PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 406497
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Jestem strasznie rozczarowany. Może i najciekawszy moment całego sezonu i zwalili go!
Naprawdę, jestem rozczarowany. Przede wszystkim długością całej walki! Owszem, było bardzo
widowiskowo, ale tylko 3 min?? Największe minusy walki:

- Góra, którego pokazano, jakby zmartwychwstał na minutkę i od razu zgon. Nie wiem, ale
strasznie mnie raziła ta scena. Kto to nie czytał książek mógł jeszcze odnieść wrażenie, że Góra
poszedł się zdrzemnąć.
- To co się działo po walce. Mogli zrobić jeszcze takie zakończenie w stylu jak zrobili zakończenie
odcinka, w którym Tyrion prosi o próbę walki. Brakowało mi pokazania tych wszystkich min jak
właśnie to było w sądzie. Za szybko to wszystko było! Tywin też w ekspresowym tempie wydał
wyrok. Nie pokazali też Górę, który powoli umiera, tylko je*nął od razu po zniszczeniu Oberyna -
jak gdyby go ktoś wyłączył pilotem.
- brak wymiotowania Tyriona.
- rozwalenie głowy Oberyna. Nie wiem, może się czepiam, ale ludzka czaszka to nie balon.
Bardziej pasowałoby mi, gdyby Góra go rozwalił soczystym ciosem.
- mimo wszystko brakuje też mi w tej walce tarcz (na pewno u Góry mi tego zabrakło)
- Długość walki!!!! (sama walka 3 min, a cała otoczka do niej 10 min - zdecydowanie za krótko)

Ok, ale przejdźmy też do plusów

- Największy z nich. Pedro Pascal. Świetna gra aktorksa i świetne akrobacje. Widać, że Oberyn to
nie jest pierwszy lepszy wojownik.
- Góra. Wszyscy mieli obawy jak wyjdzie, ale wyszedł przekonująco. Jego kwestie też na plus.
- reakcje wszystkich dookoła. Szczególnie Elarii Sand.
- sceneria, krajobrazy.

Sama walka była świetna, ale jej długość niszczy ją całkowicie! Jak można to tak było
skrócić??!!! Może jeszcze ochłonę i na nowo na to spojrzę, ale póki co, top nie wybaczę
scenarzystom tak krótkiej walki.

makaveli03

Myślę że Góra to dobry symulant, choć zgadzam się, dziwne że wstał , dość porządnie go podźgałem.

ocenił(a) serial na 6
Prince_Oberyn

Mam 20 centymetrów. Skusisz się książe?

niechcenicku_fw

Ale pewnie masz obwisłą dupę. Czy zgadłem?

ocenił(a) serial na 6
Prince_Oberyn

niestety matka natura nie obdarzyła mnie w jędrne umięśnone pośladki mogące zgnieść twoją głowę :c

niechcenicku_fw

Nie martw się, już wiele dup tego próbowało ale bez powodzenia.

ocenił(a) serial na 8
Prince_Oberyn

Ser Gregor zgniotl twa glowe samymi rekami.

KarmazynowyKokos

my tu rozmawiamy o dupach.

ocenił(a) serial na 8
Prince_Oberyn

Tak, ale skoro zrobil to rekoma, to dupa poszloby latwiej.

Prince_Oberyn

Twa slawa przeminie wraz z wydaniem nastepnego odcinka. Moje imie bedzie pamietane przez dlugi czas.

Ser_Gregor_Clegane

Na szczescie mój ród powróci w kolejnym sezonie. Ze zdwojoną siłą. Ale fakt , ty w tym sezonie w jednym odcinku jeszcze wystąpisz, mi się skonczył kontrakt.

Prince_Oberyn

Rod Martellow stracil swego najbardziej znamienitego czlonka. Jest to moja zasluga. Pozostaje jeszcze Doran, Arianne, Tristane i Quentin. Oraz oczywiscie twoje corki z nieprawego loza.

gawlacki

"- brak wymiotowania Tyriona."
Przecież nie zbezczeszczą tej świętej postaci pokazując jej rzygowiny.

"- rozwalenie głowy Oberyna. Nie wiem, może się czepiam, ale ludzka czaszka to nie balon. "
Czy ja wiem... w rekach Góry?

ocenił(a) serial na 7
gawlacki

W książce śmierć Oberyna była bardziej logiczna bo w serialu pod koniec walki dostał paraliżu mózgu. W sadze góra jest przybity do ziemi włócznią i leży w kałuży krwi, a Oberyn nie gada tylko staje na nim z mieczem chcąc wbić mu go w głowę. Góra rozwala głowę Oberyna wbijając mu pięść w twarz a nie jak to było pokazane w ostatnim odcinku.

g00ras

Wszystko w książce jest bardziej logiczne.

ocenił(a) serial na 8
gawlacki

Jest do możliwe że zgniótł mu czachę, jak jest to człowiek najsilniejszy w westeros, nawet u nas najsilnieszy człowiek świata był by wstanie rozwalić komuś tak łeb.