na to i mam nadzieję, że już wkrótce zawita do obsady głównej. Podsumowując będzie się działo w Gotham w 3 sezonie, potencjał jest ogromny i mam nadzieję, że zostanie on wykorzystany bo zapowiada się najlepszy sezon jak do tej pory tego serialu. Trzymam mocno kciuki i już jutro oglądam inaugurację nowego sezonu.
tez lubilam watek mafijny i pingwina, co do 2 sezonu to mam mieszane uczucia, jedne rzeczy mi się podobały inne nie. wiec moze po kolei
plusy:
- barbara jako psycholka
-hugo strange
-jerome sceny z jego udziałem
-wątek friesa
-wiecej mrocznych dramatycznych momentow- zabojstwo galavana, smierc chlopaka z wiezięnia, matka Pingwina
- przyjazn nygmy i pingwina
minusy
- tabitha nie znosze jej
- urwany wątek z silver
- mnostwo wątków które za szybko skonczyli nie rozwinęli w zaden sposób= niewykorzystali ich potencjału: pingwin w arkham, nowa rodzina pingwina, bruce zyjący na ulicy, wprowadzają hurtem a zadnego nie robią dokladnie
- zbyt latwe uwolnienie gordona z wiezienia i za szybko rozwiazal sprawe nygmy