PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 409 tys. ocen
8,7 10 1 408960
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

wrazenia po odcinku? niby sie nic nie dzieje ale odcinek wciaga jak rzeka....
szczegolnie poczatek i watek braterstwa, mellisandre i pana swiatla, oo thyros z myr umie
valyrianski xD lubie ten watek, jest swietny..
hmm a teraz theon i ramsay, uffffffffffffff to bylo mocne!!! napewno duzo osob sie zastanawialo
czy da rade zagrac tego psychola aktor, ktorego mialem okazje zobaczyc w misfits. I sie nie
mylilem. Swietnie zagrane to bylo, idealna zabawa, i enjoy this! i zdzieramy skore... pfff
no i pozniej mamy watek robba, hmmm czekam na te wesele juz xDDDDDDDDDDDDDDD
no i kolacja u Boltona, Jaimi probujacy zjesc mieso to niezapomniany widok i upokorzenie dla
niego.. inaczej tego nie widze.
za to rozmowa tywina haah te pytanie czy kiedys zrobil to z mezczyzna xddd
maly szantaz nie zaszkodzi.. fajnie sie sluchalo
no i wspinaczka po murze.. swietnie to wyszlo, szczegolnie motyw oderwania sie czesci, wiem
ze w ksiazce to wygladalo inaczej ale napewno tworcy chcieli pokazac to wedlug siebie
ale sansa jest naiwna, jak ja nie trawie tej aktorki...
no i koncowa rozmowa LF z Varysa.. ale ci aktorzy odpowiadaja mojemu wyobrazniu czytajac
ksiazke xD no i monolog LF bardzo klimatycznie to wyszlo no i wreszcie koniec ten dziwki... xD
na koniec widok z muru, zawsze fajnie poogladac fajne widoczki
no i znowu niby sie nic nie dzieje ale odcinek bardzo dobry.. dobrze ze nie ma tendencji
znizkowej..
szkoda tylko ze odcinek zlecial tak szybko..

individuel

Ros jest serialowym połączeniem wszystkich pań lekkich obyczajów, które wystepują w książce

ocenił(a) serial na 1
kite_clayton

Ros jest pokazana od razu martwa pod koniec odcinka, nie ma momentu zabicia jej.
U Theona jest zdzieranie skóry z palca, ale jest tylko jedno krótkie zbliżenie, jeśli ktoś jest wrażliwy na takie rzeczy to chyba wystarczy, że na moment przymknie oczy:) w tej scenie ważniejsza jest ich rozmowa.

ocenił(a) serial na 5
_malena_

Dzięki Wam bardzo, tak więc trza będzie przewinąć wątek Theona :-/
Dobrze, że nie pokazywali męczarni tej dziewczyny. Ledwo wytrzymałam scenę z Rose, jej koleżanką i biciem zafundowanym przez Joffa w 2 sezonie.

ocenił(a) serial na 8
kite_clayton

Na początku jest jeszcze obdzieranie ze skóry zajęcy. IMO najbardziej brutalna scena odcinka :)

ocenił(a) serial na 10
Taszi

Dokładnie aż mi się żal zajączków zrobiło ;P

ocenił(a) serial na 10
kite_clayton

Ah te estetyczne delikatne kobiece dusze ;) - szczerze mnie to zdenerwowało - Bo Sophie Turner - Sansa 100 razy lepiej oddała szał żal zgryzotę i obłęd z powodu wieści o ślubie z naszym ulubieńcem niż Theon któremu ledwo darto kawałek skórki z opuszka palcaa ryczał jak by go żywcem całego obdzierano - miałem rozpruty bebech i zszyty i leżałem w łóżku w szpitalu owszem bolało jak cholera i nie błagałem o śmierć ....moim zdaniem strasznie z kaszaniony motyw.

ocenił(a) serial na 5
Joseph88

No myślę, że gdyby miał znieczulenie, to by się tak nie darł.

A zajączki już nie żyły, gdy były obdzierane. No i kwestia tego, że zabito je, aby zjeść, a nie żeby mieć frajdę, jak w przypadku Ramsaya. No co za człowiek, którego człowiekiem nazwać nie można. Najbardziej przerażające jest to, że ludzie robią takie rzeczy innym ludziom i świadomość tego faktu mnie osobiście dobija. Nie rozumiem po co Martin tworzył tak chorą postać.

ocenił(a) serial na 9
DarylDixon

Hej:) Czy ktoś może wie, co to był za statek na końcu, na którego patrzyła zapłakana Sansa?

pyciorek

Na żaglu był herb Littlefingera więc wydaje mi się, że był to statek ktory miał zabrać Sansę do Doliny, tylko że Petyr w tym samym czasie wygłaszał monolog Varysowi, więc trochę się to gryzie.

ocenił(a) serial na 5
lukasz1144

A ten statek w ogóle odpływał? Mnie się wydawało, że był zakotwiczony. Ale przypomniało mi się teraz, że rzeczywiście, w poprzednim odcinku Petyr mówił Sansie, że teraz płynie gdzieś tam, ale wróci za jakiś czas.

pyciorek

najprawdopodobniej Littlefinger odpływał do Orlego gniazda ;) a że Sansa zrezygnowała z ucieczki z nim... to płakała

ocenił(a) serial na 8
Czarna_89

Chyba raczej płakała, bo zrezygnowała z ucieczki na rzecz ślubu z ser Sexy Lorasem, a teraz zostało jej to odebrane i musi poślubić Tyriona karzełka.

ocenił(a) serial na 8
DarylDixon

Nie rozumiem po co tak na prawdę wszyscy się burzą o brak Edrica. Ta postać w książce jest tak marginalna. Jej jedyną funkcją jest ukazanie planu na przyszłość Stannisa według Melisandre. Bardzo dobrze, że twórcy wstawili w jego miejsce znanego nam już Gendriego, który tak na prawdę książce nie odgrywa już potem żadnej znaczącej roli. Jak go znalazła? To Melisandre - kobieta, która przywołuje cienie i zabija na odległość, wydaję mi się, że ma swoje sposoby... Zgadzam się, że samo pojawienie się Mel w tym miejscu było totalnie zaskakujące, ale imo uzasadnione i lepsze na potrzeby serialu. Dodatkowo scena z Aryią była epicka ;)

ocenił(a) serial na 10
pbrunne

Dokładnie tak ! Po za tym po Gendrym fani będą płakać smutać po Edricu wzruszyli by tylko ramionami :] to po prostu ma większy sens i skład :].

ocenił(a) serial na 10
pivamornfis123

jest jakaś scena erotyczna w tym odcinku :D

ocenił(a) serial na 10
humorek22

mozna powiedziec ze tak-moze nie scena a obrazek- w sypialni Joffreya - w stylu sadystycznym.

lonely_stoner

Podoba mi się Twoje rozumienie erotyki. :D

humorek22

Są dwie: Tryrion z Olleną i Hodor z Meerą.

ocenił(a) serial na 5
DarylDixon

<zgon>

ocenił(a) serial na 10
DarylDixon

Hodor ? Oglądaliśmy ten sam odcinem ?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
blek

Nie.

ocenił(a) serial na 7
pivamornfis123

Odcinek znakomity, scena z Bękartem rewelacyjna, Ramsay - You Are Bad Ass!

pivamornfis123

Kim jest Ramsay?

alien_2

To ten, który torturuje Theona.

Negacja

Wiem, że go torturuje:P Dlatego pytam kim on jest:P

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Bękart Boltona. Radzę zapoznać się z książkami ;)

deadrys

Zapoznaję się, ale serial leci szybciej niż mój wolny czas na czytanie Gry o tron;p Mam też inne książki;P

ocenił(a) serial na 7
alien_2

Ramsay to chyba największe bydle ze wszystkich ale ja uwielbiam tego gościa :D a Theon Sprzedawczyk zasługuje na kare od pana Ramsey'a.

ocenił(a) serial na 10
filippo_2

To widać nie rozumiesz na czym polega tragizm i rozdarcie ...Theon z całą pewnością na taki los sobie nie zasłużył ..a Martin to debil ;P.

ocenił(a) serial na 5
Joseph88

Myślę, że nikt sobie nie zasłużył na takie coś. Ramsay to chory zboczeniec. W dzisiejszych czasach skończyłby na krześle elektrycznym, albo w zakładzie psychiatrycznym zamkniętym i strzeżonym.

ocenił(a) serial na 10
filippo_2

Theon jest dupkiem i takim loserem, ale na to zeby wpasc w lapy Ramsaya=sadysty nikt nie zasluguje.

filippo_2

W książce jest sto razy lepszy kontekst, bo Theon wiedząc o tym, jaka to jest 'patologia' jednak pozwala sobie na zaufanie temu dewiantowi. W serialu to jest trochę kara za grzechy, ale w książce to praktycZnie sam sprowokował swój los. Dodatkowo raziło mnie bardzo jak zgadywał kim jest jego oprawca, przecież był wychowany w Winterfell - znał z pewnością wszystkich lordów z Północy i ich synów z widzenia.

ocenił(a) serial na 7
Moongirl

No tak ale bodajże w 1 częsci Ramsay był uważany za zmarłego, zresztą kiedy mogł go Theon widzieć a raczej Roose by sie nie "szczycił" bękartem wsrod lordów.

filippo_2

Myślałam o Karstarkach, a krzyż na którym go rozpięli powinien dać mu odpowiedź na to, gdzie się znajduje.

ocenił(a) serial na 7
Moongirl

Toi prawda zapomniałem o tym sczególiku..

filippo_2

Może serialowy Theon nie uważał na zajęciach z heraldyki? Sam Ramsey wypuktował go w najlepszym tekście tego odcinka, że Theon nie jest zbyt uważny i z pewnością odnosiło się to do tego właśnie elementu scenografii.

ocenił(a) serial na 7
alien_2

Bękart Roose'a Boltona.

ocenił(a) serial na 10
xUmcyk

ja mam takie pytanie, o co chodziło w tym momencie jak plakala sansa patrzac na plynacy statek?nie zrozumialem tego za bardzo.

andrzej19

Płynącym statkiem oficjalnie podróżował Littlefinger. A Sansa płakała z tej przyczyny że myślała że właśnie straciła szansę wydostania się z Królewskiej przystani i powrotu do domu.:)

ocenił(a) serial na 7
andrzej19

Ktoś wyżej już to chyba wyjaśniał. W serialu Littlefinger (to był jego statek) mówił Sansie, że może ją zabrać ze sobą do Orlego Gniazda. Sansa odmówiła, bo obiecano jej Lorasa za męża. Tyrion powiedział jej o planach swojego ojca, Littlefinger odpłynął, Sansa płacze, bo musi poślubić Tyriona.

ocenił(a) serial na 10
xUmcyk

w pełni się zgadzam. Moim zdaniem płakała bo miała szanse wyjechać z Littlefingerem, a została z Tyrionem i marzeniami o Lorasie ;)

ocenił(a) serial na 10
Zoloap98

glupia ta Sansa, sama bym chetnie wyszla za Tyriona...

ocenił(a) serial na 5
lonely_stoner

Sansa nie jest głupia, jest młoda, pochodzi z rodu Starkówm a Tyrion jest Lannisterem i ona nie zna go z tej strony, z jakiej my go znamy. Nie wie, że jest OK. Poza tym, wcale sie jej nie dziwię, mały, pokraczny karzełek nie jest wyśnionym kandydatem na męża. A Sansa była zakochaną gąską w LOrasie.

ocenił(a) serial na 10
kite_clayton

oj tam oj tam ;) a swoja droga dobrze ze jednak ominela ja przyjemnosc zawarcia nierozerwalnego wezla malzenskiego zarowno z Joffreyem psycholem jak i Lorasem gejem.

ocenił(a) serial na 5
lonely_stoner

Zgadzam się. LOras zapatrzony w siebie gej to nie byłby dobry mąż dla niej.
Jak ona miala przez całe zycie wzór swoich rodziców jako wzór małżeństwa, to ciekawe, w zasadzie czego oczekuje.

ocenił(a) serial na 9
andrzej19

Chodziło o to, że głupia Sansa liczyła na ślub z Lorasem a dostałą mojego ulubieńca Tyriona:D Polecam wrócić do poprzedniego odcinka albo do książki:)

ocenił(a) serial na 8
xUmcyk

Teraz zapyta kim jest Roose Bolton.

ocenił(a) serial na 10
pivamornfis123

świetna końcówka Littlefingera i Varysa, dużo Jona aż za dużo :D ostro z Greyjoyem nie zazdroszcze mu, ale należało mu się :) no i dobry wątek braterstwa ciekawe co z tego wyjdzie :D.

Jak dla mnie troche mało Robba no ale cóż nie wina serialu, lecz książki ;)

ocenił(a) serial na 8
Zoloap98

Oj, Robba jeszcze się doczekamy w tym sezonie (bo już nie w kolejnym ;). Tak na prawdę bardzo niewiele wydarzeń pozostaje do ślubu Edmura z Roslin, a będąc dokładnym - sam przejazd do Bliźniaków, więc wydaje mi się, że do 9 odcinka się wyrobią.