Z żadną nowością nie wyskoczyłam, pewnie był już taki wątek na FW.
Na czyje sceny najbardziej czekaliście?
Kto najbardziej was intrygował???
;*
Mogę napisać na jakie sceny najbardziej czekam. Jest ich sporo. <SPOILERY> Krwawe Gody, wesele Joffreya, Oberyn vs Góra, Tywin i Tyrion w "srocu", odsiecz Stannisa dla NS, atak Victariona na Wyspy Tarczowe i wiele innych. Miejmy nadzieję że twórcom uda się zrobić z tych scen niezłe widowisko.
Oczywiście Jaime, Brienne, Cersei, Tywin, Arya, Bran, Najciekawsze postacie moim zdaniem.
raiver - rozróżniłabym to, że POV Brienne w 4 tomie był przez większość czasu średnio ciekawy (wiedzieliśmy, że cała jej droga nie ma sensu, bo nie znajdzie Sansy tam gdzie szuka), z tym, że sama Brienne jest ciekawą postacią. Bohaterowie nie muszą być niejednoznaczni moralnie, żeby być interesujący, chociaż akurat w tej serii to najczęstsze zjawisko;)
Dla mnie jest ona bardzo ciekawą postacią pod względem psychologii i charakteru, dlatego uwielbiam jej rozdziały, choć zgadzam się mało się tam dzieje. Za to Arya psychologicznie nie jest dla mnie interesująca, ale jej rozdziały są ciekawe. Każdą postać można różnie odbierać. Na przykład ja, mimo, że lubię Jona, ledwo mogę znieść jego rozdziały, bo moim zdaniem są jednymi z najnudniejszych (zaraz po tych Davosa).
Cersei 100 % ;D
Lena Headey jest fenomenalna ma coś w sobie z postaci, którą gra, widzieliście wywiady z nią???
Dany, Arya, Jon (ale dopiero kończę pierwszy tom)
w serialu to jeszcze Jaime był fajny :) btw http://i.imgur.com/fjKAVWe.gif
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/181101_576349652382132_19 27210419_n.png :D
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=576349652382132&set=a.436824683001297.12 0263.431769860173446&type=1&relevant_count=1
mowilem ze uprzedzam mam zal do m m martina (autora powiesci ze usmiercil ją )
Wiem kto to "m m martin", i wiem też że chodzi ci o moment z Uczty dla Wron, SPOILER kiedy to Pani Kamienne Serce dała jej wybór: MIECZ albo SZNUR. Brienne nie potrafiła wybrać, więc zdecydowano za nią że SZNUR i za czeli jej go zakładać. Zobaczyła że to samo robią Podrickowi i Ser Huntowi. Wtedy nastąpił moment, w którym Briennie WYKRZYKUJE SŁOWO, a tym słowem jest oczywiście MIECZ. Czego dowodem jest, że pojawia się w Tańcu ze Smokami.
kurrrrrde, człowieku, jak już piszesz coś co dla wszystkich którzy oglądali tylko serial jeszcze się nie zdarzyło to weź napisz, że to spojler a nie chamsko zdradzasz zakończenie...
Tyrion - szczególnie w 2 sezonie kiedy miał coś do powiedzenia lubiłam oglądać i czytać jego sceny (3 tom również)
Sansa - zaczęła mi się "podobać" w 3 tomie, nie tyle jej postać sama w sobie co jej dalsze losy (kto czytał 3 tom wie o co chodzi)
Stannis i Theon też mnie ciekawią, w kontekście tomu 3 i dalej
AAAAAAAAAAAAAA
No i Cersei + Jaimie ;)
Nudziły mnie za to wątki Nocnej Straży (mówię o 3 tomie) i Aryi. No i jeszcze Dany, ale ona mnie wiecznie irytuje, a przynajmniej od kiedy ma smoki..
Ja lubię wątki z Jonem Snow :) Moim zdaniem to świetna postać i jestem ciekawa jego dalszych losów (niestety narazie nie mam czasu aby sie zabrac za książki). A tak poza tym to najbardziej irytuje mnie Sansa i Cersei ;/
Chyba nikt nie wymienił mojej zdecydowanie ulubionej postaci, czyli Sandora Clegane. Postać dramatyczna, intrygująca i nieprzewidywalna, nigdy nie wiadomo co się w tym jego poparzonym czerepie dzieje.
SPOILER ON
A najciekawsze jest to, że tak naprawdę wciąż nie można być pewnym co do jego śmierci, polecam poczytać co ciekawsze teorie na ten temat
SPOILER OFF
SPOILER
a czemu jestes taka pewna ze przezył , myślisz ze ten staruszek na tym odludziu do którego zawendrowała Brienne go uratował i tylko gada że go pochował czy widział trupa oraz psi hełm który zostawił obok pochówku ? no może i cos ukrywa
Od zawsze uważałem, że ludzie urodzeni po 2000 roku są jacyś skrzywieni na umyśle. Myślałem, że chociaż ty spróbujesz nie tworzyć tego stereotypu, myliłem się.
jeśli cos to ja urodziłem sie w latach 80 i uwazam ze ludzie sa skrzywieni psychicznie oraz mają pewne kompleksy niezależnie od tego kiedy i gdzie sie urodzili czego najlepszym przykładem jestes ty sam
Konkretnie to myślę, że Ogar to ten milczący grabarz w tym zakonie z rozdziału Brienne.