PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 410 tys. ocen
8,7 10 1 409632
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

dawajcie swoje typy

moim zdaniem jest to

Jamie LANNISTER

użytkownik usunięty
DziurawaMarysia

sir Barristan Selmy choć bracia Clegane teź świetni, szczególnie Góra

też świetny, pamiętam jak walczyli w

DziurawaMarysia

Lorasem Tyrellem

konradleg

zxcvbnm,

ocenił(a) serial na 7
DziurawaMarysia

haha Lanser Tyrell :D

ocenił(a) serial na 9

Jak dla mnie najlepszy jest Khal Drogo, fakt głupio zginął zgubiła go pycha i pewność siebie sam się zranił i zabiło go zakażenie ale dla mnie jest najlepszym wojownikiem.

A dla hejterów którzy uważają inaczej:

David vs Goliat i wszystko jasne. Gdyby był turniej bez jakichkolwiek zasad i każdy mógł by wybrać dowolną zbroje i broń, nie wiadomo kto by wygrał. Walka to jest sport tutaj wygrać może każdy, nawet najsłabszy z najlepszym. Historia nauczyła nas, że nie zawsze wygrywa teoretycznie najlepszy bo na przebieg walki wpływ ma tysiące czynników: forma, siła, technika, kondycja, sprzęt, wytrzymałość, pogoda, szczęście, lokalizacja itd pomyślcie o tym.

Pamiętajcie każdy ma prawo uważać kogo chce za najlepszego wojownika a to który faktycznie jest najlepszy pokazało by tylko bezpośrednie starcie :)

ocenił(a) serial na 10
inovation2

Polać mu! :D Khal niech Ci ziemia lekką będzie :) pozdrawiam.

inovation2

wyjdz kiedys na ring, a zrozumiesz, ze na ringu 50% robi psychika, reszta to inne czynniki. czasem to element, ktory przewaza w walce. tutaj nawet w tej walce drogo przegral z tego samego powodu, co wygrywal - psycha . tym razem poszla w zła strone. tylr w temacie.

ocenił(a) serial na 9
DziurawaMarysia

Książe Oberyn Martell, nie wiem czemu, ale walka włócznią mnie kręci, tylko szkoda gościa.

Btw. niezły temat kolego :)

ocenił(a) serial na 7
NazNaz

jakbyś był laską, to wyczułbym tutaj dwuznaczność w 'walce z włócznią'...chociaż w sumie tą walkę można na 2 interpretować sposoby. Taki dżołk ;)

ocenił(a) serial na 8
DziurawaMarysia

Skrzydło aerodynamiczne ALERT!

Do póki mu ręki nie upier**lą, to najlepszy :P

Trochę za ostro pojechałeś/aś :|, jeśli brakuje Ci słowa polecamy synonimy.ux.pl

NO CO TO MA BYĆ?

neggev

bez spoijlerów prosze

ocenił(a) serial na 8
DziurawaMarysia

no napisałem w pierwsze linijce ze alert, prawda? prawda. Mam nadzieje, ze nie przecztałeś :P

ocenił(a) serial na 9
DziurawaMarysia

Zgadzam się, królobójca w szczytowej formie rozłożyłby każdego

ocenił(a) serial na 6
PieczykM

W serialu z Nedem wyszedł remis i tak po prawdzie nie wiadomo, kto by wygrał, gdyby im nie przerwali.

ocenił(a) serial na 9
Dassanar

Walczyli tylko w serialu. Prawda, Ned do wymoczków nie należał, ale z królobójcą byłoby mu ciężko wygrać. Bo gdy on władał północą, Jaimie miał tylko walkę i trening. Myślę, że gdyby był jakiś turniej (hipotetyczny), w którym udział wzięliby westerowscy wojownicy (załóżmy, że wszyscy byliby w życiowej formie) to finale wdg. mnie spotkałby się Lannister z Robertem. Naprawdę ciężko byłoby wyłonić zwycięzcę. Bohaterowie zawsze opowiadają o tych dwóch jako stworzonych do walki.

ocenił(a) serial na 6
PieczykM

No wiem, że tylko w serialu walczyli, co zresztą podkreśliłem. A co do Roberta, to teraz byłoby mu cieżko - roztył się i nie ma już tej kondychy, co kiedyś. A jestem pewien, że Ned mógłby rozłożyć Jaime'a, gdyby musiał. ie zapominajmy, że kawał życia spędził na wojnach. Choć i tak możemy sobie gdybać.

ocenił(a) serial na 9
Dassanar

Ten temat to nie kończąca się opowieść:) Ech George, jeżeli to czytasz, rozsądź kto by wygrał :)

ocenił(a) serial na 8
DziurawaMarysia

Zbyt dużo ich żeby stwierdzić który jest naj, musieliby zresztą każdy walczyć z każdym. Przed "kontuzją" pewnie był to Jaime Lannister ale kto wie czy Cleganowie nie pokonaliby go swą siłą i wytrzymałością. Moim zdaniem mocni na pewno są też Areo Hotah i Victarion, ten drugi szczególnie po wzmocnieniu ręki :) Selmy jest już za stary na bycie najlepszym.

użytkownik usunięty
Taszi

A co z Jonem? Cały czas ćwiczył walkę mieczem, z opisów pamiętam, że w czarnej straży nie miał sobie równych.

ocenił(a) serial na 8

Jon ma dobry miecz, to na pewno jego atut :) Pewnie z biegiem czasu jest coraz silniejszy ale ćwiczy głównie z ludźmi średnio wyszkolonymi.

użytkownik usunięty
Taszi

Być może. Na bank jest pewny swoich umiejętności i nie ma potrzeby się popisywać.

SPOILER:
Nie dawał się sprowokować ludziom Stannisa, a z Mancem jako tako dawał radę, choć to był ciężki pojedynek.

ocenił(a) serial na 8

No nie wiedział, że jest to Mance :P

użytkownik usunięty
neggev

Nie zmienia to stanu rzeczy. :>

Nie miał sobie równych, bo walczył tylko z rekrutami.

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 9

Jonowi z Półrękim pomógł Duch /wykluczam wpływ Jona na Ducha ze względu na zmiennoskórność/

DziurawaMarysia

Arthur Dayne. Sam Martin wspominał, że pokonałby Barristana, Jaime Lannister uczył się u jego boku, o reszcie nie ma nawet co wspominać.

ocenił(a) serial na 8
Zygfryd88

Ale mówimy o żywych, prawda?
Bo jeżeli o nieżywych to napewno tysiące lat przed nim był ktos lepszy :P

ocenił(a) serial na 8
Zygfryd88

Pokonałby tylko ze Świtem w ręku, bez niego Martin mówił iż ciężko byłoby wytypować zwycięzcę. A patrząc wstecz to młodszy Robert Baratheon też pewnie byłby w czołówce, i Rhaegar.

DziurawaMarysia

Dwa typy z mojej strony:
Brienne - Technikę może ma gorszą niż Królobójca, ale zażartość i upór moga przeważyć szalę na jej korzyść
Belwas - były gladiator, profesjonalista w każym calu, a do tego można go nierozważnie zlekceważyc... raz :)

guytzoo

Spoiler
No raczej nie ledwo dawała(Brienne) redę jak Jaimie był zakuty w kajdany.

konradleg

Fakt, ale trening czyni mistrza:) Jednak w mojej drużynie wciąż zostaje Belwas, całkiem mocny zawodnik

guytzoo

Belwas jest dość trudny w ocenie tak jak i Drogo czy inni z za wąskiego morza. głównie dlatego, że nie walczą jak rycerze zakuci w zbroję. Efekt jet taki, że dość zwyczajny rycerz jak Jorah Mormont rozwala bardziej zaprawionego w boju Dothraka.

ocenił(a) serial na 8
DziurawaMarysia

Khal Drogo! To tylko ocena na podstawie serialu, poniewaz ksiazek nie czytalam.

ocenił(a) serial na 8
DziurawaMarysia

Brynden Rivers, najlepszy łucznik ;)

ocenił(a) serial na 10
DziurawaMarysia

Syrio Forel, pierwszy miecz Braavos.

ocenił(a) serial na 8
DziurawaMarysia

A dla mnie najlepszy jest Bronn nie wiem czemu po prostu lubię tą postać :)

Erniszon69

Bronn super też lubię tą postać.

ocenił(a) serial na 8
DziurawaMarysia

i jakoś też lubię Aryę, w sumie moja ulubiona postać :)

DziurawaMarysia

Jaquen by każdego zabił.

Arg

fakt o nim nie pomyślałem, człowiek o 100 twarzach, czy tam o nieiwdzialnej twarzy

Arg

Mój brat by go pokonał.

ocenił(a) serial na 9
Jaco80

Heh a Ty widzę w każdym temacie słowne zaczepki :) skoro kolega uważa że Jaquen zabił by każdego jest to jego subiektywna ocena nie musisz się przecież z nią zgadzać i możesz mieć inną.

ocenił(a) serial na 9
Arg

Może ale nie w pojedynku. Nie w pojedynku to zabić może i dziecko a to nie znaczy że jest wojownikiem.

DziurawaMarysia

Drogon. :)

SPOILER
W Tańcu ze smokami zabił ponad 200 osób za jednym zamachem, bo mu się nudziło. :)
Kto da więcej? :)

DziurawaMarysia

Mój ranking.

1. Jaqen
2. Syrio
3. Barristan
4. Ned
5. Jaime
6. Bronn
7. Sandor
8. Oberyn
9. Belwas
10. Brienne

Góra to po prostu wielkolud w mocnej zbroi ze sporym zasięgiem. Ale oceniam techniczne umiejętności, nie wielkość, zasięg i siłę. Wtedy wygrałby olbrzym uzbrojony w maczugę, z 1 epizodu 3 sezonu.

Jon, wg mojego stanu wiedzy, jeszcze nikogo nie pokonał, kto by coś znaczył jako szermierz. Thorin mu się podłożył.

Arg

Moim zdaniem Jaime na pewno wklepałby Nedowi i Barristanowi w jego obecnym wieku.

Jaco80

Zabicie Barristana, to nie ruchanie własnej pieprzniętej siostry. Łatwe nie jest. :)

ocenił(a) serial na 9
Jaco80

Na jakiej podstawie tak uważasz ?