PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87210
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Bardzo nierówny odcinek. Celowo pomijam absurdy typu drzewko czy zarżnięcie i wywieszenie na suficie strażnika w publicznym szpitalu, w którym jest monitoring bez pozostawiania krwawych śladów. Pod względem realizmu ten serial to kuriozum nie z tej ziemi.

Plusy:
- Hannibal roniący krokodyle łzy nad pseudo przyjaznią Willa, miałam wrażenie, że zacznie płakać lada chwila, ten gość to mistrz manipulacji i kłamstwa, jako minister ds. propagandy w III Rzeszy sprawdziłby się doskonale
- Bardzo ciekawe rozwinięcie postaci Chiltona. Scenarzyści wyszli daaaleko poza ramy stworzone dla tej postaci w książce. Powieściowy Chilton to nieuk i kompletny głupek, serialowa postać jest dużo fajniejsza jak dla mnie.
- Dobry pomysł z ugoszczeniem Gideona na kolacji. Obydwaj panowie są ostro szurnięci, każdy na swój sposób :)

Wątek romansowy podsumuję następująco: KIEDY WIDZĘ ALANĘ BLOOM MAM OCHOTĘ KOPNĄĆ JĄ W TYŁEK I TO MOCNO. Nie dość że jest cielęco głupia, to jeszcze nielojalna wobec Willa. Wstrętne babsko.

jocisko

a linka dostane?

ocenił(a) serial na 9
karola_korys

jak zawsze koreańskie trailery dostarczają najwięcej informacji o odcinku www.youtube. com/watch?v=G6qS2oTWSqw

wewantfuture

nie no widziałam to, uznałam, że Jocisko chce mnie naprowadzić na coś wiecej.

ocenił(a) serial na 10
karola_korys

Nie na Twoje Vergerki, ale na Miriam :)

ocenił(a) serial na 8
kelas_aina

Mógłby mi ktoś przypomnieć kim była miriam bo kompletnie zapomniałem ? :>

kelas_aina

Mam takie same odczucia jak Ty.
Brak logiki i głupoty dalej towarzyszą serialowi.Jedynie co mnie przy nim trzyma to sam Hannibal.
Chilton tak jak innych pozytywnie zaskoczył.Choć powiedzonko Hannibal Kanibal jest mi znane z filmu,fajnie było je usłyszeć.Jestem ogólnie też ciekaw czy to w tym sezonie Hannibal zostanie ostatecznie zdemaskowany,i kolejny sezon przyniesie nam historię opisaną w Czerwonym Smoku.
Swoją drogą,dziwią mnie tu wystawione 10(czyli arcydzieło) temu serialowi.Łatwo was zadowolić,i trochę współczuje,mało musieliście widzieć(i w sumie się nie dziwie,skoro niektórzy filmów z Lecterem nie widzieli ;O)bo jest cała masa seriali bijących na głowę Hannibala.

Adorianu

Ano ja tez nie rozumiem tej wysokiej oceny Hannibala. Serial oglądam, uważam, że w drugim sezonie jest znaczna poprawa poziomu, ale wciąż nie jest to serial, który oceniłabym na 10. Zgadzam się, jest wiele lepszych produkcji.

TorZireael

Nom,też jak dla mnie narazie jest lepiej niż w 1 sezonie.Oby w 3 było jeszcze lepiej :).

Adorianu

Marzę o dniu, w którym zapoznają się ze znaczeniem słowa LOGIKA ;)

ocenił(a) serial na 10
TorZireael

Ja mam zwyczaj dawać 10 gdy coś jest moim ulubionym czymś :)

jocisko

Akurat Hannibal nie jest moim ulubionym serialem ;) Za dużo rzeczy tu zgrzyta. Poza tym, z zasady nie stosuję systemu oceniania opartego na cyferkach, gwiazdkach, serduszkach itp. - co to ma odzwierciedlać? Moim zdaniem ocena powinna polegać na napisaniu co się sądzi o scenariuszu, narracji, grze aktorskiej, konstrukcji postaci, muzyce itp. a nie na wystawieniu pewnej ilości znaczków ;)

ocenił(a) serial na 10
TorZireael

Oczywiście, że tego typu oceny są dość durne, ale byłam zaskoczona jak dzięki nim sprawnie działają Rekomendacje. Przynajmniej mi :)

jocisko

tu na filmwebie nie tylko rekomendacje dobrze działają, ale też fajnie jest pilnowane to co się chce napisać w postach na forach i nie mówię tu o wulgaryzmach :)

jocisko

SPOILER!
A tak na marginesie to znowu larum na Tumblrze, bo coś chyba wyciekło. Pojawiły się niepokojące gify. Jak ktoś chce zobaczyć to tu: http://meganmachine.tumblr.com/post/82015667198 Wszyscy zachodzą w głowę skąd się wzięły...

ocenił(a) serial na 10
karola_korys

Oj, oj :)

ocenił(a) serial na 10
karola_korys

http://vimeo.com/91290951

Stąd sa te spoilery.

karola_korys

gify się wzięły z nowego promo, które jest w innym osobnym temacie. Swoją drogą bawi mnie fakt, że dla tak błahej sprawy ludzie zakładają osobne tematy :)

karola_korys

Jak coś się stanie Chiltonowi to się wkurzę nie na żarty.....

karola_korys

Uwaga! Rozpoczynam oficjalną akcję "Ręce precz od Chiltona!" już zrobiłam banner ze starego prześcieradła i wkrótce podam konto, na które proszę wpłacać pieniądze potrzebne do skutecznej kampanii medialnej.

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Myślę, że hajs pójdzie na wieńce xD

jocisko

http://www.snappypixels.com/wp-content/uploads/2013/10/oh-no-you-didnt-8.gif
Jocisko wysyłam cię na karnego jeżyka za takie teksty!

emo_waitress

na pewno Jocisko weźmie sobie to do serca :P, a co do zajawki, to jeśli uśmiercą Chiltona, to zabiją też Jacka, a tego bym nie chciała. Nie wiem czemu, ale chciała bym, żeby serial choć w małym stopniu był wierny książkom i filmom.... (wiem, że ciężko i w ogóle).

karola_korys

Na pewno weźmie - w końcu to ultimate punishment - karny jeżyk! :D

Ja też wolałabym, żeby trzymali się pewnych podstaw - resztę mogą traktować jak chcą. ale np. jeżeli jest wiadome, że Chilton żył i był pain in the ass Hannibala w więzieniu, to chciałabym, żeby go zachowali. Tym bardziej, że niespodziewanie facet wybił się ponad standardowy drugi, mało ważny plan :)

emo_waitress

nic dodać nic ująć, ja tym czasem spadam robić przygnębiająco przyziemne rzeczy...

emo_waitress

Chciałabym to zobaczyć w następnym sezonie - Hannibal w więzieniu i dobierający mu się do tyłka Chilton, wkurzony dodatkowo za niemiłe przejścia z Hannibalem. Wyobrażam sobie ich rozmowy - to mogłoby być boskie.
Niech twórcy nie zmarnują takiego potencjału.

A poza tym to jest zwyczajnie chamskie - jakby wyprucie flaków Chiltonowi przez Gideona nie wystarczyło. Facet swoje w tym serialu już przeszedł.

ocenił(a) serial na 10
Pani_Zima_1989

Jezeli go zabiją stworzą nową postać, która będzie robić za Chiltona, taki styl.

Swoją drogą Miriam na miejscu zbrodni człowieka ze sztyletami określiła Rozpruwacza jako egzotycznego w pewien sposób :) No Hannibal pasuje aż nadto xD

jocisko

Stworzenie nowej postaci to nie najgorszy pomysł, zwłaszcza kiedy sobię pomyślę, że na miejsce Chiltona mogłaby wskoczyć Alana.Brrrrr. Teoretycznie ma kwalifikacje, żeby pracować w psychiatryku, prawda? Jakoś nigdy specjalnie nie zwracałam na to uwagi, co ona właściwie robi, prócz tego, że jest psychiatrą i łazi za Willem.

ocenił(a) serial na 2
Pani_Zima_1989

jezus maria, nie pomyślałam, że Alana może objąć stanowisko Chiltona. Może przytrzaskiwałaby Hannibalowi jądra szufladą w ramach odegrania się za ten seksik...

ocenił(a) serial na 10
Pani_Zima_1989

Hannibal by milczał nawet nie ukrywając kpiącego uśmieszku. Swoją drogą Chilton oprócz dr Scully wychodzi na najbardziej kumającą postać w tym serialu.

jocisko

Prawda? Zauważyłam to już kilka odcinków temu, kiedy Chilton przedstawiał Willowi profil mordercy. Pomyślałam sobie, że to wypisz wymaluj charakterystyka Hannibala, tylko przypisał ją nie tej osobie.
A cały pierwszy sezon tak sie ukrywał z tą bystrością:)

Pani_Zima_1989

"Chciałabym to zobaczyć w następnym sezonie - Hannibal w więzieniu i dobierający mu się do tyłka Chilton, wkurzony dodatkowo za niemiłe przejścia z Hannibalem. Wyobrażam sobie ich rozmowy - to mogłoby być boskie.
Niech twórcy nie zmarnują takiego potencjału."
O, zgadzam się, zgadzam : )

ocenił(a) serial na 9
jocisko

Nawet tak nie mów bo wykraczesz ;)

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

No nie gadaj że Chilton zginie. Trzymam się z daleka od spojlerów bo nie chce wiedzieć co mnie czeka ale jak ten gościu zginie to się wkurze ;P

ocenił(a) serial na 10
karola_korys

Bo tu chodzi o spoilerowanie w jednej miejscówce, a rozważenie w drugiej :P Ale się nie da jak widać xD Takie rude z naszej strony.

Adorianu

"Jestem ogólnie też ciekaw czy to w tym sezonie Hannibal zostanie ostatecznie zdemaskowany,i kolejny sezon przyniesie nam historię opisaną w Czerwonym Smoku."
Byłoby zajedwabiście <a prywatnie na to liczę + formuła serialu dostałaby po 2-óch sezonach powiew 'świeżości' - Hannibal za kratami, inny morderca na cały sezon, wreszcie można byłoby przyrównać Lectera Hopkinsa do Lectera Mikkelsena <reszty nie liczę xd>> : )

ocenił(a) serial na 9
kelas_aina

Dobrze zauważyłam: Hannibal uciął nogę Gideonowi i zjadł ją przy nim, częstując go też tym daniem ?? a ! po tym odcinku jeszcze bardziej nie mogę się doczekać reakcji głupiej/naiwnej Alany w momencie kiedy się dowie o kanibalizmie swojego kochanka xDD

kelas_aina

Moja ocena serialu leci w dół. A co tam, wejdę sobie do szpitala, będę miał dużo czasu żeby zabić strażnika, powiesić go, nikt nie zauważy. Debilizm poziom hard.

ocenił(a) serial na 2
jacob_filmweb

Ja dużo wyżej oceniam sezon 1 (absurdy też były, ale nie aż takie). Nie zmienia to faktu, że zamierzam serial oglądać do końca z uwagi na postać Hannibala (Mikkelsen), Chiltona oraz stronę wizualną...

kelas_aina

Ja też nie zrezygnuję z serialu, za bardzo jestem w niego wciągnięty. Ale mogli by się trochę postarać o logikę.

ocenił(a) serial na 8
kelas_aina

To nie Chilton ukradł odcinek, tylko brat Kaina (nie taki niewinny). Szkoda że Eddie nie dostał większej roli :). Pięknie jego rola kontrastuje z jego karierą.

kelas_aina

A co, jeżeli Alana to wszystko zaplanowała i specjalnie chce się zbliżyć do Hannibala, żeby zdobyć dowody na zdemaskowanie go, a tym samym oczyszczenie Willa z zarzutów?

kelas_aina

a co to za dziewczyna było na końcu co ją Jack znalazł?

kaziulla17

Jak to co, oglądasz serial i nie wiesz?

karola_korys

Ja też jej nie pamiętam, kto to jest? :D

ocenił(a) serial na 10
kokon303

to samo
za duzo seriali ogladam zeby pamietac :P

zalsers96

http://hannibal.wikia.com/wiki/Miriam_Lass

karola_korys

można nie pamiętać jak pokazują jedną osobę na początku filmu a potem w drugim sezonie ...

kaziulla17

wątek był pokazany w 6 i 7 odcinku 1 sezonu i był dość ważny, ale ok można nie pamiętać.