PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 406341
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron
ocenił(a) serial na 10
kulmat12

Smutno mi się zrobiło, jak zasztyletowali John'a Snow'a. Ale ten marsz wstydu był mega! :D

ocenił(a) serial na 10
Garildos

Niby nie przypadł mi do gustu Jon ,ale jednak bedzie mi go brakowalo ;(

ocenił(a) serial na 10
monita730

Nie martw sie, wroci :)

Faster1611

Jak to wróci?

ocenił(a) serial na 10
lukasziks

podobno krążą już plotki, że aktor grający Jon'a wypowiedział się , że neiwróci w 6 sezonie. Na tym forum ktoś już cytował jego zdanie .

ocenił(a) serial na 10
Magii_Mistrz

no zginął to na pewno widać jak źrenice się mu powiększają oczy wygasają więc to że martwy na pewno zobaczymy jakie plany miał Martin wobec tej postaci wg książki nie wiadomo czy umarł czy nie

ocenił(a) serial na 7
Beemka

jakby Kit powiedział : tak będę w następnym sezonie albo no zobaczymy może się pojawię to ZDRADZIŁBY NAJWIĘKSZĄ TAJEMNICE GRY O TRON

ocenił(a) serial na 9
Beemka

Azor Ahai...

ocenił(a) serial na 9
lukasziks

Istnieją teorie że Melidandre coś wykombinuje i go przywróci. W książce była na murze, w serialu uciekła na mur. Wnioski nasuwają się same. :)

ocenił(a) serial na 8
Fibius

Owszem Mel wróciła, ale... co to w ogóle ma być za teoria? Jon ma być wielkim Azorem, Panem Światła i nie-wiadomo-kim-jeszcze i do życia ma go przywrócić zwykła kapłanka? Jak jakiegoś podrzędnego Dondarriona, który w sumie okazał się być nikim ważnym?

ocenił(a) serial na 9
vivinn

W Grze o Tron wszystko jest możliwe :-)

ocenił(a) serial na 8
Fibius

Aham, i to "możliwe wszystko" sprawia, że i serial, i książka są coraz niższych lotów :x

Żeby nie było, że bezpodstawnie czepiam się tej teorii, napiszę o co dokładnie mi chodzi:
Mel jest kapłanką Pana Światła, jeśli miałaby ożywić Jona to musi mieć jakiś powód. Tym powodem, według fanów, jest przywrócenie Azora. No ale... Jon ginie - ginie też Azor, co powoduje, że Mel zostaje kapłanką nieżywego boga = traci moc lub okazuje się silniejsza niż jej własny bóg, bo może go ożywić XD Gdzie tu sens? Teoria jest bardzo kulawa, mam nadzieję, że nie tędy pójdą twórcy, o ile chcą Jona rzeczywiście przywrócić.

vivinn

Tylko serial i jak widać w ogóle nie łapiesz na o co biega z AA ^^
AA(w Westeros znany jako Ostatni Heros) był wybrańcem/bohaterem który walczył z Innymi podczas długiej nocy. W Asshai znajduje się księga w której jest zapisane proroctwo że AA (w Westeros jest z kolei przepowiednia o Księciu Którego Obiecano) narodzi się na nowo by walczyć z siłami nocy.
Podsumowując :
Rhllor <-Bóg
AA <- wybraniec Boży
Więc całe te twoje teorie typu "Mel zostaje kapłanką nieżywego boga = traci moc lub okazuje się silniejsza niż jej własny bóg, "

Dziękuje, dobranoc

ocenił(a) serial na 5
Pallantides

AA- anonimowy alkoholik.
Dziękuję.

kite_clayton

można i tak ;)

Fibius

DOKŁADNIE.
Ona nie pojechała tam bez powodu. Scenarzyści by jej tam tak sobie nie posłali. Oczywiście, że wskrzesi Jona.

ocenił(a) serial na 9
Garildos

poważnie tyle sezonów, tyle plakatów, tyle wszystkiego, a niektórzy ciągle piszą John

ocenił(a) serial na 10
Garildos

A co do tego marszu to widzę, że Lena sobie piersi powiększyła, w "300" i innych filmach miała mniejsze. A może to było komputerowo zrobione? Już sam nie wiem co o tym myśleć.

ocenił(a) serial na 9
dirt16

Może to dublerka szła w tym marszu pokutnym?

ocenił(a) serial na 10
sprzataczkaaa

Zgadza się. To była dublerka, znalazłem informację w internecie, która o tym pisze ale niestety nie mogę jej tu wkleić bo pisze, że niezgodne z regulaminem.

ocenił(a) serial na 9
dirt16

A na jakiej stronce? Porób spacje to przejdzie.

ocenił(a) serial na 10
sprzataczkaaa

Wpisz w google: "Aktorka „Gry o tron” o jej brutalnym Marszu Wstydu" i wejdź w pierwszy link.

ocenił(a) serial na 9
dirt16

Dzięki, ciekawy tekst, szczególnie odniesienia historyczne, no i do współczesnych czasów. Pomyśleć, że mamy XXI wiek, a kobiety dalej są kamieniowane.

ocenił(a) serial na 9
sprzataczkaaa

Oj tam, łagodnie było. Tylko śmieciami w nią rzucali. Widzisz jaki postęp?

ocenił(a) serial na 9
nikia45

Taaa, wsteczny postęp, chyba, że zdarzenia w Westeros nas wyprzedzają, w fantasy przejdzie każdy relatywizm:)

ocenił(a) serial na 7
dirt16

Lena chyba podczas kręcenia była już w ciąży więc nie powinno to dziwić

sokka

to nie ona, twarz Leny wklejona CGI widać gołym okiem.

ocenił(a) serial na 10
kulmat12

teraz zasnąć nie moge :P

ocenił(a) serial na 9
kulmat12

Najlepszy odcinek GoT ever, mega emocje

ocenił(a) serial na 10
Emmist

Też zasnąć nie mogę. I pomyśleć, że teraz muszę czekać rok, aż zobaczę następny odcinek :(

ocenił(a) serial na 7
kulmat12

coś tak czuję że Jon jednak z nami pozostanie

ocenił(a) serial na 10
sokka

gdzieś w środku tez tak czuje :) ale apetyt na kolejny sezon wywołali niezły :D

ocenił(a) serial na 7
monita730

wcześniej ma wyjść książka podobno :D a jeśli tam Jon przeżyje/ wwarguje sie(?) w Ducha/ zostanie ożywiony przez Melke to można spać spokojnie

ocenił(a) serial na 10
sokka

Ja bym się cieszył gdyby stał się wilkiem albo coś w ten deseń.
Szkoda mi go głównie dlatego, że był dobrym dowódcą moim zdaniem i rozsądnym a reszta jest po prostu ślepa i lekkomyślna, kierująca się tylko idiotycznymi zasadami.

ocenił(a) serial na 7
mejki

Mel wróciła na mur, więc przywróci Jona. ogólnie fajnie to by wyglądało ze względu nawet na tytuł sagi - pieśń LODU i OGNIA - Jon człowiek północy, zima nadeszła a ożywiony przez właśnie ogień. no i to by go zwolniło z bycia członkiem Nocnej Straży. ehhh mimo tego odcinka oraz książki nadal czuję, że Jon jest Azorem - tak mi to jakoś wszystko ładnie pasuje i trzyma sie kupy :D

sokka

To jest Pieśń lodu i ognia, bo tym pierwszym są Inni, a drugim smoki, które zrobią Innym z dupy jesień średniowiecza.

ocenił(a) serial na 9
kendo777

I będzie wieeeelkii armagedon, a wtedy Ned Stark obudzi się w Winterfell i powie :'' W d...ie, nie zostanę żadnym piep... namiestnkikiem''. Koniec! ;D

nikia45

Rzeknie: "ch…, dupa i kamieni kupa", popełni rytualne seppuku i pójdzie spać dalej.

sokka

Nie można się wwargować w wilka na stałe. Warg może siedzieć w zwierzęcym ciele dopóki żyje jego prawdziwe ciało.

ocenił(a) serial na 10
Kwarc

Można się wwargować na stałe Orell chociażby tak zrobił, po prostu jak za długo się będzie wwargowanym to się traci "człowieczeństwo"

mateusz_bobkowski

Ale w jego orle chyba tylko cząstka świadomości Orella pozostała, nie całość. No chyba, że powiedzą, że Jon to taki OP warg, że może całą swoją duszę pośmiertnie przenieść w wilkora.

mateusz_bobkowski

Varamyr to dobry przykład. Został w ciele swojego wilka po śmierci

ocenił(a) serial na 10
sokka

NIe zostanie. Już w sieci pojawiłą się informacja , że Jon Snow nie powróci w przyszłym sezonie :(

ocenił(a) serial na 7
Askol

mimo to wierzę, że powrót Mel na mur nie jest tutaj przypadkowy

ocenił(a) serial na 7
Askol

Podasz źródło tej informacji? :)

ocenił(a) serial na 10
Ygrek_

http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/game-thrones-star-finale-shocker-8024 11

Na innej stronie jednak było napisane, że Jon Snow nie żyje, ale to nie znaczy że taki pozostanie. Oczywiście to wszystko przypuszczenia i życzenia, ale bardziej wiarygodne jest to źródło wyżej.

ocenił(a) serial na 8
Ygrek_

Kit Harington W WYWIADZIE dla EW powedział: "But I’ve been told I’m dead. I’m dead. I’m not coming back next season. So that’s all I can tell you, really."

http://www.ew.com/article/2015/06/14/game-thrones-jon-dies-interview

ocenił(a) serial na 8
JOANNA108

To ciekawe co nam zafunduja w przyszłym sezonie, pewnie Sama i Goździk w podróży do Starego Miasta, mur bedzie nudny bez Jona, chyba że Jamie i Bronn tam wyladują ;-)

ocenił(a) serial na 8
mallutka

"I’m not coming back next season." Jest nadzieja, że jak nie w tym, to w następnym, może wrócą do wątków młodych Starków? Albo aktor puścił fałszywe plotki? Nie wiadomo, teraz zostaną takie gdybania... lepiej poczekać co czas pokaże!
Ważna postać i mamy się definitywnie z nią pożegnać, nie sądzę? Kapłanka wróciła na darmo, sama mu powiedziała kiedyś: "You know nothing, Jon Snow!"

ocenił(a) serial na 10
JOANNA108

A co myśłicie o takiej teorii: Aktor grający Jon'a Snow tak jak mówi; nie wróci a co jeśli kapłanka wskrzesi Jona i już jako Azor Ahai będzie grał Jona nny aktor mający blond włosy i takie tam cechy Targaryenów ? :D