8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 59595
7,7 42 krytyków
Heweliusz
powrót do forum serialu Heweliusz

Tragedia promu to jedno, ale to co w tym serialu przeraża najbardziej to ta postkimunistyczna mentalność ludzi. Niby tyle tyle lat od 1993 roku, a sporo tego zostało w co poniektórych, i tych co tamte czasy pamiętają, i w tych co nie...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
eltoro10000

A ja się cieszę, że się ze mną zgodziłeś i nie zaprzeczyłeś żadnej mojej tezie. 

Bzdur nie ma co prostować. Miałbym się z jakimś porąbańcem sprzeczać o to czy Ziemia jest okrągła, a szczepionki nie wywołują autyzmu? ;-)

użytkownik usunięty
eltoro10000

O pseudonauce na pewno nie będę dyskutować z gościem, który sam wyznaje niemiecką rasistowską pseudonaukę z lat 40., która w celu walki z "polnische Wirtschaft" wydała doktora Mengele i który neguje niemieckie katastrofy, do których w końcu rasa panów nigdy by nie dopuściła. Sami Niemcy do dziś uważają się za potomków Aryjczyków, zamiast "indoeuropejski" do dziś jest w ich języku "indogermański". Ze szczepionkami też źle trafiłeś, podczas pandemii wziąłem 4 dawki pomimo całkiem młodego wieku i teoretycznie braku ryzyka. Zresztą z wyciąganiem ode mnie mojej prywatnej dokumentacji medycznej posunąłeś się wobec mnie już za daleko. Teraz już tyle z mojej strony, idź być trollem gdzie indziej. Żegnam. 

eltoro10000

no właśnie wymieniłeś niektóre z podstaw na których bazował i dalej bazuje komunizm - bolszewizm teraz zwany neomarksizmem (marksizmem kulturowym)

ocenił(a) serial na 7
eltoro10000

wierzysz w co chcesz wierzyć. zobacz sobie ile udało się w tej sprawie twoim ulubionym niemcom zawalić a nie kompleksy z siebie wyrzucasz jakby Polska była jedynym miejscem gdzie do takich rzeczy dochodzi.

DaiBelizariusz

Niewiarygodne, że w jednym zdaniu można tyle bzdur, kłamstw i insynuacji zmieścić...

ocenił(a) serial na 7
eltoro10000

już się nie popłacz panie zakompleksiony.

DaiBelizariusz

Nie gadam z amebami, sorry.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
DaiBelizariusz

Wracaj pod kamień, spod którego wypełzłeś...

thomassw

Czy warto zobaczyć ten serial? Czy jest on tak ponury jak ten film o Tomku Komendzie? Nie wiem czy powinni kręcić serial o tak strasznym wydarzeniu? Czy jest on przerażający? Proszę o opinię.

ocenił(a) serial na 7
AndrzejChyra4

Równie ponury, a momentami bardziej

thomassw

Tyle że wtedy rządził rząd Suchockiej, a wice odpowiedzialnym z gospodarkę morską był Zbigniew Sulatycki z ZChN xD

Służby specjalne podlegały pod Andrzeja Milczanowskiego, bezpartyjnego, ale też związanego z prawicą.

thomassw

Konwersacje na fw bywają ciekawsze niż filmy których dotyczą.

thomassw

Dzieci dziś są komunistami.

ocenił(a) serial na 8
thomassw

Dokładnie. Rosja. Rosyjskie wzorce. W NRD też. Wtedy jeszcze armia rosyjska w liczbie 100 tysięcy okupowała Polskę. Dopiero we Wrześniu 1993 roku, udało się ich pozbyć.