Jest teoria że R+L=J ale skąd ma się tego dowiedzieć bo od bezgłowego Neda Starka nie można się wiele
dowiedzieć.
SPOILER
1. Tak naprawdę nie wiadomo czy się w ogóle pojawi :p Póki co to zobaczyliśmy jego dzieci.
2. Z tego co wiem to w swoim domostwie, ale nie wiem gdzie ono jest.
3. Jest jak najbardziej wporzo ;) Obok Roberta to był best friend Neda Starka ;)
Nie wiemy, czy komuś Howland nie przekazał tej wiedzy, a jest jeszcze na podorędziu Bran i jego zdolności.
Skoro Ned nie powiedział o tym własnej żonie, to myślę, że Howland też nikomu nie powiedział.
Nie ma takiej możliwości, Jon Snow jest synem Neda Starka i tego się trzymajmy. A wszystkie teorie spiskowe dopóki nie wyjaśnią się w serialu można wsadzić między bajki.
jaja sobie robi z mniej inteligentnych czytelników... jak może żyć jak zostało napisane, że nie żyje- "nie poczuł czwartego noża" czy niektórym naprawdę trzeba wszystko pisać DOSŁOWNIE,bo nie są w stanie ruszyć głową choćby na milimetr? Jakim cudem miałby przeżyć 4 ciosy nożem? Nawet w XXI wieku na najlepszym oddziale chirurgii mieliby kłopoty , żeby go pozszywać zanim się wykrwawi...Jon snow nie żyje-pogódźcie się z tym...
Też jestem za tym, że umarł, bo w takich warunkach na pewno by nie przeżył takich obrażeń. Ale na Murze jest Melisandre, która może ewentualnie go ożywić dzięki Czerwonemu Bogowi, a wydaje mi się, że zależało jej na Jonie. Z tego co pamiętam przysięga Nocnej Straży polega na służbie aż do śmierci, a skoro Jon już raz umarł to teraz w sumie może robić co chce. Moim zdaniem ta wersja jest całkiem prawdopodobna.
Co do jego pochodzenia to sama nie wiem czy Martin rozwinie ten wątek, bo teoria o Lyannie i Rhaegarze jest tak rozpowszechniona, że nikt nie będzie zdziwiony jak to okaże się prawdą, a Martin lubi zaskakiwać, więc chyba zostawi to w spokoju.
tyle, że melisandre nie posiada takiej mocy- tylko toros z myr (czy jak to się pije)
jak to nie posiadała? sama przecież przyznała, że na Murze jej moc jest silniejsza, więc wszystko jest możliwe :)
Ja tam nigdy nie widziałam, żeby Thoros urodził zabójczego cienia czy za pomocą pijawek pozbył się trzech króli, ale skoro tak mówisz
dlatego napisałem "dopóki" - Wielu widzów/czytelników ma coś w sobie z niewiernego Tomasza - do czasu aż Martin i reżyserzy czegoś wprost nie napiszą/czegoś wprost nie zaprezentują vel przedstawią, to są wątpliwości co do wiarygodności.
Zacząłeś od "nie ma takiej możliwości" co oznacza, że żadne "dopóki", nie ma i już.
A Martin dał masę podstaw do tego, żeby z większą pewnością uznać Neda za wujka Jona niż za ojca.
Szczerze to jest to nawet możliwe. Chociaż skoro Jon ma w żyłach krew smoka to Rhaegar na 90%.