Gra o tron (2011-2019)
Gra o tron: Sezon 8 Gra o tron sezon 8, odcinek 3
odcinek Gra o tron (2011-2019)

Gra o tron | The Long Night

1h 22m
6,9 8,2 tys. ocen
6,9 10 1 8186
Gra o tron
powrót do forum s8e3

Wielkie nadzieje duze oczekiwania i....lipa, totalne nieporozumienie. Odcinek miał być epicki A wyszło bardzo bardzo słabo

ocenił(a) serial na 10
Robert_B_2

Oglądaliśmy ten sam odcinek? Bo ja po raz pierwszy w życiu oglądając GoTa poczułem strach. I to taki przesiąknięty adrenaliną, że aż w uszach piszczało. Zakończenie było... słabe, ale pierwsza godzina była po prostu miodna. NIE MIELI ŻADNYCH SZANS z NK. Absolutnie żadnych szans i to chciałem widzieć przez cały odcinek.

ocenił(a) serial na 6
yaceek

No oglądaliśmy my chyba inny film bo w moim nic mnie nie chwytało ani nie telepało ze strachu wiesz czemu?? Bo nic nie widziałem!!! Taka to była bitwa kadrowanie o matko bitwa z dziki i obrona muru zjada tę na śniadanie pod wzglendem realizacji.

yaceek

Rozumiem ze boisz się ciemności stąd ten strach przez godzinę ...bo technicy odpowiedzialni za oświetlenie planu filmowego chyba wtedy dojechali na plan zdjęciowy. Ja jestem zawiedziony i rozczarowany bo... nic nie widziałem ale taki podobno był plan producentów ( ich prawo) ale jestem fanem obrazów Tolkiena A ten odcinek miał o palić "Dwie Wieże" A nawet sie do nich nie zbliżyl

Robert_B_2

Rozjaśniłem ekran na maksa i było widać. Ciemno, bardzo ciemno, ale dało się oglądać. Pewnie chodziło o realistyczne pokazanie bitwy, w końcu to noc, mgła, śnieżyca, chmury, mało światła z ognia, który ma ograniczony zasięg oświetlania, normalnie w takich warunkach widoczność byłaby JESZCZE bardziej ograniczona niż to pokazano w filmie.
Odnośnie strachu to masz niżej co prawda mój post, nie yaceek'a, acz podejrzewam, że odbierał to podobnie.

ocenił(a) serial na 10
Robert_B_2

Strach był raczej spowodowany tym, że we wcześniejszych odcinkach widziałem armię umarłych z kilkanaście razy i ani razu mnie nie ruszały. Natomiast jak zobaczyłem jak zombiaki zalewają nieskalanych poczułem, że to jest koniec, że nie mają absolutnie żadnych szans na pokonanie armii NK. Oczywiście wszystko było okraszone znakomitym udźwiękowieniem i bębnami. Na dobrej jakości subwooferze czułem to w klatce piersiowej.

ocenił(a) serial na 9
Robert_B_2

Jak masz gówno warty sprzęt to i gówno widziałeś, ja na sowim 43calowym 4k tv z hdrem widziałem wszystko, cały odcinek od początku, do końca trzymał mnie w napięciu.

Robert_B_2

To prawda, żaden odcinek, ba nawet film nie trzymał tak w napięciu. Czułem na filmie strach, coś co mi się zdarza rzadko nawet na najlepszych horrorach.. Rollercoaster emocjonalny na 200%.

Azejzel

Czego się tak bałeś? Ale tak poważnie? Próbuje wejść w Twoja fobie..ciemność? zoombie? Czy obawa przed śmiercią ulubionego boha?

Robert_B_2

Ciężko powiedzieć, raczej chodziło o wszechobecne zagrożenie. Sposób filmowania sugerował, że nikt nie jest bezpieczny, że w starciu z zombie są bez jakichkolwiek szans, że w każdej chwili ktoś może zostać zabity, że to nacierająca szaleńcza horda.. nawet bohaterowie z plot armor, których śmierć byłaby zaskoczeniem wielokrotnie padali na ziemie, wydawało się, że zaraz zombie ich zjedzą, Jon ledwo unikał niebieskiego ognia i wpadał ciągle na zombie, Daenerys ledwo żyła dzięki Jorahowi.. Brana prawie też zjedli. Genialna muzyka i budowanie napięcia na najwyższym poziomie.

ocenił(a) serial na 10
Azejzel

Absolutna zgoda, ja oglądałem na dobrym tv w jakości hd i kinie domowym. Było widać wszystko jak dla mnie. Senasowi towarzyszyło mi napięcie, strach, a widok gasnących pochodni w oddali dotraków, bajka. Siedziałem wbity w kanapę z wypiekami na twarzy i strachem