PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 406497
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron
ocenił(a) serial na 8
Magii_Mistrz

Eeeeeee nie, to już lepszy byłby Kit z blond klakami i fioletowym włosami, trochę bez sensu zmieniać aktora na tym etapie, a poza tym jakby to powiedzieć trochę głupie by to było jakby odrodzil się w całkiem innym ciele, co innego wwargowac się w kogoś......

ocenił(a) serial na 8
mallutka

Fioletowymi oczkami :-)

Askol

Były też spojlery, że pojawi się Lady Stoneheart, a nic z tego nie wyszło. Poza tym nawet źródła nie podałeś...

ocenił(a) serial na 9
Askol

Oby, oby, choć pewnie wróci, niestety...

ocenił(a) serial na 10
truegod

NIe lubisz tej postaci?! Ja mam nadzieję że wróci.

ocenił(a) serial na 9
Askol

Niespecjalnie, choć w tym sezonie był zdecydowanie na plus, rozwinęła się jego postać ładnie.
Nie lubię za to, gdy wskrzesza się tych, którzy już umarli. Bo to otwiera za dużo drzwi i możliwości.

ocenił(a) serial na 10
truegod

No właśnie, postać się rozwinęła. Było dużo możliwości co mogłoby się z stać z postacią w przyszłości, a tak nie ładnie usunęli postać. Wiem, że zginął w książce chociaż nie było to również jednoznaczne na 100 %.
Jak obejrzałam odcinek to byłam w szoku, bo myślałam Że Jon Snow dotrwa do końca serialu.

ocenił(a) serial na 9
Askol

I pewnie dotrwa, Melisandre po coś na Mur wróciła, więc pewnie jakoś go wskrzesi. Tam samo jak i Tyrion, Matka Smoków i Arya mają raczej pewne miejsce do końca serialu.

truegod

I Sansa, oraz Bran.
Daenerys, Snow, Tyrion, oraz 3 młodych Starków.

użytkownik usunięty
truegod

truegod propsy za Kaina w avku xD

Askol

Brana też nie było przez cały sezon...

ocenił(a) serial na 8
kulmat12

Stannis :( Tak samo smutna scena z Johnem. Ogólnie wycieli za dużo postaci jak na 1 odcinek. Za niedługo nie będzie już kogo oglądać. Ale odcinek nie powiem, nie przynudzał, zakończyli większość wątków :D

ocenił(a) serial na 10
Jellenio

Nie ma ani jednej nudnej sceny. Wszystko sprawnie zrobione, świetnie ucięta scena z Brienne i Stannisem. Oj chyba najlepszy:)

ocenił(a) serial na 2
Jellenio

Specjalnie nie pokazali śmierci stannisa, żebysmy ja zobaczyli jwtedy gdy sansa i thenon do niego podejdą :(( szkoda mi go, ale jak jego żonka sie powiesiła to wiedziałem ze skończy złe.

ocenił(a) serial na 9
Jellenio

Zakończyli większość wątków? No właśnie nie zakończyli, większość zostawili niedokończoną.

Jellenio

W książce Stanis przeżywa, nawet pochwyci Fetora. Taki było w jednym z rodziałów WoW udostępnionych przez GG. Nartina.

ocenił(a) serial na 9
kontousuniente

Pamiętaj, że serial i książka idą własnymi ścieżkami. W filmie uśmiercili kilka postaci co żyją w książkach. Briennie też w książce jest krok od śmierci. Może w seriali zabiją Stannisa a wątek Fetora (+ Sansa spoza książki) pójdzie inaczej.

ocenił(a) serial na 10
kulmat12

Dla mnie spore rozczarowanie.Brak Margery,Oleny,Lorasa,Tommena,LF,brak LS na którą czekałem.Nie przeczę że żyłem nadzieją patrząc po tytule który ją określa w opisach rodu.Brak bitwy no ale w sumie czego się można było spodziewać.Miał tak małą armię że to się musiało tak skończyć.Liczyłem na spotkanie Brienne z Sansą a tu dupa.Liczyłem na śmierć Kevana jak w książkach a tu dupa.Miała być Yara siostra Theona a tutaj lipa.Sama jej agentka mówiła że się pojawi.Twórcy ponoć mówili żę pojawi się postać która się wcześniej pojawiała i co? Gdzie ona jest???? Odcinek jeden z lepszych w tym sezonie ale w 100% moich oczekiwań nie spełnił.Na plus Brienne i Stannis,zamach na Jona,marsz pokutny no i śmierć Meryna Tranta.Szkoda Myrcelli no ale tyle że Brona oszczędzili bo chodziły słuchy że zginąć ma.Spory niedosyt.Nie tego się spodziewałem.Odcinek na miarę finału jednak taki trochę jakby niedopieszczony.

ocenił(a) serial na 10
kacperowski20

Z tą postacią, która miała się pojawić zapewne chodziło o Góre :)

ocenił(a) serial na 10
monita730

No może i tak :) Mała rekompensata :D Przynajmniej dla mnie :) Najbardziej szkoda mi że LS nie ma :( Twórcy to nieświadomie robili niektórym w tym mnie nadzieję chyba.No i gdzie Tommen? :D Trochę śmieszne że go nie ma a jego mama nago sobie idzie przez stolicę.Reszta super i godna finału :)

ocenił(a) serial na 7
kacperowski20

ja do ostatniej chwili liczyłam na LS :D

ocenił(a) serial na 10
sokka

Ja już straciłem nadzieję po tym jak w finale 5 sezonu jej nie pokazali.Teraz już jej nie pokażą chociaż kto wie.

kulmat12

Stannis - trup
Sansa - ucieka {a raczej skacze, za rączkę z Fetorkiem, soł romantik }
Daenerys - znów ze stadem
Myrcella - trup
Cersei - pokuta odbyta + Robert Strong :D
Arya - niewidoma
Samwell - w podróży
no i JON - TRUP (ale chyba tylko do pierwszego odc. 6 sezonu, bo Melisandre wróciła do CB)
niestety nie pojawiła się Lady Stoneheart :(

ocenił(a) serial na 10
kulmat12

I nie pojawi się martin w wywiadzie powiedział że żałuję stworzenia tej postaci i podjęli decyzję że nie wprowadza jej do serialu

ocenił(a) serial na 10
Beemka

To mówił kiedyś a ostatnio mówił że by ją widział w serialu :)

ocenił(a) serial na 6
kulmat12

Skok z 15 metrów na twardą glebę, to według ciebie ucieczka? Kweh!! :)

ocenił(a) serial na 9
Grifter

Śnieg. Theon specjalnie wybrał miejsce, gdzie tworzą się największe, kilkumetrowe zaspy.

ocenił(a) serial na 6
Douger

Fakt, coś na rzeczy może być.

ocenił(a) serial na 8
Douger

Ciężko mi wierzyć w te zaspy, kiedy w całym Winterfell centymetrowa warstwa śniegu :P Zresztą cała dwuodcinkowa śnieżyca bardzo "amerykańska" - 5cm śniegu to nieprzejezdne drogi i zamknięte szkoły :D

ocenił(a) serial na 10
kulmat12

JON chyba nieboszczyk na zawsze już , natrafiłem na wypowiedz aktora grającego Jona i mówił że to był jego ostatni odcinek

ocenił(a) serial na 9
panteraworange

Tak jak ktoś napisał wyżej: a co miał powiedzieć? Jakby powiedział że będzie to byłby mega spoiler i zniszczenie otoczki niepewności.
Wróci-nie wróci. Zobaczymy za 10miechów. :)

kulmat12

W książce Stanis przeżywa, nawet pochwyci Fetora. Taki było w jednym z rodziałów WoW udostępnionych przez GG. Martina.

ocenił(a) serial na 10
kulmat12

To melisandre potrafi ożywiać trupy? wow prawie jak Inna :D ożywi go?

dzikudzina

jest kapłanką pana światła, tak samo jak Thoros z Myr który 6 razy przywracał do życia Berica Dondarriona. Raz było to nawet pokazane w serialu bodajże w 3 sezonie.

kulmat12

Mocny odcinek. Nie spodziewałam się, że Baratheonów całkowicie usuną z serialu. D: Oby Jon żył, nie bez dali Melkę na mur. A marsz pokutny... co tu dużo komentować, Lena świetnie to zagrała. :)

ocenił(a) serial na 10
Kuziemwal

Najlepsze sceny to bez wątpienia Arya w Bravos i marsz pokutny Cersei (miazga). Końcówka przegięcie - słów mi zabrakło.

ocenił(a) serial na 7
Kuziemwal

Lena mistrzostwo! Jak ją pominą w Złotych Globach to za karę sami powinni odbyć taki marsz.

sokka

Fajnąbroszkę ma i nawet jędrne piersi...

kontousuniente

jedrnych piersi to chyba nie widziales jeszcze- zwykle okolo 40 letnie cycki widac juz zab czasu...

PabloB

Jak na 40 letnia kobietę to nie jest tak zle

kontousuniente

Bo to nie były cycki 40 latki. Dublerka.

ocenił(a) serial na 9
Kuziemwal

Hej, jeszcze nie oglądałam, a widzę że jesteś aktywny. Stannisa zabiła Brienne?

raschel97

Tak.

ocenił(a) serial na 9
Kuziemwal

Dziękuję. Mam nadzieję, że ona też tego nie przeżyła.

raschel97

niby dlaczego? zarznela go jak wieprza pod drzewem- chyba, ze sie potknela i nadziala na wlasny miecz- nic innego nie moglo sie tam stac bo Stannis i tak juz byl prawie martwy.

ocenił(a) serial na 9
PabloB

Nie widziałam jeszcze wtedy odcinka.

ocenił(a) serial na 9
raschel97

Nie chciałam spojleru, wyraziłam tylko swoją nadzieję.

raschel97

Że ktoś ogląda serial po wystawieniu oceny 1/10....

ocenił(a) serial na 9
Adorianu

serial się póki co skończył, na nowy sezon trzeba poczekać 10 miesięcy. Wystawiłam po pooglądaniu ostatniego odcinka, bo mam tak, że Grę o Tron oceniam sezonami. Takie gadanie nie zmieni mojej oceny, zrobić to może tylko lepszy sezon 6.

raschel97

Oceniasz sezonami czy dlatego że uśmiercili którąś z Twoich postaci i trzeba zrobić gównoburze ?