PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66955
7,6 27 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

I znow trzeba czekac do nastepnego. Niemoge uwierzyc wciaz kto siedzial w aucie z haqqani. Juz dzis wiem ze Carrie wkroczy do akcji w nastepnym odcinku. 5 sezon zapowiada sie NIESAMOWICIE 1 more to go. Jakie sa wasze odczucia odnosnie odcinka ?

Loire

Czemu Carrie zawsze sie musi wszędzie wpierd$%(ć to ja nie wiem. Kibicowałęm Quinowi cały odcinek i jak zwykle ta męczybuła wszystko zepsuła.

abracadaver

heh niemoge byc obiektywna bo uwielbiam carrie uwielbiam duet carrie i queen i mam przeczucie ze w 5 zesonie bedzie romans jak nic :) ciekawe co oni jeszcze wymysla ...

ocenił(a) serial na 5
Loire

To będzie 5 sezon?

ocenił(a) serial na 8
jocisko

Tak, Showtime jakiś czas temu zamówiło 5 sezon "Homeland".

abracadaver

męczybuła hehe dobre:)
Ja też już miałam nadzieję, że się go pozbędą (Haquanniego), a tu ona wyskakuje...
Dar Adal nieźle!
Według mnie akcja i rozwój wydarzeń w tym sezonie przebija pierwsze 3 razem. Oby 5 był równie dobry:)

ocenił(a) serial na 5
Loire

Przypomnij mi kim był mężczyzna w samochodzie Haqquaniego? :)

jocisko

Dar Adal.

ocenił(a) serial na 8
irridium

Skąd on się tam wziął? Dręczy mnie to teraz ;)

marchewcia

i mnie to dreczy, chociarz zawsze mialam przeczucie ze z nim cos niegra a tu surprise

ocenił(a) serial na 5
irridium

Dzięki, aczkolwiek pamiętam tylko, że on sprowadzić Quinna. Kim był właściwie?

ocenił(a) serial na 8
jocisko

W drugim sezonie był szefem ,,czarnych operacji,, czyli bezpośrednim przełożonym Quinna. W trzecim awansował na zastępcę Saula i chyba tak mu zostało po finale sezonu, czyli chyba dalej jest zastępca dyrektora.

ocenił(a) serial na 7
jocisko

Gargamel

Loire

troche to naciagane na koniec, Quinn spokojnie mogl wysadzic samochod i uciec w zamieszaniu. Slowa Carrie ze to misja samobojcza i ratowanie go trzeba przypisac na kark podtrzymania dramaturgii serialu.

legg

szkoda ze myslisz ze bylo naciagane, nie wysadzil auta bo carrie tam byla a niechcial jej zabic ;p

Loire

to wiem, chodzi o to ze ona nie powinna myslec ze to misja samobojcza znajac sie na s woim fachu

ocenił(a) serial na 7
legg

Tez nie potrfie zrozumiec czemu Carie tak sie sprzeciwiła detonacji bomby. Polowała na Haqqaniego i nagle co? Odwidziało jej się nagle? Niemożliwe... Powinna chciec go zabic za wszelka cene. Szkoda ze takdługo myslała i koles z ISI zdazył do niej podejsc...

ocenił(a) serial na 8
majku4

Najgłupsze było to że chwile przed tym powiedziała Quinowi że to misja samobójcza. A zastrzelenie go chwile potem to dopiero była misja bez szans na przeżycie. Ona chyba w ogóle nie ceni własnego życia i może nawet chce zginąć.

ocenił(a) serial na 8
WOLVERINE55

no nie przesadzaj. przeciez to byl impuls, chwila, adrenalina. wlaczyly jej sie wspomnienia i wyszla nienawisc ... dla mnie to tak wygladalo

ocenił(a) serial na 8
mskol

Tak też można to interpretować:-).

ocenił(a) serial na 9
majku4

Chciała chronić Quinn'a a sama zabić Haqqaniego. Winę wzięłaby na siebie a on mógłby uciec - takie chyba było Jej rozumowanie.

ocenił(a) serial na 8
cold_dog

Mi się wydaje że ona doskonale wiedziała że jeśli strzeli to zginie. O ile żołnierze pakistańscy próbowali by może jeszcze ją aresztować to osobiści ochroniarze Haquaniego w najlepszym wypadku naszprycowali by ją ołowiem, w najgorszym zrobili coś jeszcze gorszego. A co do powodów:mi się wydaje że ona nie dba o własne życie w tej chwili, bo dla kogo ma żyć?.
To jest oczywiście moja interpretacja jej zachowania. Jeszcze taka mała uwaga co do finału:mam nadzieje że darują sobie wprowadzanie postaci matki Carrie już w tym sezonie i będzie dopiero w piątym... No za 48 godzin wszystko będzie jasne.

ocenił(a) serial na 9
WOLVERINE55

ewentualnie dla córki może żyć

ocenił(a) serial na 8
cold_dog

No to chyba jedyny ewentualny powód. Nawet zaczęła się ją interesować jakby w tym odcinku. Niemniej uważam że życie ją w tej chwili że tak powiem męczy i to co kiedyś dawało jej radoche czyli praca tak już na nią nie działa.

Loire

Kolejny świetny odcinek,Dal Adal w samochodzie no no :D niezły twist.Zawsze czułem że z tym gościem jest coś nie tak :D

Adorianu

ja rowniez tak czulam masakra

ocenił(a) serial na 8
Loire

Obejrzany.

Początek odcinka aż do sceny z Maxem i sejfem taki sobie. Carrie chyba nie ma talentu do inspirujacych mów motywacyjnych, dziwię się trochę Maxowi że powiedział gdzie jest Quinn.
Od sceny z niemiecką kochanką Quinna zrobiło się zaś dużo ciekawiej. Śmierć ojca Carrie, to musialo kiedyś nastąpić, rekacja Carrie próbującej dalej pracować bardzo wiarygodna no i chęć by zobaczyć córkę(chyba coś się w niej odzywa, choć kto wie, jakby zaczynała że to jedna z najlepszych rzeczy w jej życiu, wzruszyłem się trochę przyznaje). Quinn staje się coraz bardziej podbny do Jacka Bauera i podoba mi się to w nim. Scena jak tych dwóch chciało go powstrzymać świetna i fakt że nie bał się jednego z nich postrzelić mówi sam za siebie i jest bardzo w stylu Jacka Bauera który co wiedzą co wiedzą ci co widzieli ósmy sezon niegdy nie odpuszcza. Plan Quinna by wykurzyć Haquanieggo bardzo sprytny. No i końcowa scena Carrie faktycznie chciała to chyba zakończyć i to nie ważąc na to że sama może zginąć(chyba niezbyt jej na własnym życiu zależy, bo co ona z niego ma bez rudego?). A Quinn popełnil błąd że nie wziął też karabinu snajperskiego mógłby to skńczyć...
Zwrot z drugą osobą w samochodzie czyli Dal Adalem ciekawy, jestem ciekaw jaka jest jego rola w tym wszystkim.
Moja najbardziej wykręcona teoria zakłada że to Dal ukartował to wszystko z Saulem by wygryżć Lochearta....
Jeden bład który zauważyłem: czemu ISI używa angielskiego w opisie Quinna na tablicy w czasie narady?.
No chyba liczyłem na trochę więcej ale ogólnie było fajnie z kilkoma dobrymi scenami i niezłym twistem pod koniec. Zobaczymy jak to się skończy.

No Brody, No Homeland(tradycji mus stać się zadość:-)).

WOLVERINE55

Czyli co, według twojej błyskotliwej teorii Sal ukartował to z Dar Adalem i skazał się na porwanie?

ocenił(a) serial na 9
raitoX

Czego spodziewać się po kimś kto nawet po poprzednim odcinku napisał "No Brody, no Homeland"...

ocenił(a) serial na 8
TakiSerialowiec

Czego spodziewać po kimś kto jako argumentu używa tego co ktoś kiedyś tam napisał.

ocenił(a) serial na 9
WOLVERINE55

Kiedyś tam? Przecież Ty piszesz to za każdym razem.

ocenił(a) serial na 8
TakiSerialowiec

No pisze, co w tym złego?.

ocenił(a) serial na 9
WOLVERINE55

Homeland trzyma poziom, wysoki poziom, Brody nie zrobiłby tutaj różnicy, po za tym jak sobie to wyobrażasz? Nagle stał by się agentem? Czy siedział z młodą w domu i czasem odezwał się do Carrie? :>

ocenił(a) serial na 8
TakiSerialowiec

Więc twórcy pozbyli się go na odwal się,mogli się wykazać większą kreatywnością i zdziwieni że za trzeci sezon nie dostali nominacji i sporo fanów im ubyło. Bo oglądalność czwartego sezonu lepsza tylko od tej sezonu pierwszego. Zobaczymy za tydzień czy pobiją rekord. Który swoją drogą pobili właśnie w finale trzeciego sezonu więc chyba jednak jego brak ma wpływ przynajmniej na oglądalność. Pozbyli się dla mnie jednej z ikon tego serialu i niczym tego nie zastąpili jak na razie. Jedyną sensowną postacią jest w tej chwili Quinn ale bez przesady.

ocenił(a) serial na 8
TakiSerialowiec

serial poziom trzyma, to fakt. ale gdyby byl to spin-off Homeland`a i nazywal sie np: Losy Carrie, albo cos w tym stylu to bylaby rewelacja. Dla mnie to nie jest Homeland tylko inny serial. Ale dobry, to fakt. Troche to tak jakby przy Dexterze, zabic Dextera i dalej krecic serial "Dexter".........

ocenił(a) serial na 8
mskol

No wiesz to Carrie jest główną bohaterką.
Ale rozumie co masz na myśli.
Moim zdaniem ciekawiej by też mogło być gdyby Carrie i Brody odeszli pod koniec zeszłego sezonu tak jak Carrie planowała pierwotnie i ten sezon był o Saulu, Quinnie i jakichś nowych postaciach.

ocenił(a) serial na 8
raitoX

No to akurat słaby punkt mojej teori.
Choć kto wie za tydzień zobaczymy. Choć mega zły Dar Adal jakoś mi tu nie pasuje...

WOLVERINE55

mam wrazenie ze poprostu stracilas ochote na serial po brodym i niepotrafisz byc obiektywna. Mam dla ciebie rade nie analizuj wszystkiego tak doglebnie bo psujesz sama sobie ochote na ogladanie. To jest tylko seria,l cieszmy sie z niego bo malo jest tak switnych seriali !

ocenił(a) serial na 8
Loire

Mała uwaga:nie jestem nią a nim:-). Wiem avatar może być mylący:-).
A co do meritum to istotnie serial stracił dla mnie tak z pięćdziesiąt procent uroku(przed tym sezonem napisał bym że 70, więc nie jest tak źle). A co do analizowania to tak już tam. Mam do tego prawo zwłaszcza że to serial z gatunku tych ambitniejszych i naprawdę dobrych przez dwa pierwsze sezony zwłaszcza więc zasługuje na dłuższe wywody na temat tego co się działo...
Kiedyś przy drugim sezonie było tego sporo niekoniecznie w moim wykonaniu.

ocenił(a) serial na 9
WOLVERINE55

przecież brody był beznadziejny. słaby aktor i nuda postać (poza dokładnie 4 odcinkami). serial dużo zyskał na jego śmierci.

ocenił(a) serial na 8
Daroo_3

Opinie w tej kwestii są podzielone.

ocenił(a) serial na 9
WOLVERINE55

jejku przecież to nawet dobrze że nie ma już rudego, tak to scenarzyści musieli by jakoś go wkręcić do serialu przez 5 sezonów, jak go nie ma to można rozwinąc zwyczajny wątek szpiegowski, skupić się na typowych operacjach, Carrie jest główną aktorką a nie Brody, to o niej zawsze jest serial, rudy był dodatkiem na początku, przecież teraz nie byłby razem z nią agentem, to jak sobie to wyobrażasz? wzięliby ślub i on by siedział w domu z dzieckiem? samotny ojciec? ona na pewno nie wytrzymała roli gospodyni domowej, to wbrew jej naturze. To jest serial szpiegowski, sensacja, akcja, dramat, złe rzeczy zawsze się zdarzają. Właśnie o to chodzi, ludzie się zabijają, dążą do władzy, kontroli. Gdyby Brody przeżył to albo założyłby rodzinę z Carry albo byliby oddzielnie i jacy to oni są nieszczęśliwi. Serial straciłby swój charakter szpiegowski i po prostu opisywał historię miłosną.

ocenił(a) serial na 8
jax5

Ech, każdy lubi co innego w tym serialu ale ja osobiście uważam że takie rozwiązanie w postaci jego śmierci nie było zbyt oryginalne. Już ciekawiej by było żeby go Quinn zabił w finale drugiego sezonu.

WOLVERINE55

Z tym, że powinien zginąć najpóźniej w drugim sezonie też się zgodzę;)

WOLVERINE55

Mylnie ocenilam twoja wypowiedz.
Sama wiem jak to jest kiedy sie bardzo polubi jakas postac a poniej ja usmiercaja. Nie bylam wielki fanem Brodego wrecz mnie draznil, moze nawet bardzo tak jak carrie drazni innych. pozdr

ocenił(a) serial na 8
Adorianu

miałam dokładnie tak samo:) źle facetowi z oczu patrzyło.

Adorianu

Dokładnie tak! Zawsze mówiłam, że Macierewiczowi z CIA nie można ufać.

Anja_Parus

Alboooo! Maciere... Dar Adal nie jest szpionem w szeregach CIA, tylko przeniknął w struktury Haqqaniego i zdobył jego zaufanie. A Khan (<3) zatrzymał Carrie, bo to on jest łącznikiem Sandy'ego i razem z Adalem chcą postawić krzyżyk na Haqqanim (zauważcie, że Tasneem nie ukrywa przed nim niczego, a wcześniej Khan zdziwiony był jej zachowaniem, gdy zakazała mu dzwonić po posiłki).

Tak. Taką mam koncepcję.

ocenił(a) serial na 8
Anja_Parus

Mi się motyw ze zdradą Adala jakoś średnio podoba.

ocenił(a) serial na 8
WOLVERINE55

Po zobaczeniu Adala, w tym samochodzie obok Hakkani'ego, moją pierwszą myślą było to, że mógł on maczać swoje palce w zamachu na siedzibę CIA w Langley. Jego zdrada wydaje mi się bardziej prawdopodobna aniżeli infiltracja komórek terrorystycznych talibów.

ocenił(a) serial na 8
bonku

Mi się wydaje że on właśnie jest tym słynnym kretem który dał żyletke temu terroryście w pierwszym sezonie i ostrzegł Nazira w sezonie drugim skoro Quinn dla niego pracował to mógł mu powiedzieć że Brody zdradził Nazira a Dal przekazał to dalej. Twórcy chcą chyba w końcu zakończyć ten jakże długi wątek. .