PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706905}

Gotham

2014 - 2019
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 36864
4,6 18 krytyków
Gotham
powrót do forum serialu Gotham

Muszę przyznać, że mam bardzo duże oczekiwania do nowego sezonu Gotham. Zaczynał serial bez większego przekonania, ale szybko się do niego przekonałem. Sezon 1 to bardzo ciekawy "gangsterniak" z walką gangu Maroniego i Falcone'a na pierwszym planie, świetnie wprowadzoną postacią Pingwina, no i ciekawym duetem głównych bohaterów. W drugim sezonie męczył mnie strasznie wątek Galavana, ale zrekompensowała to cała historia Nygmy i jego przemiana, oraz czarny charakter, który pojawia się gdzieś w połowie sezonu-Hugo Strange. Strange w dodatku jest ojcem, można powiedzieć wielu szaleńców, którzy zawitają do Gotham w 3 sezonie. Podoba mi się w serialu to, że nie uśmiercają bezmyślnie najciekawszych postaci jak to ma miejsce w Arrow, gdzie powroty Deadshota i Deathstroke'a są raczej nierealne. W Gotham tworzy nam się już powoli cała armia przyszłych przeciwników Batmana. Największe wrażenie robi na mnie Cameron Monaghan, który wciela się w role Jerome'a Valeski(przyszłego Jokera?), tym bardziej cieszę się, że twórcy postanowili ożywić tą postać bo jak najbardziej zasługuję ona na to i mam nadzieję, że już wkrótce zawita do obsady głównej. Podsumowując będzie się działo w Gotham w 3 sezonie, potencjał jest ogromny i mam nadzieję, że zostanie on wykorzystany bo zapowiada się najlepszy sezon jak do tej pory tego serialu. Trzymam mocno kciuki i już jutro oglądam inaugurację nowego sezonu.

ocenił(a) serial na 7
cruzo_Alex7

tez lubilam watek mafijny i pingwina, co do 2 sezonu to mam mieszane uczucia, jedne rzeczy mi się podobały inne nie. wiec moze po kolei
plusy:
- barbara jako psycholka
-hugo strange
-jerome sceny z jego udziałem
-wątek friesa
-wiecej mrocznych dramatycznych momentow- zabojstwo galavana, smierc chlopaka z wiezięnia, matka Pingwina
- przyjazn nygmy i pingwina

ocenił(a) serial na 7
cruzo_Alex7

minusy
- tabitha nie znosze jej
- urwany wątek z silver
- mnostwo wątków które za szybko skonczyli nie rozwinęli w zaden sposób= niewykorzystali ich potencjału: pingwin w arkham, nowa rodzina pingwina, bruce zyjący na ulicy, wprowadzają hurtem a zadnego nie robią dokladnie
- zbyt latwe uwolnienie gordona z wiezienia i za szybko rozwiazal sprawe nygmy

ocenił(a) serial na 7
cruzo_Alex7

aha jeszcze do plusów to mroczny nygma,a do minusów to słaba motywacja galavana, motyw zemsty rodowej trochę słaby, wolałabym zeby byl zly z innych powodow albo nawet bez powodów po prostu zly dla samego zła